25 October 2012

~Jangan Malas Jaga Badan & Kulit Muka !!~

Haaaa cube lihat tajuk kat atas tuh? majoriti org2 zaman skng ni smuanya nak pantas, mmg bgus pon pantas2 ni tp dlm bab2 jaga bdn & kulit muka ni, saya lebih suka guna istilah " biar lambat,janji istiqamah" so kita akan dpt hasil yg sgt baik...x percaya?? cube lakukan sesuatu perkara dgn berterusan iaitu istiqamah...tanpa skip2 atau mengelat2...dan lihat perubahan nya dlm sbulan dua...mesti banyak perbezaan yg kita akan perolehi...kdg2 mmg kita sndiri x kan nampak perubahan2 nya tp org2 yg berada di sekeliling kita yg akan mula dulu menegur perubahan2 yg berlaku ke atas diri kita...betul??


1) Istiqamah Jaga Berat Badan 
Ok saya explainkan ttg soal jaga bdn dlu yaa...ader org beratnya susah sgt nak naik, makan la banyak cmna skalipon,berat tetap menten gituuu...dan ader pula org yg makan lebih sket,dh mula naik dan kembang sana sini...ader org sng nak turunkan berat bdn, ader org lambat sgt nak turun...tuh sbb saya ckp,setiap bdn x kan sama metabolisme nya...so diri sndiri lebih memahami bdn nya jenis cmna...so kalau bebetul nak nekad turunkan berat bdn,kene la buat bebetul,bukan hangat2 tahi ayam saja...contohnya arini bukan main smgt lagi nak turunkan berat bdn tp esok lusa tulat, main hentam je nasik 2-3 pinggan...alasan nya, sayang anak2 mkn x abes, so saya terpaksa habiskan smuanya...akibatnya bdn kita ibarat mcm tong sampah,sumbat smuanya skali tanpa had...nak ke cmtuh?? if bdn x jaga, makin lama berat makin naik mendadak...haaaa time tuh nak salahkan siapa?? tnya hati kita, kita nak kuruskan bdn ni utk apa sebenarnya?? so nawaitu kita harus diperbetulkan...supaya kita dpt buat dgn bersungguh2 dan istiqamah....

Jujur saya akui, last year bulan 8 ( 2011) berat saya after bersalinkan danish ieman adalah 88kg...kira ok sket laaa kalau nak dibandingkan berat saya ketika pas bersalinkan irfan dulu,92kg...fuhhh hanya Tuhan saja yg tahu cmna perasaan saya ketika itu melihat bdn yg mengembang sana sini...tp saya x pernah jadikan itu sbg alasan utk tidak menjaga tubuh bdn...saya mula jaga badan secara pelan2 dan istiqamah...biar lambat janji berterusan saya melakukan nya...dan dgn berkat istiamah tuh la, nampak perubahan walaupun ianya lambat...tp mmg saya takut nak ambil/consume sbrg pil2 pelangsing2 yg terdapat di pasaran skrg ni...bg saya,biarlah ianya lambat skalipon,janji saya dpt turunkan berat bdn saya dgn cara yg slmt...cinch, lechitin, herb lax menjadi peneman setia  saya setiap hari tanpa skip...

Tipu la kalau saya kata, x de mood malas tp bila timbulnya mood cmtuh, saya akan bayangkan bdn saya gemok gedempol,sakit sana sini, letih,so dgn sbb itulah mood rajin dan positif sentiasa menguasai diri saya utk turunkan berat bdn saya...alhamdulillah suami banyak memberi dorongan & support yg positif utk saya turunkan berat bdn saya...

ok itu cerita tentang jaga berat bdn...jom saya explain kan ttg penjagaan kulit pula...


