29 May 2012

~ Anda ada Masalah Perut Buncit??


Perut buncit adalah masalah yang di hadapi oleh lelaki dan perempuan, tapi nampak sangat lelaki lagi banyak kot hahaha... sebenarnya perut buncit tidak berlaku pada orang yang berbadan gemuk sahaja, tetapi ia juga boleh berlaku pada lelaki/ perempuan yang berbadan kurus.. Perut buncit selalunya disebabkan oleh cara hidup dan amalan pemakanan yang kurang sihat.. untuk mengelakkan masalah perut buncit, berikut adalah langkah langkah yang boleh diambil.


1. elakkan pengambilan garam yang berlebihan.. kalau korang ingat masa sekolah dulu, kita ada belajar tentang konsep osmosis.. so kalau kita mengambil garam yang berlebihan, tahap kepekatan tisu badan kita akn tinggi dan air akan meresap pasuk ke dalam badan(tidak dikumuhkan)..dan dengan itu berat badan akan bertambah..ya kan..

2. elakkan pengambilan karbohidrat berlebihan. di dalam badan karbohidrat akan di tukar kepada glikogen atau di simpan sebagai sumber tenaga (stock).. jika ia tidak dibakar(tukar kepada tenaga) sama seperti garam, ia akan mengubah tahap kepekatan dalam badan.. sebab tu kita kena bersenam untuk membakar karbohidrat dalam badan.. kan.. kan..

3. elakkan makan makanan yang mempunyai banyak minyak (goreng goreng).. ini sudah jelas terang dan nyata lagi bersuluh, minyak adalah lemak.. lemak dicernakan agak lambat di dalam badan sehingga ia sangat mudah menempel dan bertumpuk di dalam perut..dan...buncit!!

4. elakkan mengambil minuman bekarbonat.. tahu tak jika minuman bekarbonat di minum ia tidak akan dicernakan di dalam badan melainkan tersimpan di dalam perut(keluar sebagai kentut)... mungkin kita dapat membayangkan jika gelembung gelembung udara tadi mengendap di dalam perut


Untuk mengatasinya:

Untuk sementara, kurangkan atau hentikan makanan atau minuman yang mempunyaikandungan: minyak, gula pasir, santan, mentega, marjerin, tepung-tepung, krimMelibatkan makanan-makanan seperti: tempura, kue, roti, kripik, kerupuk, teh,soft-drink, mie, bihun, kwetiauw, pempek, siomay, burger, french fries, dan lain-lainPerbanyakkan makan sayur-sayuran-sayuran beraneka warna. Konsumsikan 3-4 gelas teh hijau setiap hari. Bersenam ringan di pagi hari saat perut kosong selama 30 minit. Lakukan push-up, sit-up, atau pelbagai otot tubuh dengan dumbell setiap kali ada iklan di televisyen.



jom saya kongsikan testimoni set slimming basic ni dari salah seorg regular customer saya:-


"Salam Kak Hanny comey,


Saya nak ucapkan bebanyak terima kasih sbb saya sudah berjaya turunkan berat bdn saya..so now target lagi 5 kg lg utk turnkan berat ni...dan apa yg paling best saya nak kongsikan,perut buncit after bersalin arituh dh tiada lg...saya ikut smua nasihat2 kak hanny...terima kasih sbb x jemu2 consult saya utk saya dptkan smula berat bdn ideal...suami saya dh mula puji bntuk bdn saya kini dan dia dh mula belikan baju2 baru utk saya...


saya ambil set basic slimming tuh,saya jaga corak pemakanan saya,exercise,minum air mcm yg akak suggestkan 2-3 liter,tp mmg saya minum air lebih...skin saya nmpk ketara moist nya..bile saya consume dgn set tuh,dah x lapar sgt mcm dulu2...mmg best...saya dah pon mula promote2 set ni kat kwn2 sepejabat saya..dorg smua tegur akan perubahan saya ni.


berat bdn sebelum ambil set slimming basic akak : 70kg ( mula consume februari 2012)
berat terkini mei 2012 : 60kg


saya punya target dlm 55kg-50kg...doakan saya agar saya dpt bntuk bdn asal ya kak...insyallah saya akan terus consume dgn set ni..saya suka layanan akak semasa consult saya..hehe


yg benar,
syarifah.



kpd pembaca2 baru/ pelanggan2 baru yg mempunyai masalah berat bdn/perut buncit yg ingin mencuba set slimming basic ni ,boleh terus email saya cpt2 dan saya akan reply n consult anda dgn set yg sesuai  ...dan sila inform di bawah email tersebut utk dptkan best price utk set slimming basic tersebut...

Anda bekerja atau tinggal berdekatan dengan mana2 tempat ini?

Subang Emphire Tower,
Jalan Todak Seberang Jaya Perai
Medan IStana Ipoh
Taman Molek JB
Wangsa Maju KL
Jalan Sultan Yahya Petra Kota Bharu
Wisma Damai, Jalan Damai Kota Kinabalu.


Anda boleh ke Shaklee outlet yang berdekatan dengan anda dan membeli menggunakan ID saya ( sila email utk dptkan my id no)  dan kpd yg berminat utk sertai my group shaklee utk create ur income,sila email saya di honey_nurhaliza@yahoo.com...saya akan guide anda bagaimana menjana income yg best dgn sertai my group shaklee..

Nak pendapatan sampingan & join group saya? Sila emel honey_nurhaliza@yahoo.com utk mengetahui tips bagaimana  mendapat income 4 -5 angka. tiada apa yg mustahil jikalau kita berusaha,Bimbingan disediakan.


SUPPLEMENT AKAN MEMBERI IMPAK YANG HEBAT APABILA SEMUANYA DILAKUKAN DENGAN ISTIQAMAH...IAITU BERTERUSAN.

0 CPM's comments:

Post a Comment