22 March 2012

~ Jadi Muda dgn SET SUPLEMENT SKINCARE + ESP ! ~

Semalam pada tanggal tarikh 21 Mac 2012 adalah merupakan hari yg sgt2 bermakna dlm hidup saya...rasanya teman2 rapat / sahabat2 di fb dan juga pembaca2 blog tahu tarikh smlm merupakan hari ulang tahun kelahiran saya...dan ramai juga yg bertanyakan ttg hari lahir yg ke brapa...maybe ader yg tahu,dan ader juga yg belum tahu umur sebenar saya...

Dengan rasa rendah dirinya saya mengaku,smlm adalah hari ulang tahun saya yg ke 30 thn...yer,mmg saya dh masuk alam 3 series...kekeke...mungkin juga alam yg sgt2 mencabar bg wanita seperti saya utk lebih menjaga kesihatan + kecantikan kulit...yerla kan,kulit org yg dh matang seperti saya,mmg perlukan perhatian yg lebih...yer,itu diri saya...saya mmg terlalu menjaga bab2 kesihatan kulit ni...tp bukan obses yaa...:)

Ok di sini dgn rasa happy nya saya nak update beberapa testimoni dari client2 tersayang saya...tanpa kalian,saya tidak akan berada di tahap skrg ini...syukur alhamdulillah kerana anda smua sudah sedar utk menjaga kesihatan + kecantikan kulit...yerla,kalau dlu bab2 nak menjaga kesihatan kulit sgt2 la malas tp but now after dh dpt hasil yg baik dari set suplement skincare ni,anda jadi lebih bersemangat utk lebih menjaga kecantikan kulit anda...btul x?? so say congrats utk diri sndiri kerana berjaya mengubah "cara anda" skrg ni...syukur alhamdulillah..saya pon hanya sekadar berkongsi segala ilmu2 / tips bagaimana mendapatkan kulit yg sihat + cantik...

Memang tidak dinafikan smua org kat dunia ni menginginkan kulit yg gebu,bebas dr segala bentuk cela,jerawat,jeragat dll....bagi saya,bila skin dah rosak,jangan sesekali pergi beli set2 skincare luaran ( i mean cleanser) yg mahal2 kat luar tuh sbb akan merosakkan lagi skin anda / tiada kesan langsung yg anda akan perolehi...sebaliknya saya amat2 tekankan,sihatkan terlebih dahulu skin anda dgn bantuan set suplement skincare ni...then bila anda dah mendapat hasil yg baik,barulah boleh utk anda membeli cleanser yg mahal2 atau pun jenama2 kat pasaran tuh...:) so di sini,anda dah berbelanja dgn bijak..betul x??







segala pertanyaan boleh terus email ke honey_nurhaliza@yahoo.com...saya akan consult anda terlebih dahulu dan jgn lupa nyatakan ur prob skin...sekiranya anda tidak nyatakan dgn detail apa jnis prob anda,sukar utk saya consult anda dgn baik....segala kerjasama anda,amatlah saya hargai...

mereka dh pon mendapat hasil yg baik,anda bila lagi?? nak tunggu sampai bila?? mungkin giliran anda pula pasni saya akan consult dgn baik,insyallah....jangan malu,jangan segan yaa...

pembayaran/order sebelum jam 12 tghari,saya akan terus kurierkan pada hari yg sama yaa...:))
20 March 2012

~ Cantekkan wajah & stabilkan hormon dgn GLA Complex !! ~


Allah menciptakan kita sebagai insan cukup sempurna. Rujuk Quran surah At-Tin "Sesungguhnya manusia diciptakan sebaik-baik kejadian". Tak usah rasa rendah diri kalau kita tidak seperti apa yang majalah atau barat 'kata' sebagai cantik. Yakinlah dalam diri yang lebih penting ialah apabila kita cantik dengan adab, akhlak, islam, iman dan ihsan :) xoxo

dan yg pastinya cantekkan ur skin dgn set suplement skincare + esp...hargailah diri anda sndiri...dah sampai masanya utk anda lebih menjaga kecantikan & kesihatan diri anda...:)

sebelum tuh jom baca dlu testimoni dr salah sorg cust saya from UIA...beliau consume set suplement skincare yg baru shj seminggu mengamalkannya...itu baru seminggu,kalau la 2-3 thn mengamalkan,mst skin super duper cantek....insyallah..:) 
saya mengambil 1 biji gla before sleep...:) 

