29 September 2011

~ Tudung murah & cantek! ~

Dunia fesyen tudung muslimah skang dah mcm2 design di pasaran...x kiralah samada yg mahal mahupun yg murah...bg yg berkemampuan boleh lah mencuba koleksi2 kegemaran saya seperti brand dari pearl haya & juga de zahra...2 brand ni mmg menjadi kegilaan saya dr dulu smpilah skang...

tp skang ni ada juga penjual2 tudung dah boleh create tudung2 like pearl haya dan kualitinya pon hampir2 serupa dgn jenama yg mahal tuh...kdg2 x semestinya tudung tuh murah x bermakna ianya x berkualiti...saya mmg cerewet bab2 memilih tudung especially dr segi jahitan nya...if jahitan nya kemas,x kiralah murah atau mahal,maka saya akan membelinya...sbb selain dr menutup aurat,ianya mampu memberi kepuasan kpd si pemakainya...

Kalau bg remaja2 sesuai la kot pakai shawl lilit sana sini tp secara jujurnya,saya x sesuai memakai shawl sbb tahu2 je la bila dh ader 3 org anak ni...smuanya nak dilakukan dgn pantas...so pemilihan tudung2 seperti tudung "express" ni amat2 sesuai skali...just sarung then siap...!

Kalau korg smua nak dptkan tudung2 yg cntek,jahitan kemas,koleksi design & colour yg menarik,boleh la berkunjung ke butik online kakak saya Julisa Collections & Alya Gallery ...mmg superb smua tudung2 nya...dari segi kualiti kain mmg setanding brand A****I di pasaran...serius x tipu punya...korg boleh try beli selai dua & lihat hasilnya..yg penting harganya MURAH !! itu yg korang nak kan?? betul x?? 

ok jom lihat koleksi2 tudung yg saya gayakan di bwh ini...dan kalau nak ngk koleksi tudung2 yg lain,bolehlah pegi kat link yg saya bg td yaa...atau pun boleh email pd saya seperti biasa yaa...korang mst akan jatuh cinta ngn koleksi2 dari alya gallery & julisa collection ni...trust me!



ini koleksi tudung syria...mmg cntek n sdp kualiti kain nya..


 tudung printed alya..bnyk lg corak2 yg cntek


 ini pula koleksi syria arab...tudung ni sesuai utk smua majlis...kain nya x panas...sesuai juga dipakai utk beriadah..:)


tudung ni jahitan teepi nya sgt2 kemas..


 mmg nampak mcm tudung yg mahal di pasaran...


 printed alya












 tudung jenis cmni serius best!


jenis syria...kain mmg superb!

kpd usahawan2 yg lain,jika anda ingin saya mempromote kan koleksi2 jualan online anda,boleh la email saya di honey_nurhaliza@yahoo.com...ok jumpa lagi di next entry ya...
22 September 2011

Review : Elite Kajal Eyeliner ( effect smokey eyes )


Items used : 

Face

1) Cleanser + moisturiser Melacep Whitening.
2) Prep + prime face MAC
3) Concealer Sisley Paris ( with botanical ) # 1
4) Blusher Stila colour Poppy.
5) Bronzer NARS ( laguna) + Bobby Brown Bronzer pink 
6) Studio Fix powder MAC ( 2 way cake with spf )

Eyes

1) UDPP eye primer 
2) Estee Lauder Bronze Goddes Liquid eyeshadow (ultra violet) + 120 eye pallete colour eyeshadow.
3) Elite KAJAL eyeliner ( effect smokey look) in black + grey colour (mix)
4) MAC loud lash mascara + prep prime MAC 
5) Lens Freshlook Blue ocean

Lips

1) Lipstick covergirl Red Cashmere 579
2) Estee Lauder lipgloss

Makeup kali ni saya fokus makeup bhgn mata agar lebih menyerlah dan memukau...utk lebih menyerlah makeup bhgn mata,saya gunakan Elite Kajal eyeliner for effect smokey eyes...so kalau  korang perasan,makeup cmni selalunya wanita2 timur tengah suka memakai nya...gelap di bhgn mata...tuh sbb la mata wanita2 arab lebih menyerlah...dan menjadi 1 sunnah bila memakai "celak" (eyeliner)

