18 November 2011

~ Vitamin E,vitamin utk kecantikan kulit ~

  ADER 120 CAPSULES - CONSUME FOR 4 MONTH...JIMAT!

Shaklee Vitamin E dalam majalah iSihat November 2011

 mama with danish..latest pic of me

Vitamin E ialah salah satu antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular. Ia memperbaiki peredaran darah, yang mana perlu untuk memperbaiki tisu, dan sangat berguna dalam rawatan "premenstrual syndrome" dan penyakit fibrocystic buah dada. Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut yang diakibatkan oleh sesetengah kecederaan, mengurangkan tekanan darah, membantu dalam pencegahan penyakit katarak, meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan. Vitamin E boleh meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki. Ia juga mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan di masa yang sama menguatkan dinding kapilari. Vitamin E menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat, dan membantu mencegah anemia dan "retrolental fibroplasia", sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang.
Satu kajian yang dijalankan oleh National Cancer Institute pada tahun 1998 mendapati bahawa pengambilan vitamin E dalam jangka masa panjang dapat mengurangkan risiko kanser prostat di kalangan penghisap rokok. Lain-lain kajian megesyorkan bahawa vitamin ini dapat memperlahankan perkembangan penyakit Alzheimer. Sepanjang ini diketahui bahawa vitamin E telah menunjukkan kesan pencegahan kepada lebih kurang 80 jenis penyakit.

Secara kesimpulan :

1. Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan. Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat.Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.

2. Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser. Pengalaman ibu sendiri bila mengalami bengkak susu yang ketara, ibu akan mengambil dua biji vitamin E namun ianya bukanlah diamalkan secara berterusan cuma pada saat melalui saat bengkak susu atau clog duct.

Seorang teman sebelum ini mengalami masalah dimana tempat kemaluannya didapati mempunyai benjolan seperti bengkak ketumbuhan, beliau mengamalkan dua biji vitamin E selama 7 hari dan alhamdulillah ketumbuhan itu mengecut dengan sendirinya. Ini kerana Vitamin E membantu mengecutkan pertumbuhan abnormal sel dan melancarkan saraf terutama bagi ibu yang menyusu dan dapat mengelakkan bengkak susu yang berlarutan.

3. Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan. Bagi ibu yang menyusu, kedinginan adalah masalah biasa yang bakal dilalui disebabkan hormon prolaktin yang lebih tinggi dari hormon estrogen. Walau bagaimanapun melalui pengalaman ibu, pengambilan vitamin membantu mengatasi masalah kedinginan.

4. Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar. Membantu mengatasi masalah saraf belakang terutama mereka yang sering mengadu masalah sakit bahagian belakang badan.

5. Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka. Sangat membantu apabila si ibu yang menyusu mengalami luka di bahagian nipple. Rata2 ibu yang menyusu akan melalui saat sukar apabila puting susunya melecet ataupun luka. Pengambilan yang konsisten sangat membantu si ibu recover dari kesakitan yang dilalui.

6. Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan erola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ibu membuat kesimpulan bahawa ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula.

7. Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk, vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.



Tapi ada byk vitamin E di pasaran.. nak beli yg mana satu?Ambillah vitamin E yang asli ,cuba cek labelnya pada botol - alpha tocopherol dan pastikan vitamin E itu beserta sekali unsur selenium agar penyerapan berlaku dengan lebih baik.Apa lagi khasiat Vitamin E?Jika anda konsisten dgn Vitamin E yg berkualiti. anda akan lihat kedutan pada bawah mata atau tepi mata beransur hilang....Selain bagus untuk kulit ia membantu kawal kolestrol , merendahkan triglycerides, bagus untuk saraf, mengecilkan pori-pori pada wajah, jika diambil suami isteri mengeratkan keintiman, bantu atasi kulit kering, berkudis, dan banyak lagi sebenarnya.. dan tahukan anda ia dpt mencerahkan warna kawasan sekita aerola..

PLZ EMAIL ME FOR ORDER honey_nurhaliza@yahoo.com
01 November 2011

~ Bagaimana nak dptkan skin yg sihat + cntik + flawless ~


Fuhhh semenjak saya buat promotion baru2 ni alhamdulillah dpt feedback yg sgt2 memberangsangkan dr smua client2 saya yg mempunyai problem skin...so far saya dpt consult mereka dgn baik dan alhamdulillah Allah kabulkan smua doa2 saya agar dikurniakan client2 yg sgt2 baik,memahami & tidak cerewet...kdg2 dlm dunia bisness mcm ni,apa2 pon kene minta direct dari Allah dan bukannya mntk simpati drpd manusia...ini yg cube saya pratikkan dlm cara saya berbisness...:)

ok x mo berceloteh panjang lg...so promotion entry lepas2 dh abes yaa...tp pd sape2 yg nak dptkan GLA COMPLEX,mereka tetap dpt free gift comel dari saya...cumanya promotion kali ni lg super duper best...sbb dengan pembelian set CPM's suplement skincare set tuh mereka akan dpt cntekkan kulit dorg dengan 2 way cake foundation...picture gift seperti di atas yaaa...ramai amik set ni sbb nak kan gift yg sgt2 special...
berminat boleh la email cpt2 pd saya di honey_nurhaliza@yahoo.com.

Jugak berita baik pd smua client2 yg pernah membeli suplement2 pd saya...x kiralah GLA complex ke,suplement set ke...breastfeeding set ke...set utk kurus ke...vit e shj ke...korg smua akan berpeluang utk menyertai contest testimoni terbaik yg akan saya umumkan tidak lama lagi...so pd smua client2 yg dh dpt kan skin yg sihat + cntek,boleh la email pd saya tetsimoni2 tersebut yaa...

Dan kpd repeat cust2 saya,jikalau anda purchase utk kali ke 2 dan seterusnya ( regular cust),korg akan dpt special price ...yg pnting korg nyatakan pernah purchase vitamin2 pd saya...

dan kpd yg ingin mencuba set suplement ni,saya suggestkan buat seperti amalan di bwh ni yaa ,insyallah akan dpt skin yg cntek,sihat + flawless...:-

1) amalkan 3 jenis vitamin setiap hari tanpa skip2...vit e,b complex dan vit c,sebelum telan smua vitamin2 tuh selawat dan doa " Ya Allah,cantekkan kulit ku dan rupa parasku serta akhlak dan budi pekertiku,aku ikhlas ingin cantekkan kulitku hanya utk tatapan suamiku" haaa doa cmni yerr...


2) banyakkan minum air suam 8 gelas sehari atau 2 liter air sehari...lg bnyk lg bgus sbb bg mudah toksin keluar dgn lancar.


3) gunakan skincare yg baik iaitu tnpa hdrokinon yg boleh mengelupas2 kan kulit,sgt2 todak bagus yaa...skin korg akan lebih nipis dan rosak...sebaliknya guna skincare yg berasaskan tumbuh2 an seperti marykay...


4) pakai moisturiser setiap hari agar dpt kekalkan kelembapan kulit anda.


5) kalau nak lbih kulit tuh sihat + cntek,mentenkan la smpi bila2 vitamin ni ..insyallah korg akan dpt skin yg sgt2 cntek dan sihat..:)

so pd sape2 yg inginkan set ni ,cpt2 email yaa..:) email saya honey_nurhaliza@yahoo.com