30 May 2012

~ Promo Gla Complex !! ~

saya mengambil 1 biji gla before sleep...:) 

Selain dari set suplement skincare + esp,saya juga mengamalkan GLA COMPLEX dlm kehidupan seharian saya...ini kerana banyak khasiat yg saya perolehi since mengamalkan gla complex ni...kalau dlu saya mmg mengamalkan evening primose oil tp now saya dah beralih arah kpd gla complex sbb khasiatnya yg sgt2 best utk kesihatan & kecantikan saya...


Apakah kelebihan dan khasiat Shaklee GLA Complex ni
  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
  • Membantu dalam menangani menopus
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangai ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol
  • Untuk fungsi saraf

Siapa yg perlukan GLA Complex:



~ Diabetes

~ Period tidak teratur
~ Mencantikkan kulit

apa kata pengguna GLA Complex :-





Saya cuma tahu vitamin E , vitamin C dan B Complex adalah antara vitamin yang penting untuk dapatkan kulit yang cantik selain perlunya ESP untuk kulit yang lebih halus dan mulus.

Tetapi setelah 11 tahun dalam Shaklee, saya baru benar-benar jatuh cinta dengan GLA.
Ditambah baru ini saya pulang beraya dan berpeluang berjumpa adik beradik saya....salah seorang mereka baru menjalani pembedahan membuang hempedu. Maka antara vitamin yang saya bekalkan kepada beliau adalah GLA serta vitamin lain dan panduan yang betul pengambilan setiap vitamin.
Tujuan saya bekalkan GLA ialah agar ia membantu menstabilkan hormon adik saya terutama selepas kehilangan hempedu akibat adanya batu kecil. Selepas sebulan mengambil semua vitamin yang saya sarankan, paling jelas kelihatan ialah kulit wajah adik saya yang sebelum ini bertompok akibat jeragat atau bintik-bintik cokelat kini sudah tiada lagi. Muka adik saya kelihatan bersih dan berseri. Beliau yang dulu tidak rajin nak makan vitamin kini menjadi pengamal tegar vitamin Shaklee.
Saya dan suami kini sangat menyukai GLA selain tujuan utama kami mengamalkannya untuk membakar lemak semasa kita berehat ( tidur) kini ia lebih dari itu.
Bagi ibu-ibu yang mengalami masalah jeragat terutama selepas melahirkan anak, maka saya galakkan anda amalkan GLA Shaklee, ia membantu menstabilkan semula hormon anda dan insyaALLAH tiada lagi jeragat!

Walaupun ianya bukan lah masalah kulit yang kritikal tetapi kehadirannya membuatkan kulit kelihatan tidak sihat selain menjejaskan keyakinan diri individu.




kpd yg ingin order set suplement skincare,esp,gla complex boleh terus email kpd saya di honey_nurhaliza@yahoo.com...saya akan berikan konsultasi  di atas problem skin yg anda sdg alami...

NOW PROMO !! BELI 2 BOTOL GLA DGN HARGA YG SGT2 BEST!! ...ANDA BOLEH HADIAHKAN UTK ORG TERSAYANG SEPERTI IBU ,ADIK,SAHABAT ...

KPD STUDENT2 YG ADER MASALAH SENGGUGUT/PERIOD TIDAK TERATUR,BOLEH CONSUME GLA COMPLEX,ANDA BOLEH SHARE DGN RAKAN BAIK ANDA UTK BELI 2 BOTOL & DPTKAN BEST PRICE DARI SAYA....PROMO AKAN TAMAT ESOK 31 MEI 2012 JAM 6PTG

~ Pentingnya Suplement Utk Kulit!! ~


Makeup lebih rata & lasting dgn hanya consume set skincare ,ingin mengetahui set skincare apa yg saya consume?? sila email saya segera utk dptkan konsultasi percuma...

Ramai yang masih keliru dengan vitamin2 untuk kecantikkan kulit,pada dasarnya, B-complex berfungsi sebagai penenang kepada sel dan hormon serta,Multivitamin@Vitaleamengandungi ke semua jenis vitamin yang diperlukan oleh tubuh yang mana adakala kita mempunyai kekangan untuk mendapatkan dalam menu seharian,Vitamin C untuk kolagen dan pelindung sel,Vitamin E yang kita sedia maklum untuk kulit dan anti penuaan dan antioksidan ,Alfafa merupakan sumber mikronutrion yang paling kaya – membuatkan system badan berjalan lancar,GLA berfungsi menstabilkan hormon di dalam badan kita,Zinc salah satu agen penting dalam keseimbangan hormon. dan ESP sebagai keperluan asas pembinaan sel kulit.
Kesemua vitamin2 ini sangat sesuai untuk semua jenis penyakit kulit baik allergy, kudis, kurap, jerawat, jeragat, kulit kering dan sensitif dan segala permasalahan kulit termasuklah akibat dari ekzema, psiorosis dapat di atasi jika seseorang itu berdisiplin dalam pemakanan dan pengambilan supplement.
Namun anda tidak perlulah mengambil kesemua vitamin2 di atas ianya berbalik kepada masalah kulit yang kita hadapi,antara set yang biasa di sarankan adalah:-
SET 1 mengandungi Vitamin B-compleks,Vitamin C dan Vitamin E
-untuk  masalah kulit berjerawat yang tidak serius.
-untuk maintain kulit tetap licin dan berseri serta awet muda.
SET 2 mengandungi Vitamin B-compleks,Vitamin C,Vitamin E, Zinc.
untuk kulit berjerawat batu dan bernanah  serta meninggalkan parut yang sukar untuk dihilangkan.
SET 3 mengandungiVitamin B-compleks,Vitamin C,Vitamin E , Alfafa.
-Kulitberjerawat akibat resdung dan selain dari muka bahagian belakang juga dipenuhi jerawat.
-Sesuai buat mereka yang alah pada makanan laut.
SET 4 mengandungi Vitamin B-compleks,Vitamin C,Vitamin E & GLA
-Untuk kulit yang berjeragat,serta sering terdedah pada cahaya matahari yang terik.
 
