27 June 2012

~ Persediaan Menyambuat Ramadhan~



Hanya tinggal 3 minggu lagi kita akan mula berpuasa di bulan Ramadhan. Ramai yang dah buat persediaan dari segi mental dan fizikal dengan mula berpuasa di bulan Syaaban. Tidak kurang segelintir yang kerisauan tentang pengeluaran hasil susu terutama golongan ibu yang menyusu.
Di kala ini, saya sendiri menyiapkan persiapan dengan bekalan Performance Drink yang mencukupi untuk seisi keluarga selain kurma Nabi iaitu Kurma Ajwa.
Alhamdulillah bagi yang alert, mereka dah menyiapkan persiapan dengan membuat pesanan beberapa supplement sepanjang berpuasa. Antara supplement yang sesuai diamalkan ketika berpuasa ialah Vitalea kerana ia kaya dengan semua jenis vitamin termasuk zat besi, vitamin B yang lengkap dengan 8 kumpulan B, Vitamin C sustained release , Ostematrix dan ESP bersama Performance Drink.

Menghidupkan sunnah :
===============

BERSAHUR untuk berpuasa termasuk sunnah Nabi Muhammad saw. Sahur bermaksud makanan atau santapan yang diberkati. Bersumber daripada Aisyah, beliau berkata: “Rasulullah saw bersabda: - Bawalah kepadaku santapan yang diberkati itu, iaitu sahur. Kadang-kadang Rasulullah makan sahur hanya dengan dua biji kurma."
Rasulullah menganjurkan supaya makan sahur melalui sabdanya bermaksud: “Makan sahurlah kerana sesungguhnya dalam makan sahur itu ada berkat.”
Termasuk sunnah Rasulullah ialah mengakhirkan sahur. Dalam sebuah hadis yang diriwayatkan oleh Abu Darda, Rasulullah bersabda maksudnya: “Makan sahurlah pada akhir malam.”
Diterangkan pula, Rasulullah biasanya makan sahur kemudian terus keluar untuk bersolat. Hikmah sahur dan fadilat mengakhirkannya disebut oleh Rasulullah antara lainnya:
Ia mempunyai unsur berkat. Makanan apa pun yang mengandungi berkat akan membantu seseorang dalam mentaati perintah Allah.


Jika dah amalkan kurma perlukah makan vitamin ?
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Tak salah pun jika nak tambah vitamin selain pengambilan kurma demi membantu kita bertahan sepanjang berpuasa.

Seperti analogi kawan saya, ALLAH dah jadikan setiap wanita itu cantik tapi mengapa masih ramai yang nak bermekap? Jawapannya sebab ingin lebih kelihatan cantik. Bibir kita dah sedia warna merah tapi nak cantik kita masih gunakan lipstick.

Ada yang bersoal : Puasa itu adalah menahan diri dari lapar dan dahaga, jika pengambilan supplement itu benar boleh menghilangkan dahaga dan lapar apakah kesan kepada nikmat sebenar berpuasa?

Supplement itu bukanlah untuk menghilangkan rasa dahaga dan lapar sepanjang hari sehingga tidak merasai langsung lapar dan dahaga, memadai saya katakan ia hanya membantu diri kita BERTAHAN dan mampu aktif sepanjang berpuasa. Tidaklah elok apabila orang melihat, dia lembik dan tidak produktif sebab berpuasa.

Namun tiada paksaan untuk menjadikan supplement itu makanan tambahan bersahur dan berbuka. Terpulang pada individu itu sendiri. Hanya kita yang mengenali diri kita. Terutama ibu yang bekerjaya….bila pulang di rumah kita juga yang sibuk uruskan keluarga dan rumahtangga, maka tepuk dada tanya selera.

Serba sedikit perkongsian tentang manfaat Performance Drink*



1. Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.

2. Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.

3. Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.

4. Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.

5. Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.

5. Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia boleh tolong cegah dehydration tu.




jom buat persediaan utk menyambut ramadhan agar kita kekal segar,cergas dan bertenaga dlm menjalani ibadah puasa ini...bg ibu2 yg bf baby,anda juga boleh consume juga yaa...jom lihat set apa yg saya sediakan utk berpuasa ni...:-


SET BERPUASA ( 1)

bagi yg tidak gemarkan tablet,set berpuasa mengandungi :-
                                                                      1) MEALSHAKE
2) PERFOMANCE DRINK
3) ESP

SET BERPUASA (2) 
Kalau anda inginkan skali tablet :-
1) OSTEMATRIX
2) VITALEA
3) B COM
4) VIT C
5) PERFOMANCE DRINK

Jika anda berminat utk dptkan set berpuasa yg saya cdgkan,sila email ke honey_nurhaliza@yahoo.com...dan sila request jikalau anda inginkan best price dari saya...jangan lupakan nyatakan set berpuasa yg anda inginkan samada set 1 atau set 2 ya..

bg yg tahu no saya,anda juga boleh WhatApps ya...24 hours consult for uolls smua...insyallah 


place ur order now!!!
25 June 2012

~ Panduan Kecantikan Kulit~


Kulit muka yang tak dijaga dengan baik menyebabkan proses penuaan berlaku lebih awal daripada sepatutnya. Begitu juga dengan kulit yang aktif. Sebab anda kerap menegangkannya tetapi tak membersihkannya dengan sempurna, tak gunakan pelembab serta sering terdedah kepada matahari.