Selain dari set suplement skincare + esp,saya juga mengamalkan GLA COMPLEX dlm kehidupan seharian saya...ini kerana banyak khasiat yg saya perolehi since mengamalkan gla complex ni...kalau dlu saya mmg mengamalkan evening primose oil tp now saya dah beralih arah kpd gla complex sbb khasiatnya yg sgt2 best utk kesihatan & kecantikan saya...


Apakah kelebihan dan khasiat Shaklee GLA Complex ni
  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
  • Membantu dalam menangani menopus
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangai ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol
  • Untuk fungsi saraf

Siapa yg perlukan GLA Complex:

~ Diabetes

~ Period tidak teratur
~ Mencantikkan kulit


apa kata pengguna GLA Complex :-

Saya cuma tahu vitamin E , vitamin C dan B Complex adalah antara vitamin yang penting untuk dapatkan kulit yang cantik selain perlunya ESP untuk kulit yang lebih halus dan mulus.

Tetapi setelah 11 tahun dalam Shaklee, saya baru benar-benar jatuh cinta dengan GLA.

Ditambah baru ini saya pulang beraya dan berpeluang berjumpa adik beradik saya....salah seorang mereka baru menjalani pembedahan membuang hempedu. Maka antara vitamin yang saya bekalkan kepada beliau adalah GLA serta vitamin lain dan panduan yang betul pengambilan setiap vitamin.

Tujuan saya bekalkan GLA ialah agar ia membantu menstabilkan hormon adik saya terutama selepas kehilangan hempedu akibat adanya batu kecil. Selepas sebulan mengambil semua vitamin yang saya sarankan, paling jelas kelihatan ialah kulit wajah adik saya yang sebelum ini bertompok akibat jeragat atau bintik-bintik cokelat kini sudah tiada lagi. Muka adik saya kelihatan bersih dan berseri. Beliau yang dulu tidak rajin nak makan vitamin kini menjadi pengamal tegar vitamin Shaklee.
Saya dan suami kini sangat menyukai GLA selain tujuan utama kami mengamalkannya untuk membakar lemak semasa kita berehat ( tidur) kini ia lebih dari itu.
Bagi ibu-ibu yang mengalami masalah jeragat terutama selepas melahirkan anak, maka saya galakkan anda amalkan GLA Shaklee, ia membantu menstabilkan semula hormon anda dan insyaALLAH tiada lagi jeragat!

Walaupun ianya bukan lah masalah kulit yang kritikal tetapi kehadirannya membuatkan kulit kelihatan tidak sihat selain menjejaskan keyakinan diri individu.



kpd yg ingin order set suplement skincare,esp,gla complex boleh terus email kpd saya di honey_nurhaliza@yahoo.com...saya akan berikan konsultasi  di atas problem skin yg anda sdg alami...

kpd yg membuat pembayaran sebelum jam 12 tghari,kami akan kurierkan order anda pada hari yg sama ok...dan juga kpd yg bebetul berminat utk order set suplement tetapi tiada budget lagi,anda boleh email kpd saya utk mengetahui cara bagaimana anda boleh mendapatkan jgk set suplement ni...
19 March 2012

~ Package Set suplement skincare + ESP ,jom dapatkannya dgn harga yg menarik! ~

click image for enlarge


testimoni set suplement skincare


testimoni lechitin

" Tak cuba,maka tak cinta" itu word yg boleh saya katakan utk smua client2 saya...dan bila dah sekali cuba,maka kita akan rasa berpuas hati & terasa syg sgt2 pada skin kita...terasa nak jaga giler2 kat skin kita setiap hari dgn set suplement skincare ni...