Set 5  hanya Vitalea & ESP
buat mereka yang tidak mempunyai masalah kulit cuma ingin maintain kulit sihat dan berseri.
 
 
Namun kesemua set di atas digalakkan diambil beserta ESP untuk menampakkan kesan yang lebih optimum jika digabungkan pengambilannya dengan ESP.
Pengambilan ESP membantu menghasilkan sel yang sihat. Protien membantu membina dan membaiki sel tisu.ESP atau nama penuhnya Energizing Soy Protien adalah supplement untuk protien. Protien adalah binaan asas sel dan tisu dalam tubuh kita. Gabungan sel akan membentuk tisu, dari tisu membentuk organ seterusnya membentuk sistem.Protien ini diperlukan untuk penghasilan sel dan membaiki tisu2 sel dalam badan serta ia penting untuk keanjalan kulit.Sel yang sihat sangat penting. Ini kerana sel yang sihat mampu menyerap semua nutrien dan zat vitamin dengan baik dan optimum. Maka sangat penting kita mempunyai sel yang sihat.

so langkah terbaik utk atasi masalah seperti kulit berminyak,kulit kering,jerawat bernanah,jerawat akibat resdung,masalah jeragat,amalkan set skincare yg saya akan suggestkan set...utk tahu apa set yg sesuai dgn jenis prob skin yg anda alami,sila emailkan ur prob skin ke honey_nurhaliza@yahoo.com ,dan saya akan berikan best price utk pembaca2 blog saya yg email kpd saya utk membeli set skincare tersebut. "sila nyatakan jika anda inginkan best price dari saya"

Anda bekerja atau tinggal berdekatan dengan mana2 tempat ini?

Subang Emphire Tower,
Jalan Todak Seberang Jaya Perai
Medan IStana Ipoh
Taman Molek JB
Wangsa Maju KL
Jalan Sultan Yahya Petra Kota Bharu
Wisma Damai, Jalan Damai Kota Kinabalu.


Anda boleh ke Shaklee outlet yang berdekatan dengan anda dan membeli menggunakan ID saya ( sila email utk dptkan my id no)  

Nak pendapatan sampingan & join group saya? Sila emel honey_nurhaliza@yahoo.com utk mengetahui tips bagaimana  mendapat income 4 -5 angka. tiada apa yg mustahil jikalau kita berusaha,Bimbingan disediakan.

SUPPLEMENT AKAN MEMBERI IMPAK YANG HEBAT APABILA SEMUANYA DILAKUKAN DENGAN ISTIQAMAH...IAITU BERTERUSAN.
 

~ Makanan Punca Jerawat & Jeragat ~



jangan biarkan wajah anda sbg tmpt pembiakan specis bernama " jerawat" jom segera dptkan set skincare yg  kini menjadi best seller di blog saya.

Jerawat ( acne vulgaris ) .Kebanyakan ahli penyakit kulit menyatakan salah satu sbb timbulnya jerawat ialah dari baksil/bakteria acne,sbg faktor utamanya.Di samping itu,perubahan yg berlaku semasa zaman remaja mempengaruhi sekali suburnya jerawat di sekitar wajah,terutamanya pada gadis remaja yg mempunyai kulit yg berminyak.

Selain dari faktor pemakanan yg tidak menentu baik dari masanya ataupun jenisnya juga mempercepatkan timbulnya jerawat...jenis2 makanan itu ialah :-

1) makanan berlemak
2) makanan berminyak
3) kuih muih & roti kek
4) makanan yg mengandungi bnyk gula
5) makanan berkrim dan coklat
6) makanan yg digoreng

jerawat yg terlalu banyak pada kulit wajah menjadikan seseorg itu mengalami tekanan perasaan yg disebabkan rasa malu utk berdepan dan bergaul dgn rakan2 malah sesetengahnya tidak kurang yg hidupnya dipenuhi kegelisahan dan kebimbangan yg terus menerus.Akhirnya menjadi masalah dalaman kerana menaruh kebimbangan terhadap dirinya yg mgkin tidak memuaskan hati pada teman hidupnya nnt.lebih2 lagi jika masalah jerawat td meninggalkan kesan atau parut di wajah.

utk pengetahuan para pembaca,jerawat akan suka & tumbuh subur pd skin yg berminyak manakala jeragat suka timbul pd skin yg kering ( dry skin )...so langkah terbaik utk atasi masalah seperti kulit berminyak,kulit kering,jerawat bernanah,jerawat akibat resdung,masalah jeragat,amalkan set skincare yg saya akan suggestkan set...utk tahu apa set yg sesuai dgn jenis prob skin yg anda alami,sila emailkan ur prob skin ke honey_nurhaliza@yahoo.com ,dan saya akan berikan best price utk 10 org pertama yg email kpd saya utk membeli set skincare tersebut.

Anda bekerja atau tinggal berdekatan dengan mana2 tempat ini?

Subang Emphire Tower,
Jalan Todak Seberang Jaya Perai
Medan IStana Ipoh
Taman Molek JB
Wangsa Maju KL
Jalan Sultan Yahya Petra Kota Bharu
Wisma Damai, Jalan Damai Kota Kinabalu.


Anda boleh ke Shaklee outlet yang berdekatan dengan anda dan membeli menggunakan ID saya ( sila email utk dptkan my id no)  

Nak pendapatan sampingan & join group saya? Sila emel honey_nurhaliza@yahoo.com utk mengetahui tips bagaimana  mendapat income 4 -5 angka. tiada apa yg mustahil jikalau kita berusaha,Bimbingan disediakan.

SUPPLEMENT AKAN MEMBERI IMPAK YANG HEBAT APABILA SEMUANYA DILAKUKAN DENGAN ISTIQAMAH...IAITU BERTERUSAN.

jom kita baca testimoni my client yg dh dpt hasil yg baik dgn set skincare ini.


29 May 2012

~ Anda ada Masalah Perut Buncit??


Perut buncit adalah masalah yang di hadapi oleh lelaki dan perempuan, tapi nampak sangat lelaki lagi banyak kot hahaha... sebenarnya perut buncit tidak berlaku pada orang yang berbadan gemuk sahaja, tetapi ia juga boleh berlaku pada lelaki/ perempuan yang berbadan kurus.. Perut buncit selalunya disebabkan oleh cara hidup dan amalan pemakanan yang kurang sihat.. untuk mengelakkan masalah perut buncit, berikut adalah langkah langkah yang boleh diambil.


1. elakkan pengambilan garam yang berlebihan.. kalau korang ingat masa sekolah dulu, kita ada belajar tentang konsep osmosis.. so kalau kita mengambil garam yang berlebihan, tahap kepekatan tisu badan kita akn tinggi dan air akan meresap pasuk ke dalam badan(tidak dikumuhkan)..dan dengan itu berat badan akan bertambah..ya kan..

2. elakkan pengambilan karbohidrat berlebihan. di dalam badan karbohidrat akan di tukar kepada glikogen atau di simpan sebagai sumber tenaga (stock).. jika ia tidak dibakar(tukar kepada tenaga) sama seperti garam, ia akan mengubah tahap kepekatan dalam badan.. sebab tu kita kena bersenam untuk membakar karbohidrat dalam badan.. kan.. kan..

3. elakkan makan makanan yang mempunyai banyak minyak (goreng goreng).. ini sudah jelas terang dan nyata lagi bersuluh, minyak adalah lemak.. lemak dicernakan agak lambat di dalam badan sehingga ia sangat mudah menempel dan bertumpuk di dalam perut..dan...buncit!!

4. elakkan mengambil minuman bekarbonat.. tahu tak jika minuman bekarbonat di minum ia tidak akan dicernakan di dalam badan melainkan tersimpan di dalam perut(keluar sebagai kentut)... mungkin kita dapat membayangkan jika gelembung gelembung udara tadi mengendap di dalam perut


Untuk mengatasinya:

Untuk sementara, kurangkan atau hentikan makanan atau minuman yang mempunyaikandungan: minyak, gula pasir, santan, mentega, marjerin, tepung-tepung, krimMelibatkan makanan-makanan seperti: tempura, kue, roti, kripik, kerupuk, teh,soft-drink, mie, bihun, kwetiauw, pempek, siomay, burger, french fries, dan lain-lainPerbanyakkan makan sayur-sayuran-sayuran beraneka warna. Konsumsikan 3-4 gelas teh hijau setiap hari. Bersenam ringan di pagi hari saat perut kosong selama 30 minit. Lakukan push-up, sit-up, atau pelbagai otot tubuh dengan dumbell setiap kali ada iklan di televisyen.



jom saya kongsikan testimoni set slimming basic ni dari salah seorg regular customer saya:-


"Salam Kak Hanny comey,


Saya nak ucapkan bebanyak terima kasih sbb saya sudah berjaya turunkan berat bdn saya..so now target lagi 5 kg lg utk turnkan berat ni...dan apa yg paling best saya nak kongsikan,perut buncit after bersalin arituh dh tiada lg...saya ikut smua nasihat2 kak hanny...terima kasih sbb x jemu2 consult saya utk saya dptkan smula berat bdn ideal...suami saya dh mula puji bntuk bdn saya kini dan dia dh mula belikan baju2 baru utk saya...


saya ambil set basic slimming tuh,saya jaga corak pemakanan saya,exercise,minum air mcm yg akak suggestkan 2-3 liter,tp mmg saya minum air lebih...skin saya nmpk ketara moist nya..bile saya consume dgn set tuh,dah x lapar sgt mcm dulu2...mmg best...saya dah pon mula promote2 set ni kat kwn2 sepejabat saya..dorg smua tegur akan perubahan saya ni.


berat bdn sebelum ambil set slimming basic akak : 70kg ( mula consume februari 2012)
berat terkini mei 2012 : 60kg


saya punya target dlm 55kg-50kg...doakan saya agar saya dpt bntuk bdn asal ya kak...insyallah saya akan terus consume dgn set ni..saya suka layanan akak semasa consult saya..hehe


yg benar,
syarifah.



kpd pembaca2 baru/ pelanggan2 baru yg mempunyai masalah berat bdn/perut buncit yg ingin mencuba set slimming basic ni ,boleh terus email saya cpt2 dan saya akan reply n consult anda dgn set yg sesuai  ...dan sila inform di bawah email tersebut utk dptkan best price utk set slimming basic tersebut...

Anda bekerja atau tinggal berdekatan dengan mana2 tempat ini?

Subang Emphire Tower,
Jalan Todak Seberang Jaya Perai
Medan IStana Ipoh
Taman Molek JB
Wangsa Maju KL
Jalan Sultan Yahya Petra Kota Bharu
Wisma Damai, Jalan Damai Kota Kinabalu.


Anda boleh ke Shaklee outlet yang berdekatan dengan anda dan membeli menggunakan ID saya ( sila email utk dptkan my id no)  dan kpd yg berminat utk sertai my group shaklee utk create ur income,sila email saya di honey_nurhaliza@yahoo.com...saya akan guide anda bagaimana menjana income yg best dgn sertai my group shaklee..

Nak pendapatan sampingan & join group saya? Sila emel honey_nurhaliza@yahoo.com utk mengetahui tips bagaimana  mendapat income 4 -5 angka. tiada apa yg mustahil jikalau kita berusaha,Bimbingan disediakan.


SUPPLEMENT AKAN MEMBERI IMPAK YANG HEBAT APABILA SEMUANYA DILAKUKAN DENGAN ISTIQAMAH...IAITU BERTERUSAN.

24 May 2012

~ Tiada apa yg Mustahil,Cantek dgn Shaklee!! ~


Hanny,

Saya adalah pengamal set Skin Supplement Shaklee (Vit  C, Vit E, & B Complex) beserta ESP. Saya mula consume dengan set ini pada 9 Mac 2012 yang lalu.

Alhamdulillah pertemuan saya dengan Hanny di alam maya hampir merubah keseluruhan hidup saya. Mengapa saya kata begitu? Saya mulakan dengan perkongsian cerita ini. 3 tahun lalu saya pernah terlibat dalam satu kemalangan jalan raya. Kecederaan yang saya alami adalah pada betis, lutut, bahu dan lengan.  Kecederaan paling teruk dalah pada betis kerana terkena tusukan tajam yang hampir mengenai tulang betis saya. Syukur Alhamdulillah saya masih diberi kesempatan oleh Allah SWT untuk melihat dunia ini.  Apabila beransur pulih saya rasa hampir putus asa apabila kesan kecederaan tersebut merubah hampir keseluruhan kaki dan tangan saya.  Parut yang ada amat tebal dan dalam.  Saya hilang punca dan terus “buat-buat lupa” akan kesan-kesan yang ada walaupun saya selalu sedih apabila melihatnya.  Sehingglah saya dipertemukan dengan Hanny di alam maya yang memperkenal Shaklee sebagai makanan tambahan untuk tubuh.

Saya cekalkan hati dan beranikan diri untuk ambil langkah pertama bagi mencuba produk ini. Hanny menasihatkan saya sebagai permulaan untuk consume set skin supplement. Atas bimbingan dan nasihat yang Hanny berikan Alhamdulillah saya telah nampak kesannya kini.  Pada 9 Jun 2012 ini genaplah 4 bulan pengambilan set skin supplement ini. Apa yang boleh saya katakan..tidak banyak. Anda cuma anda perlu lihat gambar-gambar yang saya sertakan ini. Saya juga yakin jika saya terus berdisiplin mengamalkannya maka saya akan memperolehi hasil yang lebih menakjubkkan.

