17 May 2012

~ B Complex terbaekkkk ! ~





Product Name : Shaklee B-Complex
   Servings per Container : 120 Tablets.

Serving Size : 1 Tablet per day.

Salah satu tugas B-Complex ialah menukarkan makanan kepada tenaga. Bila kita makan nasi di waktu tengahari kita akan rasa mengantuk sebab metabolisme dalam perut bertungkus lumus nak menjadikan makanan yang di makan kepada tenaga, akibatnya kita jadi mengantuk. Jadi B-Complex akan bertindak menukarkan makanan kepada tenaga dengan segera, dan sebab itu lah kena makan B-Complex selepas makan nasi bukan sebelum makan. Kalau makan B-Complex sebelum makan pun boleh,tapi itu yang orang kata makan B-Complex jadi lapar,sebab tak ada apa yang nak di tukar jadi tenaga.


SEBAB-SEBAB KEMUSNAHAN B-COMPLEX

• jenis larut air - perlu sentiasa di ganti
• Boleh musnah oleh matahari/ heat/haba – process memasak.
• Memakan banyak gula boleh menghabiskan B complex. Eg satu botol Coca-cola perlu 5 kali vitamin B untuk menukarkan Coca-Cola ke bentuk tenaga.
• Alkohol boleh memusnahkan simpanan B Complex.
• Stress - tekanan mental dan fizikal musnahkan B Complex.
• Kegunaan anti-biotik, pil penenang perasaan, pil tidur dan racun serangga memusnahkan vitamin B Complex.
• Pil perancang meningkatkan keperluan Vitamin B.

FUNGSI B-COMPLEX

• Peranan Utama – membantu dalam pengeluaran Tenaga.
• Membantu memetabolismekan
- karbohidrat
- Lemak
- Protein
• Anti stress
• Mengurangkan risiko kecacatan kelahiran seperti kecacatan otak dan kecacatan saraf tunjang.
• Asid Folik, B6 dan B12 membantu merendahkan paras homosisteina dalam darah
• “B” for beauty – True beauty radiates from within.
• Perlu bagi urat saraf (essential to initiate nerve transmission).
• Membantu meninggikan sistem pertahanan badan

email ur order now !! honey_nurhaliza@yahoo.com

4 CPM's comments:

  1. thanks for the info dik..blh x akk nk tau fungsi zinc complex plak?hr tu ada mtk, maybe sbb hanny bz, terlupa ..tq

    ReplyDelete
  2. salam sis.
    berapa ek harga produk ni?
    leh email x ke nurizzahmajif@gmail.com
    TQ so much.:)

    ^izzah_nhkm^

    ReplyDelete
  3. hi boleh email harga b complex tu?

    nat_hazanan@yahoo.com

    ReplyDelete
  4. hi..
    boleh email kepada sy tak harga b complex tu per btol and berapa tablet per btl?
    i need asap...

    nat_hazanan@yahoo.com

    TQ
    natrah =)

    ReplyDelete