04 March 2012

~ Set Preggy Mommies Terbaekkk utk dptkan baby yg berkualiti ~

Org kata kalau nak dptkan anak yg berkualiti,mesti kene dari alam rahim lagi...btul x?? kdg2 saya melihat anak2 muda zaman skang,tidak menjaga sepenuhnya bab2 pemakanan ketika mereka hamil...selain dr pemakanan yg seimbang utk janin dlm perut,suplement juga dianggap penting utk perkembangan otak janin,skin baby & juga perkembangan bayi dlm rahim ibunya...

Secara jujurnya,saya mmg suka "dunia mengandung"..since dari mengandungkan anak sulong saya,ketika mendapat tahu shj saya mengandung,saya dh mula crk suplement2 yg bagus utk saya amalkan ketika mengandung...selain ianya bagus utk diri sndiri,ianya juga bagus utk anak yg saya kandungkan...sbb apa yg kita makan tuh,smuanya akan diserap oleh bayi yg kita kandungkan...that's why,ketika preggy lagi la,kene jaga smua pemakanan yg kita ambil especially suplement...

Kdg2 ader juga ibu2 yg terlalu berkira utk mengambil suplement yg bagus utk bayi yg dikandungnya...bg saya,x kira soal harga janji saya mendapat bayi yg berkualiti ketika bersalin nnt...

Mmg x dinafikan ,ketika trimester pertama,ibu2 akan mengalami satu proses yg dinamakan "morning sickness...saya juga x terlepas dr melalui pengalaman2 yg sebegitu...lumrah la kan?? itulah pengorbanan seorg ibu...mcm tuh laaa ibu2 kita dlu mengandungkan kita...

Tetapi walau dlm keadaan mcm tuh,jgn sesekali merungut/mengeluh yaa,x dpt pahala nnt sdgkan ibu2 yg hamil ni besar sungguh pahalanya sbb setiap hari bg ibu yg hamil,akan mendapat ganjaran pahala dari Allah...

Saya mmg x pnh miss ambil suplement2 yg baik ketika preggy...saya mmg amalkan since dr anak pertama lg...tuh sbb ketika sarat pregnant pon saya mampu lagi kekal bertenaga...

Saya percaya,pembaca2 blog saya ni mst ramai yg sdg hamil skang ni kan?? sbb lately ni,selain dari customer2 yg ingin menjaga skin,ramai juga customer2 saya dikalangan ibu2 yg sdg pregnant...saya rasa happy sbb saya dpt kongsikan pd mereka smua apa yg saya amalkan ketika saya preggy dlu...smua ilmu2 tuh saya dh curahkan pd kwn2 yg sudi email saya..

set ibu hamil yg saya consume :-
1) b complex
2) vit c
3) esp
4) vitalea
5) omega guard

Dan ini pula ntara kebaikan yg saya perolehi apabila saya consume ngn set ibu hamil ni: -

1) saya kurang morning sickness
2) saya kekal bertenaga & kurg mengantok ,sentiasa rajin sbb bdn x lemah2 ( x de rasa lenguh2 bdn mcm org preggy lain)
3) skin saya x de dry langsung,kekal lembab + lbih glowing
4) kurang strechmark di bhgn perut
5) baby mmg aktif dlm perut ( tidak pasif)
6) skin baby lbih halus + cantik...x sensitif
7) perkembangan baby cpt...
8) sbg persediaan utk breastfeeding baby..susu ibu bnyk,alhamdulillah

kpd ibu2 yg sdg hamil di luar sana,masih belum terlambat utk anda amalkan suplement2 yg bagus utk mendapatkan bayi yg baik & berkualiti...

utk sesiapa yg inginkan best price utk set ibu hamil tuh,boleh la email kpd saya mcm biasa yaa honey_nurhaliza@yahoo.com

last skali,sebelum saya mengakhiri entry ni,saya suka nak berkongsikan utk ibu2 di luar sana...semoga kita smua dpt menjadi ibu yg cemerlang dunia & akhirat.

1. Dua rakaat solat wanita yang hamil lebih baik dari 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil.

2. Wanita yang hamil dapat pahala puasa disiang hari & pahala ibadat dimalam hari.

3. Wanita yang bersalin dapat pahala 70 thn solat & puasa serta setiap kesakitan pada satu uratnya, Allah bagi satu pahala haji.

4. Sekiranya wanita meninggal dunia dalam masa 40 hari selepas bersalin ia dikira sebagai mati syahid. …

5. Wanita yang beri minum susu badannya kepad anaknya akan dapat 1 pahala daripada tiap titik susu yang diberikannya.

6. Wanita yang beri minum susu badannya kepad anaknya yang menangis maka Allah beri pahala satu tahun pahala solat & puasa.

7. Kalau wanita menyusui anaknya hingga cukup tempoh 2 setengah tahun, maka malaikat dilangit khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya.

8. Seorang ibu yang menghabiskan masa malamnya dengan tidur yang tidak selesa kerana menjaga anaknya yang sakit dapat pahala seperti membebaskan 20 orang hamba.

9. Wanita yang tidak cukup tidur pada malam hari kerana menjaga anaknya yang sakit akan di ampunkan oleh Allah akan seluruh dosanya & bila dia hiburkan hati anaknya Allah beri 12 tahun pahala ibadat

Anak-anak adalah amanah dari ALLAH s.w.t. dan ianya sebahagian dari ujian ALLAH s.w.t. kepada kita hamba-hambaNYA. Firman ALLAH s.w.t. : ” Harta benda dan anak-anak kamu hanyalah menjadi ujian dan di sisi ALLAH ada pahala yang besar.? ” (Al-Quran Surah At-Taghabun, 64 : 15)
Sebagai ujian, ianya akan dipertanggungjawabkan. Orang yang malang ialah orang yang mempunyai ramai anak tetapi anak-anaknya tidak membawa kebaikan kepadanya di akhirat.

Rasulullah SAW diberitakan telah bersabda :
“Tahukah engkau siapakah orang yang mandul.? Berkata para sahabat : Orang yang mandul ialah orang yang tidak mempunyai anak. Lalu Rasulullah SAW berkata Orang yang mandul itu ialah orang yang mempunyai ramai anak tetapi anak-anaknya itu tidak memberi kemanfaatan kepadanya sesudah ia meninggal dunia.


 saya rindu zaman preggy saya...:)

2 CPM's comments:

  1. sy pun rindu zaman preggy sy jugak... dah hampir 3tahun.. belum ada yg kedua.. hu hu hu belum rezeki

    ReplyDelete
  2. Hi..You really have a nice blog.. keep up a good work..feel free come to my blog  korean fashion have a nice day...

    ReplyDelete