Secara jujurnya,saya rasa berpuas hati & happy bila smua client2 bg feedback yg sgt2 baik & positif...mmg itu yg saya doakan setiap kali mereka purchase dgn saya,saya akan mendoakan yg terbaik utk mereka & juga memberikan konsultasi utk smua client2 saya...syukur alhamdulillah....kpd yg masih lagi berkira2 utk melaburkan wang utk 'set suplement skincare" ni,jangan ragu2 sbb mmg dah terbukti smua client2 saya mendapat hasil yg baik...alhamdulillah...

Pepatah inggeris pnh mengatakan " prevention is better than cure" mmg sgt2 tepat sbb majoriti client2 saya yg mengadu di email ttg masalah kulit yg mereka hadapi,rata2 nya smua mengalami problem skin...so saya akan consult kan mereka dgn set suplement skincare ni...

"Jangan nanti bila skin dah makin teruk,baru nak carik penawar nya"..saya suka ulang banyak2 kali kata2 tersebut agar client2 saya sedar utk menjaga kesihatan & kecantikan kulit wajah mereka...saya pula yg kdg2 over excited nak suggestkan set ni bila saya keluar di shopping2 mall dan melihat anak2 muda remaja especially "wanita" mengalami problem skin seperti jerawat terutamanya,jeragat dan masalah2 kulit yg lain...

kepada yg masih lagi belum mencuba set suplement skincare ni,boleh la mendapatkan khidmat konsultasi dari saya terlebih dahulu yaa then saya akan consult kan anda dgn set skincare yg bersesuaian dgn problem skin yg anda sdg alami...

Dan kpd smua client2 yg telah membeli set suplement skincare, utk menambahkan lagi keserian di kulit wajah anda,apa kata anda mencuba pula ESP yg juga mampu  mencerahkan kulit seawal 21 hari...jom dapatkan package harga menarik ESP + SET SUPLEMENT SKINCARE sempena bulan kelahiran saya MAC ini...

email ur order : honey_nurhaliza@yahoo.com
payment sebelum jam 12tghari,akan kami kurierkan pada hari yg sama...best kan?? 


16 March 2012

~ Tips bebas dari JERAWAT ! ~



Semua orang pasti tidak suka jerawat, lebih-lebih lagi jerawat di muka yang menggangu penampilan diri. Selain itu, parut jerawat biasanya tidak hilang dengan mudah dari wajah kita..tp if korg amalkan set suplement skincare secara konsisten,jerawat x kan ada lagi !
Orang selalu kata mencegah  lebih baik daripada mengubati. Begitu jugalah dengan jerawat, adalah lebih baik untuk mencegah jerawat dari mengubatinya. Selain dari merawat jerawat yang sedia ada kita haruslah mencegah dari jerawat tumbuh.
Kat bawah ni ,saya  nak kongsikan tips untuk mencegah jerawat. Kalau korang amalkan InsyaAllah jerawat takkan tumbuh lagi.
  • Rajin membersihkan muka/wajah

    Salah satu penyebab timbulnya jerawat adalah kotoran dan bakteria pada wajah. Dengan mencuci muka atau membersihkan wajah menggunakan pembersih muka, ianya dapat segera menyingkirkan kotoran dan bakteria yang ada. Carilah pembersih muka yang sesuai dengan kulit anda. Lain orang lain kulit, jadi tak semestinya satu ubat sesuai dengan semua orang.
  • Singkirkan rambut dari wajah

    Rambut akan menjadi kotor dan berminyak ketika kita melakukan aktiviti seharian. Bila rambut menyentuh wajah, maka kotoran tersebut dapat pindah ke wajah kita dan dapat menimbulkan jerawat.
  • Cuci sarung bantal, selimut dan sarung tilam secara berkala