Sebaliknya, kalau anda nak mengekalkan keremajaan kulit muka lebih lama, ikutilah 6 cara penjagaan muka berikut;

1. Minum air kosong sebanyak 8 - 10 gelas sehari untuk mengekalkan kelembapan kulit. Kalau nak minum lebih daripada 10 gelas sehari pun boleh. ..saya amalkan 5 liter air sehari...


2. Sebelum tidur, basuh muka anda dengan air bersih. Kotoran dan bakteria yang tak dibersihkan tu boleh menyebabkan kulit berjerawat dan timbulnya garis penuaan pramatang...amik vit e/gla before sleep & 1 bancuhan ESP..hasilnya?? anda lihat pd keesokan harinya...


3. Jangan lupa juga cuci muka anda sebelum beriadah ataupun bersenam. Kalau berpeluh nanti, ia akan mengurangkan jumlah kotoran serta bakteria yang terkumpul.


4. Amalkan 3 langkah penjagaan kulit muka. Pertamanya, cuci muka dengan air suam dan gunakan pencuci yang berasaskan tumbuh2 an seperti MARY KAY PRODUCT. Lepas cuci muka, gunakan penyegar (toner) dan disusuli dengan pelembap...if ader serum lg better,so pakai b4 sleep ok.


5. Pastikan anda melindungi kulit daripada sinaran matahari sebaik mungkin. Gunakan krim pelindung matahari SPF 15 bagi melindungi kulit terbakar dan masalah kedutan.


6. Akhir sekali, jika anda mengalami masalah kulit yang serius, rawatlah dgn suplement skin terlebih dahulu,dan jangan sesekali anda terus pergi membeli produk2 skincare yg mahal2 sbb anda x kan dpt hasil yg baik..bila skin dah pulih dgn suplement,barulah anda disarankan menggunakan produk2 skincare yg berasaskan tumbuh2 an seperti MARY KAY.

Act,amalan suplement ni jangan tunggu bila skin dh rosak mcm dah penuh jeragat sana sini,jerawat tumbuh merata2,skin terlalu oily sampai berkilat2, skin kering sampai mengelupas2..baru nak cari solution nya,sebaliknya cube cegahkan dari sekarang,jadikan ianya sbg amalan wajib utk anda sentiasa menjaga kulit yg sihat & cantik.

JOM SAYA KONGSIKAN LAGI TESTIMONI CLIENT2 YG SAYA TELAH CONSULT DAN BACA APA KATA MEREKA...SYUKUR ALHAMDULILLAH!!!  

SAYA PILIH TESTIMONI YG NI :-

Salam Kak Honey,

Saya nak ucap thanks a lot to kak honey sebab thru blog kak honey saya dapat blaja banyak benda pasal kecantikan. Macam mana nak jaga diri as perempuan especially dalam penjagaan kulit. 


To tell u the truth, saya tak ada la masalah jerawat. Kulit licin tapi gelap and agak kusam. Asyik nak kena pakai concealer je bile keluar rumah. Kadang2 rasa menipu diri tapi what to do. sbg perempuan of course sy nak nampak cantik inside n outside. BUT bila period jerawat batu datang seketul dua. Tension sebab tinggal parut hitam. 

Lagi sekali nak kena conceal kalau g keje or pg jalan2. Saya jenis tak suka makan supplemen sebab sy tak bdisiplin dlm bab2 ni. Tapi sebab blog akak, sy terpanggil nak cuba ESP sebab dgn niat nak jd cerah.(Sbb bf sy tinggal sy sebab kata sy makin hitam. Sedihhhh). 

Mula mula berkira jugak sebab mcm mahal je kan tp tekad nak cantik sy beli jugak tutup mata. Nak jugak beli set skincare bulan April sama dgn ESP tapi sy takut disappointed, maka saya hanya beli ESP on 30 April 2012. 
Saya keep on makan setiap pagi. Kadang2 sebab nak diet saya bancuh soya dgn oat. Mmg kenyang. 
Mula2 sy xnampak perubahan tapi after 1 month and a half, saya tengok kurap kaki atas kura-kura kaki sy hilang. Amazinggggggg! Ya Allahhhhhh, hanya Dia shj yg tahu betapa bersyukur dan gembiranya bila kurap tu hilang...Sedangkan setahun saya pegi skin doctor untuk sembuhkan. Doctor dari ubat cream bagi ubat oil tp masih ada kurap tu yg asalnya hanya kulit kaki yang kering.saya malu nak bare foot kalau pg pantai atau yoga class. Kalau jalan2 dgn kawan lelaki, lagi la saya nak tarik seluar kasi labuh biar tertutup kurap tu.. Huhu, 
mmg malu takyah nak cakap sebab kita perempuan kan. 

Ternyata btul cakap kak honey, protein ini mmg makanan untuk kulit. Bukan kulit je, rambut saya pun dah xde masalah gugur. So far 2 benda tu yang saya nampak. Untuk kulit muka saya belum nampak kesan mungkin lambat sikit kot sebab saya ni hitam sgt kot hahahaha
. But anyway, Thanks kak honey sebab banyak bagi guide. Cuma saya kena sabar nak dapat kulit yg glow mcm kak honey. Esok saya nak beli set skincare pulak sebab ESP ternyata berkesan. Jadi brg lain confirm xkan mengecewakan kan...

Kak honey bukan shj cantik luaran, tapi dalaman jugak sebab tak lokek ilmu nak berkongsi tips kecantikan. Semoga kak honey terus sukses and jgn lupa tuk guide sy ye... Thanks kak honey! 

UPDATE : dan hari ni pada tarikh 25 jun 2012 ( isnin ) ,client ni telah purchase basic suplement skincare,syukur alhamdulillah dan tadi saya telah consult beliau di WhatApps...thanks my dear...







Anda mempunyai masalah kulit yg agak serius?? jangan risau kerna masalah tuh dpt diatasi dgn bantuan suplement skin yg telah ramai client2 saya berpuas hati dgn hasilnya...sila email ke honey_nurhaliza@yahoo.com,nyatakan ur prob skin dan saya akan consult anda dengan set suplement yg bersesuaian dgn jenis masalah kulit anda.

cara mudah utk mendapatkan produk terbaek ni :-


1) email saya di honey_nurhaliza@yahoo.com  ( serius buyer,saya x kan layan backout buyer yg saya dh list kan ) 


2) nyatakan jenis2 prob skin yg anda sdg alami.


3) last skali sila request utk dptkan best price.


4) sila nyatakan bila anda boleh membuat payment..payment b4 jam 12tghari,saya akan kurierkan pd hari yg sama.


5) tunggu produk anda sampai di keesokan harinya @ 1-2 hari waktu bekerja .


6) bila brg dh smpi,sila maklumkan di email saya..saya akan guide jadual mkn utk anda.


p/s: bg yg ingin membeli sendiri di branch2 shaklee ,sila request my id no di email saya yaa...then attachkan resit pembelian utk saya guide anda cara pengambilan suplement yg betul.

~ Adakah Anda Breastfeeding??


Susu ibu mempunyai kandungan lemak, gula, air dan protin yang sempurna untuk tumbesaran bayi. Banyak kandungan yang ada di dalam susu ibu tidak ada di dalam susu lembu.
Bayi lebih senang menghadam susu ibu dari susu formula. Ia mengandungi kurang protin dan protin yang ada juga lebih nutrisi dari susu formula. Susu ibu mengandungi antibodi yang menolong melindungi bayi daripada bakteria dan virus. Antibodi ini juga menolong mereka menentang jangkitan kuman dan penyakit. Bayi yang menyusu susu ibu didapati lebih kurang mendapat jangkitan paru-paru, jangkitan kuman pada pundi kencing, telinga dan juga septicimia.
Tidak ada bayi yang alah kepada susu ibu. Susu ibu sentiasa steril, tidak pernah tercemar atau rosak. Menyusu badan menjimatkan wang. Tidak perlu membeli, menyukat dan membancuh di tengah malam buta.
Menyusu menyebabkan anda lebih rapat dengan bayi kerana sentuhan akan membuatkan bayi merasa nyaman, selamat dan selesa. Menyusu boleh memyebabkan badan anda membakar kalori dengan lebih cepat. Anda senang kembali ke bentuk badan asal. Ia juga menolong rahim mengecil dengan lebih cepat dan mengurangkan pendarahan. Menyusu mengurangkan risiko kanser payudara dan kanser ovari.
Bayi yang menyusu badan lebih sihat. Kurang kadar sembelit dan cirit birit. Bayi kurang risiko untuk menjadi terlalu gemuk.
Menyusu akan menyenangkan ibu. Ia tidak memerlukan rancangan, packing atau alatan menyusu formula.

Namun ader sesetengah ibu2 yg mengalami masalah tidak cukup susu ibu,tapi berdasarkan pengalaman saya menyusukan anak2 saya,sebenarnya susu ibu ini akan lebih banyak jika kita kerap direct feed atau mengepam susu kita..mcm saya sendiri,mmg perlukan tambahan suplement2 yg dpt membantu membanyakkan lg susu utk si kecil saya,hanya kita shj yg mengetahui ttg potensi badan kita samada perlukan bantuan suplement ataupun sebaliknya..

1. Set B
  • Mengandungi Multivitamin dengan dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, dan Alfalfa
  • Sesuai untuk ibu yang TIDAK  mempunyai masalah penyusuan
  • Tujuan utama mengambil supplement ialah untuk memperkayakan nurisi dalam susu ibu
  • Alfalfa membantu menghasilkan susu ibu dengan lebih cepat
  • Sesuai untuk ibu yang mempunyai masalah sembelit dan masalah keputihan
  • Bagi bayi yang mempunyai masalah eczema,  set ini dapat membantu
  • Kurang sesuai untuk ibu-ibu yang baru melahirkan / berpantang kerana tidak sesuai untuk bayi yang mengalami jaundice dan ada sesetengah bayi mengalami sedikit cirit dengan alfalfa.
     
2. Set Eu Four Pack
  • Mengandungi Multivitamin dengan dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, dan Kalsium
  • Sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami kemeruduman susu ketika haid (PMS)
  • Sangat membantu menghasilkan susu dengan cepat.
  • Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tidak minum susu dan alah kepada laktose.
  • Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D.
  • Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk saraf, pembentukan tulang dan gigi.

3. Set E
  • Mengandungi  Multivitamin lengkap dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, Kalsium dan Alfalfa
  • Set ini memberi kesan yang lebih yang tidak kurang bagusnya kerana kandungan Alfalfa yang mempunyai khasiat protien di dalamnya.



