01 October 2012

~ My Review ESP , syukur alhamdulillah ~


Selama ni, saya asyik bg testimoni2 dari customer shj, so entry kali ni saya nak bg full testimoni ke atas salah satu produk yg menjadi favourite saya setiap hari....

Memang lumrah setiap wanita especially ibu yg beranak 3 ni seperti saya ,pasti mahukan yg terbaik dlm kehidupan seharian mereka...maka sbb itulah saya mmg pengamal product2 terbaik shaklee sbb hasilnya sudah ribuan manusia mengakui akan kebagusan & kebaikan shaklee...itu mmg saya akui sejak dari dlu saya consume produk2 nya...

So hari ini, sempena dengan bulan oktober,saya akan kongsikan my review terhadap ESP...nak tahu apa kebaikan yg saya perolehi dari ESP?? jom teruskan pembacaan anda...

Setiap hari saya akan pastikan ,yg saya akan shake ESP sebanyak 2x sehari...kalau rajin,saya akan shake 3x sehari,iaitu pagi after breakfast, tghari after lunch dan malam b4 sleep bersama 2 biji vit e...

saya akan explain kan satu2 persatu akan kebaikan yg saya perolehi sepanjang saya mengamalkan ESP ok...so make sure anda smua baca bebetul info yg akan saya kongsikan di entry kali ini yaa...

1) ESP semasa PREGNANT 
ok sepanjang saya mengandung dolu2,mmg saya x kan tgglkan utk consume ESP ni..sbb khasiat protein soya yg terdapat dlm ESP mmg sgt2 bagus...saya mmg takut utk membeli soya2 kotak yg terdapat di pasaran , maka saya akan pastikan diri saya consume ESP ketika pregnant utk dptkan tenaga, kulit tidak kusam sepanjang mengandung, sbb majoriti ibu2 hamil di luar sana,mst akan mengalami kulit yg agak kusam & gelap ketika mengandung, tp serius saya katakan,saya tidak mengalamai simptom2 tersebut sbb saya consume ESP start dari awal mengandung lagi....kulit mmg sgt2 halus dan lembut even tgh prgnant skalipon, saya diberi extra tenaga since saya mengamalkan ESP ketika mengandung...ini mmg terbukti smua testimoni2 dr customer2 saya juga...that's why saya akan suggestkan dlm set preggy anda,mesti ada ESP ni...

2) ESP ketika BERPANTANG 
Tiba masanya utk saya berpantang dgn confinement set shaklee product dan salah satu product yg dpt menjadi milk booster saya adalah ESP...haaa nampak x?? ESP ni banyak betuk kebaikan nya...so saya pon meneruskan lagi ESP saya sepanjang masa saya berpantang...apa yg saya dapati, susu menjadi lebih pekat, lebih banyak & x de masalah utk production susu saya utk anak2 saya...itu yg menjadi pilihan no 1 dalam breastfeeding set yg customer2 saya beli...saya juga x jadi letih ketika bf anak2 saya sbb saya consume confinement set & breatfeeding set yg ader product ESP di dalam nya...alhamdulillah smuanya menjadikan rutin berpantang saya menjadi lancar dan baik...syukur alhamdulillah Allah permudahkan saya dlm urusan ketika saya berpantang.

3) ESP utk SKINCARE SUPLEMENT 
Of cource selepas habis tempoh berpantang,saya mesti menjaga smula akan kesihatan & kecantikan kulit muka & badan saya tp alhamdulillah ianya tidak menjadi masalah sbb saya dh mula consume ESP bermula ketika sdg hamil lagi, so sng utk jaga smula...mcm yg saya bgtau sblm ni,apa2 pon utk dptkan hasil yg baik,perlu rajin & istiqamah...so dgn berkat istiqamah saya tuh la, saya dpt memiliki kulit yg berdouble2 nampak lebih sihat & bermaya...x perlu suntik sana sini, ckup hanya anda consume suplement secara berterusan dlm kehidupan seharian anda...tuh sbb dalam suggestion saya, dalam set skincare,kdg2 ader saya suggestkan utk consume amik ESP skali sbb khasiat ESP boleh mencerahkan kulit dan menggantikan sel2 kulit yg baru terhadap kulit kita...besttttt sgt2,syukur alhamdulillah saya dah jmpa produk yg sgt2 bgus utk saya teruskan dlm menjaga kecantikan kulit saya.

4) ESP utk BREASTFEEDING 
Semestinya produk ESP ni menjadi buruan smua org especially ibu2 yg menyusukan baby nya...sbb apa yg saya dpt rasakan ketika bf kan si kecil danish, die lebih cpt kenyang, mudah dihadam,susu menjadi lebih pekat,saya kurg rasa letih, bertenaga, kulit baby lebih sihat mcm mama nya...

Bagaimana saya membancuh ESP?? 
ini soalan2 yg famous yg biasa saya terima di email saya ketika saya consult mereka...of cource la kan,setelah customer2 kita membeli dgn kita, sbg penjual,saya bertanggungjwb utk guide / consult mereka cara yg betul utk consume...so x de la istilah customer tuh terkontang kanting setelah medapat produk2 yyg mereka beli...btul ?? 

so cara saya membancuh ESP seperti di bawah:-

bahan2 yg diperlukan :-

1) 1 botol shaker
2) susu freshmilk low fat perisa strawberry ( letak dlm fride bg sejuk )
3) badam 
4) ESP 

mula2 saya akan masukkan ke semua bahan2 di atas tadi dlm blender,masukkan lebih kurg 400ml air susu campurkan ESP 1 sudu besar,masukkan badam then blend smua bahan2 td 

masukkan dalam botol shaker dan simpan dlm fridge beberapa minit utk bg ianya sejuk sebelum kita menikmati minuman ESP...

nak lebih sdp, shake atau blend...so anda akan rasa ESP anda lebih yummy & sdp....

saya akan masukkan picture2 saya membancuh ESP yaa...




so anda mungkin dah faham akan kebaikan2 ESP rite?? bg penggemar2 ESP, bulan oktober ni ader special utk anda smua...yg mana anda boleh beli 6 botol ESP dan free 1 botol esp...mana tahu anda nak share2 beli ngn kwn2 ke kan....

kpd anda  yg ingin menjaga kulit wajah, breatfeeding mommy, sedang hamil, mahupun yg sdg dlm berpantang,anda boleh dptkan ESP dgn tawaran harga yg menarik...ingin mengetahui best price utk ESP, sila email kpd saya di honey_nurhaliza@yahoo.com



email ur order : honey_nurhaliza@yahoo.com



2 CPM's comments: