20 February 2012

~ Jeragat hilang,masalah kulit kusam kini tiada lagi !!~

Di suatu pagi yg dingin,mcm biasa rutin harian saya,pagi2 mst check email...mcm2 ragam cust yg saya terima...mcm2 pengaduan ttg prob skin yg saya baca...alhamdulillah saya dpt beri konsultasi yg baik sehinggalah mereka2 ni smua temui keyakinan diri...tp bukan tuh yg saya nak citerkan arini...saya tersentuh bila membaca 1 email ni dari cust saya...x perlu saya hebahkan siapa dia...cuma saya akan tuliskan di sini setelah mendapat keizinan dr beliau...

Assalamualaikum kak honey,

1st of all,maaf sgt2 kalau menganggu masa kak hanny utk baca email saya ni...1st skali saya nak ucapkan terima kasih yg x terhingga sbb sudi menerima saya sbg adik di alam maya dan juga sudi memberi & share tips2 yg best & terbaik ttg penjagaan kulit...

utk pengetahuan akak,terus terang saya katakan,saya mmg x jaga langsung bab2 penjagaan kulit ni...saya malas nak jaga @ mkn suplement2 utk kulit...kulit saya mmg teruk akibat dr pemakaian produk2 yg mengelupaskan kulit tuh,saya hilang keyakinan diri utk berdepan ngn kwn2,saya pernah putus tunang sbb bekas tunang saya beralih arah kpd perempuan yg cantik,walaupun saya frust,tp saya redha sbb mungkin itu bukan jodoh saya yg terbaik...kini,jujur saya katakan,saya menjadi rebutan  lelaki2 di luar sana tp bukan itu yg saya mahu,saya jadi cantik utk bakal suami saya..insyallah...segala2 nya telah berubah setelah saya kenal dgn akak CPM honey nurhaliza...banyak yg saya pelajari hanya dgn membaca blog akak + menjadi kwn akak..especially bab2 kecantikan ni...

since saya mula kenal ngn akak,mcm2 tips yg akak share kan..saya mengikuti smua perkembangan akak di blog sbb saya x de acc fb akak...smuanya saya follow akak from a to z...pendek kata,impian saya,nak jadi cantik mcm akak...apa shj yg akak pakai,smua saya nak ikut...sbb akak lah sumber inspirasi saya selama ni utk saya berubah menjadi cantik...kalau dlu,bab2 penjagaan kulit saya x jaga tp since kenal dgn akak,saya dah jaga mcm mana yg akak suggestkan....

saya akui,dlu saya x brapa nak cntik but now after saya mengamalkan set suplement skincare yg akak suggestkan tuh,saya dh dpt kulit yg saya idam2 kan selama ni...saya ader prob skin jeragat shj kat skin ni..( bintik2 coklat) saya muda lg baru je berumur 24 thn tp dh ader smua tnda2 penuaan tuh...saya sgt2 cemburu dgn skin akak...walaupun umur akak dh nak masuk 30,tp skin akak sgt2 halus,flawless tnpa sbrg cela...tp setelah saya mencuba dan mengamalkan set suplement akak tuh,bintik2 coklat jeragat tuh semakin hari semakin pudar...saya tahu mmg mengambil masa tp apa yg saya puas hati dgn set ni,skin saya yg dry dlu,dah kembali lembab sbb saya ikut smua yg akak consult kan tuh,minum air 2-3 liter sehari...saya x pnh miss walau sehari mkn set suplement ni...sbb saya dh dpt hasil yg best...now ,saya x perlu makeup tebal2 utk sorokkan prob skin jeragat,pori2 besar saya tuh...sbb skin saya dh kembali halus n lebih moist...

Ramai juga kwn2 yg tegur akan perubahan skin saya...dan smuanya saya dh suggestkan agar dorg beli ngn akak sbb dpt free konsultasi...saya sgt2 berterima kasih pd akak tau sbb "dikaulah sumber inspirasiku" utk berubah menjadi cantik...secara x lgsung akak dh bnyk tolong saya..x tahu bagaimana nak describe kan perasaan betapa saya bersyukurnya dipertemukan dgn akak...saya dah noted kan tarikh yg akak bg tuh utk kita "blind date"...x sbr rasanya nak berjumpa dgn idola saya selama ni...

akak,thanks sbb sudi baca email saya ni...saya akan contact hari yg kita nak jmpa tuh yaa...muahhh syg akak sgt2..."kaulah sumber inspirasi utk aku kembali cantik"

