01 February 2012

~ Set Skincare ~


testimoni from puan wanie...


credit to puan fiza...


latest pic of me with my diva...dato' siti nurhaliza..:) 

Ramai yg bertanyakan pd saya dan juga teman2 yg  sama2 mengamalkan set skincare ni..skincare apa yg kami gunakan slama ni...di satu majlis, kami hanya tersenyum antara satu sama lain...dan dari situlah saya dan teman2 berkongsikan skincare yg hebat ni...syukur dgn berkat amalan set skincare ni,dikurniakan skin yg sihat dan cntik...

Mmg saya akui,saya pengguna tegar Melacep Whitening Mary Kay ...tp set tuh hanya membantu skin dr segi luaran shj...yg banyak membantu adalah skincare dalaman yg saya gunakan slama ni...dan alhamdulillah juga ,saya telah banyak berkongsikan dgn smua pembaca2 blog saya juga kenalan2 rapat saya...

Ada juga sesetengah client2 saya yg mengatakan set skincare ni hanyalah utk golongan yg elite2 shj sbb harganya yg mahal...tp bg sesetengah org2 yg mementingkan kesihatan dan kecantikan kulit,mereka akan berusaha sungguh2 utk mendapatkan set skincare ni supaya mereka dpt hasil kulit yg sihat dan cntek...

Saya ingin berkongsikan satu pengalaman dr salah seorg teman baik saya...yg mana die ni terlalu suka mengumpul & membeli tudung2 yg berjenama di pasaran yg harganya ratusan ringgit...korg pon sedia maklum kan tudung yg sehelai mencecah ratusan ringgit..teman saya ni terlalu mementingkan luaran tnpa memikirkan kecantikan dalaman kulit...kulitnya terlalu oily , berjerawat/berjeragat...satu hari ,saya pon consult apa yg perlu utk penjagaan kulitnya...pd awalnya die mengatakan, "mahalnya set skincare " ni...dan saya jwb " haiii tudung yg ratusan ringgit sehelai boleh beli,x kan laa set skincare ni x mampu beli??" lagipon ni pnting utk kesihatan dan kecantikan kulit...mst la suami pon syg bile melihat kulit isterinya sihat,licin dan gebu"...dan akhirnya die membeli set skincare tersebut ...belum pon smpi 2 minggu,die msg saya dan mengatakan bnyk perubahan2 yg berlaku ke atas kulitnya...syukur alhamdulillah...:)

kdg2 dlm dunia ni kita kene fikirkan apa yg paling penting skali yg perlu kita lakukan...kecantikan kulit tuh bg saya no 1 yg perlu kita pelihara dan jaga...

utk mendapatkan harga promosi utk set skincare ni ,korg leh email saya seperti biasa dan saya akan cube reply secepat yg mgkin yaa...honey_nurhaliza@yahoo.com

set skincare yg saya maksudkan :-

1) vit e
2) b complex
3) vit c

set2 ni boleh consume utk 4 month yaa...berminat sila email saya ok...


Tapi ada byk vitamin E di pasaran.. nak beli yg mana satu?Ambillah vitamin E yang asli ,cuba cek labelnya pada botol - alpha tocopherol dan pastikan vitamin E itu beserta sekali unsur selenium agar penyerapan berlaku dengan lebih baik.Apa lagi khasiat Vitamin E?Jika anda konsisten dgn Vitamin E yg berkualiti. anda akan lihat kedutan pada bawah mata atau tepi mata beransur hilang....Selain bagus untuk kulit ia membantu kawal kolestrol , merendahkan triglycerides, bagus untuk saraf, mengecilkan pori-pori pada wajah, jika diambil suami isteri mengeratkan keintiman, bantu atasi kulit kering, berkudis, dan banyak lagi sebenarnya.. dan tahukan anda ia dpt mencerahkan warna kawasan sekita aerola..

48 CPM's comments:

  1. Salam..ika pun tgh amalkan pengambilan 3 vitamin ni kak..tak lah mahal sangat kalau kita bahagikan dgn 4 bulan..lagipun vit c sampai 5 bulan :) vit ni mmg bagus utk dalaman..ika beli bulan 12 klau x silap still lom habis lagi..kulit pun dah beransur baik...:)

    ReplyDelete
  2. set skincare brp rm ye?? leh email sy the detail? rizawati.nawnaj@gmail.com

    ReplyDelete
  3. email me, kak honey :)
    feehazwany88@yahoo.com

    ReplyDelete
  4. can you send me the details. thank you.
    miszflavia@yahoo.com

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum..akak..sy nak tau harga set ni?seswai tak utuk umur 22 tahun?