    Rambut yang kotor atau wajah yang tidak bersih dapat menyebabkan kuman dan kotoran berpindah di sarung bantal/sarung tilam/selimut  saat kita menggunakannya. Kemudian, pada ketika yang lain wajah menyentuh bantal, kotoran tersebut kembali kepada wajah kita. Selain itu habuk dan bakteria juga akan berkumpul di sarung bantal/sarung tilam/selimut. Jadi basuhlah paling kurang 6 minggu sekali.
  • Minum 3-5 liter air sehari

    Air adalah sangat penting untuk badan kita. Air yang cukup dapat membantu tubuh mengeluarkan toksin dan zat tidak berguna yang ada di tubuh, sehingga dapat mengurangkan risiko timbulnya jerawat.
  • Menggunakan mask pencegah jerawat

    Dengan menggunakan mask madu dan jeruk nipis. Hal ini dapat membantu menghilangkan bakteria dan minyak di wajah. Gunakan mask muka sekurang-kurangnya 2 minggu sekali
  • Kurangkan penggunaan makeup/kosmetik

    Menggunakan barangan kosmetik akan menyumbat pori-pori wajah. Ini membuat pori-pori tidak bernafas dengan baik. Pilihlah kosmetik yang berasaskan air yang dapat mengurangi potensi timbulnya jerawat dibanding kosmetik yang berasaskan minyak.
  • Jangan picit jerawat yang ada

    Tangan yang kotor ketika anda memegang dan memicit jerawat akan meningkatkan minyak dan kotoran di wajah. Ketika memicit jerawat, lapisan yang ada di bawah kulit dapat menjadi rosak dan menyebabkan minyak wajah menyebar ke bahagian lain  dan menyebabkan semakin banyak   jerawat timbul.
    * AMALKAN SET SUPLEMENT SKINCARE
    memang saya sgt2 suggestkan kpd smua client2 saya yg ader masalah jerawat yg sgt teruk,tona kulit tidak sekata,kulit berminyak,kulit yg kering,jeragat supaya mengamalkan set suplement skincare ini supaya skin yg bermasalah td dpt dibersihkan dari dlm lapisan kulit...x perlu membeli set skincare yg mahal2 di pasaran hanya semata2 inginkan kulit yg gebu,bersih & cantik jika anda tidak membersihkan dalam lapisan kulit anda dgn set suplement ini...
    kpd yg masih belum mencubanya,boleh terus email kpd saya utk mendapatkan best price utk set suplement skincare ni...insyallah saya akan consult anda smua dgn baik...
    kpd yg membuat pembayaran sebelum jam 12 tghari,set suplement skincare anda akan dikurierkan pd hari yg sama...best kan?? so apa tunggu lagi,sila email saya segera utk mendapatkan free konsultasi utk kulit wajah anda...:))



    email : honey_nurhaliza@yahoo.com
12 March 2012

~ Minum air utk cntek + kurus!! ~


Air merupakan elemen terpenting untuk menurunkan berat badan. More u drink more u shrink. Memang betul, pengalaman saya dalam menurunkan berat badan, tak turun berat mesti sebab minum air tak cukup. Seperti saranan pakar, badan kita memerlukan sekurang-kurangnya 3 liter air sehari! Bunyi macam banyak 3 liter, dengan cuaca sekarang yang panas je, 4-5 liter air sehari adalah terbaik
Saya juga banyak terima email sebegini :-
soalan : " saya dh amalkan set suplement skincare tuh,tp kenapa ya air kencing saya bewarna kuning pekat" normal ke tuh sis? "
jwpn: itu pon dh menunjukkan yg anda sgt kurang minum air,bila anda banyak minum air 3 liter sehari,maka warna air kencing akan kembali normal smula...
soalan: " saya dh buat mcm kak hanny sarankan tuh agar minum air 3 liter air sehari tp nape ek saya kerap buang air kecil?? normal ke tuh?? "
jwpn: adik2 & kakak2 skalian,bagus la kerap ke tandas sbb bila kita kerap minum air,maka pembuangan toksin berjalan dgn lancar dan baik...so teruskan amalan 3 liter sehari yaa sbb bagus utk buah pinggang..bagus utk skin,bagus utk turunkan berat bdn...haaa complete!! 
soalan : " akak,nape yaa kulit saya terlalu kering??"
jwpn: itu tndanya kurg minum air...sbb bdn mmg perlukan air yg secukupnya,then bila minum air ckup 3 liter sehari,tiada lagi masalah kulit kering...cube buat! :)
bg yg susah nak minum air,saya mmg suruh mereka amalkan dlu 3 liter air tp saya setiap hari 5 liter air...tuh sbb tiada istilah "dry skin" dlm hidup saya..:) 
ini rahsia saya..:)
Usah risau, saya akan kongsikan tips untuk minum air 5 liter sehari!

