06 February 2012

~ Hilang 14KG dgn Lechitin Shaklee !! ~

 Baru2 ni digemparkan stok Lechitin out of stock...fuhhh saya dah gelabah sbb selama ni saya n cust2 setia saya mmg consume ngn stok2 lechitin utk kekalkan bdn yg cntek & sihat...

Dan Alhamdulillah apabila saya diberitahu oleh sorg teman saya yg stok lechitin sudah kembali ader..so apa lagi,saya cpt2 call smua cust2 tetap saya utk buat order supaya next time x kan terputus lg bekalan stok lechitin...:)

Apa yg best sgt psl lechitin ni?? teruskan pembacaan anda yaa...mungkin ader di kalangan pembaca2 blog saya ni,benar2 inginkan berat bdn yg ideal dgn cara yg sihat...( tnpa mengambil sbrg jenis pil2 pelangsing)


 CREDIT TO IBUHAKIMHAIKAL YG TELAH BERJAYA MENDAPAT BERAT BDN YG IDEAL...:)

JOM KITA IKUTI KISAHNYA:-


Ini lah saya sebelum dan selepas (sekaranglah tu)..
Saya mula sedar yang badan naik sejak anak ke 2 saya berumur 6bln..selera makan membuak2..dan badan juga bagai dipam2..lagilah saya ni menyusukan anak sepenuhnya dengan susu ibu, saya tak boleh nak diet beria2..jadi saya bedal je apa makanan yang terlintas difikiran ni nak makan..yang sangat sedihnya bila seluar Jeans saya yang saiz 34 tu dah tak muat lagi..huhu…
Jadi saya mula berazam nak muatkan semula seluar Jeans yang saiz 34 tu..sebab saya sayangkan seluar tu..dan tambah lagi saya sayangkan badan saya yang slim masa anak dara dulu..ceh..slim ke..haha..
Jadi jom saya sharekan apa yang saya buat bermula dari bulan 3 tapi yang betul2 dietnya dari bulan 6 2011 ni lah..
- Saya kurangkan makan Nasi. Mula2 makan dalam jumlah yang sedikit..ada juga beberapa bulan saya tak sentuh nasi dalam 2 bln macam tu lah..memang susah nak biasakan tapi lama2 saya jadi terbiasa..
- Saya kurangkan minum air manis terutama sekali minuman dalam tin. Gula dalam minuman tin tu sangat tinggi tau..
- Saya kurangkan fastfood. (No KFC, No Pizza)
- Saya bersenam dalam rumah je..senaman ape yang saya buat ye..saya skipping dan saya main hullahoop yang gelung rotan gelek2 kat pinggang tu lah.. ;) memang berpeluh..mula2 saya digelakkan oleh anak2 dan suami..huhu..
- Saya mula AEROBIC kat Tmn Pulai Perdana JB dah dekat sangat dengan rumah..baru mula 2 bln..saya ambil program “Shape Your Body”..buat ape dengan program ni..sebab saya perlu untuk saya bentukkan semula badan saya yang dulunya gemok dengan beraerobic..memang terbaekkk..
- Saya banyakkan makan sayur dan makanan yang kurang kalori seperti meehoon sup..mula2 memang tak seleralah nak makan tapi “alah bisa tegar biasa”..
- Saya banyakkan minum AIR MASAK..sebab air masak juga membantu untuk meningkatkan metabolisma badan kita..
- Saya KAWAL NAFSU MAKAN saya yang dulunya sangat suka makan makanan yang berlemak seperti masak lomak cili api..haha..maklumlah saya orang N9..
- Saya menjalani PROSES DETOX dengan HERB-LAX SHAKLEE..sebab untuk kuruskan badan wajib menjalani proses penyikiran toksin dalam badan dahulu supaya mudah untuk proses penyerapan vitamin berlaku..maklumlah dah hampir 30 tahun hidup perut ni pun dah macam2 terima jenis makanan..
- Saya ISTIQAMAH makan LECITHIN SHAKLEE sebab ia membantu untuk saya dapatkan berat idaman saya..dan juga kalau dulu saiz jeans 34 pastu 31 dan sekarang dah saiz 29..macam tak caye je..tapi kene percaya… ;)
Memang lambat untuk saya daptkan berat ideal dengan ketinggian saya dan ambil masa yang lama juga..tapi dek NEKAD dan AZAM saya teruskan juga..seiringlah dengan USAHA..bukan angan2 je..berat saya masa pakai baju oren kat atas tu lebih kurang 74kg..BMI terlebih berat badan..saya cuma nak dapatkan berat ideal je..dan sekarang berat saya lebih kurang 60kg..BMI berat normal..tinggi tak lah tinggi mane pun 159cm..rasanya dah cukup kot berat takat ni..xmo kurus lagilah sebab banyak baju lama dah tak boleh pakai kene kecikkan..huhu..
SABAR adalah kunci utama untuk DIET ni..sebab badan nak ambil masa sehari untuk gemok dan juga badan tak ambil masa sehari untuk kurus…biar lambat asalkan selamat..jom saya sharekan info produk Shaklee yang boleh anda pilih untuk DIET..Ianya cuma saranan..terpulang pada anda dan juga bajet ye..tiada paksaan..
Dan satu lagi kalau nak kurus ni kena ingat. Amalan lain kita kena jaga juga. Makanlah Lechitin atau Cinch Shake berbakul2 tapi kalau kerjanya hari2 duk melepak depan TV sambil kunyah potato chip, jangan haraplah nak jadinya. Hati kena kering, semangat kena kuat.
Saya pula sangat gembira sekarang. Baju-baju tak payah berkira, boleh je main sambar. Seluar pun makin longgar.
Tapi… Kena ingat, biar lah kurus atau tembam asalkan sihat!
 DAN INI PULA KISAH & CARA SAYA BERDIET ( CPM honey nurhaliza hilang 26kg !) 


8 & 9 bulan pregnant berat bdn saya 85kg...mmg agak ngeri jugak laa tp kalau nak fikir2 kan sgt,mmg kita akan jd stress...of cource stress sbb bdn ni nak pakai lama so x kan la nak biarkan ianya terus gemuk tnpa sbrg usaha utk kecilkan smula...

After saya bersalin,saya nekad jalani 1 diet yg sihat supaya saya dpt berat bdn yg ideal...saya mmg x mudah percaya dgn sbrg pil2 pelangsing yg melambak2 jual kat pasaran tuh...sbb bg saya,biarlah lmbt turun berat ni janji ianya slmt utk saya dan baby sbb saya still bf kan my danish ieman...

Dan salah satu cara yg saya buat,saya mengamalkan pengambilan Lechitin...saya ambil 6 biji sehari, 3 biji after lunch dan 3 biji lg after dinner jam 6 ptg...mmg ketika dlm proses berdiet,saya mmg banyakkan minum air 2-3 liter air sehari agar proses pembuangan toksin berjalan dgn baik & lancar...

Ingin tahu cara saya berdiet seterusnya?? jgn lupa teruskan membaca my blog  sbb saya akan cube kongsikan dgn smua pembaca2 kisah bagaimana saya menurunkan berat bdn saya dgn cara yg sihat...

kepada yg berminat utk membeli / mencuba Lechitin, sila emailkan saya seperti biasa ya honey_nurhaliza@yahoo.com...

Lechitin RM52.50...

Kepentingan Lecithin :
Asasnya, lecithin berfungsi sebagai 'pemecah lemak' (fat emulsifier). Lecithin didapati daripada tisu haiwan dan tumbuh-tumbuhan seperti jagung, telur dan kacang soya.

Kandungan Lecithin :

  • Asid Linoleik (essential fatty acid) – amat diperlukan oleh badan. Tapi badan kita tidak boleh menghasilkannya, jadi ia perlu diambil melalui diet harian .
  • Kolin – satu komponen neurotransmitter.
  • Asetikolina – bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak & sistem saraf.
  • Inositol – sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan.
Kegunaan Lecithin :