berat last year after bersalin ogos 2011 : 88kg
berat now oktober 2012 : 56kg 


2) Istiqamah Jaga Kesihatan & Kecantikan Kulit
Memang menjadi lumrah la kan setiap wanita pasti inginkan kulit yg sihat tanpa sbrg cela, kulit yg flawless, gebu mcm kulit baby, kulit yg lebih tegang & anjal tnpa kusam...tp sejauh manakah kita benar2 menjaga kesihatan & kecantikan kulit kita?? adakah ianya ckup sekadar skincare luaran?? dlu mmg saya hanya pentingkan produk2 luaran shj tanpa suplement...tp mujur saya diberi kesedaran menjaga kulit dari awal remaja lagi...sbb mmg saya nak kulit saya cntek...yerr, dlu mmg kulit wajah saya sgt2 kusam, berminyak, agak gelap, jerawat of cource banyak kat bhgn dahi...so bila keadaan sebegitu, saya jadi x selesa, rendah diri, malu nak berdepan dgn org ramai...mujur saya menjaganya dgn bantuan suplement dari awal lagi...so bg saya suplement skin mmg sgt2 membantu utk dptkan hasil kulit yg lebih sihat & cantek...serius! dan utk luaran pula, mmg saya elakkan produk2 yg boleh mghakiskan kulit, i mean yg mengelupas2 kan kulit ni....saya akui, dlu mmg agak jahil bab2 skincare ni..x tahu mana yg ok,mana yang x...main pakai je smua, saya pernah pakai 1 produk ni, die punya mengelupaskan kulit tuh sampai berbulu2 muka saya, dgn merah padam nya muka, pastuh pedih sbb kan proses pengelupasan tuh...then saya terus banned produk tersebut...saya x mo teruskan pakai,habis jahanam kulit saya...serik!

Sampailah saya jumpe produk skincare luaran yg bebetul best & serasi dgn kulit saya iaitu Melacep Whitening Marykay...dan alhamdulillah client2 Marykay saya yg lain pon turut menyukainya...dan sambil2 tuh saya x pernah skip amalan suplement utk kesihatan kulit saya...bab2 ni saya mmg rajin sbb umur saya tahun depan akan memasuki 31 thn...so kalau x jaga dr skrg, mmg akan cpt nampak tua. bukan bermakna saya takut tua, tp biar org lihat kulit saya jauh lebih muda dari usia sebenar saya...

Percayalah, jikalau anda terus malas utk menjaga kesihatan & kecantikan kulit , hasilnya anda sendiri akan merasai & mengalami nya yg mana umur 22 thn dh ader jeragat sana sini, kulit kusam, jerawat, berminyak , kering sdgkan usia 22 thn tuh kulit mmg sgt segar bugar tanpa sbrg problem skin...btul?? itu hanya contoh shj tp itulah yg saya terima di email2....so masih belum terlambat lagi utk anda menjaga  smula dgn baik....nak tahu cmna caranya?? terus email kpd saya di honey_nurhaliza@yahoo.com utk dptkan set suplement skincare dgn tawaran hrga sempena Aidiladha...





LATEST UPDATE : STOCK VIT C SAYA DH MULA KURIERKAN UTK SMUA CUSTOMER2 TERSAYANG SAYA YAAA...

SO KPD ANDA YG INGIN DPTKAN FULLSET SUPLEMENT SKINCARE DGN TAWARAN HARGA MENARIK SEMPENA AIDILADHA, BOLEH TERUS EMAIL KPD SAYA DI honey_nurhaliza@yahoo.com...

promotion ESP : buy 6 free 1 akan tamat pada 31 oktober ya...so rebut peluang keemasan ni utk grab 6 canister ESP...tarikh luput 2014 ya...so berbaloi beli time harga promo...nak beli 1 canister pon boleh...cpt email saya utk dptkan harga menarik yaa...harga biasa ESP rm150

TAWARAN AKAN TAMAT PADA 31 OKTOBER 2012 JAM 12 TGAHARI 

pastikan anda smua consume original from shaklee yaa...jangan beli yg tiruan, nnt x dpt hasil yg baik, anda juga yg rugi...!!

0 CPM's comments:

Post a Comment