Kita ada 5 kali waktu solat, subuh, zohor, asar, maghrib dan isya. Setiap kali masuk waktu solat, sediakan segelas air kosong, lebih kurang 0.5 liter segelas dan minum sebelum menunaikan solat. Setelah solat, minum lagi segelas air, lebih kurang 0.5 liter segelas. Amalkan setiap kali pada waktu solat
Jadi, sebelum 0.5 liter dan selepas 0.5 liter, 5 kali waktu, yaah, genap 5 liter sehari!!
Senangkan? Percayalah, kalau amalkan benda begini, bukan sahaja badan dapan air yang mencukupi, tetapi kita juga lebih serius dan lebih bersedia untuk solat. Semoga berjaya minum air dengan banyak =)
Subhanallah, tiap perintah dan larangan Rasul pasti bermanfaat bgi umatnya!

Terapi air putih : JANGAN LUPA BANYAKKAN MINUM AIR MASAK..



1. Minum 2 gelas air setelah bangun tidur dapat membersihkan organ-organ internal.

2. Minum segelas air 30 minit sebelum makan
 dapat membantu fungsi seluruh pencernaan + ginjal

3. Minum segelas air sebelum mandi dapat menurunkan tekanan darah

4. Minum segelas air sebelum tidur dapat mencegah stroke + serangan jantung 


3 x close up..bila air cukup,maka skin akan lebih moist n lembut...jangan lupa amalkan petua suplement skincare + esp everyday...x rugi dgn wang yg anda laburkan utk dptkan skin yg lebih baik,sihat & cntek...


email ur order : honey_nurhaliza@yahoo.com
10 March 2012

~ Cerahkan kulit dlm masa 21 hari !! ~


Seperti yg smua sedia maklum,set suplement skincare kini menjadi hot item di blog saya dan alhamdulillah saya terima bnyk feedback positif akan set ni...syukur juga sbb saya dpt kongsikan kebaikan ni pd smua golongan especially wanita...dan juga saya rasa puas sbb dh dpt membantu "wanita" yg mengalami problem skin...alhamdulillah...

Di email,saya banyak consult mereka2 yg mempunyai masalah kulit berjerawat,bernanah,jeragat,kulit kusam,tona kulit tidak sekata,masalah kulit kasar,whitehead & blackhead...dan alhamdulillah setelah mereka consume dgn set suplement yg betul,kini mereka telah mendapat kulit yg sihat kembali...mcm entry2 saya sebelum ni,saya banyak tekankan,jikalau seseorg itu mempunyai masalah kulit,jangan terus pergi ke pusat2 rawatan kulit sbb cmfirm anda akan ditipu bukan ratusan ringgit malah puluhan ribu ringgit...tuh sbb bila kulit bermasalah,saya suka nasihatkan smua client2 saya agar mereka "pulihkan dalaman skin" terlebih dahulu sebelum mencuba skincare yg mahal2 kat pasaran tuh...buang duit korg je sbb dalaman x dipulihkan dlu...betul x?? rasa membazir kan dh abes bnyk duit semata2 nak kulit yg sihat mcm dlu2?? stuju??