    ReplyDelete
  6. @si tuyUk dear..give ur email yaa...yup sesuai utk lapisan umur...:)

    ReplyDelete
  7. lupe plak...email saya nurizana17@gmail.com

    ReplyDelete
  8. salam,
    email me the details jgk ya sis.. TQ
    syasta.hassan@gmail.com

    ReplyDelete
  9. slm sis boleh x emailkn kt rara jugak. ttg detail bout set skincare. rara ad problem u skin jerawat pasir n scar. whitehead pun bnyk. n pori2 agk terbuka. thxs myriz92@ymail.com

    ReplyDelete
  10. as salam
    maaf btnya kak,
    klu pregnt 5month bleh x consume vit ni?
    bleh x sy tau akak mkn ap tuk dptkn klit bby yg cntik..
    klu x kberatan share ngan saye yer..
    harmannasir@yahoo.com..013 7179031yuri..

    ReplyDelete
  11. brapa set nie .. norshawaniy@gmail.com

    ReplyDelete
  12. Salam..
    sis email me the details gak...TQ
    eida_102@yahoo.com

    ReplyDelete
  13. salam honey.. pls email me details set vitamin ni.. tq

    ninimohdnor@gmail.com

    ReplyDelete
  14. Please email to me also ya cpm.... nanie.honey13@gmail.com ;)

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum...

    akak, set botanical boleh mencerahkan ke?

    ReplyDelete
  16. salam sis..cn u email me about the set skin care....tasneem27691@yahoo.com

    ReplyDelete
  17. salam sis..cn u email me about the set skin care..tasneem27691@yahoo.com

    ReplyDelete
  18. akak, bpe ye harga set skin care ni?

    ReplyDelete
  19. akak, bpe ye harga set skin care ni?

    ReplyDelete
  20. akak, bpe ye harga set skin care ni?

    ReplyDelete
  21. salam sis, boleh tak nak tau harge and brand set skin care ni? berminat la :)
    email me at : nurulaintairuddin@yahoo.com

    thanks in advance!

    ReplyDelete
  22. SALAM....KULIT AKAK MEMANG SGT CANTIK LA... BOLEH EMAIL DETAIL TAK PASAL HARGA PRODUK NI...N KALAU BELI LOOSE BERAPE SATU... SEBAB MAYBE XBOLEH BELI SEGEDEBUK :)

    ReplyDelete
  23. sis, bleh email detail tak product ni... nak tau harga bape... berminat la..

    pinkvi0let92@yahoo.com

    ReplyDelete
  24. hye kak . i'm 22 and hopefully akk can pm me more details about this skin care line. thanksyouu (: bee_myne_plz@yahoo.com

    ReplyDelete
  25. leh email saye set skin care ni...srimerlimau@gmail.com

    ReplyDelete
  26. leh email saye set skin care ni...srimerlimau@gmail.com

    ReplyDelete
  27. salam sis...nak tau hrga tuk set supplement skincare...email me..mimi_ziera86@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  28. salam sis..nak tau hrga utk set supplement utk skincare..bole emel saya tak? mimi_ziera86@yahoo.com.my. Tq. berminat sesangat.

    ReplyDelete
  29. salam,sis boleh email detail tak about supplement skincare ni?Tq..nollyfyenee@ymail.com

    ReplyDelete
  30. Salam.sis, leh x email kt sy details about set skincare yg u maksudkan tu.tq..♡ email at:walldepth@yahoo.co.uk
    Tqvm

    ReplyDelete
  31. Salam.sis, plzz email details about skincare product yg u maksudkan tu.email at : walldepth@yahoo.co.uk
    Tqvm ♡

    ReplyDelete
  32. salam alayk.. kak hani, bole x emailkan pasal skincare akak tuh ? :) batrisyaqaisara93@gmail.com. trmaksh bnyk kak.. :)

    ReplyDelete