4. Set 3M
  • Mengandungi Multivitamin lengkap dengan zat besi, Vitamin B, Vitamin C, Kalsium, Alfalfa dan ESP.
  • Sangat dicadangkan untuk ibu yang mengalami masalah penyusuan.
  • Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari… maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau ketiadaan zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.
  • Set yang paling sesuai untuk ibu yang mempunyai stok yang sedikit, atau yang tidak mempunyai stok susu yang banyak
  • Bagi ibu-ibu yang baru mula nak menyimpan stok ini adalah pilihan yang tepat
  • Set yang paling sesuai untuk ibu yang ingin relaktasi / induce relactation -contohnya ibu telah berhentikan menyusui anak, jika mengamalkan set ini, bersedia untuk pam dengan kerap bagi stimulasi susu, bersama2 tips yang saya bagi, insyaAllah penyusuan boleh dimulakan semula dengan syarat ibu kuat berusaha. 

testimoni :-





jika anda berminat,sila email ur order di honey_nurhaliza@yahoo.com & nyatakan set penyusuan yg anda inginkan ya...jangan lupa ya request "best price"...saya akan berikan jadual pengambilan suplement yg betul...
22 June 2012

~ Kenapa Ramai yg suka dgn B Complex ?? ~


ini pic mama saya...cube teka brapa umur mama saya skrg?? mama saya seorg yg sgt2 menjaga kesihatan & kecantikan nya walaupun umurnya skrg dh 57 thn...tp ramai teka umur mama saya muda mcm awal 40 an...mungkin sbb itulah saya terikut2 caranya menjaga kesihatan & kecantikan diri..

kalau dulu kecik2 n zaman saya anak dara dulu slalu ngk mama mkn mcm2 jenis suplement...dan bila saya tanya,knapa mkn bnyk sgt suplement?? mama jwb,inilah rahsia kalau nak kekal sihat,bertenaga n kulit cantik...maka secara x lgsung,mind saya dh terdidik sebegitu, " utk kekal sihat,kulit cntik,mesti ambil suplement"

Masa pantas betul berlalu,dan usia saya skrg sudah mencecah alam 30an...org kata alam 3 series ni agak mencabar...tp tuh mungkin pendapat org2 yg kurang menjaga kesihatan & kecantikan kulit...yerla,alam 3 series ni,of cource kulitnya semakin hari semakin matang,tumbuh jeragat sana sini,garis2 halus sudah mula jelas kelihatan di bhgn tepi mata & pipi,bdn pula dah mula rasa lenguh sana sini...tuh sbb laa kita mmg sgt2 perlukan suplement dlm menu harian kita supaya bdn kekal sihat,tubuh kekal langsing,kulit pula kekal seperti remaja2...

ok entry kali ni saya nak share kan ttg kebaikan B Complex,ramai juga yg salah anggap ttg fungsi b complex tuh...

ok before saya sharing kebaikan2 b complex,saya nak share kan sesuatu nape mama saya sgt2 suka akan khasiat b complex 

dialog mama dlm telefon :-

mama : linnn ( nama panggilan saya di rumah ), mak  nya b complex dh nak abess laa...nnt belikan utk mak yaa...vit e & vit c pon sama jugak dh nak abesss...

saya : ooo dh nak abes ya,ok nnt esok smua stok2 tuh smpi kat office mak ok...(sambil tersenyum)

mama : ok,terima kasih banyak2,moga dimurahkan lagi rezki...esok dh smpi mak gtau ok.

b complex - 120 tablets ( utk 3 month consume ) 


Fungsi B-COMPLEX ni banyak antaranya...
  • Peranan Utama – membantu dalam pengeluaran Tenaga.
  • Membantu memetabolismekan ~ karbohidrat ||  Lemak || Protein
  • Anti stress
  • Mengurangkan risiko kecacatan kelahiran seperti kecacatan otak dan kecacatan saraf tunjang.
  • Asid Folik, B6 dan B12 membantu merendahkan paras homosisteina dalam darah
  • Perlu bagi urat saraf (essential to initiate nerve transmission).
  • Membantu meninggikan sistem pertahanan badan
Yang peliknya bagi orang yang kurang membaca mereka pasti akan mengeluarkan kata-kata sumbang:
1. B complex buat saya berselera la
2. B complex buat badan saya gemuk la
3. B complex buat saya cepat lapar
fakta b complex :-

Antaranya :-
1. Ia membantu bagi isteri, ibu atau wanita berkerjaya yang kurang rehat agar sentiasa bertenaga. Apabila seorang ibu itu kerap bangun malam untuk menguruskan anak serta menyusukan anaknya, secara tidak langsung ini telah mengganggu sistem badan si ibu untuk mendapatkan good sleep or quality sleep. Apabila ini berlaku, sel2 tidak dapat berkembang dengan sihat. Inilah anatara punca mengapa ramai ibu2 yang baru beranak 1 atau 2 sudah kelihatan lebih berusia dari umurnya.

2. Vitamin B membantu sebagai penenang.Ada ibu2 yang adakala berada dalam keadaan stress yang boleh disebabkan banyak faktor, antaranya disebabkan urusan kerja, rumahtangga dan sebagainya. Maka di sini vitamin B Complex memainkan peranan yang sangat penting.Apabila seseorang ibu itu tenang, maka flow susunya juga akan lebih lancar malah lebih banyak lagi dari keadaan gelisah, atau gundah gulana.

