04 July 2012

~ Mengapa Vit C Penting Utk Kita?? ~


Ada satu vitamin di dalam rangkaian vitamin semulajadi Shaklee yang bersifat Sustained (or Time) Release. Bagi pengamal suplemen Shaklee, pasti anda tahu vitamin yang dimaksudkan ialah Sustained Release 500mg Vita-C.

Namun, ramai yang masih belum jelas apakah maksud Sustained Release ini, dan apakah bezanya dengan vitamin TANPA elemenSustained Release ini?
Baiklah, secara umumnya, apakah keistimewaan vitamin yang bersifatSustained Release ini?

(1) Sustained (or, Time) Release ialah satu proses di mana vitamin diformulasi khas agar ia dilepaskan mengikut paten istimewa yang menjamin penyerapan vitamin di antara 3 ke 6 jam. Dengan bahasa ringkasnya, dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam aliran darah badan mengikut masa tertentu

(2) Vitamin larut air (B-Complex dan Vitamin C) adalah seperti namanya, mudah larut di dalam air (sebab tue dinasihatkan pengambilan air yang mencukupi apabila mengambil suplemen), dan, ianya tidak boleh disimpan di dalam badan.

Maka, tanpa sifat Time Release ini, vitamin larut air ini akan terus diserap ke dalam aliran darah dengan CEPAT, tanpa mengira berpa besar dos vitamin tersebut, dan akan dilepaskan ke dalam urin (air kencing) dalam masa 2-3 jam sahaja.

(3) Sustained Release supplement boleh menawarkan kesan vitamin yang optimum, meminimumkan kehilangan vitamin dalam proses penguraian (perkumuhan), serta menstabilkan paras darah waktu siang dan malam.

Walaubagaimanapun, anda dinasihatkan untuk periksa label di botol vitamin pilihan anda kerana kebanyakan time-release vitamins hanya boleh bertahan di dalam masa 2 jam atau kurang. Maka, hampir TIADA BEZA sangat berbanding dengan tablet biasa yang pastinya jauh lebih murah berbanding vitamin yang bersifat sustained release.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


VIT C WAJIB SAYA AMBIL SETIAP HARI...VIT C SHAKLEE LAIN DARI VIT C BRAND LAIN YG PERNAH SAYA BELI...SGT2 BERPUAS HATI...X PERCAYA?? JOM DPTKAN NYA...1 BOTOL VIT C ADER 180 BIJI TAHAN UTK 6 BULAN CONSUME...PELABURAN YG SGT BERBALOI + HASIL YG SGT2 BEST FOR UR SKIN...

INGIN DPTKAN PROMO JULAI UTK VIT C SHAKLEE?? EMAIL UR ORDER honey_nurhaliza@yahoo.com

3 CPM's comments:

 1. tq for sharing the info

  salam singgah n follow sini

  dr
  afasz.blogspot.com

  ReplyDelete
 2. Subhanallah cantiknya akak ni.. Dah ada anak pun still cantik lg.

  ReplyDelete
 3. Subhanallah cantik akak ni.. Even dah ada anak rmai pun cantik lg. Jeles tgk kulit akak. Huhu :D

  ReplyDelete