so client2 lain dh pon mencuba dan ramai yg berpuas hati dgn hasilnya dan anda bila lagi?? nak tunggu smpi bila?? berubahlah utk skin yg lebih sihat..sbb bila kulit kita sihat,cntek,halus...of cource ianya menjadi 1 kepuasan utk diri sndiri...betul x?? dan pastinya org di sekeliling kita pasti akan bertanya " cantiklah kulit kamu skrg,pakai produk apa ya?? betul x?? 

ok now bg sape2 yg dh pon mencuba set suplement skincare tuh,teruskan amalan suplement skin tuh smpi bila2 sbb of cource korg smua nak skin lg bertambah2 sihat & cntek kan?? cumanya suggestion saya,if skin dah pulih & sihat,apa kata kita cerahkan sedikit kulit tuh dgn amalan ESP...soya kan mampu mencerahkan kulit secara semulajadi...trust me! 

Before saya amalkan ESP utk kecerahan kulit wajah,saya mmg ada  mengamalkan protein soya dari salah satu produk bumiputera yg agak famous jugak di abad ini tp hasilnya x mcm ESP...secara jujurnya, selain amalkan ESP utk milkbooster,saya  mmg amalkan ESP utk mencerahkan kulit wajah saya...dan yg bestnya pengamal2 ESP  boleh membuatkan anda nampak 10 thn lebih muda dr usia anda...best kan?? 

Saya mmg suggestkan kpd client2 saya yg mempunyai kulit yg berjarawat & berjeragat ,disamping mengamalkan set suplement skincare,saya juga menggalakkan mereka agar consume juga dgn ESP supaya protein dlm ESP dpt memperbaiki tisu2 kulit dan membina sel2 kulit yg baru utk hasil kulit yg lebih halus,cerah,lembut....ini yg saya terima testimoni dari semua client2 saya...



sharing :
 
Tahukah anda?
Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein berasaskan kacang soya.
 Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang.

Risiko kekurangan protin
  • Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
  • Kidney disease (penyakit buah pinggang)
  • Liver (penyakit hati)
  • High Cholesterol (kolesterol tinggi)
  • Low blood pressure (tekanan darah rendah)
  • Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
  • Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
  • Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
  • Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
  • Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
  • Poor vision (Penglihatan kurang baik)
  • Irritability (Badan menggeletar)
  • Fatigue (Letih lesu)
  • Weakness (Lemah)
  • Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
  • Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
  • Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)
Kelebihan Shaklee ESP
  • membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan
  • Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.
  • menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung
  • Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.
  • setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
  • kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menepous
  • indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah
  • Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.
  • tidak mengandungi kolesterol dan laktosa.
  • Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya.
  • Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.
Apa yang anda akan dapat setelah minum ESP ni?
  • Pelajar dan pekerja atau individu dewasa : As energy booster (kalau minum pagi2 tu. terasa energetic dan tak rasa lapar sangat.. so bonuslah for weight management)
  • Lelaki : melindungi dari sebarang penyakit kronik
  • Ibu mengandung : for a healthier pregnancy – well-grown fetus
  • Wanita : keanjalan kulit… (protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).
Bagaimana cara bancuhan yang betul untuk ESP?

1 sudu besar ESP dibancuh @ shake with freshmilk,sunquick,ribena,milo,nesvita,mealhshake,jgn bancuh dgn air yang terlalu panas kerana kandungan zat protein mudah musnah pada suhu yang tinggi..


Apa kebaikkan lain ESP?

  • Membantu pembentukan sel baru. 
  • Baik untuk individu yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan
  • Bagus untuk kesihatan dan kecantikan kulit dan rambut.
  • Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak jadi boleh share dengan anak yang setahun ke atas dan seisi keluarga.
  • Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan.
testimoni : 

· Seorang ibu kembar yang menetap di Bangi memberitahu, selepas mengambil soy protien(Energizing Soy Protein) kali kedua, beliau mendapati susunya bengkak dan anaknya minum sedikit dan terus lena.
· Apa yang ibu dapati selepas mengambil protein(Energizing Soy Protein)? Kulit semakin cerah, bekas jerawat mudah hilang, akar rambut lebih kuat, susu bertambah banyak dan lebih pekat, kuku lebih sihat, mudah kenyang dan lebih bertenaga.
kpd client2 yg ingin mendapatkan best price utk ESP,boleh email ur order ke honey_nurhaliza@yahoo.com...saya akan reply secepat yg mungkin & beri konsultasi dgn baik...insyallah
09 March 2012

~ Atasi Kulit Berminyak,Berjerawat & Berjeragat ~


Kulit Berminyak
Kulit berminyak akan mengundang jerawat. Jerawat disebabkan oleh inflamasi kelenjar sebum. Munculnya jerawat adalah disebabkan oleh ketidakseimbangan hormon. Faktor-faktor lain yang sering dikaitkan dengan kehadirannya adalah keturunan, bakteria, tekanan psikologi yang keterlaluan/stress, dan cuaca. Kulit yang terdedah dengan bahan kimia tertentu mungkin merangsang munculnya jerawat. Untuk mencegahnya:
  • Kurangkan makanan berminyak
  • Minum air dengan banyak setiap hari
  • Sentiasa mencuci muka terutamanya selepas di luar, setidak-tidaknya, lapkan muka dan leher anda dengan kain/tisu lembap.
  • Jika anda menggunakan losyen muka, pastikan ianya bukan dari jenis berminyak tapi berasaskan air. Elakkan yang mengandungi 'mineral oil'.
  • Pastikan anda membersihkan solekan anda setiap hari dengan make-up remover yang bersesuaian.
Saya explain kan kebaikan stiap suplement dlm set ni ya:-


Vitamin B complex : ianya penting dalam kestabilan hormon kita. Kekurangan b complex dalam badan boleh membuatkan kita cepat letih, cepat marah atau moody, cemburu dan banyak lagi. Bila kita dalam keadaan hormon yang tidak stabil jerawat akan mudah terhasil.

Vitamin C : ianya sangat penting dalam pembentukan kolagen. Ramai kita yang sibuk nak beli kolagen walhal hanya dengan mengamalkan makanan yang tinggi kandungan vitamin C membantu penghasilan kolagen dengan lebih baik.

Vitamin E
 terkenal sebagai vitamin awet muda. Ia juga dikatakan melambatkan proses penuaan. Selain itu vitamin E juga dikatakan membantu keseimbangan hormon dan mengawal kadar minyak dalam liang kulit. Vitamin E juga membantu mengurangkan kesan kulit jeragat selain pengambilan beta carotene. Vitamin E sangat membantu bagi mereka yang mempunyai masalah kulit yang berminyak.

********************************************************************************************************

saya suka nak berkongsikan ini :-


10 Kesilapan Besar Si Kulit Berminyak/Jerawat 
Semua orang nak kan kulit yang halus licin, bersih sekata,.. pendek kata; kulit yang cantik cun. Walaupun bagi sesetengah kes berkaitan ketidak seimbangan hormone dan faktor genetic, ada dua perkara penting yang anda boleh buat 1-mengubah tabiat buruk yang menyebabkan jerawat dan kulit berminyak dan enjoy kulit yang sihat dan cantik.


Jerawat akan muncul apabila minyak/sebum, bacteria dan sel kulit mati menyumbat liang roma pada kulit muka. Kebanyakkan si oily skin lebih berpotensi tinggi mendapat jerawat, tetapi dengan mengikis tabiat buruk sedia ada (mungkin anda atau orang lain), jerawat dan kulit berminyak boleh diatasi.
Jom kita tengok apakah tabiat2 buruk yang selalu dibuat;

1-Membersihkan muka terlalu kerap
Ramai yang lakukan ni! Dengan harapan kulit akan sentiasa kering dan jerawat cepat mati. Cara yang salah yang akan menjadikan kulit semakin berminyak/berjerawat. *Cuci muka (dengan cleanser) 2kali sudah mencukupi ; pagi dan sebelum tidur. 

