10 September 2012

~ LOVE ur SMILE..SYUKUR ALHAMDULILLAH !! ~


Bila semakin ramai customer2 saya yg berpuas hati dgn set skincare + guide dari saya,saya jadi sugguh teruja dan sgt2 berterima kasih to Allah kerana dgn izinNYA,Dia yg menggerakkan hati customer2 saya utk terus mencuba set yg saya suggestkan...

jom sama2 kita baca apa yg ingin saya kongsikan hari ini ya...




Assalamualaikum Hanny Bunny Mucuk...

Alhamdulillah..minggu ni genap 2 bulan kaklyn makan supplement SHAKLEE tu..kaklyn amek bulan 7 dekat2 nak birthday kaklyn n now pejam celik dah bulan 9....well..i would say...syukur alhamdulillah..dengan izin Allah...banyak perubahan yang kaklyn dapat rasa dalaman dan luaran...

1) my energy...kaklyn banyak tekankan tentang energy bila org tanya apa yg best tentang SHAKLEE...kaklyn as an active lady..day n night mmg perlu supplement untuk kekalkan momentum kerja kaklyn..u just imagine..klyn pi skul pagi2 kol 7 am..til nearly 3-4pm baru balik after extra class....lepas asar..masak...then..malam tuition til 10pm...10.30pm baru balik ...buat keje apa yg  patot then zzzzzz......that is my routine...EVERYDAY without fail!....dulu cam kain buruk..melepek lepas balik tsyen..hihi....nak2nya masa puasa..alhamdulillah sgt2..xde halangan apa...semuanya dengan izin Allah kan..

2) kaklyn punya gusi-aritu pagi2 dah msg hanny ckp pasal ni..gembira sgt2..coz dulu cam tension coz asal gosok gigi..mesti kuar darah yg banyak..cam tak sehat jer...pi klinik pun bagi pil...listerine pun tak jalan...bila dah mkn Vitamin C baru tau yg kaklyn tak cukup vitamin rupanya...haihh..lambat btol tau...

3) SUNBURN!- This is what i hate most!! Kulit dah la nipissss...asal pi camping mesti sunburn teruk n balik camping mesti cikgu2 lain cakap macam anak india..uhuhu..kesian diriku!hahaha...now alhamdulillah..belang2 ZEBRA di muka dah reduce and i am soooooo happy ..as happy as a lark!

4) No more big pimples!! Alhamdulillah....bila period tu takde la kuar banyak n besar2..if kuar pun jerawat manja2...kalo degil tak nak ilang..klyn picit..hahha..TAPI!!! Bila picit..cepat je parut ilang...dulu bukan main susah nak ilang!- buruk perangai kan!haha

5) Dulu...muka kaklyn ada cam biji2 minyak...doktor kata kolesterol tu....now..alhamdulillah dah reduce n getting better...!alhamdulillah..

waaaa..byk ni testimoni ..kang orang tak percaya plak..haiihh..ada lagi ni..

6) Kulit dah moist..bila tak pakai make up pun okay jer...takde la nak tepek2 bedak sana sini......this is what i want!kalo pakai pun UV protector jer..yang Mary Kay punya foundation pun da okay kot!

7) Kuku  jari kaklyn dah nampak kemerah-merahan tau!dulu cam pucat jer...mcm org sakit!!!hahaha

Apa2 pun testimoni yg kaklyn bagi ni..semuanya dengan izin Allah...kaklyn mmg kena bersabar ngan hasil2 yang kaklyn nak sbb apa2 pun nak buat kena istiqamah kan........nawaitu kena betul....bukan cantik untuk org lain,....untuk diri sdiri n suami klyn jugak...kaklyn pun bukan la nak cantik..tapi nak kulit sehat coz i am  now 34 years old..getting older n wrinkles pun akan banyak....bukan takut tua...tapi kalo boleh jaga..kita jaga..tak gitu?hahah

Skang..apa yang membimbangkan kaklyn is my EYEBAGS....dah cuba beli dermalogica laaaaa....itu la ...ini laaaa...NADA!satu pun tak guna....last2 dumped je dlm tong sampah...Hanny bagitau kaklyn kena amek vitamin E 2x sehari kan?Ok..starting from tonite...insyaallah..kaklyn amik...takpe abih cepat..duit  boleh dicari....yang penting badan sihat...hidup ceria!!yey!!baru la anak murid ada mood nak  blajar bila tgk cikgu dia ceria jer!hahaha

Apa2 pun..first nak ucapkan thanks kat Adik2 kaklyn yg sorang makan Shaklee masa confinement...n sorang lagi makan masa pregnant..kaklyn mmg terpengaruh ngan adik kaklyn yg makan lepas pantang tu..kulit dia sgt2 glowing...terkejut bila after 2 weeks dia makan..kulit dia makin berseri2...susu dia pun pekat and...anak dia sgt2 suka menyusu n berat anak dia 4 bulan ..tapi berat 7kg! semua susu dia....yang tgh pregnant tu ..dulu lembik jer..now dah ok..alhamdulillah la.....pastu...nak thanks byk2 kat hanny coz bnyk guide kaklyn even hanny bz n kena jawab pertanyaan kaklyn mcm2...hihi...cikgu kannn...mesti banyak bertanya......so now..im looking forward to take GLA...hopefully lepas ni dapat byk lagi testimoni2 lain yg kaklyn tak jangka...i will tell u day by day...

Okay sayang hanny..penat dah den menaip...jumpa lagikkk....sayang dia!!!muahh!!thanksss mucuk!!

part yg paling saya suka...pic kak lyn combine with me ..terharu...peminat betul cmni..thanks akak!! 






email ur order now : honey_nurhaliza@yahoo.com

2 CPM's comments:

  1. syukur alhamdulillah.. btw husein jadi follower u.. hope u will hit me back

    ReplyDelete