3. Vitamin B adalah "spark plug " dalam badan kita. Vitamin B Complex sangat penting dalam menukarkan makanan kepada tenaga. Tidak dinafikan ada sesetengah orang akan merasa cepat lapar akibat makan b complex namun ianya tidak akan membuatkan seseorang itu gemuk, seperti yang selalu dikatakan oleh orang tentang B complex.

Sebenarnya banyak lagi mengapa wanita sangat memerlukan B Complex dan antara tanda kekurangan B complex pada seorang itu ialah cepat marah, murung, cepat letih, moody, kulit nampak kusam, tension...

Kepentingan B complex:
Ada beberapa perkara yang menyebabkan tubuh kita memerlukan lebih vitamin B atau lebih khusus ialah B Complex.

1. Vitamin B larut air dan tidak disimpan dalam badan pada bila-bila masa pun. Ia mesti sentiasa diganti – malah setiap hari.

2. Banyak vitamin B dimusnahkan atau menjadi deaktif kerana cahaya. Tidak banyak usaha yang dilakukan untuk melindungi vitamin bernilai ini dari cahaya.

3. Gula menghapuskan B Complex. Lima kali ganda B Complex mengikut RDA diperlukan untuk mematabolismekan gula dalam cuma satu minuman Cola. Dan bayangkan mengikut kajian… secara purata setiap kita menerima hampir 128 paun gula setahun.

4. Stress mental dan fizikal meluputkan lebih B Complex. Tekanan atau stress adalah asam ragam dalam hidup semua orang. Biarpun kita sering memikirkan stress mental, stress fizikal juga boleh merosakkan kita. Kebanyakan vitamin B dilibatkan dalam pengeluaran neurotransmitter dan pengubahsuai dalam otak yang membolehkan badan mengatasi stress dengan baik.

5. Haba menghapuskan kebanyakan unsur B Complex. Dalam proses penyediaan makanan, vitamin B sensitif kepada haba yang yang sering memusnahkan. Sesungguhnya vitamin dimusnahkan ketika penyediaan makanan segera, makanan dalam tin, makanan yang dibekukan dan makanan siap masak.

6. Antibiotik, pil tidur, pil perancang, racun serangga menghapuskan banyak vitamin B Complex. Ubat-ubatan ini menghapuskan bekalan B Complexdengan mudah.

7. Sesetengah sumber B Complex yang terkaya diketepikan oleh sesetengah individu. Daging seperti hati, limpa dan jantung tidak dimakan atau dilarang untuk sesetengah individu disebabkan tuntutan keagamaan mahupun akibat kolesterol yang tinggi. Vegetarian pula menghadapi masalah vitamin B12 sebab vitamin ini hampir tidak wujud dalam keluarga sayur-sayuran.

Dan inilah rahsia sebenar yang membuatkan ibu2 menyusu di luar sana berseri2 apabila mula mengamalkan Breastfeeding Set..kenapa?..kerana ada B complex dalam set tu tau ...

tp jikalau anda nak hasil yg sgt2 best,ambil b complex bersama2 dgn vit c & juga vit e yg ader dalam basic set suplement skincare yg saya suggestkan tuh...

jikalau berminat utk dapatkan best price dari saya,sila emailkan ur order  ke honey_nurhaliza@yahoo.com

payment before jam 12tghari,saya akan kurierkan pada hari yg sama...kurier dari hari ahad-jumaat...

p/s: kpd yg mem" booking" set suplement skincare,set breastfeeding,confinement set,basic set slimming,set lover's pack,set rambut menawan,anda boleh la terus membuat balance payment pada hari gaji anda yaa...

tidak lupa juga kpd yg ingin / belum booking set2 yg anda inginkan,sila email kpd saya honey_nurhaliza@yahoo.com utk membuat order..sila request "best price" skali yaa...terima kasih...


Semoga ALLAH menyampaikan apa yg kalian hajati.

21 June 2012

~ Nak Nampak Lebih Muda??


Pernah x org meneka umur anda lebih muda?? ke dorg teka umur anda lebih tua dari usia?? banyak perbezaan kita boleh lihat antara org yg mengamalkan suplement dgn org yg x mengamalkan suplement...anda boleh lihat perbezaan nya dari segi struktur kulit & lagi satu of cource nmpk dari segi luaran wajahnya tmpak lebih muda dari usianya...

Tuh sbb la,saya sgt2 suka share2 kebaikan suplement yg saya tuliskan di blog ni...sbb saya nak anda smua nampak lebih muda dari usia sebenar anda...ader juga yg bertanyakan kpd saya, "saya dh terlewat ke utk amalkan suplement2 ni?? " dan jwpn saya , " syukur alhamdulillah sbb Allah bukakan pintu hati anda utk menjaga kesihatan & kecantikan kulit,masih belum terlewat lagi utk anda mendapatkan kulit yg sihat" 

Ok dlm entry kali ni saya sharekan kebaikan2 vit e ya...tp kalau nak lebih cantek,vit e haruslah diambil skali dgn b complex,vit c dan if anda ader budget lebih,boleh tambahkan ESP,GLA,Vitalea dan sbg nya...suplment2 ni bukan shj bagus utk kulit malah sgt2 bagus utk kesihatan keseluruhan bdn kita..ramai juga testimoni client2 saya yg menyatakan ,sebaik shj consume suplement2 ni,bdn mmg sentiasa cergas,x mudah letih,x mengantuk,x rasa malas,senang bangun di waktu pagi dan bnyk lg testimoni2 yg anda smua boleh baca di older post ya...

