03 December 2012

~ Makanan utk kulit yg bermasalah ~


KULIT YANG SIHAT
Jika anda mempunyai kulit yang sihat berseri, semua orang pasti akan mengagumi anda.
Kulit yang sihat juga melindungi anda daripada sinaran matahari dan bahan-bahan lain yang boleh memasuki badan anda. Kulit anda ialah sistem pertahanan badan anda, jadi jagalah ia dengan baik.

BENARKAH ADA MAKANAN KHAS UNTUK KULIT?
Anda tidak memerlukan banyak losyen atau kosmetik untuk mempunyai kulit yang cantik atau sihat. Makanan juga mempunyai banyak nutrien semulajadi yang bagus untuk kulit anda. Tetapi cara yang betul untuk kulit anda mendapati nutrien-nutrien ini ialah dengan mengikuti cara pemakanan yang seimbang, bukan dengan meletakkannya atau memerahnya pada kulit anda.

Nutrien Untuk Kulit Anda

Untuk kulit sihat berseri, makanlah banyak sayur-sayuran berdaun hijau, sayur-sayuran dan buah-buahan berwarna kuning, bijirin, kekacang, daging dan makanan laut yang mengandungi vitamin A, C dan B6, dan mineral zink.

MASALAH BIASA KULIT
Alamak! Jerawat!!
Jerawat dan akne adalah masalah kulit yang biasa dialami oleh remaja. Ia disebabkan oleh hormon-hormon semasa akil baligh. Masalah ini bukannya serius sangat, tetapi anda boleh mendapatkan rawatan perubatan jika anda risau.
Masalah kulit akan menjadi lebih teruk jika anda tidak mengikuti cara pemakanan yang seimbang. Misalnya, jika anda tidak makan cukup buah-buahan dan sayur-sayuran untuk mendapat zat vitamin dan mineral yang penting, anda mungkin mendapat keradangan kulit atau penyakit kulit yang lain.

CARA JAGAAN DAN RAWATAN YANG BETUL
Cara-cara yang senang untuk menjaga kulit anda:
  • Bersihkan muka anda dua kali sehari dengan air suam dan sabun lembut, kemudian keringkan.
  • Lindungi kulit anda daripada sinaran matahari dengan pakaian yang sesuai, atau dengan menggunakan losyen perlindungan matahari. Terlalu banyak sinaran UV matahari boleh menyebabkan kanser kulit.
  • Jangan sekali-kali mencucuk, memicit atau mengorek jerawat atau akne anda. Ini akan menyebabkan keradangannya merebak dan akan merosakkan tisu-tisu halus di bawah kulit anda.
  • Jangan merokok. Ia akan menyebabkan kulit anda menjadi pucat, berkedut-kedut dan juga akan melambatkan keupayaan kulit anda untuk sembuh.
  • AMBIL SUPLEMENT bg mereka yg mengalami kulit yg terlalu bermasalah, jangan terus gunakan skincare2 yg berasaskan bahan2 kimia, yg mengelupas2 kan kulit sbb ianya akan membahayakan lg kulit wajah anda sebaliknya langkah awal, ambillah suplement utk kulit bg merawat masalah2 kulit anda .MENGAPA MEREKA SMUA DPT HASIL YG SGT2 BGUS & BOLEH SHARE GOOD TESTIMONI DI SINI??? 

SBB :

1) MEREKA SMUA CONSUME SUPLEMENT YG ORIGINAL DAN BUKANNYA TIRUAN !

2) MEREKA SMUA DPT JADUAL MAKAN YG BETUL UTK CONSUME SUPLEMENT2 TERSEBUT.

3) MEREKA INGIN BERUBAH DAN PALING PENTING NYA MEREKA SMUA ISTIQAMAH !

ANDA BERMINAT UTK PURCHASE DGN TAWARAN HARGA MENARIK DI QASEHKUHONEY.COM?? 

SILA EMAIL UR ORDER KE : honey_nurhaliza@yahoo.com

SET APA YG ADA DI QASEHKUHONEY.COM??

1) SET SUPLEMENT SKINCARE
2) SET JERAGAT
3) EXZEMA SET
4) HONEYMOON SET
5) SET KESUBURAN
6) PREGGY SET
7) CONFINEMENT SET
8) BF SET
9) PARENT'S SET

PENGUMUMAN : STOK VIT C CUSTOMER2 TERSAYANG AKAN SAMPAI INSYALLAH MIDLE DECEMBER NI YA...PLZ TAKE NOTE YA !

AWAS DGN PRODUK VIT C & E TIRUAN / REPACKING
PASTIKAN ANDA PURCHASE YG ORIGINAL FROM SHAKLEE !!

STOK2 PRE ORDER NYX LIPSTICK :

Target sampai kepada hanny 20 December. Walau bagaimanapun, disebabkan bulan 12 ada bulan paling busy untuk US postal company kerana Christmas, ada kemungkinan item akan tersasar dari tarikh yang diberikan. Mohon kerjasama & understanding dari semua


0 CPM's comments:

Post a Comment