21 December 2012

~ Vitamin E Paling Best !! ~



Assalamualaikum buat smua sahabat2 yg sdg membaca blog ni...semoga kita smua mendapat keberkatan di pagi Jumaat yg Mulia ni...amin...

Ok arini di atas permintaan ramai, saya akan kongsikan kebaikan2 vitamin yg sgt2 famous di qasehkuhoney.com...yesss vitamin yg saya maksudkan adalah vit e grape seed ...ini mmg khas keluaran shaklee ya, ader juga yg claim vitamin seumpama ni dan direpack smula, so pengguna2 harus bijak yaa, pastikan anda beli yg original dpt botol shaklee punya ok...



Kenapa saya sgt suka vit e grape seed ni?? sbb vit e mmg ternayata bgus utk smua jenis problem skin especially parut2 yg jerawat yg susah nak hilang tuh...sbb dlu ketika saya diserang "chicken pox" perkara yg paling saya takut adalah "parut" saya risau kalau2 parut penyakit tuh susah nak hilang but alhamdulillah dgn amalan yg konsisten 2 biji sehari, kulit muka bebas dari sebarang cela...paling saya suka, kulit jadi lebih lembut, dan pori2 di muka makin mengecil...ini yg paling ramai diakui oleh smua customer2 tersayang saya...

Dan…yang paling best….A good "side effect" bila menggunakan Vitamin E Shaklee secara konsisten….You will have “Younger looking skin”.

Jom saya kongsikan apa kebaikan2 nya...kpd yg belum mencubanya, anda patut try & rasai miracle Vit E Grape Seed ni...

(1) Mengekalkan keremajaan anda dengan mengurangkan penuaan sel yang disebabkan oleh pengoksidaan.
(2) Menghalang pengoksidaan yang disebabkan oleh ‘kolesterol jahat’.
(3) Gabungannya dengan Vitamin A akan melindungi paru-paru daripada pencemaran udara.
(4) Bantu menghalang pembentukan pelbagai jenis kanser.
(5) Menambah kekuatan sel T dalam melawan penyakit.
(6) Bantu menghalang pertumbuhan kanser payudara.
(7) Menghalang serta mencairkan pembentukan darah beku.
(8) Mengawal kelesuan.
(9) Mengurangkan risiko katarak.
(10) Mencegah pembentukan parut hodoh (tebal) dari luaran tubuh (apabila disapu terus pada kulit – ia juga boleh diserap masuk melalui kulit), dan juga dari dalam badan.
(11) Mempercepatkan penyembuhan luka yang disebabkan oleh terkena benda panas/ terbakar.
(12) Bantu menurunkan tekanan darah.
(13) Mengurangkan kekejangan kaki.
(14) Merendahkan risiko penyakit jantung dan serangan strok.
(15) Mengurangkan risiko dan aktiviti yang menyumbang kepada penyakit Alzheimer.
Banyak lagi kebaikan Vitamin E ini selain daripada yang dinyatakan di atas. Namun, bukan semua Vitamin E yang berada di pasaran boleh diserap dengan baik oleh tubuh badan kita. Jadi, sebelum anda melaburkan sejumlah wang yang belum pasti dapat memberikan pulangan yang baik kepada diri anda, ketahuilah bahawa ciri-ciri vitamin E yang baik ialah Vitamin E dari sumber semulajadi.
Bagaimanakah nak kenal Vitamin E daripada sumber semulajadi?
Lihat label pada botol Vitamin E tersebut, pastikan Vitamin E itu datang dari sumber d-alpha-tocopherol - ’d’ ini bermakna ia adalah sumber asli. Ini kerana, suplemen Vitamin E dari sumber semulajadi boleh diserap oleh badan sebanyak 2 kali ganda lebih mudah berbanding Vitamin E sintetik.

TESTIMONI CUSTOMER


1) Ni Kak Has, ingat lagi tak?Kak Has ada beli 1 set+esp skincare supplement ngan Hani bulan Julai hari tuh..Hasilnya sgt2x superb..wah mcm tak percaya je Vitamin Shaklee ni sgt2x bagus..muka Kak Has makin clear dah skang nih and skin makin lembut & lembap..pakai mekap pon smooth sgt..tp result tak 100% lagi la, kulit idaman tak dpt lagi..sob sob sob..maybe kena lama sket amalkan supplement nih. Pori2x ada lagi, tapi dah kecil sket..sbb Kak Has stop jap after abih supplement bulan 11 hari tuh..So Kak Has nak order vitamin B+E+ESP, vitamin C ada lagi..bule tak Hani bagi harga promo?nnt dah abih vitamin C, Kak Has order lagi ngan hanny..harga die brape eh?


Alhamdulillahh..kak has sgt2x excited hanny..mmg betul laa testimoni2x yg hanny selalu letak dpt blog hanny tuh..bile org tgk kak has, derang mcm tak percaya je kak has dah 31 thn..wah terus nampak awek muda after amalkan shaklee nih. hihihi..Kak has berterima kasih sgt2x kat hanny sbb bule guide kak has..huhu tp nak dpt kulit mcm hanny tu mcm jauh je lagi...agak2x hanny kak has bule dpt kulit mcm hanny tak?Hanny makan supplement apa lagi selain kolagen shaklee?

