30 July 2012

~ Syukur Alhamdulillah dgn izin NYA,mereka berjaya hamil dgn set Kesuburan Shaklee ! ~


Syukur Alhamdulillah berkat dgn izin NYA,salah seorg regular customer saya sudah berjaya hamil dgn set kesuburan yg saya suggestkan pada beliau...syukur sgt2,saya pula yg terlebih excited bila diberitahu di WhatsApp pagi tadi...mesti beliau dan suaminya sdg happy mendengar khabar berita gembira ni kan?? apa2 pon smuanya atas izin dari Allah Taala...kita hanya mampu berusaha dan selebihnya mmg Dia yg akan tentukan apa yg terbaik utk smua hamba2 NYA...

utk yg dh berjaya hamil, mesti stop gla dan vit e ya sbb 2 suplement ni x digalakkan bg ibu2 yg hamil...so anda dah boleh consume dgn preggy set pula yaaa...saya akan explain kan seperti di bawah yaaa...


Dunia hamil memang sgt2 indah bg wanita2 yg bergelar ibu...dan juga lumrah pada di awal kehamilan sesetengah ibu akan mengalami loya2 yg teruk atau ianya dipanggil "morning sickness" .Bagi saya, tidak best kalau kita sbg ibu tiada pengalaman seperti ini...mmg la ianya agak susah bg kita,tetapi jangan lupa,jikalau kita redha & tenang menghadapi saat2 itu,ianya merupakan satu pahala yg Allah dah janjikan utk ibu2 yg hamil...cube search smula kebaikan2 yg Allah bg utk wanita2 yg mengandung ni...Masya Allah,sgt2 bnyk kelebihan nya dan secara jujurnya,kalau diajukan soalan ini utk saya,samada saya ingin hamil smula,jwpn saya " iya memang nak!! " sbb saya rasa saat2 hamil itu mmg sgt2 indah,dgn layanan yg best2 dari smua pihak dan paling best, doa kita ketika pregnant ni,Allah cpt kabulkan...x percaya?? bg wanita2 yg hamil di waktu ini,ambillah kesempatan yg ada ni,doa seberapa bnyk yg anda mahu,insyaAllah,pasti Allah akan kabulkan...

Ok berbalik pd dunia kehamilan,di sini ingin saya kongsikan antara kebaikan2 suplement ketika kita hamil...of cource ibu2 di luar sana,mesti mahukan "baby yg berkualiti" kan?? maksud saya,sewaktu kita hamil ni laa pemakanan kita mesti kene jaga..dan juga jgn lupakan pengambilan suplement utk si bayi anda ..sbb apa yg kita makan & minum akan mempengaruhi bayi di dlm perut kita.Nasihat saya,janganlah terlalu berkira utk memberikan yg terbaik utk bayi anda di dlm perut.

Ramai juga para ibu yg email kpd saya bertanyakan ttg " adakah suplement2 ini selamat utk saya dan juga bayi dlm kandungan saya?? jwpn saya,of cource ianya slmt malah sgt2 baik hasilnya bile kita consume suplement yg bagus sbb apa yg kita mkn,akan beri khasiat pd bayi kita.

Dan ada juga yg bertanyakan, adakah bila saya consume suplement set preggy ni kulit anak jadi sensitif?? jwpn saya , "tidak!! sbb smua suplement2 yg saya suggestkan ni bagus utk perkembangan bayi di dlm perut kita,bagus utk skin mommy dan juga baby,tuh sbb saya suggestkan,ambil suplement di awal kehamilan.

ok bwh ni saya nyatakan set2 ibu preggy utk 1st trimester & juga 2nd ,3rd trimester..saya nyatakan skali smua kebaikan2 suplement ni ya...:-


1.    Vitalea (LENGKAP DGN IRON) – Multivitamin yang sangat lengkap dengan zat besi. Penting untuk pembinaan sel darah, supaya ibu tidak pitam dan anak membesar dengan sihat.

2.    B complex (LENGKAP DENGAN ACID FOLIC), – Lengkap dengan biotin dan folic asid yang sangat perlu untuk pembentukan sel darah merah yang sihat dan secara langsung membantu anak membesar dengan sihat. Si ibu akan turut rasa lebih tenang dan mudah mengawal tekanan perasaan.

3.    Vitamin C – Perlu untuk peningkatan sistem imun oleh tubuh. Mamandangkan ia adalah vitamin yang larut air, ia mudah musnah apabila kita berpeluh, terdedah dengan matarhari dan apabila kita stress. So pengambilan vitamin C sangat la penting.

