17 November 2012

~ Cara Mencegah Jerawat ~



Jerawat...kedatanganmu sgt mengerikan! Yesss  thn dulu mmg ini masalah utama pada kulit wajah saya...zaman sek men saya mmg dihantui masalah ni...so time level confident mmg sgt2 low...x de smgt lgsung...saya percaya, kat luar sana masih lagi ader prob cmni kan especially remaja2...alaa x jugak, kdg2 "mak remaja" pon still ader lg prob cmni..betul??

So hari ni saya nak kongsikan tips2 mencegah jerawat...mungkin tips2 ni dpt mmbantu anda...

Antara faktor2 yg menyebabkan pertumbuhan jerawat adalah pengambilan makanan yg terlalu pedas dan berlemak,faktor keturunan dan juga ketika zaman akil baligh, namun begitu, masalah ni boleh dicegah menerusi tips berikut :-

1) Gunakan alat makeup yg sesuai dengan kulit anda...jangan guna yg tggi bahan chemical ya...

2) Hindari mengambil makanan yg berlemak.

3) Guna pembersih muka yg berPH 5 yakni ph kulit ataupun skincare luaran yg berasaskan tumbuh2 an seperti Mary Kay product...( if sape2 berminat, boleh terus email ur order marykay product ya )

4) Tidur dengan cukup iaitu 7-8 jam sehari

5) Amalkan diet yg berkhasiat dan seimbang..kurgkan fastfood

6) Hindari tekanan ( stress ) yg akan menggalakkan perembesan bahan kimia tertentu dlm badan dan seterusnya menganggu fungsi organ2 bdn...so kalau x mo jerawat dtg, jgn stress...crk solution bagaimana nak tangani stress...SENYUM!

7) Lakukan YOGA yg dpt membantu anda menenangkan diri...

8) Minum sekurg2 nya 2-3 liter air sehari bukan 2-3 gelas ya...sgt2 bgus utk membersihkan ginjal dan hati & air juga dpt menyingkirkan racun (toksin ) dari badan sehingga menjadikan kulit sihat dan lebih lembab ( moist )

9) lap kanrembesan minyak pada muka bagi mencegah pori2 muka daripada tersumbat...sebaik2 nya gunakan face towel yg bersih ya dan make sure face towel dibasuh setiap hari...

10 ) boleh gunakan krim anti jerawat yg mengandungi anti bakteria / skincare yg bersumberkan tumbuh2 an seperti marykay ( mengikut jenis skin anda)...dan jangan gunakan produk2 yg menghakiskan & mengelupaskan kulit ..sgt2 x bagus sbb ianya akan menipiskan lg kulit anda & kulit akan mudah terbakar / kemerahan2 bila terdedah pd cahaya matahari...sebelum keluar, make sure pakai sunblock ya...

11) JANGAN LUPA AMALKAN SUPLEMENT SKINCARE YG SGT2 FAMOUS DI QASEHKUHONEY.COM...amalan suplement skincare sgt2 bagus utk menyelesaikan smua prob2 skin dari dalaman skin...so sebelum guna produk2 luaran yg mahal2, make sure prob skin anda dibersihkan terlebih dahulu menggunakan suplement skincare...nak tahu apa produknya?? nak dptkan promo price sempena jualan akhir tahun??



kpd yg dh dptkan basic suplement skincare, anda boleh tambah esp dlm set anda...jom amalkan ESP utk kesan yg lebih efektif...nk hrga promo?? email saya cpt ya...








hanya customer2 qasehkuhoney.com shj yg akan mendapat guide / consult dari saya ya..saya akan guide sampai anda mendapat hasil yg baik ,insyallah

INGINKAN BEST PRICE UTK SMUA SET2 DI BAWAH INI ?? EMAIL ME honey_nurhaliza@yahoo.com

1) SET SUPLEMENT SKINCARE ( HOT SELLING !!! )
2) SET JERAGAT  ( HOT SELLING !!! )
3) EXZEMA SET  ( HOT SELLING !!! ) 
4) SET KESUBURAN WANITA ( HOT SELLING !!)
5) SET PREGGY  ( HOT SELLING !!! )
6) SET BASIC SLIMMING ( PALING RAMAI BELI ) 
6) SET BERPANTANG  ( paling ramai ibu2 beli )
7) SET BREASTFEEDING ( HOT SELLING !!! )




SILA EMAIL UR ORDER KE : honey_nurhaliza@yahoo.com

0 CPM's comments:

Post a Comment