"mereka2 yg mengamalkan set suplement skincare ni akan rasa lebih confident utk sentiasa nampak cantik berbeza dgn mereka2 yg tidak mengamalkan set suplement akan mudah rasa rendah diri,down,murung dsb nya...renung2 kan"




click for enlarge..

1. Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan.Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat.Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam

2. Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser. Pengalaman ibu sendiri bila mengalami bengkak susu yang ketara, ibu akan mengambil dua biji vitamin E namun ianya bukanlah diamalkan secara berterusan cuma pada saat melalui saat bengkak susu atau clog duct.
Seorang teman sebelum ini mengalami masalah dimana tempat kemaluannya didapati mempunyai benjolan seperti bengkak ketumbuhan, beliau mengamalkan dua biji vitamin E selama 7 hari dan alhamdulillah ketumbuhan itu mengecut dengan sendirinya. Ini kerana Vitamin E membantu mengecutkan pertumbuhan abnormal sel dan melancarkan saraf terutama bagi ibu yang menyusu dan dapat mengelakkan bengkak susu yang berlarutan

3. Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan. Bagi ibu yang menyusu, kedinginan adalah masalah biasa yang bakal dilalui disebabkan hormon prolaktin yang lebih tinggi dari hormon estrogen. Walau bagaimanapun melalui pengalaman ibu, pengambilan vitamin membantu mengatasi masalah kedinginan.

4. Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar. Membantu mengatasi masalah sarah belakang terutama mereka yang sering mengadu masalah sakit bahagian belakang badan

5. Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka. Sangat membantu apabila si ibu yang menyusu mengalami luka di bahagian nipple. Rata2 ibu yang menyusu akan melalui saat sukar apabila puting susunya melecet ataupun luka. Pengambilan yang konsisten sangat membantu si ibu recover dari kesakitan yang dilalui.

6. Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan erola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ibu membuat kesimpulan bahawa ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula

7. Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk, vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.

email ur order now : honey_nurhaliza@yahoo.com

~ Anda Hamil?? Suplement apa yg perlu diambil?? ~


Dunia hamil memang sgt2 indah bg wanita2 yg bergelar ibu...dan juga lumrah pada di awal kehamilan sesetengah ibu akan mengalami loya2 yg teruk atau ianya dipanggil "morning sickness" .Bagi saya, tidak best kalau kita sbg ibu tiada pengalaman seperti ini...mmg la ianya agak susah bg kita,tetapi jangan lupa,jikalau kita redha & tenang menghadapi saat2 itu,ianya merupakan satu pahala yg Allah dah janjikan utk ibu2 yg hamil...cube search smula kebaikan2 yg Allah bg utk wanita2 yg mengandung ni...Masya Allah,sgt2 bnyk kelebihan nya dan secara jujurnya,kalau diajukan soalan ini utk saya,samada saya ingin hamil smula,jwpn saya " iya memang nak!! " sbb saya rasa saat2 hamil itu mmg sgt2 indah,dgn layanan yg best2 dari smua pihak dan paling best, doa kita ketika pregnant ni,Allah cpt kabulkan...x percaya?? bg wanita2 yg hamil di waktu ini,ambillah kesempatan yg ada ni,doa seberapa bnyk yg anda mahu,insyaAllah,pasti Allah akan kabulkan...

Ok berbalik pd dunia kehamilan,di sini ingin saya kongsikan antara kebaikan2 suplement ketika kita hamil...of cource ibu2 di luar sana,mesti mahukan "baby yg berkualiti" kan?? maksud saya,sewaktu kita hamil ni laa pemakanan kita mesti kene jaga..dan juga jgn lupakan pengambilan suplement utk si bayi anda ..sbb apa yg kita makan & minum akan mempengaruhi bayi di dlm perut kita.Nasihat saya,janganlah terlalu berkira utk memberikan yg terbaik utk bayi anda di dlm perut.

Ramai juga para ibu yg email kpd saya bertanyakan ttg " adakah suplement2 ini selamat utk saya dan juga bayi dlm kandungan saya?? jwpn saya,of cource ianya slmt malah sgt2 baik hasilnya bile kita consume suplement yg bagus sbb apa yg kita mkn,akan beri khasiat pd bayi kita.

Dan ada juga yg bertanyakan, adakah bila saya consume suplement set preggy ni kulit anak jadi sensitif?? jwpn saya , "tidak!! sbb smua suplement2 yg saya suggestkan ni bagus utk perkembangan bayi di dlm perut kita,bagus utk skin mommy dan juga baby,tuh sbb saya suggestkan,ambil suplement di awal kehamilan.

ok bwh ni saya nyatakan set2 ibu preggy utk 1st trimester & juga 2nd ,3rd trimester..saya nyatakan skali smua kebaikan2 suplement ni ya...:-


1.    Vitalea (LENGKAP DGN IRON) – Multivitamin yang sangat lengkap dengan zat besi. Penting untuk pembinaan sel darah, supaya ibu tidak pitam dan anak membesar dengan sihat.

2.    B complex (LENGKAP DENGAN ACID FOLIC), – Lengkap dengan biotin dan folic asid yang sangat perlu untuk pembentukan sel darah merah yang sihat dan secara langsung membantu anak membesar dengan sihat. Si ibu akan turut rasa lebih tenang dan mudah mengawal tekanan perasaan.

