05 September 2012

~ 7 Tips Kulit Cantik & Sihat ~



                               

1. Makan makanan berkhasiat. Hindari atau kurangkan makanan yang mengandungi lemak dan berminyak. Kamu juga perlu menghindari makanan yang boleh menyebabkan punca kepada masalah jerawat dan berminyak. Contohnya kentang goreng dan minuman soda. Kamu perlu mengenalpasti makanan yang tidak perlu untuk tubuh kamu. Ini disebabkan setiap orang mempunyai keperluan yang berbeza. Kalau rasa kamu makan coklat hari ni, esok timbul jerawat. Hindari dari makan coklat. Banyakkan makan buah dan sayuran.

2. Bersenam dan Minum Air Putih. Minum air putih lapan gelas sehari dan bersenam secara teratur. Siapa kata anda tidak boleh bersenam setiap hari? Kalau anda merupakan seorang suri rumah, peluang bersenam memang ada. Pastikan semasa mengemas rumah, tutup kipas atau aircond. Biarkan peluh keluar dari tubuh anda. Lakukan aktiviti menyapu, mengemas dan mop lantai sebagai rutin senaman di rumah. Selain anda sihat, rumah pun kemas kan ? jangan lupa banyakkan minum air kerana tubuh kita memerlukan air yang banyak. Kelancaran darah menjadikan kulit kembali berseri.

3. Cuci muka sebelum tidur. Biasakan anda tidur dalam keadaan bersih. Cuci muka terlebih dahulu sebelum tidur. Anda juga boleh menggunakan krim malam untuk membaiki tekstur wajah atau melembapkan kulit. Sekali seminggu gunakan pupur wajah. Jangan pula anda tidur dengan pupur wajah masih di muka!

4. Tidur yang cukup. Tidur lapan jam sehari amat penting. Ianya bertujuan untuk merehatkan badan agar sistem tubuh berjalan dengan baik. Jika anda tidak cukup tidur, anda akan menghadapi masalah jerawat dan tubuh lesu dan tidak bermaya. Selain itu, anda akan mula dikenali sebagai Pandawoman disebabkan wujud lingkaran gelap bawah mata!

5. Lindungi kulit daripada Matahari. Penting untuk kita melindungi kulit dari sinaran cahaya matahari. Ianya untuk mengelakkan muka menjadi merah, terbakar dan timbul garis kedutan. Pakai krim tabir suria sebelum anda keluar rumah setiap hari.


6. Berhenti merokok. Hey ladies! jangan merokok. Tak cun tau!

7. Ambil Suplement skin secara konsisten ( istiqamah) . utk dptkan kulit wajah yg sihat,cantek,halus,mulus,mmg perlukan amalan suplement dlm amalan seharian kita..sbb skin yg rosak hanya dpt dipulihkan dgn bantuan suplement dalaman utk menyembuhkan dan gantikan sel2 kulit yg baru...so kita boleh compare kulit org yg mengamalkan suplement & org yg tidak mengamalkan suplement...ternyata jauh perbezaan nya...

so saranan saya,berubahlah utk lebih menghargai kecantikan & kesihatan kulit wajah anda,sbb bila kulit kita nampak sihat,bermaya,anjal,nampak muda,mmg kita rasa confident utk berdepan dgn smua org?? btul?? so jaga dari skang,masih belum terlambat lagi utk anda smua menjaganya....

ingin dptkan konsultasi percuma dari saya?? sila email ur prob skin anda ke email saya di honey_nurhaliza@yahoo.com


jom dapatkan wajah yg sihat tanpa "makeup"..hanya dgn suplement skin,wajah anda nampak lebih muda,cantek berseri,lebih glowing...jom segera dptkan dgn saya dgn pakej harga yg sgt menarik...



1 CPM's comments:

  1. boleh x terangkan pasal set skin care supplement tu.jenuh saya mencari kt blog ni ckp pasal bnde tu tapi x de pon entry detail yg terang kan pasal setiap bnde yg harus dibeli. kesan.harga.n so on. visit my blog k.thnx

    ReplyDelete