25 June 2012

~ Panduan Kecantikan Kulit~


Kulit muka yang tak dijaga dengan baik menyebabkan proses penuaan berlaku lebih awal daripada sepatutnya. Begitu juga dengan kulit yang aktif. Sebab anda kerap menegangkannya tetapi tak membersihkannya dengan sempurna, tak gunakan pelembab serta sering terdedah kepada matahari.


Sebaliknya, kalau anda nak mengekalkan keremajaan kulit muka lebih lama, ikutilah 6 cara penjagaan muka berikut;

1. Minum air kosong sebanyak 8 - 10 gelas sehari untuk mengekalkan kelembapan kulit. Kalau nak minum lebih daripada 10 gelas sehari pun boleh. ..saya amalkan 5 liter air sehari...


2. Sebelum tidur, basuh muka anda dengan air bersih. Kotoran dan bakteria yang tak dibersihkan tu boleh menyebabkan kulit berjerawat dan timbulnya garis penuaan pramatang...amik vit e/gla before sleep & 1 bancuhan ESP..hasilnya?? anda lihat pd keesokan harinya...


3. Jangan lupa juga cuci muka anda sebelum beriadah ataupun bersenam. Kalau berpeluh nanti, ia akan mengurangkan jumlah kotoran serta bakteria yang terkumpul.


4. Amalkan 3 langkah penjagaan kulit muka. Pertamanya, cuci muka dengan air suam dan gunakan pencuci yang berasaskan tumbuh2 an seperti MARY KAY PRODUCT. Lepas cuci muka, gunakan penyegar (toner) dan disusuli dengan pelembap...if ader serum lg better,so pakai b4 sleep ok.


5. Pastikan anda melindungi kulit daripada sinaran matahari sebaik mungkin. Gunakan krim pelindung matahari SPF 15 bagi melindungi kulit terbakar dan masalah kedutan.


6. Akhir sekali, jika anda mengalami masalah kulit yang serius, rawatlah dgn suplement skin terlebih dahulu,dan jangan sesekali anda terus pergi membeli produk2 skincare yg mahal2 sbb anda x kan dpt hasil yg baik..bila skin dah pulih dgn suplement,barulah anda disarankan menggunakan produk2 skincare yg berasaskan tumbuh2 an seperti MARY KAY.

Act,amalan suplement ni jangan tunggu bila skin dh rosak mcm dah penuh jeragat sana sini,jerawat tumbuh merata2,skin terlalu oily sampai berkilat2, skin kering sampai mengelupas2..baru nak cari solution nya,sebaliknya cube cegahkan dari sekarang,jadikan ianya sbg amalan wajib utk anda sentiasa menjaga kulit yg sihat & cantik.

JOM SAYA KONGSIKAN LAGI TESTIMONI CLIENT2 YG SAYA TELAH CONSULT DAN BACA APA KATA MEREKA...SYUKUR ALHAMDULILLAH!!!  

SAYA PILIH TESTIMONI YG NI :-

Salam Kak Honey,

Saya nak ucap thanks a lot to kak honey sebab thru blog kak honey saya dapat blaja banyak benda pasal kecantikan. Macam mana nak jaga diri as perempuan especially dalam penjagaan kulit. 


To tell u the truth, saya tak ada la masalah jerawat. Kulit licin tapi gelap and agak kusam. Asyik nak kena pakai concealer je bile keluar rumah. Kadang2 rasa menipu diri tapi what to do. sbg perempuan of course sy nak nampak cantik inside n outside. BUT bila period jerawat batu datang seketul dua. Tension sebab tinggal parut hitam. 

Lagi sekali nak kena conceal kalau g keje or pg jalan2. Saya jenis tak suka makan supplemen sebab sy tak bdisiplin dlm bab2 ni. Tapi sebab blog akak, sy terpanggil nak cuba ESP sebab dgn niat nak jd cerah.(Sbb bf sy tinggal sy sebab kata sy makin hitam. Sedihhhh). 

