09 July 2012

~ Anda mengidap Eczema, masalah kulit gatal, bersisik, menebal?? pasti ada penawarnya, GLA & ESP! Jom Baca !!



Assalamualaikum smua...

Last week terlalu ramai customer bertanya tentang supplement terbaik untuk Eczema. Alhamdulillah dgn berkat sedikit ilmu yg ader ni,saya cuba utk consult client2 saya dgn baik...bukannya saya doctor,tp dgn ilmu yg x seberapa ni,saya suka utk berkongsi dgn smua client2 yg emailkan kpd saya...


Untuk penerangan lebih lanjut, hari ni saya  nak kongsikan sedikit info tentang eczema & cadangan supplement untuk masalah kesihatan eczema ni. Lazimnya kalau ke klinik, doktor akan beri krim steroid / injection bila keadaan kronik yang mana ianya boleh memberi kesan yang tidak baik jangkamasa panjang. Sampai sekarang kita tak tahu punca sebenar/sepenuhnya yang menyebabkan eczema. Namun antara faktor yang dikenalpasti adalah:

Faktor dalaman :
i. Genetik - sejarah ahli keluarga yang mempunyai masalah eczema, allergik, athma.
ii. Diet harian - makanan yang menyebabkan allergik- produk tenusu, telor, makanan laut, alkohol, pengawet dll
iii. Stress / Tekanan!

Faktor persekitaran :
i. Cuaca yang berubah tidak menentu, terlalu panas, lembab, bahan-bahan kimia, persekitaran tercemar seperti asap
ii. Alahan - binatang peliharaan, habuk, sabun, shampu, dll.



Eczema - Gatalnyaaaaa... tengok pun rasa tak selesa,saya pernah alaminya satu tika dahulu...


Ya, eczema bukan penyakit berjangkit, tetapi ianya selalu mengundang ketidakselesaan pada pesakit. Biasanya kulit akan berasa panas, gatal, tompok-tompok merah, kulit kering bersisik atau berair, kulit kasar, menebal atau berkedut.

Apa supplemen yang disarankan?



ESP & GLA kombinasi terbaik untuk Eczema

Kelebihan GLA Shaklee ini ialah kerana ia mengandungi vitamin E yang asli.. Keistimewaan GLA Complex Shaklee, mampu menangani masalah berkaitan kulitmengandungi kombinasi minyak borage. Ia kaya dgn asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. dan bukan sekadar masaalah eczema... ia juga mampu menangani masalah kulit kepala berkerik, berkuping, bersisik.

Mengapa ESP (Energizing Soy Protein) ?

Secara ringkasnya ESP adalah protein, yang mana protein adalah asas kepada sel. Protein bertindak membina sel yang sihat/'repair' sel-sel badan yang rosak. Jika sel mendapat makanan yang cukup, kulit akan terhasil cantik dan sihat. Dan paling penting, Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik. ESPmenyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting. Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolesterol.

That's why sape2 client yg telah membeli set skincare basic tuh,saya akan suggestkan mereka mengambil skali dgn esp sbb protein soya yg terkandung dlm esp sgt2 bgus utk badan especially utk kecantikan kulit...x percaya?? boleh baca smua testimoni2 di blog ni yg hampir smuanya mengambil ESP dlm suplement harian mereka...


Anda inginkan konsultasi kulit dari saya?? sila emailkan ur prob skin ke honey_nurhaliza@yahoo.com

cara mudah utk mendapatkan produk terbaek ni :-


1) email saya di honey_nurhaliza@yahoo.com  ( serius buyer,saya x kan layan backout buyer yg saya dh list kan ) 


2) nyatakan jenis2 prob skin yg anda sdg alami.


3) last skali sila request utk dptkan best price.


4) sila nyatakan bila anda boleh membuat payment..payment b4 jam 12tghari,saya akan kurierkan pd hari yg sama.


5) tunggu produk anda sampai di keesokan harinya @ 1-2 hari waktu bekerja .


6) bila brg dh smpi,sila maklumkan di email saya..saya akan guide jadual mkn utk anda.


p/s: bg yg ingin membeli sendiri di branch2 shaklee ,sila request my id no di email saya yaa...then attachkan resit pembelian utk saya guide anda cara pengambilan suplement yg betul.

0 CPM's comments:

Post a Comment