Elite Kajal eyeliner ni masa mula2 terpandang pon saya terus grab je tnpa berfikir panjang sbb susah kot nak jmpe celak cmni...celak kajal ni mmg org2 arab gemar memakainya..sbb effect nya lebih pekat dan x comot...sbb dlu saya pnh beli yg body shop punya..tuh pon syg nak guna sbb dah x de jual lg sbb ianya limited edition...mmg best pakai eyeliner jenis kajal cmni...

saya stop sini dlu bg korang usha2 dlu makeup kat bwh ni...

dan kpd sesiapa yg berminat utk mengikuti class makeup secara personal dengan saya boleh la email seperti biasa yaa...juga kpd bakal2 pengantin di luar sana,kpd yg ingin booking makeup saya,sila beri details2 yg lgkap yaa agar sng utk pihak kami uruskan...terima kasih...


 makeup wedding biasa nya saya akan makeup simple cmni...so nice..pic sbg contoh


 ini contoh makeup simple for shoot my sis irine nadia marcello...makeup by CPM honey nurhaliza


 makeup yg sgt2 simple but nice...:) 


the power of my eyes...kajal eyeliner in black ...superb! x comot langsung! 
kpd yg ingin order eyeliner kajal ni boleh email honey_nurhaliza@yahoo.com..sape cpt die dpt yaa...:) tahan 3-4 bulan pakai...jimat!


 ini bukan solekan utk natural ya...ini solekan smokey eyes.....ini hasil my review kajal eyeliner in black...dh layak berada dlm makeup bag pink saya..
19 September 2011

~ Review : Mascara MAC vs Maybelline ~

Ramai wanita obses dgn maskara?? saya stuju kot sbb secara jujurnya saya x boleh hidup tnpa memakai maskara...saya akuinya sbb eyelashes saya mmg agak pendek...x panjang mcm irfan & mya nya eyelashes...so bila saya lihat kaum wanita mempunyai eyelashes yg panjang & cantik,saya jd jeles sgt2...hehe

That's why la maskara ni bende yg wajib ada dlm makeup bag saya...saya cpt terpengaruh dgn iklan2 maskara tp saya akan cube terlebih dahulu sebelum membelinya...dan yg pnting,saya akan review dlu di internet,mcm2 jenis maskara yg terdapat di pasaran skang ni kan?? dari yg semurah2 sehinggalah yg mahal2...tp jangan terpengaruh sbb kdg2 yg murah tuh la lagi bagus dr yg mahal...

Brand MAC of cource smua wanita2 kat dunia ni kenal kan?? so far mmg ianya bagus sbb saya sendiri menggunakan brand MAC ni utk makeup my client for wedding...so far mmg berpuas hati dgn brand ni...stiap product ader pro n kontra...

Ok bercerita ttg pemakaian maskara ni,saya mula curi2 pakai kalau x silap time form 4 kot...yerla kan dah anak dara of cource la nak cantik2 kan...maskara mula2 saya beli time tuh brand maybelline,tp x ingt type yg mana...gegeh btul time tuh kumpul duit raya nak beli maskara...hehe..

So di sini saya nak review maskara nya product...since ramai yg kata maybelline magnum volume express tuh bagus,maka saya pon telah membelinya...mula2 pakai mcm ok la kot tp lama2 maskara tuh mcm bergumpal2 kat bulu mata...pastuh nak bersihkan ambil masa yg lama sbb ianya pekat...waterproof then bila dah apply kat eyelash rasa mcm berat sgt...so bg saya x best kot yg maybelline nya...tp product maybelline yg lain mmg best...

Berbeza pula dgn maskara loud lash from MAC ni...waterproof jgk ..tp before pakai yg loud lash ni,make sure saya akan sapukan dgn prep+prime maskara yg kaler putih ni dlu utk bg eyelash tuh lebih nmpk dramatik...so mmg cantik bila kita apply dua2 jenis maskara ni...mmg x mengecewakan...dan yg bestnya ianya x berketul2 bila apply kat bulu mata dan sng utk dibersihkan dgn makeup remover...