Mula mula berkira jugak sebab mcm mahal je kan tp tekad nak cantik sy beli jugak tutup mata. Nak jugak beli set skincare bulan April sama dgn ESP tapi sy takut disappointed, maka saya hanya beli ESP on 30 April 2012. 
Saya keep on makan setiap pagi. Kadang2 sebab nak diet saya bancuh soya dgn oat. Mmg kenyang. 
Mula2 sy xnampak perubahan tapi after 1 month and a half, saya tengok kurap kaki atas kura-kura kaki sy hilang. Amazinggggggg! Ya Allahhhhhh, hanya Dia shj yg tahu betapa bersyukur dan gembiranya bila kurap tu hilang...Sedangkan setahun saya pegi skin doctor untuk sembuhkan. Doctor dari ubat cream bagi ubat oil tp masih ada kurap tu yg asalnya hanya kulit kaki yang kering.saya malu nak bare foot kalau pg pantai atau yoga class. Kalau jalan2 dgn kawan lelaki, lagi la saya nak tarik seluar kasi labuh biar tertutup kurap tu.. Huhu, 
mmg malu takyah nak cakap sebab kita perempuan kan. 

Ternyata btul cakap kak honey, protein ini mmg makanan untuk kulit. Bukan kulit je, rambut saya pun dah xde masalah gugur. So far 2 benda tu yang saya nampak. Untuk kulit muka saya belum nampak kesan mungkin lambat sikit kot sebab saya ni hitam sgt kot hahahaha
. But anyway, Thanks kak honey sebab banyak bagi guide. Cuma saya kena sabar nak dapat kulit yg glow mcm kak honey. Esok saya nak beli set skincare pulak sebab ESP ternyata berkesan. Jadi brg lain confirm xkan mengecewakan kan...

Kak honey bukan shj cantik luaran, tapi dalaman jugak sebab tak lokek ilmu nak berkongsi tips kecantikan. Semoga kak honey terus sukses and jgn lupa tuk guide sy ye... Thanks kak honey! 

UPDATE : dan hari ni pada tarikh 25 jun 2012 ( isnin ) ,client ni telah purchase basic suplement skincare,syukur alhamdulillah dan tadi saya telah consult beliau di WhatApps...thanks my dear...







Anda mempunyai masalah kulit yg agak serius?? jangan risau kerna masalah tuh dpt diatasi dgn bantuan suplement skin yg telah ramai client2 saya berpuas hati dgn hasilnya...sila email ke honey_nurhaliza@yahoo.com,nyatakan ur prob skin dan saya akan consult anda dengan set suplement yg bersesuaian dgn jenis masalah kulit anda.

cara mudah utk mendapatkan produk terbaek ni :-


1) email saya di honey_nurhaliza@yahoo.com  ( serius buyer,saya x kan layan backout buyer yg saya dh list kan ) 


2) nyatakan jenis2 prob skin yg anda sdg alami.


3) last skali sila request utk dptkan best price.


4) sila nyatakan bila anda boleh membuat payment..payment b4 jam 12tghari,saya akan kurierkan pd hari yg sama.


5) tunggu produk anda sampai di keesokan harinya @ 1-2 hari waktu bekerja .


6) bila brg dh smpi,sila maklumkan di email saya..saya akan guide jadual mkn utk anda.


p/s: bg yg ingin membeli sendiri di branch2 shaklee ,sila request my id no di email saya yaa...then attachkan resit pembelian utk saya guide anda cara pengambilan suplement yg betul.

1 CPM's comments:

  1. As salam...waaaa, mary kay best sgt...sbb pernah try, akk office murah hati kasi guna.... tp hanya mampu pakai rumpai laut jer sekarang ni...nak bantu kulit supaya lebih sihat...^_^ belum mampu utk product mary kay...hehe..insyaAllah coming soon...maybe... Sudi2x dtg terjah blog baru sy ok....^_^

    ReplyDelete