**********************************************************************************

ok dah baca kan pengakuan ekslusif salah sorg customer saya...saya plak terlebih excited bila dpt tahu prob skin nya dahulu sudah pulih...dan kini skin dia makin cantik setelah mengamalkan beberapa tips penjagaan skin dari saya...syukur alhamdulillah...

bilamana 1 kebaikan kita kongsikan ngn smua org ,maka kebaikan nya akan dtg dgn sndirinya...:) pegang kata2 saya ni...

utk pengetahuan pembaca2 blog yg saya sayangi,testi di atas tuh dia menggunakan suplement skincare set yg ader 3 jnis suplement tuh yaa...boleh baca entry2 saya before ni yaa...

kpd yg ingin "mem booking " set suplement skincare ni,boleh email saya terus di email honey_nurhaliza@yahoo.com...so korang smua yg berminat boleh booking dgn deposit dan bayar ketika dpt gaji hujung bulan ni....best kan?? so apa tunggu lagi...dptkan cpt set suplement skincare ni...



nantikan tudung bawal beads ni ya...saya akan open smula pre order for 3rd batch...so sape2 yg nak order utk tudung raya,boleh email saya setelah saya open pre order tudung beads ni yaa...

utk yg bertanya kualiti bawal yg saya gunakan,adalah bawal jepun..sgt2 mudah dibentuk..bukan chiffon ya dear...so pre order selama 2 minggu yaa sbb saya mmg antar pada tailor utk jahit beads handmade ni...

tunggu yaaaa bawal beads 3rd batch....

28 CPM's comments:

  1. seronoknye baca cerite2 gni. xsabar rsnye nk dapatkan set skincare sy pulak. moga semuanye bhasil utk kulit sy. insyaALLAH..

    ReplyDelete
  2. @Rizawati Abd Rahman ooo ur order atas nama apa ya?? akk leh cek kan sbb arini nya order smua dh slmt kurier..:)

    ReplyDelete
  3. wahhhh menariknya. teringin saya nak try. bila saya balik msia nanti saya contact akak ok. insyaAllah. :)

    ReplyDelete
  4. lom g la hanny, sbb sy kan byr time gaji.. dh lupa la tu ek. xlama dh nih.. igt x yg hanny call opis sy tu. :)

    ReplyDelete
  5. @Rizawati Abd Rahman tuh la cmfius sbb ramai client la yangg..ok2 apa msg hanny ek

    ReplyDelete
  6. baekk... ;) gaji khamis. haha.. saje nk maklum. :P

    ReplyDelete
  7. akak.. fb bole? ym prob xle masok..sob2..no.akak xdpt contact..xtahu dah camne nk bhubug gan akak..

    ReplyDelete
  8. apa nama skin care nie..berminat gak nak cuba sbb pori2 wajah saya besar la..

    ReplyDelete
  9. saya ade email akak..harap dapat membantu..tq tq..hehe

    ReplyDelete
  10. Dik, apa nama skincare ni? then berapa RM yea?

    ReplyDelete
  11. sy pun ada masalah jeragat..
    apa nama skincare tu eh...

    ReplyDelete
  12. apa nama product skin care tu?share ya!

    ReplyDelete
  13. akak cmne nk email akak nie..x pndai la..akak nk tnye ape produk nk ilngkn jrgat yg truk sjk dr kcik la..mcm2 sy dh try..tp xjadi..help me.

    ReplyDelete
  14. akak, skincare ape tu utk hilangkan jeragat?pls share...
    nurulazlin84@gmail.com

    ReplyDelete
  15. salam sis, sy ada email sis..hope baca n give a gud reply ye, TQ :)

    ReplyDelete
  16. As salam Honey,

    Saya pn ada msalah sinus, dan jerawat muka. Supplement apa yg sy perlu ambil.

    ReplyDelete
  17. email sy apa nama set jeragat tu boleh... nursina.mahayudden@gmail.com...plzzz

    ReplyDelete
  18. saya nk th klu saya nk beli untuk turunkan berat badan dan skin care produk shaklee brp rm..... noorsharina@gmail.com

    ReplyDelete
  19. saya nk th klu saya nk beli untuk turunkan berat badan dan skin care produk shaklee brp rm..... noorsharina@gmail.com

    ReplyDelete
  20. Apa nama skincare ni yea dan berapa pricenya?

    ReplyDelete
  21. Wah skincare ape tu ye..mcm menarik..

    Kawan saya guna kolagen..hilang abes jeragatnye :)

    Jemput lawat n follow blog saya ye..saya suka tulis psl kecantikan n kesihatan ni..maybe nanti boleh share info dr blog ni :)

    Www.adaa-inspiration.com

    Nway nice entry!

    ReplyDelete