Ada juga brand2 maskara yg lain yg saya akan review di blog nnt k...so nk share la jugak,korang plak pakai maskara jenis/brand apa?? 
maybelline ni saya pakai mcm berketul2 kat eyelashes...frust kot!


loud lash mascara & prep +prime mascara...terbaekkk...:) korang boleh mencubanya nnt...:)

prep+prime mascara...ianya kaler putih..pakai yg jenis ni dlu


then baru apply loud lash mascara ni...mmg x mengecewakan...bulu mata lebih panjang & lentik..

~ CPM's skincare set ~


Berita baik utk mereka yg mengalami masalah jerawat yg teruk,jeragat,masalah kulit berminyak,kulit kering,kulit kusam dan lain2...

Kami menawarkan set penjagaan kulit (dalaman) iaitu CPM's skincare set...so dlm set ni ada 3 jenis suplement yg bagus utk kulit iaitu b complex, vit c dan vit e complex yg mana set2 ni bagus utk penjagaan dalaman kulit kita...pengambilan suplement dalaman penting utk mereka yg inginkan kulit yg sihat & cantek...x kesah brand skincare apa yg anda gunakan tp suplement yg terbaik utk kulit anda adalah 3 jenis vit di atas yg saya telah sebutkan tadi...

Kandungan Pek  CPM's skincare set ni :-

* B Complex  - " B " for Beauty ! Penting bagi ubat saraf,membantu meninggikan sistem pertahanan badan ,mengurangkan stress dan bertindak sbg penenang.
* Vitamin C - Sumber kolagen yg boleh memelihara ketegangan dan keanjalan kulit,memelihara kelembapan kulit,anti oksida,mencerahkan,mencegah kelenjar dari rosak dan berdarah.
* Vitamin E Complex  - Anti oksida,Anti penuaan,memperbaiki tisu2 kulit yg rosak,menyokong dan mempercepat pembaik pulihan otot dan juga ianya baik utk jantung.

Cara pengambilan ialah :
   1 biji sehari utk setiap satu B complex, Vit C  & Vit E.

komen : saya dah amalkan suplement set ni mmg dh lama,so far mmg dpt hasil kulit yg sihat n yg penting ianya anti aging...so kedut2 kat tepi mata mmg hilang terus...then dlu mcm ader jeragat nk tmbuh kat bhgn pp then after dah lama2 consume ngn set ni,jeragat x jadi nk tmbuh...jeragat tau bukan jerawat...jerawat pon mcm malu2 nak tumbuh bila menten amalkan suplement set ni...

vitamin2 ni mmg nmpk mcm mahal tp cube kira2 balik sebenarnya ianya lg jimat sbb rm295.50 ( utk 3 vitamin) ni tahan utk 4 bulan nya consume...so mmg berbaloi dgn hasilnya...

client2 makeup mmg saya suggest n consult dorg utk ambil set suplement ni...so kulit dorg akan cantik dan memudahkan utk saya solekkan mereka nnt..:) 

suggestion :

1) utk mereka yg ada prob skin mcm jeragat n jerawat yg teruk.
2) utk mereka yg mengalami oily/dry skin
3) utk mereka yg inginkan kulit sihat yg gebu n flawless

Berminat? 

Caranya mudah sahaja iaitu :-
- Emailkan order ke honey_nurhaliza@yahoo.com dan nyatakan pakej "order CPM's skin care suplement
- Tunggu balasan email dari pihak kami.
- Buat pembayaran after comfirmation.
- Email kami semula beserta bukti pembayaran,nama,alamat dan no telefon.
- Barang akan dihantar sebaik shj bayaran penuh diterima dan barang akan di pos with free gift menggunakan Pos Laju.

" untuk dapatkan kulit yg sihat dan cantik,pastikan anda mengamalkan vitamin2 yg terbaik utk kulit anda"