14 May 2012

~ Dapatkan Mata yg Cantik & Sihat ~

Nama Produk : CarotoMax ( dahulu dikenali sebagai Beta Carotene )
Kandungan sebotol : 30 kapsul
Cadangan sajian : 1 kapsul sehari

" Andai dapat kuundurkan putaran dunia,ingin kuubah smula x mo pakai spect"

Orang tua2 selalu pesan,kalau nak ngk tv,jgn duduk dekat2...tp saya ni degil orgnya...suke jugak ngk tv dekat2...barulah feel kan?? haha...tp bnde tuh x boleh diubah smula tetapi saya boleh merawat smula power rabun yg semakin hari semakin tggi ni...

Syukur Alhamdulillah,saya dah pon temui penawar rabun jauh saya ni ...mmg kecik2 dlu time sek ren,saya mmg x rabun tau...tp sbb kan mengada2 sgt nak pakai spect,saya suruh ayah beli kat pasar mlm ...esoknya saya akan buat2 pakai spect then bila kwn2 atau cikgu menegur,saya katakan " saya dah rabun cikgu" ahhahaha...

Betul la kan org ckp, kata2 itu merupakan satu doa...dan akhirnya "saya jadi bebetul jadi rabun" bebetul x nmpk objek bila berada jauh especially semasa ingin menyalin nota2 di papan hitam time study dlu...dan akhirnya ,itu yg menjadi masalah utama dlm kehidupan saya...

Serius saya ckp,since saya rabun..mmg saya jaga bebetul2 jaga mata ni smula...barulah saya nak menghargai pemberian Allah ni...stiap hari saya akan make sure mkn lobak merah ataupun jus lobak merah...smuanya tuh utk kesihatan mata saya dan stiap pagi ,saya amalkan melihat keindahan alam hijau utk berikan smula kesegaran pd mata saya yg rabun ni...tp mmg saya x mo pakai spect sbb nmpk mcm tua @ matured...so saya hanya memakai contact lens jnis colour natural...supaya org x tahu yg saya ni sebenarnya sgt2 rabun...

Dan setelah saya diperkenalkan dgn caratomax shaklee ni boleh membntu penglihatan mata saya yg rabun nii,saya terus beli n amalkan dgn doa & harapan,power mata saya ni akan berkurangan...dan alhamdulillah teryata ianya begitu berkesan pd penglihatan saya jika tidak memakai contact lens...

Tetapi bnyk lg kelebihan2 caratomax ni bile kita sndiri mengamalkan...so anda smua boleh baca keterangan caratomax kat bwh ni yaa...tetapi secara jujurnya,saya mmg sgt2 berpuas hati dgn caratomax utk kesihatan dan kecantikan mata saya...:)) 


power spect dah x tggi sgt daaa...alhamdulillah


Perlindungan Sel-Sel dari Dalam*
Perlindungan antioksida dapat ditingkatkan dengan pengambilan CarotoMax Shaklee. Shaklee mengambil perlindungan anti oksida yang terdapat pada buah-buahan, sayur-sayuran dan tanaman lain melalui cara pengasingan, penyaluran dan pembentukkan kerotin secara semulajadi. *
Karotenoid yang paling berkhasiat
  • Purata pengambilan karotenoid, lutein, lycopena dan beta-karotena adalah 8 mg setiap hari manakala CarotoMax pula dapat membekalkan lebih 13 mg daripada karotenoid yang paling berkhasiat.
  • Membantu mengekalkan kesihatan badan secara umumnya dalam jangkamasa panjang serta kesihatan mata*
  • Biasanya disimpan dalam organ-organ tubuh kerana ia bersifat larut dalam lemak.
  • Mengandungi ekstrak yang unik daripada tomato, ekstrak biji benih anggur, ekstrak brocoli bertunas, minyak jagung, minyak palma dan marigold.
Dalam CarotoMax mengandungi karotenoid menyamai dengan
  • Beta Karotena Sama dengan 102 porsi Pisang
  • Lycopena sama dengan 714 porsi Aprikot
  • Lutein dan Zeaxanthin sama dengan 285 porsi pink grapefruitAlpha karoten sama dengan 89 porsi Raspberi
  • Alpha karoten sama dengan 89 porsi Raspberi
Vitamin A terdapat dalam 2 bentuk iaitu Preformed Vitamin A dikenali sebagai Retinol dan Pro-Vitamin Ayang dikenali sebagai Carotene. Beta Carotene merupakan bentuk vitamin A yang SELAMAT kerana tidak memberikan kesan toksik jika diambil berlebihan seperti Retinol. Tambahan pula ianya menunjukkan potensi untuk mencegah beberapa jenis kanser, membantu merendahkan tahap kolestrol, berkesan dalam meningkatkan system imunisasi badan dengan meningkatkan bilangan infection-fighting T lymphocytes ( T-cells)  serta dapat mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular.

hubungi saya utk info lanjut honey_nurhaliza@yahoo.com...

2 CPM's comments:

  1. Berapa harga suplemen ney ye akak?

    ReplyDelete
  2. Berap harga? Power boleh kurang ke kalau makan suplemen ni?

    ReplyDelete