15 August 2012

~ 4 Suplement Asas Untuk Mereka Yg Berdiet ~


Alhamdulillah, lagi beberapa hari shj kita smua akan menyambut bulan Syawal pula...bagaimana dgn amalan2 kita di bulan Ramadhan?? adakah sama seperti tahun2 sebelumnya atau kita dpt tingkatkan lagi ?? saya percaya, ramai yg mengambil kesempatan sempena Ramadhan utk turunkan berat bdn...tp harus diingat ya, diet anda perlulah seimbang supaya dpt turunkan berat bdn dgn cara yg baik...

Alhamdulillah dengan amalan2 suplement yg saya amalkan + diet yg seimbang + exercise+ puasa,saya dpt turunkan berat saya sebanyak 6kg...tp berat saya masih belum ideal lg walaupun pada hakikatnya saya dh berjaya memakai baju bersize kan M...kalau nak size XS x mungkin la kot...ckuplah size M utk saya...yerlah kalau dlu (last year after bersalin) dengan seberat 88kg,saya mmg memakai baju size XXL...dan alhamdulillah berkat diet yg istiqamah,tahun ni baju raya saya bersize kan M...

ingin tahu apa suplement yg saya amalkan?? jom baca apa yg saya ingin kongsikan pada entry kali ini....dan sekiranya anda berminat utk mendapatkan set2 seperti di bawah,jangan lupa request best price di hujng email anda yaa...


1) cinch shaklee
Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.
Untuk protein terbaik, anda boleh memilih samada Cinch Shake atau jika anda ibu yang menyusukan anak, jangan ambil Cinch Shake ni, tapi gantikan dengan ESP/ MealShake (ESP juga membantu mempercepatkan penghasilan susu badan)



2) Lechitin 
Berfungsi untuk memecahkan lemak2. Lecitin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak….dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah…dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.
Walau apa juga supplemen yang anda makan untuk kurus anda haruslah menjaga pemakanan seharian anda, jangan main hentam je makan sesuka hati. Kene kurangkan lemak dan minyak dan rajin2lah bersenam. Jangan lupa minum banyak air masak juga ya..

p/s – kebelakangan ni memang lecithin + alfalfa menjadi hot stuff untuk mereka yang nak kurangkan berat. Tapi pastikan ikut saranan yang diberi. Jika berat bertambah, sila check semula pemakanan harian anda dan rujuk pengedar anda kembali ya.


Product Name : Shaklee Herb-Lax® TabletsServings per Container : 120 Tablets.
Serving Size : 1 Tablet per day @ 4 biji smggu skali

3) herb lax

Menyokong Keseimbangan *
Diet yang kaya dengan serat, air yang mencukupi dan senaman yang tetap, dapat memberi sumbagan kepada pembuangan air besar yang teratur. Pada masa-masa yang tertentu, Herb-Lax yang lembut boleh membantu.
  • Julap lembut untuk kegunaan sekali-sekala*
  • Menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut bagi membantu proses semulajadi tubuh badan*
  • Daun Senna telah digunakan secara tradisional sejak beribu tahun dahulu sebagai julap semulajadi*



4) Alfalfa
Alfalfa, yang bermaksud “bapa kepada segala makanan” dalam bahasa Arab, mempunyai kedudukan yang penting dalam tradisi herba purba di India, China dan Sepanyol. Para penyembuh purba telah mempelajari melalui pemerhatian selama beberapa abad yang lalu dan kami(Shaklee) pula mengesahkan melalui sains hari ini bahawa alfalfa merupakan satu gudang zat.
Akar tunjangnya yang menganjur ke bawah sedalam 6 meter untuk mencari pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam  tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil dalam amaun yang banyak melalui proses fotosintesis yang semula jadi.
Alfalfa Complex merupakan satu Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam 1950-an. Shaklee hanya menggunakan alfalfa terbaik yang tumbuh di California yang kaya dengan pelbagai jenis zat, termasuk kalsium, fosforus, zat besi, dan magnesium serta klorofil, bioflavonoid, pelbagai mineral surih dan vitamin.
  • Termasuk alfalfa, pudina dan lain-lain
  • Tidak mengandungi fungisid, bakteriosid, hormone-hormon sintetik, pengawalatur tumbesaran atau bahan-bahan kimia 

Akar alfalfa  menembusi sehingga 20 kaki ke dalam tanah bagi memperolehi kekayaan hasil nutrien dan mineral bumi. 

khasiat alfalfa :-

Masalah resdung dan alahan:
i memang terasa bila makan Alfalfa ...especially kalau allergic terlebih makan seafood tak jadi macam dulu2.I just amik lebih Alfalfa. memang beza lah.
 
Masalah keputihan:
"...dulu mmg I makan alfalfa shaklee ni..tapi tak consistent....kejap makan kejap tidak..now baby I dah besar.... i baca artikel u tentang alfalfa shaklee ni boleh gak merawat keputihan.... I pun try la..try consistent makan...I mkn 5 biji alfalfa ..masuk hari kedua consistent makan..i perasan..keputihan kurang..kalo tak...satu hari tu 4-5 pantiliner i kene pakai.... dua hari lepas consistent dgn alfalfa shaklee...i pakai 1 je pantiliner...and tak banyak dah keputihan... wahhhh i sukerrr..betullah kata U..mmg kene makan dgn consistent dan istiqamah.. thanks dear.. i nak concentrate dgn alfalfa shaklee ni.. thanks again.."

Masalah berat badan
Isnin lepas, sempena Muadz genap 3 bulan dan ramai kata saya nampak kurus saya cuba timbang dan mengejutkan. Saya kurang 3kg dari bulan sebelumnya. Mungkinkah sebab shaklee? wallahua’lam. mungkin alfalfa yang mengandungi klorofil tu menyebabkan badan mudah lawas. dan kalau tak silap ada baca vitamin yang meningkatkan metabolisme. tak ingat yang mana satu. mungkin juga sebab itu.

testimoni: 

ok la..since I dah makan product shaklee CINCH and LECITHIN for a month…cube tekaa..dah berapa kilo berat saya turun??? heheh..jeng jeng jeng…I LOST….3 KG!!!Okla tu kan,,sebulan dapat turunkan 3Kg..lau turun mendadak nnt badan akan cepat naik..Ok ape..bukannye I bersenam pun..hehe..saya akan minum Cinch around pukul 11.30pg after I dah breakfast.
Then, saya kadang2 memang tak akan lunch pon sbb perut dah kenyang minum cinch tu..tapi saya akan lapar balik around 5-6pm. SO time ni saya akan dinner dah..saya mmg dinner awal..nnt ayah saya marah. sbb biasa org cina dinner b4 7pm..so ..my father cam tula..nk tau berat saya dulu berapa? starting from 48kg..berat saya naik smpai 65kg..antara sebab2 nye saya dinner after 7pm.mmg sape makan lewat malam bdn akan naik..so minum Cinch tu untuk gantikan makanan lain la.drpd ambik yg lemak n carbohydrate yang byk, baik minum cinch.lagipun cinch ni bukan sekadar mengenyangkan..tapi bakar lemak sekali,,n setiap malam b4 tido, saya akan ambik 3-4 capsule of Lecithin.
yang ni pun bagus gak..mmg seriously bakar lemak. setakat ni if saya makan lecithin sahaja without cinch,at least I lost 200-300gram per day..sometimes till 400gram per day,,ok la tu lemak ilang byk tu sehari..dengan keadaan I yg bukannye bersenam nie..hehe..xsempat nk bersenam..bersenam ngan window shopping je.So, sesape yg nak kuruskan badan tu..sangatla saya saran kan ambik product ni..
lagipun shaklee ni dah lama wujud kat dunia ni.So, kewibawaan product dia tak dapat di ragui la..and skang ni pun..mane2 I pegi mesti org akan cakap..diet ek??nampak kurus la skang..heheso seronok bila ade orang cakap camtu..So, I decide to keep using this product until i reach my target weight,,tapi after dah smpai target pun still nak guna jugak..coz nak maintain la plak kan??
hehe..ok

berminat? hubungi saya di email : honey_nurhaliza@yahoo.com

saya hanya akan bercuti pada sabtu & ahad ini shj dan order akan berjalan seperti biasa pada hari isnin 20 ogos 2012...

2 CPM's comments:

  1. wah kak hani... tahniah. still BF baby danish even berdiet. sgt mengkagumkan. bg tips boleh mcm mana nk diet tanpa mkn nasi dan boleh BF skli. terima kasih.

    ReplyDelete