29 February 2012

~ Consult My Client ~


jwpn email 1

umur 23,mempunyai masalah parut bekas jerawat di bhgn pipi & dagu,pori2 besar di bhgn muka
suggestion saya : consume dgn set suplement skincare sbb vit e mampu menghilangkan parut2 jerawat yg dialaminya,vit e juga mampu memberikan keserian pd wajah serta awet muda..penggunaan set suplement boleh menyelesaikan masalah kulit yg die alami but make sure kene banyak minum air 2-3 liter air sehari...so skin akan lebih moist,skin bertambah sihat,lembut dan insyallah flawless tnpa sebarang cela dgn izin Allah...

"nak cantik,jangan malas2 ya jaga skin"



 jwpn email 2

ok kat sini client mempunyai 2 masalah iaitu "masalah berat bdn & juga masalah kulit kering dan tidak bermaya"

suggestion saya : utk masalah berat badan,client boleh pilih samada ingin consume dgn lechitin @ dgn omega guard...if ader budget lebih,boleh juga consume dgn mealshake,fiber,perfomance drink but make sure bdn perlu di detox terlebih dahulu menggunakan herb lax yaa...
utk masalah skin pula,client perlu consume dgn set suplement skincare utk masalah kulit yg kering ,jerawat dan tidak bermaya..if dh ader prob skin sebegitu,x boleh dibiarkan begitu shj sbb nnt skin akan jd lebih teruk..so perlu utk sihatkan dalaman skin terlebih dahulu dgn set suplement skincare...then bila dalaman skin dah sihat & pulih,barulah boleh pakai produk2 skincare luaran yg berasaskan tumbuh2 an dan bukannya produk2 pengelupasan kulit...plz take noted! 

"cantikkan dalaman skin terlebih dahulu menggunakan set suplement skincare"


 jwpn email 3

utk suplement skincare tuh ader 3 jnis vitamin yg mana ianya sgt2 bgus utk dalaman skin kita...so penggunaan berterusan akan meremajakan kulit kita sbb vit e mampu memberikan kesan awet muda pd wajah...vit c kolagen yg baik utk kecantikan kulit ...so saya mmg galakkan consume with set suplement skincare ni...& jika mempunyai budget lebih,boleh la tambah dgn ESP yg mana serbuk soya bertindak baik utk kecantikan kulit wajah kita...

ramai client2 saya yg dh pon mendapatkan kulit wajah idaman mereka,anda yg membaca ni mst ader yg belum mencubanya lagi kan?? so nk tggu apa lg...bertindaklah skang,jgn sampai skin dah jd teruk,baru nak crk penawarnya...so nasihat saya,jaga dan hargailah dari skang anugerah Allah ni...

nasihat saya,if skin terlalu problem,jangan gunakan produk skincare luaran yg ader bahan2 hdrokinon...jika ada,plz stop sbb ianya akan memburukkan lg skin anda,walaupun set2 tuh smua menjanjikan " cerah dalam masa 7 hari" yerr mmg boleh cerah dlm masa tersebut,tp cerah yg anda perolehi tuh cara x sihat...i mean dgn cara pengelupasan...sgt2 bahaya utk kesihatan kulit..

so,jika anda mempunyai masalah kulit yg serius,sihatkan dlu dalaman skin kita dgn suplement2 skin...so bile skin dh mula sihat & sembuh,baru boleh guna produk2 skincare luaran...itupun kene ngk jugak kandungan bahan2 skincare tersebut...make sure ianya dari tumbuh2 an yaa

KEPADA YG MASIH BELUM LAGI MENCUBA SET SUPLEMENT SKINCARE SAYA NI,BOLEH LA EMAIL SAYA DI honey_nurhaliza@yahoo.com...nnt di bhgn email tuh sila nyatakan skin prob yg anda alami yaa..so mudah utk saya consult dgn baik...insyallah...saya juga akan memberikan best price utk sesiapa2 yg purchase set ni yaa..

"cantikkan kulit wajah dgn cara yg sihat & selamat,jangan ambil jln singkat utk cantik"


28 February 2012

~ 1001 kisah tentang set suplement skincare ! ~

Disebabkan saya terima banyak email yg bertanyakan ttg skincare suplement ni,maka hari ini saya akan jelaskan soalan2 yg sering diajukan dlm email ...diharapkan smua pembaca2 blog ni jelas & faham apa yg saya maksudkan dgn suplement skincare set ni ok...

