18 June 2012

~ Multivitamin Apa Yg Bagus?? ~


Ianya dikatakan killer product of Shaklee kerana ianya adalah multivitamin beserta iron sangat penting utk pembentukan darah dan sel.Jika dulu saya belajar, dikatakan 2 biji vitalea bersamaan dengan 40 jenis lauk. Bermaksud, untuk mendapatkan zat yang sama banyak dalam 2 tabs vitalea ianya sama lah dengan hidangan 40 jenis lauk pauk.Ada sesetengah doktor mengeluarkan kenyataan bahawa pengambilan multivtitamin shj sudah mencukupi bg mereka yang sihat. Namun pada saya jujurnya,keperluan b com dan vit C hari ini sangat penting seiring dengan pengambilan vitalea

Asasnya, semua masalah kesihatan memerlukan vitalea. Ini kerana di dalamnya yang mengandungi 12 vit dan 7 galian utama banyak membantu dalam kestabilan sistem tubuh badan manusia.Vitalea banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk(penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea kita), supplement penting untuk diet atau slim yang mana walau kita kurang makan namun pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang.

 Ibu2 yang mengandung dan menyusukan anak sangat digalakkan mengamalkan pengambilan vitalea kerana kepentingan zat dan vitamin serta keperluan iron oleh si ibu dan ianya juga penting untuk tumbesaran anak.Mengapa ada sesetengah ibu yang mengandung mahupun yang menyusukan anak mudah rasa pitam atau pening kepala?Hakikatnya ibu2 ini kekurangan zat besi @ iron dalam pengambilan diet harian mereka. Iron banyak terdapat dalam makanan laut seperti kerang, tiram namun terdapat banyak kekangan sekiranya kita hendak bergantung dengan sumber asli semata2

Makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki. Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Mengandungi lebih nutrien, tenaga dan perlindungan

Pakar kesihatan mencadangkan semua orang dewasa mengambil makanan tambahan harian bagi menyokong kesihatan secara menyeluruh. Walau bagaimanapun, pengambilan makanan tambahan biasa menyebabkan tubuh mendapat nutrisi yang tidak seimbang. Vita-Lea adalah formulasi premium yang disokong oleh tujuh kajian klinikal serta turut menggabungkan ramuan-ramuan terbaik dan kualiti yang luar biasa.

Penggunaan harian, Vita Lea boleh:
•Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh*
•Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata*
•Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi*
•Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas*

Perbezaan Shaklee

Kemajuan Saintifik
•Disokong oleh tujuh kajian klinikal
Mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif

•Teknologi salutan mikro membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B penting yang membantu menghasilkan dan memelihara sel-sel baru.

Kualiti yang luar biasa
•Lebih daripada 340 ujian kualiti dilakukan setiap kali Vita-Lea dihasilkan

-Vitamin D - Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat*
-Beta Karotena - Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi*
-Vitamin E - Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi*
-Kalsium - Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot*
-Boron - Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang*
-Magnasium - Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung*
-Biotin - Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak*

*******************************************************************************************

testimoni from my client,jom baca:-


 Assalam kak hanny comey,saya nak bg testimoni saya ni...setelah saya consume set skincare+multivitamin yg akak cdgkan tuh,muka saya kembali bersih & sihat smula,kalau dlu kulit saya tampak kusam ,pori2 besar tp skg saya sgt2 berpuas hati dgn hasil yg saya perolehi...mmg pada mulanya saya rasa suplement ni agak mahal tp setelah saya dpt hasil yg baik,saya rasa ianya sgt berbaloi ,lgpon ianya tahan 4 bln consume...

Saya sgt2 suka vit e & multivitamin shaklee ni...mmg terbaekkkk...saya akan trus amalkan suplement ni smpi bila2...

Terima kasih sbb guide saya selama ni,servis akak yg sgt2 pantas dan reply my email sgt2 cpt,thanks sis,x sbr nak jd cntek mcm sis CPM honey

Regards,
Syarifah ira-

__________________________________________________________________

email : honey_nurhaliza@yahoo.com

3 CPM's comments:

  1. saya tak suka pil ... saya berumur 19 tahun ...selalu berasa mnegantuk di sekolah sampaikan letih padahal bukan buat akitiviti yang lasak pun ... apakah cadangan yang paling sesuai untuk keadaan macam saya ?

    ReplyDelete
  2. dekat mana boleh dapat maltivitamin ni kak?

    ReplyDelete