Kepada Hanny, terima kasih tidak terhingga kerana walaupun kita tidak pernah bersua muka, tapi saya yakin keikhlasan anda berkongsi kebaikan ini akan juga memberikan kesan yang baik & positif kepada kami.

Syukur Alhamdulillah kerana Allah SWT telah memudahkan urusan hidupku untuk kembali sembuh.  Selain itu juga saya bertambah yakin dalam kerjaya saya yang perlu berhadapan dengan ramai orang.  Kerana orang lain boleh lihat kita tampil yakin, sihat, cergas & maintain!





cantekkkk laaaa...kan?? 

click to enlarge

"tiada yg mustahil dgn set skincare shaklee"

itu je yg mampu saya ucapkan utk client saya yg menghantar testimoni2 yg sgt2 baik...syukur alhamdulillah doa saya diperkenankan utk smua customer2 saya...so bila dh dpt hasil yg baik,nak teruskan consume atau nak stop? tepuk dada tnya hati anda....sudah tentunya anda mahu teruskan consume set suplement skin ni smpi bila2 kan?? 

kini,saya mampu tersenyum lebar bila baca smua testimoni2 customer saya...dalam hati kecil saya, syukur alhamdulillah Ya Allah!!! :))))) 

ingin jadi seperti nouri?? email saya cpt utk dptkan pakej harga yg sgt2 menarik dan saya akan berikan konsultasiterhadap jenis masalah kulit yg anda alami...

email ke honey_nurhaliza@yahoo.com
23 May 2012

~ Pentingnya Istiqamah dlm Penjagaan Kulit~

Alhamdulillah syukur kerana smua customer2 saya dpt hasil kulit yg mereka inginkan selama ni...mmg itu doa saya setiap kali mereka membeli produk2 yg terbaik ni...

Majoriti customer2 saya sgt2 berpuas hati sbb ramai kwn2 mereka mula menegur kulit mereka bersih seakan2 baru lepas buat facial...wowww hebatt betul penangan set skincare yg saya suggestkan ni...tp jangan lupa ya bila anda smua consume dgn suplement2 skin ni,mmg kene banyakkan minum air seperti yg saya sarankan 2-3 liter air sehari...kalau dpt 5 liter mcm saya syorkan tuh pon lg laa sgt2 bgus...kebaikan tuh bukan utk saya pon.tp utk anda yg inginkan kulit yg sgt2 sihat dan cantik...

Ada juga beberapa customer saya yg bertanyakan soalan sebegini " bila dh dpt skin yg cntek,boleh ke kalau saya nak stop??" dan jwpn saya sgt mudah & simple.." boleh nak stop,x jadi masalah...tp saya lebih suka nasihatkan utk smua customer2 saya supaya menten & istiqamah kan suplement tuh smpi bila2...selain utk wajah yg cantik & sihat,mmg sgt2 bgus utk kesihatan tubuh bdn kita...so teruskan smpi bila2"

Mengapa saya kata pentingnya kita Istiqamah?? sbb bila kita amalkan sesuatu perkara atau dgn erti kata lain istiqamah, maka kebaikan tuh kita akan perolehi sepanjang kita mengamalkan suplement tersebut...so jika anda inginkan wajah yg sihat & cantik,maka jadikanlah amalan memakan suplement tuh sbg rutin harian yg wajib dlm kehidupan anda...lgpon saya rasa mmg sgt2 berbaloi sbb fullpack set tuh tahan 4 bulan consume...

ramai tnya saya ttg tips2 penting penjagaan kulit , dan hari ini saya akan kongsikan tips2 yg mungkin anda juga boleh follow...:-

1) selawat & doa b4 amalkan suplement
2) amalkan suplement tnpa skip
3) minum air 5 liter sehari
4) kurangkan minuman bergas/berais ( kalau boleh jgn sntuh lgsung)
5) elakkan makanan2 yg berminyak
6) guna produk2 skin yg tiada bhn hdrokinon
7) pakai krim spf ketika ingin keluar 
8) jgn lupa serum / night cream stiap mlm b4 sleep
9) cuci muka menggunakan air suam
10) terakhir sekali,ISTIQAMAH,maka anda akan dpt hasil kulit yg sgt2 sihat tnpa sebarang cela,insyallah...

kat bawah ni ader beberapa testimoni yg sempat saya uploadkan di sini ya,insyallah saya akan update lg testimoni2 client saya...

ohh ya sebelum terlupa,kpd yg dh email bertanyakan set suplement skincare,saya dah reply smua email2 anda ya...so plz check ur inbox/spam email ok...

x lupa juga kpd yg dh booking deposit utk dptkan best price set skincare tuh,jangan lupa balance nya ya,saya akan kurierkan secepat yg mgkin agar anda dpt consume set tersebut.

seperti biasa,payment sebelum jam 11 am,saya akan kurierkan pada hari yg sama yaa...

kpd pembaca2 baru/ pelanggan2 baru yg masih lagi belum mencuba set suplement skincare ni,boleh terus email saya cpt2 dan saya akan reply n consult anda dgn set yg sesuai dgn jenis masalah kulit anda ya...dan sila inform di bawah email tersebut utk dptkan best price utk set skincare tersebut...