Kpd smua client2 saya yg telah saya consult psl set suplement skincare ni,harap anda smua berpuas hati dan jika ader apa2 persoalan boleh la email pd saya smula ok...saya sedia membantu..:)

ok baca tau kat bawah ni...:)

SEGALANYA TENTANG SUPLEMENT SKINCARE SET / CPM'S SKINCARE SET 

1) Apa yg terkandung ya dlm set suplement skincare ni??
ok dlm set suplement skincare ni ader 3 jnis vitamin suplement utk skin...ader b complex,vit c dan vit e.

2) Set ni consume utk brapa lama ya??
ok set ni tahan utk 4 bulan consume...best kan?

3) Ada side effect x bila kita consume dgn set suplement skincare ni??
No side effect sbb ni hanyalah suplement utk skin..so penggunaan berterusan skin akan lebih sihat,cantik,lembut n lbih glowing...x caya?? cube amalkan mcm saya...

4) If saya beli set suplement skincare ni,boleh ke sis akan consult saya??
Insyallah jika purchase with me,i akan consult u dgn baik,insyallah...

5) Bagaimana aturan makan nya ya??
Ok aturan mkn nya 1 biji utk setiap vit c,b complex & vit e diambil after meal/breakfast.

6) Boleh ke saya ambil suplement ni ketika after dinner??
Boleh x jd masalah ,janji jgn skip mkn n amalkan...

7) If seseorg tuh ader prob skin,boleh ke hanya consume dgn vit e shj??
Boleh tp kesan nya agak lambat la berbanding jika consume ngn 1 set suplement skincare ni..so hasilnya lbih cpt ,insyallah

8) Boleh ke saya ambil suplement ni tp saya kurang minum air??
Saya mmg galakkkan client2 yg consume ngn set suplement skincare ni,banyakkan minum air 2-3 liter sehari...agar penyerapan vitamin berlaku dgn baik..then skin akan terasa lebih moist....

9) If skin dah ok,boleh ke saya stop??
Boleh nak stop ,x de side effect pon...cumanya pendapat saya,jika nak skin lg bertambah lagi lagi cntek,teruskan amalan suplement ni dlm kehidupan...

10) If dah consume ngn set suplement skincare ni,boleh ke saya nak tambah ESP ??
lagi la boleh...mmg saya suggest sgt2 sape2 yg dh consume ngn set suplement skincare ni,ambil ESP skali...ESP lg bnyk khasiatnya if combine ngn set suplement skincare ni..

11) Boleh ke lelaki consume ngn set suplement ni??
boleh no problem sbb ni suplement skin...lagi digalakkan sbb lelaki pon nak skin yg sihat juga..:)

12) Berapa harga set suplement skincare ni??
if nak tahu & dapatkan best price,boleh terus email kpd saya honey_nurhaliza@yahoo.com

13) Boleh ke wanita mengandung consume ngn set ni?
Wanita mengandung hanya boleh mengambil b complex & vit c shj...vit e tidak boleh ya bg wanita mengandung...tp boleh digantikan dgn vitalea...after bersalin,boleh consume ngn vit e ok..

ok jelas x smuaorg? faham dh kan?? rasanya dh complete kot smua soalan2 yg sering diajukan dlm email...so bila saya dh buat cmni,sng utk pembaca2 faham akan suplement skincare set ni ok...dan jika ader terdapat sbrg kemusykilan lagi,boleh email pada saya yaa...

next entry saya akan buat soalan cmni juga tp berkenaan dgn ESP pula yaa...

terima kasih kerana sudi membaca blog saya..:)
26 February 2012

~ Miracle nya Bila Kita Bersabar! ~

Hujan masih lagi renyai2 di luar sana...tibe2 hati rasa meronta2 utk update blog...bukan utk berkongsikan psl set skincare tuh...tp saya terpanggil utk menulis sesuatu yg mungkin saya pendam selama ni...

ntah laa,saya x pasti samada saya harus menulis di sini ataupun membiarkan ianya berada di dlm lubuk hati saya...tp....

tapi saya nak menulis jugak...semakin saya nak pendam,semakin jiwa ni tidak tenang...bukan utk menghebah2 kan apa yg terkandung dlm hati ni...tp mungkin coretan atau penulisan mlm ni boleh memberi pengajaran utk sahabat2 yg sdg membaca coretan ni...

x de apa pon cuma saya nak berkongsikan ttg apa itu "miracle" bile kita x putus2 berdoa bila kita ditimpa musibah/ujian Allah...

Tipu la kalau saya kata,saya tidak pernah diuji oleh Allah langsung dlm hidup ni...smua org pernah diuji cuma mungkin yg membezakan adalah ujian tersebut...

