13 July 2012

~ Info Kulit Cantek- 6 makanan super untuk kulit cantik ! ~








Anda mungkin membelanjakan sebagian besar gaji untuk serum dan krim mahal yang menjanjikan kecantikan kulit...betul x?? yeahhh itu diri saya yg dlu,...saya terlalu obses dgn serum2 yg berada di pasaran..  Namun percayalah, produk mahal itu tak akan banyak membantu tanpa ditunjang makanan sehat yang bersahabat dengan kulit. Tentu saja, kulit Anda akan memetik manfaat amat besar dengan nutrsi yang tepat, termasuk lemak yang menyehatkan, protein yang cukup, sayur mayur serta buah-buahan. Namun ada 6 punca makanan yang menonjol dan terbukti sejak lama mampu membuat kulit lebih kencang dan bersinar dari dalam. Nak tahu?? jom baca sampai abes...


Ikan
Ikan berlemak seperti salmon, tilapia, dan cod sangat kaya dengan asam lemak omega 3. Dan ini kabar yang harus Anda perhatikan, sebab tubuh kita tidak bisa memproduksi asam lemak omega 3. Dengan menambahkan asam lemak esensial ini ke dalam makanan, maka kulit Anda akan berterima kasih karena terjaga kelembabannya dan tak mudah iritasi. Sudah ada bukti ilmiah manfaat asam lemak omega 3 dalam memperkuat kulit, terutama bagi mereka yang menderita penyakit kronis seperti rosacea dan atopic dermatitis. Selain itu, sejumlah ikan (cod dan salmon) kaya dengan vitamin D yang penting untuk tulang. Jika Anda tak mengonsumsi ikan karena suatu sebab, cobalah mengonsumsi telur yang belakangan ini difortifikasi dengan asam lemak omega 3 dan dari sumber tumbuh-tumbuhan seperti walnuts dan hazelnuts. Bagi yang vegetarian sepenuhnya, mungkin perlu menambahkan suplemen vitamin D harian.

Teh hijau
Teh ini mudah ditemukan dimana-mana dengan harga yang tidak terlalu mahal. Anda bisa meminumnya rutin setiap hari karena teh kaya antioksidan yang berguna untuk kesihatan kulit. Minumlah setidaknya tiga cangkir teh hijau per hari untuk memerangi penuaan diri dan peradangan kulit. Sejumlah studi menegaskan bahwa antioksidan di teh hijau bahkan dapat mengurangi risiko anker kulit. Jadi, enyahkan soda dan mulai minuman yang bersahabat dengan kulit.

Brokoli
Kaya vitamin A, C, dan K, jenis sayuran ini memang sayuran super yang kaya manfaat. Vitamin A menurunkan produksi minyak, vitamin C merupakan antioksidan ampuh dan vitamin K membantu mencegah memar.

Minyak biji bunga matahari @ gla complex
Mungkin manfaat asam lemak omega 3 sudah banyak diketahui, namun asam lemak omega 6 seperti asam linoleat yang terdapat di minyak biji bunga matahari juga penting bagi kesehatan kulit. Seperti halnya asam lemak omega 3, asam lemak omega 6 juga mencegah kekeringan kulit dan peradangan, juga penting untuk pembentukan prostaglandin, hormon yang mempertahankan semua sel tubuh bekerja dengan baik.

Almond
Almond tak boleh dilupakan untuk meningkatkan kandungan  vitamin E di dalam tubuh, yang juga antioksidan penting untuk kesehatan kulit. Pakar kulit menegaskan bahwa mengambil vitamin E secara oral dapat meningkatkan kadar kelembaban vitamin tersebut di permukaan kulit. mmg terbukti bagus buat siapa saja yang cenderung punya kulit kering.



Suplement skin
Perkara yg last ni jarang org lakukan atau dgn erti kata lain "istiqamah kan" sbb bg pndgn jujur saya,mereka lebih bersemangat nak jaga pabila skin dh makin kusam,naik jerawat n jeragat sana sini...tp bila dh dpt hasil skin yg baik,maka istiqamah nak meneruskan amalan suplement ni semakin dilupakan...betul?? cube tnya diri sndiri,sejauh mana istiqamah nya kita menjaga bab2 kecantikan kulit ni...