3.    Vitamin C – Perlu untuk peningkatan sistem imun oleh tubuh. Mamandangkan ia adalah vitamin yang larut air, ia mudah musnah apabila kita berpeluh, terdedah dengan matarhari dan apabila kita stress. So pengambilan vitamin C sangat la penting.

4.OsteMatrix(calcium magnesium) – Adalah kalsium , magnesium dan lengkap dengan Vitamin D. Tanpa vitamin D yang mencukupi ia boleh mengganggu penyerapan zat kalsium itu sendiri. Ianya juga bukan hanya dari kalsium karbonat semata-mata dan ini adalah sangat bagus kerana mengurangkan risiko batu karang dan sembelit.Kalsium perlu bukan hanya untuk gigi tetapi untuk pembinaan sel darah . Sebab itu apabila badan kurang kalsium, ianya akan diambil dari tulang dan ini akan memberi risiko kepada ibu yang melahirkan dan menyusu kekurangan kepadatan tulang dan akhirnya mendapat risiko osteoporosis iaitu kerapuhan tulang.



utk trimester ke 2 & ke 3,hanya tambahan omega guard shj..ibu2 juga boleh consume ESP SOY PROTEIN sepanjang kehamilan.

1.    OMEGA GUARD (MINYAK IKAN) -OmegaGuard mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis Asid Lemak Omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA. EPA menyihatkan jantung & sendi, manakala DHA penting bagi perkembangan & fungsi otak. DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan otak dan mata baby. untuk preggy mommies pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan.


testimoni client :-


Assalam hanny,

Seperti yg dijanjikan,i nak bg testimoni set preggy yg i consume since i preggy 2 month++...n now kandungan i dah masuk 3rd trimester..

Mula2 mmg rasa takut utk try set preggy,maklumla anak 1st kan..so i lebih berhati2 then b4 i decide nak beli set ni,i bnyk search internet ttg kebaikan set preggy shaklee ni...mmg betul apa yg u advise dlm email tuh...then i terus decide utk beli fullpack set preggy tuh dgn u

Mmg x dinafikan, org preggy ni morning sickness nya lain mcm sket...so i x de laa mabuk teruk sgt,x tahu la kalau i consume set preggy tuh membuatkan i kurg morning sickness mcm yg u ckp tuh...then i teruskan pengambilan suplement set preggy tuh ikut seperti jadual yg hanny bg...cuma ubat doc tuh i just amik obimin shj + set preggy shaklee ni.

Mmg bnyk perubahan yg i sndiri alami especially dr segi skin,kalau x before preggy muka i mmg agak kusam tp since i preggy ni,ramai yg menegur skin i lbih moist & glow...dari segi perkembangan bayi dlm perut,doc kata alhamdulillah baby membesar dgn baik...dari segi kesihatan pula,i x de masalah yg pelik2 mcm kencing manis,darahtinggi,alhamdulillah smua x de...syukur...

I x sbr nak melihat baby shaklee i ni..thanks hanny sbb bnyk guide i psl suplement2 ni..yerla,u kan dh expert bab2 ni,so mmg i refer pd u la pasni...

I akan update ngn u bila i dh slmt bersalin nnt ya...nnt i akan beli set confinement & bf set & skincare ya....thanks dear..

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Bagi yang ingin mengetahui lebih lanjut serta konsultasi percuma hubungi melalui,
Email : honey_nurhaliza@yahoo.com

************************************************************************************************


Anda bekerja atau tinggal berdekatan dengan mana2 tempat ini?

Subang Emphire Tower,
Jalan Todak Seberang Jaya Perai
Medan IStana Ipoh
Taman Molek JB
Wangsa Maju KL
Jalan Sultan Yahya Petra Kota Bharu
Wisma Damai, Jalan Damai Kota Kinabalu.


Anda boleh ke Shaklee outlet yang berdekatan dengan anda dan membeli menggunakan ID saya ( sila email utk dptkan my id no)  

Nak pendapatan sampingan & join group saya? Sila emel honey_nurhaliza@yahoo.com utk mengetahui tips bagaimana  mendapat income 4 -5 angka. tiada apa yg mustahil jikalau kita berusaha,Bimbingan disediakan.

SUPPLEMENT AKAN MEMBERI IMPAK YANG HEBAT APABILA SEMUANYA DILAKUKAN DENGAN ISTIQAMAH...IAITU BERTERUSAN.



ni pic kenangan ketika saya pregnant last year...time ni kalau x silap saya,baru 5 month pregnant...besarrr kan perut?? 

20 June 2012

~ Testimoni Isteri Happy !!~

Lumrah manusia pabila mendapat sesuatu ujian,barulah ianya akan sedar...pabila kehilangan sesuatu,baru nak menyesal...dan saya hrp dgn perkongsian 1 kisah benar ni,hrp2 isteri2 di luar sana ambil iktibar atas apa yg anda baca...saya juga pesan utk diri sndiri & saya juga akan sentiasa menjaga kesihatan & kecantikan utk kekasih halal saya dunia & akhirat...sbb apa yg kita lakukan tuh merupakan 1 pahala ibadah utk kita sbg seorg isteri.