Dalam kita melangkah… Terkadang diuji dengan ujian yang terasa berat, Hingga kita terduduk dan menangis, Peritnya terasa tetapi ketahuilah, Dan renungilah dalam diri kerana… Mungkin air mata tika itu hadir kerana… Dia mahu menjahit sejadah IMAN yang kian terkoyak Lantaran ada langkah-langkah yang tersasar, Semoga tabah dan tetapkan iman… 

Biarlah kita keseorangan, Tanpa berteman, Biarlah malam, Tanpa sinar rembulan, Biarlah tidur, Tanpa dihiasi mimpi indah, Tapi, Jangan biarkan hatimu sunyi, Tanpa sepotong ayat, Ayat suci AL-QURAN

Dalam doa saya,mmg sering saya meminta agar Allah temukan saya dgn sahabat2 yg baik,yg boleh mengingati antara satu sama lain...bukan sahabat yg ingin melihat sahabatnya jatuh tersungkur,bukan sahabat yg suka menabur fitnah,umpat sana sini...saya mohon agar saya terhindar dari smua perkara2 tersebut dan Allah mmg telah jwb smua doa2 saya...

Cuma saya suka nak berpesan pd sahabat2 yg sdg membaca coretan saya ni,jikalau satu hari anda diuji dgn 1 musibah,janganlah sombong dgn Allah,dekatkanlah & tambahkan lagi amalan kita kerna mungkin dgn ujian2 tersebut,kita lebih merayu2 dgn Allah,kita lebih dekat lagi dgn Allah...janganlah sesekali putus harapan sbb segala2 nya Allah yg tentukan...Dia adalah sebaik2 perancang dlm hidup kita..sebaik2 Penolong dlm hidup kita...bersangka baik laa pd Allah sbb smua ujian2 tuh tanda betapa sayangnya Dia pada kita...

bersabarlah dgn smua ujian2 NYA ,jangan putus harapan utk terus berdoa sbb apa yg berlaku esok bermula dgn doa hari ini....

bila kita diuji,serahkan segala2 nya pada Allah utk tentukan yg terbaik sbb hati kita ni milik Tuhan dan bukannya milik tuan dan hanya Allah shj yg mampu menguasai hati manusia...ini yg saya pegang utk saya terus kuat apabila dtgnya sesuatu ujian dr Allah..

"belajarlah ikhlas dlm memberi kebaikan kerana ia merupakan satu usaha utk merawat penyakit hati"

saya tinggalkan sahabat2 saya dgn kata2 ni utk direnung sedalam2 nya ttg apa yg saya coretkan pd entry mlm yg penuh dgn keberkatan ni...

"Berjalanlah dengan penuh harapan walau hidup ini tak selalu bahagia, sedekahkanlah satu senyuman walau dihatimu tak lagi mampu bertahan, belajarlah memaafkan walau dirimu terluka, berhentilah memberi alasan walau ingin menyatakan kebenaran, hiduplah dalam Iman walau hari dipenuhi dugaan dan berpeganglah kepada Allah walau Dia tak kelihatan…Bukti kasihNya,kita wujud didunia pinjaman ini. Ada sebab bila berlaku sesuatu perkara dan yakinlah Tuhan menguji setiap hambaNya yang mengakui keimanan kepadaNya. Jangan terlalu banyak berkhayal untuk jadi yang terbaik kerana hidup tak semudah itu, perihal kehidupan sebagai cermin dalam menilai sebuah pengabdian yang hakiki lagi abadi…Moga lelahmu dihargai Ilahi walau dicemuh insani"

~ Ubat Cantik saya , set suplement skincare + ESP ~

Sejak dua menjak ni, saya dihujani dgn bnyk email yg bertanyakan ttg "ubat cantek" saya selama ni...secara jujurnya saya mmg suka berkongsikan ttg rahsia saya menjaga kulit wajah saya,bukan rahsia cantik saya yaa..2 ayat yg berbeza di situ...:) ...mcm entry yg lepas,saya pernah nyatakan, " bila sesuatu kebaikan tuh kita kongsikan dgn smua org,maka kebaikan nya MasyaAllah banyak sgt manfaat nya utk kita...sbb kita ikhlas dlm memberi apa shj ilmu utk smua org rasai...btul??

Alhamdulillah saya dpt consult smua client2 saya dgn baik...dan syukur segala2 nya dipermudahkan bila stiap hari juga saya dihujani pelbagai jenis testimoni dari client2 baik saya...rasa puas yg x terhingga bila saya baca smua testimoni2 client saya..."kini rahsiaku,rahsiamu jua.."

Hari ini,sekali lagi dgn ikhlas nya,saya ingin berkongsikan satu lg ubat cantek yg wajib saya amalkan setiap hari dlm menu utk skin saya...iaitu ESP SOY PROTEIN...dan ini juga menjadi hot product kami yg mana ianya sgt2 laris sbb khasiat nya yg sgt2 bagus utk kesihatan & skin kita.