PALING UTAMA

  • Untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids).
  • Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol.
  • Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL).
  • Membantu kawal paras triglycerides.
  • Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.
  • Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol.
PENTING UNTUK FUNGSI OTAK
  • Acethylcholine penting untuk fungsi otak - berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dsb.
  • Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat. Acethylcholine dihasikan dari cholin. Cholin mudah diperolehi dari lecithin.
  • Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine – kerana 30% otak adalah terdiri daripada lecithin, manakala 70% lemak di hati (liver) adalah lecitin.
UNTUK KAUM TUA
  • Lecithin amat diperlukan bagi mereka yang uzur oleh sebab angin, stroke (angin ahmar) dan sakit-sakit yang biasa dialami oleh kaum tua.
  • Mengurangkan berlakunya masalah pembuluhan tersendat yang menjadi punca darah tinggi, sengal sendi, sejuk kaki dsb.
UNTUK PENGHADAMAN
  • Lecithin diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil bile daripada kolesterol. Bile amat penting untuk proses penghadaman
UNTUK SEL
  • Lecithin penting untuk mengangkut, menghantar bahan-bahan lemak dari makanan ke sel-sel.
  • Choline & lecithin menguatkan selaput sel-sel neuron dan semua sel-sel tubuh badan kita
UNTUK KESIHATAN KARDIOVASCULAR (SISTEM JANTUNG)
  • Fungsi utama lecithin adalah sebagai “Fat Emulsifier “ ia amat penting untuk perlindungan sistem jantung.
Kepada mereka yang nak kuruskan badan, atau kepada mereka yang banyak menggunakan otak (student contohnya), amatlah digalakkan mengambil Lecithin ni sebagai makanan tambahan. Lecithin juga selamat diambil oleh ibu-ibu yang menyusukan anak... 


iklan jap : kpd yg berminat dgn tudung bawal beads di atas,boleh email ur order di email saya yaa...:) tips: amalkan pengambilan vit e ya utk skin yg sihat..:)


syukur alhamdulillah,kini saya tiada lagi masalah berat bdn...:)) kpd yg masih tercari2 produk apa yg sihat dan bgus utk turunkan berat bdn,sila email saya terlebih dahulu yaa...selamat mencuba...

selamat mencuba !!! :))

45 CPM's comments:

  1. wah..mcm berminat ajer ni..emm..sape2 pon leh mkn ke? x kire umur ke?
    berat bdn sy dh naik mendadak..sedeh sgt! T_T


    http://klipkertaspink.blogspot.com/2012/02/apabila-diri-sudah-gumuk.html

    ReplyDelete
  2. akak, ina ada email akak. nnt check ea

    ReplyDelete
  3. kak tudung bawal beads tu bpe rggt?

    ReplyDelete
  4. @Misz Izaty zaty,if berminat ngn bawal beads,email akak yaa

    ReplyDelete
  5. slm..akak..cmne nk order licithin shaklee?sy nk ..nt emel sy kt zsyima_7@yahoo.com.

    ReplyDelete
  6. salam akak...berminat ngn lechitin..how to order? plis pm me on fb..

    pinky_pinxes90@yahoo.com (nazura naa)

    waiting for ur respond at fb k..=) sebab sy jarang alert if comment kt blog..huhu..

    ReplyDelete
  7. salam akk.. td ms crblog ttibe jmpe blog ni..nk tny klu ambik lechitin, bape lma leh nmpk kesannye?

    ReplyDelete
  8. sis saya da email..nnt check ya

    ReplyDelete
  9. @Z.anil email anil yg mana ya dear?? rasanya dh reply smua order2 client

    ReplyDelete
  10. email saya lina_lindz@yahoo.com..mungkin masuk kat spam kot..sy resend la ye kak?

    ReplyDelete
  11. Salam kak...lechtin nie ok kew??sy dh try mcm2 product kurus tp xjalan la kak..lg 1 tudung bawal beads tu cntik la hehehehe...ezeynn88@yahoo.com

    ReplyDelete
  12. Mcm berminat sbb sy mmg tgh cati produk utk turun berat badan n tambah breastfeeding milk..mcm ne nak dpt terangkan kat email sy anna_asms@yahoo.com

    ReplyDelete
  13. Sy berminat nak mencuba produk shaklee ni blh email sy mcm ne nak dptkan produk ni n klu breastfeeding blh ke bertambah susu

    ReplyDelete
  14. salam kak....brapa lama bru nmpak kesan lpas mkn lechitin tu kak?sy baru 1mnggu mkn lechitin n herb-lax,..nak kurus ,hihihi....

    ReplyDelete
  15. erm..macam best ker dengar..org nak kurus n sihat..,saya ni naik badan dh berupa belon dh kot..susah nak turun sejak2 besalin...saya pun ingat nak cuba leciTHIN ni..insyaallah..semangat saya dengar cita2 org yg dh kurus ni..thanks...