Tuh sbb la dlm blog saya ni,banyak saya tegaskan & sharing bab2 menjaga kesihatan & kecantikan kulit & syukur alhamdulillah secara x lgsung saya dpt membantu wanita2 yg inginkan kulit yg sihat & cantik...

ok lah,saya x mo tulis panjang2 kali ni,ckup saya kongsikan 1 kisah yg mgkin kita smua boleh mengambil iktibar atas kisah dr pengirim "isteri happy" ni...

Assalamualaikum CPM honey nurhaliza....

1st of all,sorry kalau email ni menganggu u..& thanks in advance sbb sudi baca apa yg bakal i coretkan di sini...

Act,i mmg dh lama jd follower u since ujng thn 2010 lg...i x de blog,tp stiap kali masuk office,i pasti bkk link blog u dlu n ngk kot2 ader x u update new entry...mmg blog u bnyk sedarkan i...bnyk aspek laa...susah i nak explain kan kat sini...

Ok i pendekkan cerita,takut u boring plak baca panjang2 kan....secara ringkasnya i nak ucapkan jutaan terima kasih yg x terhingga sbb secara x lgsung u dh bnyk tolong org2 mcm i ni...yg ader prob skin...

Ok before tuh,terus terang i ckp,i mmg hampir2 nak berpisah dgn husband i..maybe sbb i terlalu bz n abaikan kesihatan & kecantikan kulit..akibatnya i lgsung x jaga kecantikan i sehinggalah dlm i x sedar,husband i ader perempuan lain di blkg i...yaa mybe ader hikmah atas apa yg berlaku dan membuatkan i sedar utk menjaga smula kecantikan & kesihatan diri yg i abaikan selama ni utk die...tuh pon i terbuka hati utk mencuba produk u pada januari 2012 arituh...

Muka i mmg jenis yg sgt2 dry n jeragat sana sini membuatkan kulit i jadi x sekata..nmpk sgt kusam,ditambah plak i x jaga kecantikan kulit membuatkan kulit lg nmpk tua dr usia...then since u guide i dlm email,i jd lebih bersemangat utk jaga smula kesihatan & kecantikan kulit i...

Alhamdulillah,since i consume set suplement skincare,esp,gla yg u suggest pd i,skin i mmg nmpk sgt2 perubahan nya..jeragat i makin pudar,skin lebih moist sbb i ikut suggestion u utk minum air sehari 3 liter,pori2 kat muka semakin mengecil,skin lebih lembut dan yg paling ketara,kwsn2 gelap di bhgn ketiak dah kembali cerah dan kulit muka bertambah cerah n lebih glow...

Dan hubungan i dgn hsband makin pulih dan baik,i jaga smula kecantikan yg i dh abaikan selama ni semata2 utk nya...alhamdulillah,Allah sedarkan i di atas apa yg telah berlaku.

Untill now,i still consume set suplement tuh smua tanpa skip & i janji akan kekal dgn suplement tuh smpi bila2 mcm yg u suggestkan...now i dah mula consume set suplement "kesuburan" yg u suggestkan last month...hrp2 usaha i utk pregnant dikabulkan Allah.

To hanny,thanks sbb x jemu2 u guide i kat email ...mmg benar kata customer2 u,servis u layan customer mmg baik...moga Allah membalas segala jasa2 u dan lebih dimurahkan rezeki..

Hope u still guide i smpi bila2 ya...sbb bg i,u're my idole...bnyk tips2 kecantikan dan kesihatan yg u share kan kat blog u...no wonder la u memiliki skin yg sgt2 cantik...

Thanks again...

Love,
- Isteri happy- 




**********************************************************
testimoni 2 : -


salam kak honey..

saya dah 2bulan consume set skincare + esp yang akak syorkan..alhamdulillah, banyak dah nampak kesan nya..first sekali yang saya perasan badan saya dah tak letih, bangun pagi nak pergi kerja tu senang sangat..lepas tu bibir saya dah xkering lagi..kalau tak, tak boleh hidup kalau xde vaseline or lip balm, asyik sapu kat bibir je tapi sekarang dah tak lagi :) selain tu, whitehead kat muka pun dah berkurang...muka pun dah tak kusam dan jerawat dah segan nak tumbuh..

esp saya dah nak habis nanti saya order lagi dengan akak..tapi ingat nak pergi beli sendiri guna id akak boley? umah saya dekat dengan wangsa maju..tapi apa-apa nanti saya akan inform akk semula ok :)

thanks sebab syorkan pakai set tu..suka sangat

*************************************************************************************************
cara mudah utk mendapatkan produk terbaek ni :-


1) email saya di honey_nurhaliza@yahoo.com  ( serius buyer,saya x kan layan backout buyer yg saya dh list kan ) 


2) nyatakan jenis2 prob skin yg anda sdg alami.


3) last skali sila request utk dptkan best price.


4) sila nyatakan bila anda boleh membuat payment..payment b4 jam 12tghari,saya akan kurierkan pd hari yg sama.


5) tunggu produk anda sampai di keesokan harinya @ 1-2 hari waktu bekerja .


6) bila brg dh smpi,sila maklumkan di email saya..saya akan guide jadual mkn utk anda.


p/s: bg yg ingin membeli sendiri di branch2 shaklee ,sila request my id no di email saya yaa...then attachkan resit pembelian utk saya guide anda cara pengambilan suplement yg betul.




hubungi saya utk mendapatkan konsultasi tentang jenis masalah kulit anda & penyelesaian nya...sila email ke honey_nurhaliza@yahoo.com