2-Menyental kulit dengan scrub
Berskrub dengan loofah atau produk scrub yg terlalu kasar akan menyebabkan iritasi seterusnya menyebabkan keadaan kulit semakin teruk. *Berscrub 1-3kali seminggu, menggunakan scrub yg halus tekstur nya, diurut lembut ke muka, dan bilas dengan air suam.

3-Tidak membersihkan peluh
Penat bekerja atau membuat aktiviti berat menjadikan badan (termasuk muka) berpeluh2. *Jangan biarkan peluh itu kering dan menyerap ke dalam kulit. Bersihkan muka, mandi terus.

4-Picit jerawat
Ini sangat normal bila ada jerawat, tangan mula merayap nak memicit. Tabiat picit jerawat dengan kuku bukan saja memburukkan keadaan kulit malah boleh sebabkan parut. *Jauhi tangan dari menghinggapi muka (jgn picit dgn kuku), gunakan lotion jerawat, ampoule dan masker.

5-Shampoo rambut yang meleleh ke muka
Ber-Shampoo rambut tidak salah. Tetapi apabila shampoo rambut terkena muka, ia boleh membuatkan kulit berjerawat. Sebab; shampoo mengandungi bahan pelembab/ minyak untuk melembutkan rambut. *Pastikan buih shampoo tidak terkena bahagian dahi dan muka.

6-Produk rambut hanya untuk rambut
Spray rambut, gel, mousse dan apa saja produk penjagaan rambut tidak seharusnya digunakan untuk kawasan muka. Ini bagi mengelakkan pori2 tersumbat kesan bahan yg terdapat dlm produk penjagaan rambut. *Elakkan gel, spray, conditioner etc2 terkena kwsn muka

7-Makan makanan berminyak
Greasy food boleh sebabkan kulit berjerawat dan berminyak semakin menjadi, muka semakin berminyak. *Amalkan makanan diet yang sihat, kurangkan makanan berminyak.

8-Penggunaan kosmetik yang mengandungi minyak
Produk yang mengandungi minyak aakan sebabkan kulit sukar sembuh dari jerawat dan semakin berminyak. *Bila nak beli mekap, make sure beli yang oil-free dengan label non-acnegenic atau non-comedogenic utk mengelakkan jerawat. Boleh juga guna BB Cream utk elakkan jerawat.

9-Berhenti mengambil treatment untuk jerawat
Jika anda mengambil ubat dari doctor bertauliah (pakar kulit) untuk jerawat, itu adalah tindakan yang bagus. Tetapi jangan sewenang2nya berhenti apabila jerawat dah sembuh. *Untuk elakkan jerawat muncul semula, habiskan ubat mengikut prescription doctor atau sebaliknya (mengikut nasihat doctor). Amalkan supplement untuk dapatkan kulit yang sihat, bebas jerawat dan bebas minyak mcm Activite,Collagen & Tablet Delima.


10-Menggunakan Whitening Skin Care
Ramai yang bercita-cita mahukan kulit putih, tetapi penggunaan set pencerahan kulit adalah sangat tidak bersesuaian untuk kulit berjerawat. Dari segi bahan dan kandungannya membolehkan jerawat tidak sembuh, muka semakin berminyak dan berpotensi meninggalkan pigmentasi. *Gunakan set penjagaan kulit khas untuk kulit berminyak dan berjerawat. Untuk mencerahkan kulit, atasi masalah kulit anda dahulu.



Jika anda mengalami masalah kulit berminyak dan berjerawat, ianya boleh dirawat. Anda boleh miliki kulit yang cerah bersih, bebas minyak dan bebas jerawat insyaAllah.. 

Dengan syarat:
-Anda memberikan masa untuk kulit anda menerima perubahan
-Memilih produk yang bersesuaian dengan kulit jerawat
-Tidak menggunakan kekerasan kepada kulit, tetapi belailah kulit anda
-Minum lebih banyak air masak dan makan sayur dan buah-buahan
- MENGAMALKAN SET SUPLEMENT SKINCARE DAN LIHAT HASILNYA! 



UTK ORDER SILA EMAIL SAYA DI : 
honey_nurhaliza@yahoo.com