4.OsteMatrix(calcium magnesium) – Adalah kalsium , magnesium dan lengkap dengan Vitamin D. Tanpa vitamin D yang mencukupi ia boleh mengganggu penyerapan zat kalsium itu sendiri. Ianya juga bukan hanya dari kalsium karbonat semata-mata dan ini adalah sangat bagus kerana mengurangkan risiko batu karang dan sembelit.Kalsium perlu bukan hanya untuk gigi tetapi untuk pembinaan sel darah . Sebab itu apabila badan kurang kalsium, ianya akan diambil dari tulang dan ini akan memberi risiko kepada ibu yang melahirkan dan menyusu kekurangan kepadatan tulang dan akhirnya mendapat risiko osteoporosis iaitu kerapuhan tulang.



utk trimester ke 2 & ke 3,hanya tambahan omega guard shj..ibu2 juga boleh consume ESP SOY PROTEIN sepanjang kehamilan.

1.    OMEGA GUARD (MINYAK IKAN) -OmegaGuard mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis Asid Lemak Omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA. EPA menyihatkan jantung & sendi, manakala DHA penting bagi perkembangan & fungsi otak. DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan otak dan mata baby. untuk preggy mommies pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan.


testimoni client :-


Assalam hanny,

Seperti yg dijanjikan,i nak bg testimoni set preggy yg i consume since i preggy 2 month++...n now kandungan i dah masuk 3rd trimester..

Mula2 mmg rasa takut utk try set preggy,maklumla anak 1st kan..so i lebih berhati2 then b4 i decide nak beli set ni,i bnyk search internet ttg kebaikan set preggy shaklee ni...mmg betul apa yg u advise dlm email tuh...then i terus decide utk beli fullpack set preggy tuh dgn u

Mmg x dinafikan, org preggy ni morning sickness nya lain mcm sket...so i x de laa mabuk teruk sgt,x tahu la kalau i consume set preggy tuh membuatkan i kurg morning sickness mcm yg u ckp tuh...then i teruskan pengambilan suplement set preggy tuh ikut seperti jadual yg hanny bg...cuma ubat doc tuh i just amik obimin shj + set preggy shaklee ni.

Mmg bnyk perubahan yg i sndiri alami especially dr segi skin,kalau x before preggy muka i mmg agak kusam tp since i preggy ni,ramai yg menegur skin i lbih moist & glow...dari segi perkembangan bayi dlm perut,doc kata alhamdulillah baby membesar dgn baik...dari segi kesihatan pula,i x de masalah yg pelik2 mcm kencing manis,darahtinggi,alhamdulillah smua x de...syukur...

I x sbr nak melihat baby shaklee i ni..thanks hanny sbb bnyk guide i psl suplement2 ni..yerla,u kan dh expert bab2 ni,so mmg i refer pd u la pasni...

I akan update ngn u bila i dh slmt bersalin nnt ya...nnt i akan beli set confinement & bf set & skincare ya....thanks dear..

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Bagi yang ingin mengetahui lebih lanjut serta konsultasi percuma hubungi melalui,
Email : honey_nurhaliza@yahoo.com

************************************************************************************************


Anda bekerja atau tinggal berdekatan dengan mana2 tempat ini?

Subang Emphire Tower,
Jalan Todak Seberang Jaya Perai
Medan IStana Ipoh
Taman Molek JB
Wangsa Maju KL
Jalan Sultan Yahya Petra Kota Bharu
Wisma Damai, Jalan Damai Kota Kinabalu.


Anda boleh ke Shaklee outlet yang berdekatan dengan anda dan membeli menggunakan ID saya ( sila email utk dptkan my id no)  

Nak pendapatan sampingan & join group saya? Sila emel honey_nurhaliza@yahoo.com utk mengetahui tips bagaimana  mendapat income 4 -5 angka. tiada apa yg mustahil jikalau kita berusaha,Bimbingan disediakan.

SUPPLEMENT AKAN MEMBERI IMPAK YANG HEBAT APABILA SEMUANYA DILAKUKAN DENGAN ISTIQAMAH...IAITU BERTERUSAN.

7 CPM's comments:

  1. salam kak, nak tnye leh tak gitau senarai produk tuk set kesuburan... n bape haga setiap satu.... btw leh gitau testi yg bru ni bape lama dh kawen..? n bape bulan dah dia amalkan produk ni?

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum,
    berapa ya harga set ni?

    ReplyDelete
  3. salam,,, saya nak tanya kalu yang tak pernah hamil lagi set ape yang sesuai yer

    ReplyDelete
  4. salam,,, saya nak tanya kalu yang belum pernah hamil set ape yang sesuai yer

    ReplyDelete
  5. salam,kalau blm pernah hamil set apa sesuai

    ReplyDelete
  6. Salam, saya pon ingin tau klu nak prggy set apa yg perlu amk, dan tok laki perlu ke atau tdak...dan berapa ye harganya...tq

    ReplyDelete