12 March 2012

~ Minum air utk cntek + kurus!! ~


Air merupakan elemen terpenting untuk menurunkan berat badan. More u drink more u shrink. Memang betul, pengalaman saya dalam menurunkan berat badan, tak turun berat mesti sebab minum air tak cukup. Seperti saranan pakar, badan kita memerlukan sekurang-kurangnya 3 liter air sehari! Bunyi macam banyak 3 liter, dengan cuaca sekarang yang panas je, 4-5 liter air sehari adalah terbaik
Saya juga banyak terima email sebegini :-
soalan : " saya dh amalkan set suplement skincare tuh,tp kenapa ya air kencing saya bewarna kuning pekat" normal ke tuh sis? "
jwpn: itu pon dh menunjukkan yg anda sgt kurang minum air,bila anda banyak minum air 3 liter sehari,maka warna air kencing akan kembali normal smula...
soalan: " saya dh buat mcm kak hanny sarankan tuh agar minum air 3 liter air sehari tp nape ek saya kerap buang air kecil?? normal ke tuh?? "
jwpn: adik2 & kakak2 skalian,bagus la kerap ke tandas sbb bila kita kerap minum air,maka pembuangan toksin berjalan dgn lancar dan baik...so teruskan amalan 3 liter sehari yaa sbb bagus utk buah pinggang..bagus utk skin,bagus utk turunkan berat bdn...haaa complete!! 
soalan : " akak,nape yaa kulit saya terlalu kering??"
jwpn: itu tndanya kurg minum air...sbb bdn mmg perlukan air yg secukupnya,then bila minum air ckup 3 liter sehari,tiada lagi masalah kulit kering...cube buat! :)
bg yg susah nak minum air,saya mmg suruh mereka amalkan dlu 3 liter air tp saya setiap hari 5 liter air...tuh sbb tiada istilah "dry skin" dlm hidup saya..:) 
ini rahsia saya..:)
Usah risau, saya akan kongsikan tips untuk minum air 5 liter sehari!

Kita ada 5 kali waktu solat, subuh, zohor, asar, maghrib dan isya. Setiap kali masuk waktu solat, sediakan segelas air kosong, lebih kurang 0.5 liter segelas dan minum sebelum menunaikan solat. Setelah solat, minum lagi segelas air, lebih kurang 0.5 liter segelas. Amalkan setiap kali pada waktu solat
Jadi, sebelum 0.5 liter dan selepas 0.5 liter, 5 kali waktu, yaah, genap 5 liter sehari!!
Senangkan? Percayalah, kalau amalkan benda begini, bukan sahaja badan dapan air yang mencukupi, tetapi kita juga lebih serius dan lebih bersedia untuk solat. Semoga berjaya minum air dengan banyak =)
Subhanallah, tiap perintah dan larangan Rasul pasti bermanfaat bgi umatnya!

Terapi air putih : JANGAN LUPA BANYAKKAN MINUM AIR MASAK..



1. Minum 2 gelas air setelah bangun tidur dapat membersihkan organ-organ internal.

2. Minum segelas air 30 minit sebelum makan
 dapat membantu fungsi seluruh pencernaan + ginjal

3. Minum segelas air sebelum mandi dapat menurunkan tekanan darah

4. Minum segelas air sebelum tidur dapat mencegah stroke + serangan jantung 


3 x close up..bila air cukup,maka skin akan lebih moist n lembut...jangan lupa amalkan petua suplement skincare + esp everyday...x rugi dgn wang yg anda laburkan utk dptkan skin yg lebih baik,sihat & cntek...


email ur order : honey_nurhaliza@yahoo.com

1 CPM's comments: