15 June 2012

~ JERAWAT , PUNCA & CARA MENGATASINYA !


ngeri kan kalau muka kita sebegini?? tp jikalau dibiarkan ,ia akan menjadi lebih teruk..jom sama2 berubah utk dptkan kulit yg sihat dan cantik...

Assalamualikum….salam sejahtera..
Bagaimanakah cara mengatasi jerawat yang berulang-ulang atau jerawat yang sukar sembuh. Kejap ok kejap ko…

Baiklah, sebelum mengulas lebih lanjut tentang masalah jerawat. Saya akan fokuskan terlebih dahulu mengapa jerawat terjadi. Pertama disebabkan masalah hormon, ini biasa terjadi kepada remaja yang sedang meningkat naik atau dalam erti kata sedang menuju ke zaman kedewasaan. Apakah remaja sahaja yang biasa mengalami masalah ini. Orang dewasa juga ada mengalami masalah ini jika terjadi ketidakseimbangan hormon didalam badan. Ada sesetengah kes berlaku pada mereka yang sudah meningkat umur 40 an. Tetapi perkara ini jarang berlaku.
Faktor kedua adalah disebabkan kulit terdedah terlalu lama dengan faktor cuaca dan suasana sekeliling yang tidak bersih dan harmoni. Biasa masalah ini mudah ditangani dengan menggunakan suplement dalaman for skin & cleanser yang dihasilkan dari ekstrak tumbuh2 an seperti marykay.

Faktor ketiga jerawat terjadi adalah disebabkan penggunaan kosmetik yang berasaskan bahan kimia. Yang pada mulanya memang menampak keberkesanan. Seperti krim pemutih, pencuci dan lain-lain. Akibat bahan kimia yang boleh menyebabkan kulit menjadi nipis dan terdedah dengan sinar UV dan lain akan menyebabkan kulit mudah dihinggapi bakteria. Bukan itu sahaja ia juga boleh mengakibat jeragat dan bertompok-tompok dimuka.

Memang sebenarnya setiap orang kalau boleh nak muka licin dan jerawat cepat sembuh. Kalau boleh hari ini guna esok dah sembuh. Perkara ini mungkin agak sukar kerana setiap punca jerawat itu berlainan dan berbeza.

Ada yag menghidapi jerawat disebab masalah kulit, ada yang menghidap jerawat disebab masalah alahan seperti resdung. Ada juga disebabkan hormon dan juga disebab masalah liver dan toksin yang ada didalam badan.

Oleh itu rawatan secara dalaman diperlukan. Dalam kaedah rawatan yg saya suggestkan ini dpt mengatasi masalah dan punca jerawat haruslah dirawat daripada akar umbi. Agar kita dapat betul-betul menyembuhkan jerawat dan bebas sepenuhnya daripada menghidapi masalah berkaitan jerawat.

Mengatasi jerawat bukan sesuatu perkara yang sukar. Apa yang harus  ada adalah sikap positif yang mesti ada dalam diri serta sifat istiqamah. Bagi mereka yang sudah jemu kerana pelbagai produk telah dicuba. Apa kata saya cadangkan anda berubah kepada perubatan alternatif "rawatan suplement dari dalam " supaya dalam kita ingin mengatasi masalah jerawat kita juga bebas kesan sampingan .

Bagi mereka yg inginkan kulit yg sihat,bebas dari segala cela jerawat,jeragat,skin oily/dry,masalah pori2 terbuka,boleh terus email kpd saya dan saya akan suggestkan anda smua dgn set2 suplement dalaman yg sesuai dgn jenis masalah kulit yg anda hadapi...saya juga akan consult anda jadual mkn yg betul utk anda memperolehi skin yg sihat & cantik,insyallah...

Anda boleh terus email kepada saya di honey_nurhaliza@yahoo.com



idola saya,Datin Norjuma Habib juga sgt2 menjaga akan kecantikan kulitnya dgn amalan2 suplement setiap hari...

" Sampai bila anda x mahu menjaga kecantikan kulit?? jom sama2 berubah utk dapatkan skin yg sihat & cantik di hari raya nnt...pm me for best price ya..."

4 CPM's comments:

  1. btol..sy sgt setuju..sy juga mengalami mslh jerawat yg teruk sejak msuk sek men..dh bermcm produk sy cuba..umi sy pun x jemu2 syorkan produk itu ini..tp manalah mampu nk bli yg hebat2 mse zmn sek..jd sejak sy msuk U..duit biasiswa yg sy dpt sy allocate skt utk bli brgan penjagaan kulit wajah..byk jgk yg sy cuba..malah sy jenis yg mudah tertarik dgn iklan2 di psrn online..sy cuba..dan beri tempoh pd wajah sy utk adapt dgn sesuatu produk tu..kalo x sesuai sy cepat2 stop penggunaan..hgglah pd thn ni..sy mula sedar akn kepentingan menjg bhgian dlmn jg..sy sudh mula mengambil supplement tmbhn iaitu jamu..sy sgt obsess dgn produk berasaskan tumbuhan dan ulam-ulaman. produk traditional walaupun bertindak lmbt tp kesannya insyaAllah berpnjgn..so far, sy dh amalkan mkn jamu slma 3 bulan..dan Alhamdulillah tlh pun menjumpai produk yg btol2 bersesuaian dgn kulit muka sy..mudahan Allah kekalkan kesihatan dan kecantikan ini..

    kulit muka sy msh dlm proses pemulihan..tp sy harus yakin dan sabar dan terus istiqamah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awakk. Boleh tak bgtau jamu ape yg awak amalkan tu? Hehe thankyouu

      Delete
  2. saya juga mengalami masalah kulit yg sangat teruk..hinggakan adakalanya saya malu tuk keluar umah.walaupon kini muka saya sudah x seperti dulu namun saya masih x berpuas ati dengan tahap kulit saya kerana ianya adakala ok n pastu akan ko.

    apakah supplement yg sesuai tuk kulit seperti saya..muka saya mempunyai bekas2 jerawat n kelihatan kusam n x menarik..

    awk blh tlg sy x???

    ReplyDelete