Selain ianya bagus utk ibu yg hamil,ibu yg bf kan baby malah ianya bagus utk golongan2 yg ingin menjadikan skin mereka jd lebih cantik lg...i mean tambahan dari set suplement skincare tuh laa..sbb esp ni dari serbuk soya,of cource korg smua maklum akan kebaikan soya utk kulit kita....bukan shj utk kulit wajah ya malah bagus utk kulit keseluruhan bdn kita...tuh sbb saya mmg sgt2 syorkan bg mereka2 yg dh pon consume ngn set suplement skincare tuh,mereka patut cuba keajaiban dlm ESP ni pula...

TIPS UTK BUAT ESP AGAR LEBIH YUMMY


1) ambil 1 sudu besar esp + separuh cawan freshmlik then shake2 gunakan shaker,so esp akan lebih larut dan rasa lebih yummy...ambil time breakfast,after lunch & before sleep malam

2) ambil 1 sudu besar esp + sunquick then shake2 gunakan shaker...buat stiap kali after breakfast,lunch & before sleep....

* ESP jangan dibancuh dgn air panas ya *


Kenapa Ramai Yang Sukakan ESP dan Menjadi Hot Produk Kami?

1) ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
2) ESP menganjalkan semula payudara yang kendur dan mengembalikan kecantikkan payudara anda
3) ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih
4) Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan merupakan salah satu milkbooster yang hebat
5) ESP juga membantu menghaslkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
6) Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum
7) Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan.
8) Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati.
9) Berkesan mengurangkan eczema dan masalah kulit 

Testimoni ESP:-

  1 “Salam akak,after saya mengamalkan esp dlm set breastfeeding saya,baby saya cpt kenyang + skin saya makin sihat & cantik “
-Our satisfied customer, ESP user-

2)   “Selepas 2 minggu pengambilan ESP beli dgn akak arituh,payudara saya makin pejal dan berisi...thanks for ur suggestion”
-Our satisfied customer, ESP user 

3)   “parut jerawat + jeragat semakin hari makin pudar dan skin saya makin lembut tnpa berminyak “
-Our satisfied customer, set skincare  + ESP user -


" after sebulan consume dgn ESP,rambut saya dah x gugur lagi...sbb saya yakin dgn protein dlm esp menguatkan akar rambut saya,thanks kak hanny,nnt nak repeat order lg ya "
- our satisfied customer,esp user " 

kpd yg berminat utk mencuba ESP,sila emailkan ur order di email saya honey_nurhaliza@yahoo.com...(harga yg sgt2 best saya akan berikan pd 10 customer terawal ) 



ini salah satu killer product kami...ESP...dan juga merupakan salah satu ubat cantek yg wajib ada dlm menu skin saya...x percaya?? korg try beli n rasai sndiri miracle nya..:)) 

ESP yg dh 50 ++ thn dlm pasaran..:)) mampu mencerahkan kulit anda secara natural!! sebotol ni tahan 3 bulan yaa...email saya utk dptkan best price esp!



menu skin saya : set suplement skincare + ESP...jom dptkannya dgn saya dgn harga yg sgt2 bestttttt....email saya kat atas td yaa...
20 February 2012

~ Jeragat hilang,masalah kulit kusam kini tiada lagi !!~

Di suatu pagi yg dingin,mcm biasa rutin harian saya,pagi2 mst check email...mcm2 ragam cust yg saya terima...mcm2 pengaduan ttg prob skin yg saya baca...alhamdulillah saya dpt beri konsultasi yg baik sehinggalah mereka2 ni smua temui keyakinan diri...tp bukan tuh yg saya nak citerkan arini...saya tersentuh bila membaca 1 email ni dari cust saya...x perlu saya hebahkan siapa dia...cuma saya akan tuliskan di sini setelah mendapat keizinan dr beliau...

Assalamualaikum kak honey,

1st of all,maaf sgt2 kalau menganggu masa kak hanny utk baca email saya ni...1st skali saya nak ucapkan terima kasih yg x terhingga sbb sudi menerima saya sbg adik di alam maya dan juga sudi memberi & share tips2 yg best & terbaik ttg penjagaan kulit...

utk pengetahuan akak,terus terang saya katakan,saya mmg x jaga langsung bab2 penjagaan kulit ni...saya malas nak jaga @ mkn suplement2 utk kulit...kulit saya mmg teruk akibat dr pemakaian produk2 yg mengelupaskan kulit tuh,saya hilang keyakinan diri utk berdepan ngn kwn2,saya pernah putus tunang sbb bekas tunang saya beralih arah kpd perempuan yg cantik,walaupun saya frust,tp saya redha sbb mungkin itu bukan jodoh saya yg terbaik...kini,jujur saya katakan,saya menjadi rebutan  lelaki2 di luar sana tp bukan itu yg saya mahu,saya jadi cantik utk bakal suami saya..insyallah...segala2 nya telah berubah setelah saya kenal dgn akak CPM honey nurhaliza...banyak yg saya pelajari hanya dgn membaca blog akak + menjadi kwn akak..especially bab2 kecantikan ni...

