12 June 2012

~ Shaklee Herb Lax..apa tu?? ~


herb lax - 120 biji...bagus diambil bersama lechitin @ omega

Masih ingat lagi dalam kelas Shaklee yang pernah saya hadiri dulu, perut itu rumah penyakit. Maka penting menjaga perut serta pengambilan makanan harian kita. Suka saya nak share salah satu produk Shaklee yang saya jarang ambil tetapi seminggu sekali minima untuk saya pastikan ia membantu mencuci usus , maklumlah kita makan macam macam setiap hari.

Saya pastikan jika nak ambil , biasanya sebelum tidur pada hari Jumaat malam atau Sabtu malam. Ia akan perlukan masa 6 jam untuk bertindak....dan perlu pastikan minum air sekurang2nya 1-2 liter selepas amik herb lax dan sebelum tidur untuk dapatkan kesan yang optimum. Ia bukan julap dan tidak buatkan kita cirit birit.

Berapa banyak nak makan? Jujurnya ia perlu ikut saiz badan. Jika berbadan kecil, memadai 3-4 biji untuk skali makan. Jika berbadan besar, 4-5 biji saranan yang diberi.

Apa bagusnya amik herb lax? Ia membantu mencuci terutama usus kita.



Kenapa perlu mencuci usus?
Ia perlu demi mengelakkan gangguan kepada sistem pencernaan, mengelakkan gangguan sistem peredaran darah dan sistem pertahanan badan.

Apakah yang berlaku apabila sistem pencernaan terganggu?
Sistem pencernaan sangat penting demi menyahkan toksin dari tubuh badan. Jika ia tidak dapat berlaku dengan baik maka ia akan mengundang penyakit seperti
  • masalah kulit
  • gangguan pada buah pinggang
  • mulut dan nafas berbau
  • sesak dada
  • angin ahmar
  • wajah nampak tua
  • kembung perut dan 
  • daya imun yang lemah.
Terutama mereka yang mengamalkan makan vitamin pemecah lemak seperti Omega dan Lecitin sangat perlu mengambil Herb Lax demi memastikan lemak2 yang disingkirkan dapat dibuang dengan baik melalui proses penyahtinjaan.

Siapa yang sesuai makan Herb Lax?*
Lelaki dan Wanita
Mereka yang dalam proses pembuangan lemak
Mereka yang ada masalah pencernaan
Mereka yang menyusu anak.
Mereka yang ingin menjaga kesihatan usus terutamanya.

****************************************************************
 apa kata pengguna herb lax??


"Saya amalkan ambil 4 biji Shaklee Herb-Lax seminggu sekali, untuk kesihatan perut, usus & dalaman. Biasanya hujung minggu, hari Sabtu malam Ahad tue, supaya tak ganggu aktiviti harian. Kadang-kadang 2-3 kali seminggu (ikut kerajinan! hehe).
Lain orang, lain efeknya. Ada orang yang keesokan harinya perut terus bersih. Bagi saya pula, efeknya lambat dan perlahan. Kadang-kadang petang keesokannya, kadang-kadang malam keesokan harinya. 
Yang best nya, berbanding dengan ubat “benpi” yang pernah saya cuba dulu, sakit perut tue lebih mild (perlahan), dan boleh di kawal. Takdelah jam-jam tue jugak nak kena cari toilet. Sesuai dengan tag line nya, “encourages mild cleansing action”. Lagi satu, ia adalah vitamin, bukannya ubat. Jadi, saya yakin ia lebih selamat untuk badan kita, berbanding dengan ubat julap lain di pasaran. Dalam Herb-Lax nie juga "
Saya adalah pengedar sah Shaklee.  Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia, Singapore, Brunei, China dan Indonesia.
Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya...juga boleh membuat pembelian menggunakan kad kredit...sila email saya di honey_nurhaliza@yahoo.com

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

0 CPM's comments:

Post a Comment