Kita boleh lihat kulit org yg menten amalkan suplement dgn org yg langsung tidak mahu amalkan suplement...mmg sgt2 ketara perbezaan nya dr struktur kulit...org yg menjaga dgn suplement,kulitnya lebih sihat,halus mulus,gebu,pori2 kat muka langsung tidak kelihatan berbeza pula dgn org yg tidak mentenkan suplement, wajahnya lebih nampak kusam,tidak bermaya,pori2 muka jelas kelihatan


So anda inginkan kulit yg bagaimana?? jikalau nak skin lebih sihat,cntek dan halus,jom berubah ke arah kebaikan mengamalkan suplement2 ni...sbb yg nak cntek pon bukan diri saya,diri anda juga kan?? 




ramai yg bertanyakan saya di email " bagaimana ya saya nak mentenkan mkn suplement ni hari2...sbb saya bekerja di office " 


jwpn saya : org yg berusaha cntekkan kulit,akan mencari inisiatif bagaimana nak istiqamah mkn hari2 walau di mana saja ia berada..maka suggestion saya,anda boleh membeli bekas ubat yg comel pink mcm kat atas ni...so sng la utk anda bawa ianya ke mana2...so x de alasan lagi utk tidak mengamalkan suplement...bekas ni pon sng nak bawak kalau travel ke mana2...comel dan mudah dibawa ke dlm handbag anda....


kalau anda berminat nak beli bekas ubat comel mcm kat atas ni,boleh request di email order anda tuh ya...nnt saya bg best price utk total smua harga suplement yg anda perlukan...


*********************************************************************************************************

cara mudah utk mendapatkan produk terbaek ni :-


1) email saya di honey_nurhaliza@yahoo.com  ( serius buyer,saya x kan layan backout buyer yg saya dh list kan ) 


2) nyatakan jenis2 prob skin yg anda sdg alami.


3) last skali sila request utk dptkan best price.


4) sila nyatakan bila anda boleh membuat payment..payment b4 jam 12tghari,saya akan kurierkan pd hari yg sama.


5) tunggu produk anda sampai di keesokan harinya @ 1-2 hari waktu bekerja .


6) bila brg dh smpi,sila maklumkan di email saya..saya akan guide jadual mkn utk anda.


p/s: bg yg ingin membeli sendiri di branch2 shaklee ,sila request my id no di email saya yaa...then attachkan resit pembelian utk saya guide anda cara pengambilan suplement yg betul.


atau


Anda bekerja atau tinggal berdekatan dengan mana2 tempat ini?

Subang Emphire Tower,
Jalan Todak Seberang Jaya Perai
Medan IStana Ipoh
Taman Molek JB
Wangsa Maju KL
Jalan Sultan Yahya Petra Kota Bharu
Wisma Damai, Jalan Damai Kota Kinabalu.


Anda boleh ke Shaklee outlet yang berdekatan dengan anda dan membeli menggunakan ID saya ( sila email utk dptkan my id no)  

Nak pendapatan sampingan & join group saya? Sila emel honey_nurhaliza@yahoo.com utk mengetahui tips bagaimana  mendapat income 4 -5 angka. tiada apa yg mustahil jikalau kita berusaha,Bimbingan disediakan.

SUPPLEMENT AKAN MEMBERI IMPAK YANG HEBAT APABILA SEMUANYA DILAKUKAN DENGAN ISTIQAMAH...IAITU BERTERUSAN.


update: stok b complex & perfomance drink sudah ada di HQ bermula hari ini yaaa...so customer2 yg belum mendapat b complex,staff saya akan mula kurierkan pada hari isnin...so jom dptkan set skincare suplement dari saya + free konsultasi ...


terima kasih....



1 CPM's comments:

  1. hehe...sukanye ida dgr dengan update akak ni...hee~~

    ReplyDelete