Anda bekerja atau tinggal berdekatan dengan mana2 tempat ini?

Subang Emphire Tower,
Jalan Todak Seberang Jaya Perai
Medan IStana Ipoh
Taman Molek JB
Wangsa Maju KL
Jalan Sultan Yahya Petra Kota Bharu
Wisma Damai, Jalan Damai Kota Kinabalu.


Anda boleh ke Shaklee outlet yang berdekatan dengan anda dan membeli menggunakan ID saya ( sila email utk dptkan my id no)  dan kpd yg berminat utk sertai my group shaklee utk create ur income,sila email saya di honey_nurhaliza@yahoo.com...saya akan guide anda bagaimana menjana income yg best dgn sertai my group shaklee..

SUPPLEMENT AKAN MEMBERI IMPAK YANG HEBAT APABILA SEMUANYA DILAKUKAN DENGAN ISTIQAMAH...IAITU BERTERUSAN.

testimoni 1 :- 

customer telah consume set suplement skincare 

 testimoni 2 :-

beliau telah consume dgn set suplement skincare + esp


 testimoni 3:-

beliau telah consume dgn set herblax+lechitin...


 testimoni 4 :-

beliau telah consume dgn gla complex...


kpd yg berminat sila email ur order ke honey_nurhaliza@yahoo.com ya
17 May 2012

~ Cmna Nak dptkan kesegaran kulit ketika Bermakeup ?? ~

 Ramai yg bertanyakan pada saya,bagaimana nak dptkan kesegaran kulit ketika kita bermakeup...dan apa yg suggestkan ,mereka mesti dptkan kulit yg sihat terlebih dahulu,if skin sdg problem,saya x suggestkan pakai apa yg saya suggestkan ni yaa...bimbang kalau2 skin korg akan jd lebih teruk lg...bagaimana nak dptkan skin yg sihat?? ok anda smua boleh mencuba set skincare yg saya rekomen kan tuh...superb,alhamdulillah...

Then bila skin dh sihat & cntik,mmg bila makeup nipis pon dh nmpk cantekkk daaa..seriusss x tipu...bila skin problem,saya nasihatkan jgn pakai makeup yg terlalu tebal ya sbb ini akan menutup liang2 roma dan skin anda x dpt bernafas dgn baik...so plz elakkan...

Memang 2 bnde ni wajib berada di dlm makeup bag saya utk beri kesegaran pd kulit saya ketika bermakeup...tp saya mmg jenis yg x suka bermakeup tebal...sape2 yg pnh terserempak dgn saya secara live,mmg saya suka makeup light2 je...sbb bg saya bila skin dh sihat,makeup secara nipis pon dh memadai daaa...

Biasanya saya akan memakai salah satu dr produk di bwh ketika after solat,sbb time ni of cource skin nmpk mcm letih dan x segar kan?? so saya just sembur shj ke wajah then saya akan mula memakai bedak secara nipis & oleskan sedikit lipgloss ke bibir...sbb saya bukan penggemar lipstick...:P

saya akan buat review 2 produk di bawah ni ya..selamat mencuba..:)


semburan MAC FIX ni mmg produk kesukaan saya no 1 sbb mmg sgt2 bgus utk berikan solekan yg nmpk natural dan berikan kesegaran pd wajah saya ketika letih dan tidak bermaya...bau nya pon sgt2 wangi...produk ni mmg saya akan pakaikan utk client2 pengantin saya...pic kat atas tuh saya beli yg kecik,sng utk travel n bwk ke mana2...yg besar saya terlalu syg nak guna...tp secara jujurnya mmg superb! harga not sure,korg smua boleh refer pd MAC yaa...saya mmg jenis x hafal bab2 harga brg ni...
 semburan avene ni plak,suggestion dr teman saya ,yg mana ianya seakan2 semburan MAC tp yg ni saya pakai stiap kali after mandi...mksudnya saya akan guna this produk bila saya berada di rumah...so skin akan jd lbih soft n kekal segar...kdg2 saya pakai sebaik shj bngun dari tidur..mmg bebetul segar...tp avene ni x de bau tau mcm MAC tuh...harga lebih murah sket dari MAC...saya beli botol besar tahan lebih kurg 3 bulan++ ...jimat seyhhh...

so smpi setakat ini dlu my review..insyallah saya akan perbanyakkan lg review produk2 yg best khas utk pembaca2 blog saya ni...n korg pon boleh cntekkkk jugak kan nnt?? saya suka berkongsi sbb bg saya sahring is loving...muahhhh2