Baiklah2x Kak has akan istiqamah lagi, nak bagi pori2x tu tertutup..hihihi..pastu bawah mata kak has ada eyebag,nak makan ape eh kasik hilang eyebag tuh?
---------------------------------------------------------------------------------------------
2) hmm..ct baru je baca entri latest hanny tadi...hanny jgn stress2 k..biaselah..manusia kan ade mcm2 emosi..kalo tak bole cntrl cmtula...bertabah yer dear...lagipun di luar kawalan kita semua tuh..ct mula2 fikir pun nak tunggu sampai April tapi apa salahnye consume vit lain kan...:)
ok..set slimming tu nanti ct fikir2kan,set tu bole consume bpe bulan?..bukan pe hanny..pas bersalin bulan 5 aritu..berat ct 80kg tak turun2..huhuhu..perut pulak buncit sahaja..ketara sgt...tp kena fikir budget jugak..:)...hanny...saje ct nak share kat sini...and i don't know why..i want to share with you...ct bersalin tu anak sulung...tapi meninggal dalam perut masa 7bulan kandungan..stress...tp ct yakin pasti ade hikmahnye..and ct selalu rindu baby ct..jujur...jeles tgk hanny dan anak2...hehehehe..ct doakan kebahagiaan hanny sekeluarga k...:)
so..ct nak tukar vit c tu kepada Gla k...bole hanny..berapa beza harga?
p/s: dear hanny...jgn stress2 k...smile...and now u look beautiful.....:)
----------------------------------------------------------------------------------------

3) SALAM KAK HANNY...
pe khabar... Alhamdulillah... nurul kat cnih chat.. 
nurul just nk share jer apa yg nurul rasa skrg...
sejak amalkan alfalfa nih..
keputihan alhamdulillah dah berkurangan... lau pakai pntyliner pom kadang2 tuh xder yg lekat pom...
kecuali lah lau badan penat gt... itu biasalah kan??? 
lagipom lam islam... bnda yg kuar sebb kita penat tuh adalah air wadi...
so kt cnih xyah nk khuatir lagi...
n satu g kak... gatal2 pom dah xder...
xder lah malu2 nk jumpa doc lagi tok minta ubat tahan gatal...
alhamdulillah alfalfa nih sesuai sgt ngn diri.. memg superb...

kak?? sal vit c tuh...
akak cakap bulan 4 ek??? emmm xpe2.. kita tgu...
tapi papepom... akk inform dulu ek sebelum anta..
sebb kita guna alamat kawan rituh..
takut dia dah nk pindah jer... huhuhuhu...
tih dah ada stok kita bg alamat len yer... 

-------------------------------------------------------------------------

Sedikit Komen dari saya berkenaan Stok Vit C 500mg

Semenjak berita dari hq dikeluarkan berkenaan dgn stok Vit C yg akan sampai April 2013, pasti ramai yg rasa " huhhhh lamanya nak tggu" but Alhamdulillah ramai yg snggup tunggu Vit C tuh sampai pada bulan April 2013, cuma sorg dua shj yg x boleh terima kenyataan dan marah2 saya...tp xpe,  setiap kali solat, saya mendoakan agar "2 org yg x boleh terime kenyataan " tuh akan dibukakan pintu hati oleh Allah utk menerimanya 1 hari nnt, dan saya juga tetap mendoakan yg baik2 shj utk 2 org customer ni...cuma apa yg ingin saya katakan, kalau lah shaklee ni company saya, hari ini juga saya akan dptkan stok tuh utk smua customer2 saya...hehe...

Cuma moralnya yg saya dpt pelajari smlm " usah mengkritik org lain jika tidak suka sebaliknya diam itu adalah lebih baik dan ianya Sunnah..:) Allahummasoliala Muhammad.

Setiap apa yg berlaku tuh maka bersangka baiklah pada Allah...saya sentiasa mendoakan agar Stok Vit C akan sampai cepat ke malaysia , mana lah tahu ianya akan sampai januari atau februari ke kan?? tuh smua kuasa Allah...jom sama2 kita doa...

Yg x de stok bukanlah smua vitamin, jangan ada yg salah faham pula ya...yg x de cuma Vit C 500mg shj...lain2 stok available...so xperlu bimbang kalau anda skrg consume tanpa vit c...still boleh dptkan kulit yg sihat seperti saya...janji anda smua istiqamah  dan rajin...

Tp harus ingat ya, janganlah bila dh consume suplement2 skin, kalian smua pakai produk2 menghakiskan kulit plak ya...sbb produk2 yg mghakiskan kulit tuh smuanya dorg letak bahan hdrokinon...so mmg sgt2 bahaya utk kulit...

Nak cantek dan lebih natural, gunakan Mary Kay product...ini yg utk luaran laaa, dalaman tuh anda consume shaklee suplement ok?? 

ingin tahu suplement apa yg bagus utk merawat masalah2 kulit?? jom terus email kepada saya di honey_nurhaliza@yahoo.com

Bermula hari ini selama 9 hari , smua set2 suplement di qasehkuhoney.com ader SALES ya...


EMAIL UR ORDER : honey_nurhaliza@yahoo.com

SET APA YG ADA DI QASEHKUHONEY.COM??

1) SET SUPLEMENT SKINCARE
2) SET JERAGAT
3) EXZEMA SET
4) HONEYMOON SET
5) SET KESUBURAN
6) PREGGY SET
7) CONFINEMENT SET
8) BF SET
9) PARENT'S SET
10) SLIMMING SET

--------------------------------------------------------------------


STOK2 PRE ORDER NYX LIPSTICK :

Target sampai kepada hanny 20-25  December. Walau bagaimanapun, disebabkan bulan 12 ada bulan paling busy untuk US postal company kerana Christmas, ada kemungkinan item akan tersasar dari tarikh yang diberikan. Mohon kerjasama & understanding dari semua


1 CPM's comments:

  1. oh bulan 4 ke... xpa sy xkisah n sedia menunggu ^_^

    ReplyDelete