    ReplyDelete
  16. salam dear...minatlah dgn tudung tu...cantikk sgt2... hziqrilqalesya@yahoo.com

    ReplyDelete
  17. salam...u berminatlah dgn tdg tu hziqrilqalesya@yahoo.com

    ReplyDelete
  18. saya macam berminat je dengan lechitin shaklee ni... tapi, takut badan ni tak turun gak... dah makin risau lah dengan berat yang naik mendadak lepas bersalin anak ke 3 ni.. anak dah almost 5 bulan.... tapi berat badan tak turun lagi... dah cuba alpha lipd SDII, Raksa Garcinia Cambogia pun tak nampak apa-apa langsung... cam ne tu yeK?... lemak ni dah tepu sangat kot... huhuhu... ada panduan tak untuk saya? pls...

    ReplyDelete
  19. Sy Akma ... sgt berminat dgn produk ni...mcm mana nk order yer??
    Ni email sy... saidatulakmamh5602@gmail.com

    ReplyDelete
  20. Salam..sy Akma
    Lepas baca review di atas..sy rasa berminat pula nk cuba produk ni...
    Boleh email cara nk dapatkn produk ni?
    Ni email sy saidatulakmamh@gmail.com
    Sy tunggu reply dr akak yer :)

    ReplyDelete
  21. salam...sy mcm berminat ngan produk lechitin sharklee nih... cm ner nak dpt produk ni..dan kesannya berape lame br nampak...email sy -
    suriana1002@gmail.c om
    please mail me ASAP

    tq dear...

    ReplyDelete
  22. salam...
    sy sue...sy mcm berminat dgn produk lechitin sharlee..mcm mane sy boleh dapatkannya..dan kesannya mengambil masa berapa lama...boleh tak email kat sy ASAP...Tqvm..mail me at suriana1002@gmail.com

    ReplyDelete
  23. Saya pun berminat nk guna produk ni.di mana boleh saya dptkanya..? Pm saya.my email mazlina.ayie@gmail.com

    ReplyDelete
  24. Salam sis tolong email sy lulcwitevyi@gmail.com

    ReplyDelete
  25. sis....sis mmg take this supplement je ke??atau sis amik yg set nye???

    ReplyDelete
  26. akak,,mcm mna nk dptkn produk ni??sy nk,,,

    ReplyDelete
  27. mcm mna nk dptkn produk ni ya akak??sy nk,,

    ReplyDelete
  28. akak,,cm na nk dptkn produk ni??sy nk

    ReplyDelete
  29. Slm..tdung ada lg x
    dnw_309@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  30. Salam tudung ada lg x
    dnw_309@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  31. Slm..tdung ada lg x
    dnw_309@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  32. nak tau harga fiber dan lecithin berapa ekk??

    ReplyDelete
  33. berapa harga lecithin dan fiber ekk?

    ReplyDelete
  34. as salam... boleh tak puan berikan info lanjut & yg paling berkesan berkenaan proses kuruskan badan dgn pemakanan produk ini. Saya juga ada makan ESP dan GLA. Kalau boleh nak try juga Lecithin ni... email saya : ssakiela26@gmail.com atau

    ssakiela26@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  35. assalamualaikum sis....boleh email pd sy harga produk nie x???sy nak try cz bdn dah naek mendadak nie

    ReplyDelete
  36. assalamualaikum sis....boleh beri harga x utk produk nie...berat bdn sy dah naek mendadak

    ReplyDelete
  37. Salam..kak sya bmnt nga prdk shaklee ni blh bgtau cra mkn lecithin ni.email sya herianiey@gmail.com

    ReplyDelete
  38. Sy berminat nk order produk fiber n lecithin ni. Wasap 0163384789

    ReplyDelete
  39. Ada yg ckp fungsi omega ngan lecithin sma..btul ke?

    ReplyDelete
  40. Ada yg ckp kalo x ada lecithin,ble ambik omega guard sbb fungsi sma..btl ke?

    ReplyDelete
  41. Ada yg ckp kalo x ada lecithin,ble ambik omega guard sbb fungsi sma..btl ke?

    ReplyDelete