~ Nampak Muda Dari Usia Sebenar Anda...~


Antioksidan adalah sebuah molekul yang mampu memperlambat atau mencegah oksidasi molekul lainnya. Oksidasi adalah sebuah reaksi kimia yang mentransfer elektron dari zat ke oksidator.
Reaksi oksidasi dapat menghasilkan radikal bebas, yang memulai reaksi berantai yang merusak sel. Antioksidan menghentikan reaksi berantai ini dengan menghilangkan zat antara radikal bebas, dan menghambat reaksi oksidasi lainnya dengan yang dioksidasi sendiri.
Antioksidan terdapat pada kebanyakan makanan terutamanya sayur-sayuran dan buah-buahan seperti lobak, tomato, bayam brokoli dan kentang. Malah sayuran hijau adalah antara sumber yang kata dengan antioksidan.
Namun, keadaan persekitan yang kurang baik seperti radiasi ultra-ungu, pencemaran, asap rokok dan juga kebiasaan mengambil makanan ringan membuatkan sistem pertahanan badan lemah untuk menghadapi jumlah radikal bebas yang terlampau banyak.
Apakah Vitamin antioksidan?
Vitamin A (beta-karotena)
Perlu untuk kesihatan kulit, penglihatan dan sistem imun, beta-karotena melindungi daripada penyakit degeneratif termasuk kanser.
Sumber yang baik retinol dari produk tenusu keju, mentega danmarjerin, kuning telur, ikan berminyak. Beta-karotena daripada buah-buahan dan sayur-sayuran jingga dan kuning seperti, lobak merah, mangga, aprikot, kentang manis, lada dan sayur-sayuran berdaun.
Kekurangan vitamin A  menyebabkan jangkitan meningkat danpenglihatan malam yang lemah.
Vitamin C (asid askorbik)
Diperlukan untuk pengeluaran kolagen, asas gusi sihat, gigi,tulang dan kulit. Sifat antioksidan dapat melindungi terhadap penyakit jantung dan kanser.
Dijumpai dalam buah-buahan terutamanya buah-buahan sitrus, sayur-sayuran, tomato, brokoli, selada air, lada, buah beri, dan masam.
Kekurangan vitamin C dalam diet boleh menyebabkan penyembuhan luka yang lemah, lemah penahanan terhadap jangkitan, gusi berdarah dan sakit sendi.
Vitamin E (Tochopherol)
Sebagai antioksidan ini mencegah kerosakan radikal bebas dan menggalakkan sel-sel yang kuat.
Sumber yang baik adalah minyak sayuran (bunga matahari,jagung dan zaitun), wheatgerm, kacang, biji benih, bayam dan avocado.
Kekurangan jarang berlaku tetapi gejala-gejala seperti anemia dan kerosakan saraf boleh dilihat pada mereka yang tidak dapat untuk menyerap lemak.

bagi anda yang ingin mendapatkan set antioksidan dengan harga istimewa bolehlah menghubungi saya melalui email honey_nurhaliza@yahoo.com

~ B Complex terbaekkkk ! ~





Product Name : Shaklee B-Complex
   Servings per Container : 120 Tablets.

Serving Size : 1 Tablet per day.

Salah satu tugas B-Complex ialah menukarkan makanan kepada tenaga. Bila kita makan nasi di waktu tengahari kita akan rasa mengantuk sebab metabolisme dalam perut bertungkus lumus nak menjadikan makanan yang di makan kepada tenaga, akibatnya kita jadi mengantuk. Jadi B-Complex akan bertindak menukarkan makanan kepada tenaga dengan segera, dan sebab itu lah kena makan B-Complex selepas makan nasi bukan sebelum makan. Kalau makan B-Complex sebelum makan pun boleh,tapi itu yang orang kata makan B-Complex jadi lapar,sebab tak ada apa yang nak di tukar jadi tenaga.


SEBAB-SEBAB KEMUSNAHAN B-COMPLEX

• jenis larut air - perlu sentiasa di ganti
• Boleh musnah oleh matahari/ heat/haba – process memasak.
• Memakan banyak gula boleh menghabiskan B complex. Eg satu botol Coca-cola perlu 5 kali vitamin B untuk menukarkan Coca-Cola ke bentuk tenaga.
• Alkohol boleh memusnahkan simpanan B Complex.
• Stress - tekanan mental dan fizikal musnahkan B Complex.
• Kegunaan anti-biotik, pil penenang perasaan, pil tidur dan racun serangga memusnahkan vitamin B Complex.
• Pil perancang meningkatkan keperluan Vitamin B.

