17 May 2012

~ Cmna Nak dptkan kesegaran kulit ketika Bermakeup ?? ~

 Ramai yg bertanyakan pada saya,bagaimana nak dptkan kesegaran kulit ketika kita bermakeup...dan apa yg suggestkan ,mereka mesti dptkan kulit yg sihat terlebih dahulu,if skin sdg problem,saya x suggestkan pakai apa yg saya suggestkan ni yaa...bimbang kalau2 skin korg akan jd lebih teruk lg...bagaimana nak dptkan skin yg sihat?? ok anda smua boleh mencuba set skincare yg saya rekomen kan tuh...superb,alhamdulillah...

Then bila skin dh sihat & cntik,mmg bila makeup nipis pon dh nmpk cantekkk daaa..seriusss x tipu...bila skin problem,saya nasihatkan jgn pakai makeup yg terlalu tebal ya sbb ini akan menutup liang2 roma dan skin anda x dpt bernafas dgn baik...so plz elakkan...

Memang 2 bnde ni wajib berada di dlm makeup bag saya utk beri kesegaran pd kulit saya ketika bermakeup...tp saya mmg jenis yg x suka bermakeup tebal...sape2 yg pnh terserempak dgn saya secara live,mmg saya suka makeup light2 je...sbb bg saya bila skin dh sihat,makeup secara nipis pon dh memadai daaa...

Biasanya saya akan memakai salah satu dr produk di bwh ketika after solat,sbb time ni of cource skin nmpk mcm letih dan x segar kan?? so saya just sembur shj ke wajah then saya akan mula memakai bedak secara nipis & oleskan sedikit lipgloss ke bibir...sbb saya bukan penggemar lipstick...:P

saya akan buat review 2 produk di bawah ni ya..selamat mencuba..:)


semburan MAC FIX ni mmg produk kesukaan saya no 1 sbb mmg sgt2 bgus utk berikan solekan yg nmpk natural dan berikan kesegaran pd wajah saya ketika letih dan tidak bermaya...bau nya pon sgt2 wangi...produk ni mmg saya akan pakaikan utk client2 pengantin saya...pic kat atas tuh saya beli yg kecik,sng utk travel n bwk ke mana2...yg besar saya terlalu syg nak guna...tp secara jujurnya mmg superb! harga not sure,korg smua boleh refer pd MAC yaa...saya mmg jenis x hafal bab2 harga brg ni...
 semburan avene ni plak,suggestion dr teman saya ,yg mana ianya seakan2 semburan MAC tp yg ni saya pakai stiap kali after mandi...mksudnya saya akan guna this produk bila saya berada di rumah...so skin akan jd lbih soft n kekal segar...kdg2 saya pakai sebaik shj bngun dari tidur..mmg bebetul segar...tp avene ni x de bau tau mcm MAC tuh...harga lebih murah sket dari MAC...saya beli botol besar tahan lebih kurg 3 bulan++ ...jimat seyhhh...

so smpi setakat ini dlu my review..insyallah saya akan perbanyakkan lg review produk2 yg best khas utk pembaca2 blog saya ni...n korg pon boleh cntekkkk jugak kan nnt?? saya suka berkongsi sbb bg saya sahring is loving...muahhhh2

5 CPM's comments:

  1. yeayyy..asya pon guna Avene tu :)

    ReplyDelete
  2. @Asya Zain asya,best tp x leh lawan mac ni...cer try test ngk..ehehe

    ReplyDelete
  3. rnduuuunyaaa entry makeup k.hani....buat la entry makeup2 lg sis...hamba sbr menanti ^^

    ReplyDelete