since saya mula kenal ngn akak,mcm2 tips yg akak share kan..saya mengikuti smua perkembangan akak di blog sbb saya x de acc fb akak...smuanya saya follow akak from a to z...pendek kata,impian saya,nak jadi cantik mcm akak...apa shj yg akak pakai,smua saya nak ikut...sbb akak lah sumber inspirasi saya selama ni utk saya berubah menjadi cantik...kalau dlu,bab2 penjagaan kulit saya x jaga tp since kenal dgn akak,saya dah jaga mcm mana yg akak suggestkan....

saya akui,dlu saya x brapa nak cntik but now after saya mengamalkan set suplement skincare yg akak suggestkan tuh,saya dh dpt kulit yg saya idam2 kan selama ni...saya ader prob skin jeragat shj kat skin ni..( bintik2 coklat) saya muda lg baru je berumur 24 thn tp dh ader smua tnda2 penuaan tuh...saya sgt2 cemburu dgn skin akak...walaupun umur akak dh nak masuk 30,tp skin akak sgt2 halus,flawless tnpa sbrg cela...tp setelah saya mencuba dan mengamalkan set suplement akak tuh,bintik2 coklat jeragat tuh semakin hari semakin pudar...saya tahu mmg mengambil masa tp apa yg saya puas hati dgn set ni,skin saya yg dry dlu,dah kembali lembab sbb saya ikut smua yg akak consult kan tuh,minum air 2-3 liter sehari...saya x pnh miss walau sehari mkn set suplement ni...sbb saya dh dpt hasil yg best...now ,saya x perlu makeup tebal2 utk sorokkan prob skin jeragat,pori2 besar saya tuh...sbb skin saya dh kembali halus n lebih moist...

Ramai juga kwn2 yg tegur akan perubahan skin saya...dan smuanya saya dh suggestkan agar dorg beli ngn akak sbb dpt free konsultasi...saya sgt2 berterima kasih pd akak tau sbb "dikaulah sumber inspirasiku" utk berubah menjadi cantik...secara x lgsung akak dh bnyk tolong saya..x tahu bagaimana nak describe kan perasaan betapa saya bersyukurnya dipertemukan dgn akak...saya dah noted kan tarikh yg akak bg tuh utk kita "blind date"...x sbr rasanya nak berjumpa dgn idola saya selama ni...

akak,thanks sbb sudi baca email saya ni...saya akan contact hari yg kita nak jmpa tuh yaa...muahhh syg akak sgt2..."kaulah sumber inspirasi utk aku kembali cantik"

**********************************************************************************

ok dah baca kan pengakuan ekslusif salah sorg customer saya...saya plak terlebih excited bila dpt tahu prob skin nya dahulu sudah pulih...dan kini skin dia makin cantik setelah mengamalkan beberapa tips penjagaan skin dari saya...syukur alhamdulillah...

bilamana 1 kebaikan kita kongsikan ngn smua org ,maka kebaikan nya akan dtg dgn sndirinya...:) pegang kata2 saya ni...

utk pengetahuan pembaca2 blog yg saya sayangi,testi di atas tuh dia menggunakan suplement skincare set yg ader 3 jnis suplement tuh yaa...boleh baca entry2 saya before ni yaa...

kpd yg ingin "mem booking " set suplement skincare ni,boleh email saya terus di email honey_nurhaliza@yahoo.com...so korang smua yg berminat boleh booking dgn deposit dan bayar ketika dpt gaji hujung bulan ni....best kan?? so apa tunggu lagi...dptkan cpt set suplement skincare ni...



nantikan tudung bawal beads ni ya...saya akan open smula pre order for 3rd batch...so sape2 yg nak order utk tudung raya,boleh email saya setelah saya open pre order tudung beads ni yaa...

utk yg bertanya kualiti bawal yg saya gunakan,adalah bawal jepun..sgt2 mudah dibentuk..bukan chiffon ya dear...so pre order selama 2 minggu yaa sbb saya mmg antar pada tailor utk jahit beads handmade ni...

tunggu yaaaa bawal beads 3rd batch....
17 February 2012

~ Sape nak skin cantik?? Baca Sini... ~

TESTIMONI 1 : ROHANA

 click image for enlarge


bhgn dahi

  pipi kanan...

pipi kiri

********************************************************************************
TESTIMONI 2 : FARIZA 


EMAIL FROM AINI FARIZA...

  
suplement skincare user...

ini pic before & after dari my regular customer,b4 menggunakan set suplement skincare ni,skin fariza oily dan mempunyai bintik2 hitam di wajah nya...dan setelah beberapa minggu consume dgn set suplement skincare tuh,wajahnya semakin lembab,dan tidak lg berminyak...malah bintik2 hitam di wajahnya sudah hilang...dan fariza mengatakan yg wajahnya kini sudah licin...syukur alhamdulillah...

Saya rasa puas sbb dpt memberi konsultasi utk smua client2 saya...sbb saya dpt ajar & didik client2 saya supaya bijak dlm memilih produk yg sihat utk dptkan wajah yg sihat,cntik dan lebih glowing..

Kepada yg masih lagi belum mencuba set suplement skincare ni,jangan tunggu bila wajah anda dah ditumbuhi jerawat/jeragat,baru nak cari solution nya,jangan tunggu bila wajah anda dah semakin kusam baru nak cari produk yg mahal2 utk jadikan skin lebih glowing,jangan nak tunggu bila wajah anda dah jadi lebih dry/oily barulah nak cari suplement / pergi ke new york skin...time tuh nak menyesal pon dh x guna...lagi bnyk pelaburan/wang yg perlu kita keluarkan utk kita pulihkan smula skin kita...

That's why saya ckp,penjagaan kulit ni penting dari awal2 lagi supaya kita dpt mencegah dari terjadinya problem2 skin seperti parut jerawat,jeragat ( bintik2 hitam),kulit kusam,oily/dry skin..

But make sure ya,korg smua ambil suplement yg bebetul bagus utk skin dan yg semestinya dpt pengiktirafan HALAL...

Kepada yg berminat utk mendapatkan set suplement skincare ni,boleh la email saya seperti biasa utk dptkan harga yg sgt2 best dan berpatutan sbb set2 ni consume utk 4 month yaa...jimat kan?? pastuh hasilnya,korg akan rasai sndiri kat skin korg...x percaya?? sila refer smua testimoni2 client2 saya yg ader di blog ni yaa...


p/s: kpd smua client2 baik saya,bila korg consume dgn suplement ni,nasihat saya,lebihkan minum air 2-3 liter air sehari ya agar penyerapan suplement berlaku dgn baik...

boleh email ke : honey_nurhaliza@yahoo.com...kpd yg membuat payment sebelum jam 12 tghari,boleh terus kurier pada hari yg sama yaa...:))

14 February 2012

~ Hargailah Skin anda !! ~

 Tidak smua org sanggup berhabis duit utk mendapatkan kecantikan kulit...tetapi bg golongan wanita yg terlalu menjaga & mengambil berat terhadap kecantikan & kesihatan kulit,pasti mereka akan mengamalkan beberapa jenis suplement yg khas utk kecantikan kulit mereka...kalau kita interview artis2 wanita yg cantik2 tuh,mst dalam rutin penjagaan harian nya adalah "suplement"...maka tidak hairanlah mereka mmg mempunyai kulit yg sgt2 sihat dan juga cantik....

Secara jujurnya,adakah kita bebetul menjaga pemberian anugerah dari Allah ni?? bagaimana cara kita bersyukur dan menjaganya?? bg pandangan peribadi saya,penjagaan kulit ni tidak semestinya dgn produk2 skincare yg mahal2...kdg2 dgn pengambilan set suplement yg betul shj kulit kita akan lebih nmpk sihat ,glowing dan cantik...mmg itu idaman setiap wanita2 di luar sana...

Sbb itulah saya suka berkongsikan apa yg saya amalkan selama ni utk dptkan skin yg sihat & cantik...sbb bg saya kesihatan dalaman skin yg perlu kita jaga terlebih dahulu then barulah produk2 luaran...

Semakin hari,semakin ramai yg mengirimkan saya testimoni2 mereka di email,ikhlas saya katakan,saya suka membaca smua testimoni2 client saya sbb dgn itu serius saya akan rasa lebih puas sbb secara x lgsung,saya dh kembalikan keyakinan mereka yg hilang dlu...syukur alhamdulillah...

ok kali ni testimoni yg terpilih adalah customer tetap saya,kak diana Ali dari melaka...jom kita baca..:-


ni pic yg baru kak diana kirimkan pd saya td...syukur sgt sbb kak diana dh dpt skin yg die idam2 kan slama ni...dan skin nya skrg tidak lagi bermasalah mcm dlu...jom baca email yg dikirimkan oleh kak diana...rugi kalau sape2 yg x mencubanya lg...yg berminat dgn set skincare boleh email saya utk dptkan best price yaa..:)

ramai lg yg bertanyakan mcm mana cara pengambilan set skincare ni...ok saya nyatakan di sini yaa :-

aturan mkn : 1 biji vit e, b complex dan vit c diambil after meal/breakfast yaa...


email from my regular customer,kak diana Ali from melaka...

kebaikan set skincare 


Vit e:-
1)      Vitamin penting utk kecantikan kulit
2)      Bertindak sbg anti penuaan dan anti oksida
3)      Melindungi dan mencegah kerosakan sel
4)      Mempercepatkan proses pemulihan kulit
5)      Berupaya mengawal kandungan minyak dlm kulit
6)      Berupaya mengurangkan kesan jeragat yg ada pd kulit
7)      Awet muda

Vitamin c:-

1)      Sgt penting utk membentuk kolagen pd kulit
2)      Berperanan mempercepatkan proses pemulihan pd kulit
3)      Melindungi sel-sel dari kerosakan
4)      Bertindak sbg anti oksida

B complex:-

1)      Dikenali sbg Beauty Vitamin “B” for beauty
2)      Memelihara kecantikan kulit dr dalam
3)      Beritndak sbg penenang,bila jiwa tenang,wajah akan sihat.


P/S:IF BERMINAT BOLEH BG NAME,ADDRESS N NO PHONE YAA...TERIMA KASIH



dapatkan skin yg cantik & sihat hanya dengan amalan set suplement skincare...

byr today before jam 12 tghari,terus pos hari ini juga...jom dapatkan nya !! 

13 February 2012

~ Cantik dgn ESP !! ~


Energizing Soy Protein (ESP) merupakan kacang soya rendah lemak yg amat berkhasiat.ESP merupakan sumber protein biologi yg lengkap utk keperluan individu mahupun  keluarga..

sebotol ESP ni tahan utk 3 bulan yaa...email me for the best price yaa

Ramai pengguna2 saya di luar sana yg tidak tahu & masih lagi samar2 akan penggunaan esp dlm kehidupan kita seharian...esp bukan shj utk wanita hamil,malah esp juga sesuai utk smua peringkat umur,jantina..malah ianya sgt2 bagus sbg supplement utk skin kita...mmg saya amat2 suggestkan bila customer2 saya mengamalkan supplement skincare tuh,saya mmg suggest mereka utk minum esp pula...hasilnya skin jadi lebih halus & cantik

Esp mmg best bukan shj mencantikkan kulit malah esp juga dpt menganjalkan payudara yg kendur,merupakan milk booster utk ibu2 yg menyusukan bayi mereka,berupaya menghilangkan parut2 jerawat dan memberikan tenaga yg berpanjangan.ibu hamil juga digalakkan mengambil esp utk kesihatan ibu & bayi dlm kandungan...dan ramai juga client2 saya yg mengambil esp ketika hamil,smuanya mengatakan kulit bayi mereka sgt2 halus & cantik...syukur Alhamdulillah...sbb dari dlm kandungan la kita perlu jaga smua2 tuh...utk skin,otak dan sbg nya....insyallah jika anda merupakan salah seorg customer tetap saya,saya akan memberikan konsultasi secara percuma melalui email/phone..

Apa yg best sgt psl ESP ni?? Jom kita lihat kebaikan2 nya...:-

Kenapa Ramai Yang Sukakan ESP dan Menjadi Hot Produk Kami?
1) ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
2) ESP menganjalkan semula payudara yang kendur dan mengembalikan kecantikkan payudara anda
3) ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih
4) Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan merupakan salah satu milkbooster yang hebat
5) ESP juga membantu menghaslkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
6) Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum
7) Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan.
8) Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati.
9) Berkesan mengurangkan eczema dan masalah kulit 

Testimoni ESP:-

  1) “Salam akak,after saya mengamalkan esp dlm set breastfeeding saya,baby saya cpt kenyang + skin saya makin sihat & cantik “
-Our satisfied customer, ESP user-

2)   “Selepas 2 minggu pengambilan ESP beli dgn akak arituh,payudara saya makin pejal dan berisi...thanks for ur suggestion”
-Our satisfied customer, ESP user 

3)   “parut jerawat + jeragat semakin hari makin pudar dan skin saya makin lembut tnpa berminyak “
-Our satisfied customer, set skincare  + ESP user -

kpd yg berminat utk mencuba ESP,sila emailkan ur order di email saya honey_nurhaliza@yahoo.com...(harga yg sgt2 best saya akan berikan pd 10 customer terawal ) 


 selamat mencuba ESP pula! :)

10 February 2012

~ Testimoni Skincare Set !! ~

Alhamdulillah ramai yg telah mendapatkan set skincare ni dan semakin ramai yg beri feedback yg baik terhadap perubahan2 yg mereka alami ttg skin mereka...x perlu habiskan wang ke new york solution...hehe...saya tumpang gembira atas result yg mereka dh dpt hasil dari consume dgn set skincare ni...so apa yg saya mahukan,teruskan dgn pengambilan suplement2 yg bagus utk mendapatkan skin yg lebih sihat ,gebu dan cantik...x sia2 wang yg dilaburkan hanya semata2 utk dptkan kulit yg cntik dan sihat tp make sure banyakkan minum air suam yaa agar skin sntiasa nmpk lembab & sihat...

Almost everyday saya terima pelbagai email yg menyatakan problem skin masing2 dan saya dah pon consult smua client2 saya dgn baik...alhamdulillah saya dikurniakan client2 yg sgt2 baik dan ikut apa yg saya suggestkan utk mendapatkan hasil skin yg sihat & cantik...



 ni testimoni dari pelanggan setia saya,kak diana dr Melaka...beliau mengambil skincare set vitamin e,b complex & vit c,alhamdulillah die dpt perubahan skin yg baik...teruskan consume with this set ya sis...:) 


yg ni pula testimoni dari salah sorg customer tetap saya juga...aini,b4 die consume ngn set skincare ni,die mengalami masalah oily skin + jerawat...then after beliau consume dgn set skincare ni,perubahan yg die sndiri alami ialah jerawat dh mula kecut dan skin tidak berminyak lg...kulit dh bertambah sihat dan licin...syukur alhamdulillah...


 dan ini pula testimoni dari mama saya sndiri...b4 ni mama dh try mcm2 produk suplement utk skin tp tidak memuaskan hati & x dpt hasil yg bgus utk mama nya skin...n after mama consume skincare set ni,apa yg saya dpt perhatikan,skin mama lebih lembab,sihat dan yg paling bestnya jeragat di muka sudah hilang...dan skin nya bertambah gebu dan lbih sihat...ramai yg x percaya umur mama saya skang sudah 57 thn...saya suka melihat perubahan yg terdapat pd skin mama saya...alhamdulillah mama dh jmpe produk suplement skincare yg paling slmt dan yg pastinya ianya HALAL....



off topic sat naa...sape yg berminat ngn bawal beads ni,boleh email ur order seperti biasa yaa...boleh request colour apa yg korg nak..:) lain dr yg lain..:)

pic without makeup...

fullset skincare set  CONSUME 4 MONTH 

Vit e:-
1)      Vitamin penting utk kecantikan kulit
2)      Bertindak sbg anti penuaan dan anti oksida
3)      Melindungi dan mencegah kerosakan sel
4)      Mempercepatkan proses pemulihan kulit
5)      Berupaya mengawal kandungan minyak dlm kulit
6)      Berupaya mengurangkan kesan jeragat yg ada pd kulit
7)      Awet muda

Vitamin c:-

1)      Sgt penting utk membentuk kolagen pd kulit
2)      Berperanan mempercepatkan proses pemulihan pd kulit
3)      Melindungi sel-sel dari kerosakan
4)      Bertindak sbg anti oksida

B complex:-

1)      Dikenali sbg Beauty Vitamin “B” for beauty
2)      Memelihara kecantikan kulit dr dalam
3)      Beritndak sbg penenang,bila jiwa tenang,wajah akan sihat.


kpd yg berminat utk mendapatkan set suplement ni,boleh email ur order seperti biasa yaa...insyallah saya akan reply secepat yg mgkin & consult anda dgn baik...:)

email : honey_nurhaliza@yahoo.com

bg yg ingin order stok2 lechitin,boleh la email saya yaaa...bukan sekadar cntekkan kulit wajah shj malah cntekkan juga bdn anda...sbb penampilan kita ni bukan setakat raut wajah shj...stuju?? kalau stuju,bg yg ader problem dari segi berat bdn,sila email saya utk saya consult anda terlebih dahulu yaa...

terima kasih..:)

aturan mkn lechitin : 3 biji after lunch
                                    3 biji after dinner 

aturan mkn set skincare : 1 biji sehari after breakfast/meal yaa


oh ya sebelum terlupa cara bacaan expired date pada botol shaklee ya:-




PENTING!! Cara membaca Expired Date(due date Vitamin Shaklee)
Format : Month/Day/Year = XX/XX/XXBacaan due date pada label botol di dalam gambar ialah 20hb Jun 2012.Contoh lain:-12/01/12 = 01 December 201206/23/12 = 23 June 2012JUN/12/13 = 12 June 2013