FUNGSI B-COMPLEX

• Peranan Utama – membantu dalam pengeluaran Tenaga.
• Membantu memetabolismekan
- karbohidrat
- Lemak
- Protein
• Anti stress
• Mengurangkan risiko kecacatan kelahiran seperti kecacatan otak dan kecacatan saraf tunjang.
• Asid Folik, B6 dan B12 membantu merendahkan paras homosisteina dalam darah
• “B” for beauty – True beauty radiates from within.
• Perlu bagi urat saraf (essential to initiate nerve transmission).
• Membantu meninggikan sistem pertahanan badan

email ur order now !! honey_nurhaliza@yahoo.com
16 May 2012

~ Suplement yg Terbaik utk Ibu Hamil ( Set Preggy ) ~

Hati pasangan suami isteri mana yang tak gembira bila dapat tahu berita akan kedatangan ahli baru dalam hidup mereka. 9 bulan 10 hari bukan satu jangka masa pendek namun ianya juga tidak boleh dipandang remeh.
Pembesaran bayi dalam kandungan si ibu sangat bergantung melalui zat dan vitamin yang dibekalkan oleh badan si ibu. Ibu disarankan menjaga kesihatan, emosi, pemakanan dan cara hidup yang sihat.
Ibu yang mengandung disarankan mengamalkan membaca beberapa surah agar pembentukan rohani anak dapat terbentuk sejak dalam kandungan lagi. Selain itu, amalan kerohanian ini membantu emosi ibu lebih tenang dan kuat.


 Apakah vitamin yang bagus diambil sepanjang mengandung?*
 Bagi seorang ibu mengandung amat penting untuk si ibu mendapatkan cukup zat khasiat serta vitamin bukan untuk kesihatan ibu semata-mata tetapi untuk keperluan pembesaran baby dalam kandungan.
Memang ada yang mengatakan, semasa mengandung banyak makan dan berat ibu juga naik mendadak, namun sayangnya bila si kecil ini lahir beratnya tidak memberansangkan.
Alangkah baik jika berat si ibu itu naik selari dengan pembesaran anak...
Maka oleh kerana itu, vitamin yang disarankan adalah
Multivitamin dengan zat besi : Perlu untuk pembinaan sel darah, pembesaran, dan keperluan semua vitamin buat si kecil
B complex : Sangat perlu untuk pembinaan sel darah merah, ketenangan emosi si ibu dan tenaga
Vitamin C : Perlu untuk pembentukan antibodi dan dinding sel.
Kalsium : perlu untuk pembentukan sel darah, saraf serta tulang bayi.
Omega : Minyak ikan yang bagus untuk pembentukan otak bayi. Disarankan diambil selepas bayi dalam kandungan berusia 4  bulan.
Protien : penting untuk pembinaan sel tisu dan organ dibentuk dari protien.

Kesinambungan di dalam pantang.*
Vitamin yang diambil semasa mengandung boleh diteruskan semasa dalam pantang. Si ibu kehilangan banyak darah semasa proses kelahiran maka pengambilan vitamin sangat sangat membantu si ibu untuk cepat pulih dan mampu bergerak cergas serta menyusukan si manja. Namun tambahan vitamin yang disarankan adalah

Zinc : Ia sangat bagus diambil terutama ketika dalam pantang. Ia boleh diambil sebaik sahaja selepas melahirkan. Zinc membantu mempercepatkan proses baik luka. Sangat bagus diamalkan sebiji sehari minima 40 hari atau selengkapnya 120 hari.

Kesinambungan kepada dunia penyusuan susuibu.*


Saya yakin dan pasti ramai ibu kini sangat prihatin dengan pembesaran jiwa dan fizikal anak. Penyusuan susuibu bukan sahaja berkisar kepada berapa oz yang dapat diperah setiap hari tetapi nutrisi yang disalurkan kepada si manja melalui susuibu. 'Bonding' atau hubungan erat ibu dan anak terbentuk dari sentuhan kasih sayang semasa bayi disusukan sangat memberi kesan kepada jiwa dan pembangunan insaniah sejak dari kecil lagi. Maka vitamin yang diamalkan semasa mengandung boleh diteruskan tanpa was-was untuk penyusuan si manja sehingga berusia 2 tahun.
Si ibu juga boleh menambah vitamin yang membantu susu cepat dihasilkan iaitu Alfalfa.
Alfalfa : Supplement yang kaya dengan protien, kalsium dan galian. Ia sangat bagus diambil ketika menyusukan anak kerana dikatakan ia membantu susuibu cepat dihasilkan.



******************************************************************************************************************************
saya suka nak kongsikan testimoni salah seorg ibu muda yg mendapat hasil yg baik..atas nasihat saya,liana telah consume dgn set preggy + set berpantang+skincare ...


baby yg sgt2 comel n cntek halus+gebu skin nya ...Aiman Zharif Zikri...syukur alhamdulillah...


syukur alhamdulillah salah seorg client saya yg sgt2 berpuas hati dgn set preggy,berpantang + skincare yg beliau amalkan...


berat baby cpt naik dgn hasil susu yg bagus dari ibunya...puan liana...:)) 

kpd smua pembaca2 yg kini sdg hamil,x kesah la brapa bulan pon anda pregnant,masih belum terlambat lagi utk anda consume dgn set preggy ni...dan sudah tentunya para2 ibu smua inginkan anak yg berkualiti,bijak,cantek kulitnya..so dgn set preggy ni,insyallah dgn izinNYA akan mendapat hasil yg sgt2 bagus...amin...

emailkan ur order : honey_nurhaliza@yahoo.com


our little caliph,Raja Danish Ieman 9 month++ ....baby shaklee