30 July 2012

~ Syukur Alhamdulillah dgn izin NYA,mereka berjaya hamil dgn set Kesuburan Shaklee ! ~


Syukur Alhamdulillah berkat dgn izin NYA,salah seorg regular customer saya sudah berjaya hamil dgn set kesuburan yg saya suggestkan pada beliau...syukur sgt2,saya pula yg terlebih excited bila diberitahu di WhatsApp pagi tadi...mesti beliau dan suaminya sdg happy mendengar khabar berita gembira ni kan?? apa2 pon smuanya atas izin dari Allah Taala...kita hanya mampu berusaha dan selebihnya mmg Dia yg akan tentukan apa yg terbaik utk smua hamba2 NYA...

utk yg dh berjaya hamil, mesti stop gla dan vit e ya sbb 2 suplement ni x digalakkan bg ibu2 yg hamil...so anda dah boleh consume dgn preggy set pula yaaa...saya akan explain kan seperti di bawah yaaa...


Dunia hamil memang sgt2 indah bg wanita2 yg bergelar ibu...dan juga lumrah pada di awal kehamilan sesetengah ibu akan mengalami loya2 yg teruk atau ianya dipanggil "morning sickness" .Bagi saya, tidak best kalau kita sbg ibu tiada pengalaman seperti ini...mmg la ianya agak susah bg kita,tetapi jangan lupa,jikalau kita redha & tenang menghadapi saat2 itu,ianya merupakan satu pahala yg Allah dah janjikan utk ibu2 yg hamil...cube search smula kebaikan2 yg Allah bg utk wanita2 yg mengandung ni...Masya Allah,sgt2 bnyk kelebihan nya dan secara jujurnya,kalau diajukan soalan ini utk saya,samada saya ingin hamil smula,jwpn saya " iya memang nak!! " sbb saya rasa saat2 hamil itu mmg sgt2 indah,dgn layanan yg best2 dari smua pihak dan paling best, doa kita ketika pregnant ni,Allah cpt kabulkan...x percaya?? bg wanita2 yg hamil di waktu ini,ambillah kesempatan yg ada ni,doa seberapa bnyk yg anda mahu,insyaAllah,pasti Allah akan kabulkan...

Ok berbalik pd dunia kehamilan,di sini ingin saya kongsikan antara kebaikan2 suplement ketika kita hamil...of cource ibu2 di luar sana,mesti mahukan "baby yg berkualiti" kan?? maksud saya,sewaktu kita hamil ni laa pemakanan kita mesti kene jaga..dan juga jgn lupakan pengambilan suplement utk si bayi anda ..sbb apa yg kita makan & minum akan mempengaruhi bayi di dlm perut kita.Nasihat saya,janganlah terlalu berkira utk memberikan yg terbaik utk bayi anda di dlm perut.

Ramai juga para ibu yg email kpd saya bertanyakan ttg " adakah suplement2 ini selamat utk saya dan juga bayi dlm kandungan saya?? jwpn saya,of cource ianya slmt malah sgt2 baik hasilnya bile kita consume suplement yg bagus sbb apa yg kita mkn,akan beri khasiat pd bayi kita.

Dan ada juga yg bertanyakan, adakah bila saya consume suplement set preggy ni kulit anak jadi sensitif?? jwpn saya , "tidak!! sbb smua suplement2 yg saya suggestkan ni bagus utk perkembangan bayi di dlm perut kita,bagus utk skin mommy dan juga baby,tuh sbb saya suggestkan,ambil suplement di awal kehamilan.

ok bwh ni saya nyatakan set2 ibu preggy utk 1st trimester & juga 2nd ,3rd trimester..saya nyatakan skali smua kebaikan2 suplement ni ya...:-


1.    Vitalea (LENGKAP DGN IRON) – Multivitamin yang sangat lengkap dengan zat besi. Penting untuk pembinaan sel darah, supaya ibu tidak pitam dan anak membesar dengan sihat.

2.    B complex (LENGKAP DENGAN ACID FOLIC), – Lengkap dengan biotin dan folic asid yang sangat perlu untuk pembentukan sel darah merah yang sihat dan secara langsung membantu anak membesar dengan sihat. Si ibu akan turut rasa lebih tenang dan mudah mengawal tekanan perasaan.

3.    Vitamin C – Perlu untuk peningkatan sistem imun oleh tubuh. Mamandangkan ia adalah vitamin yang larut air, ia mudah musnah apabila kita berpeluh, terdedah dengan matarhari dan apabila kita stress. So pengambilan vitamin C sangat la penting.

4.OsteMatrix(calcium magnesium) – Adalah kalsium , magnesium dan lengkap dengan Vitamin D. Tanpa vitamin D yang mencukupi ia boleh mengganggu penyerapan zat kalsium itu sendiri. Ianya juga bukan hanya dari kalsium karbonat semata-mata dan ini adalah sangat bagus kerana mengurangkan risiko batu karang dan sembelit.Kalsium perlu bukan hanya untuk gigi tetapi untuk pembinaan sel darah . Sebab itu apabila badan kurang kalsium, ianya akan diambil dari tulang dan ini akan memberi risiko kepada ibu yang melahirkan dan menyusu kekurangan kepadatan tulang dan akhirnya mendapat risiko osteoporosis iaitu kerapuhan tulang.



utk trimester ke 2 & ke 3,hanya tambahan omega guard shj..ibu2 juga boleh consume ESP SOY PROTEIN sepanjang kehamilan.

1.    OMEGA GUARD (MINYAK IKAN) -OmegaGuard mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis Asid Lemak Omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA. EPA menyihatkan jantung & sendi, manakala DHA penting bagi perkembangan & fungsi otak. DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan otak dan mata baby. untuk preggy mommies pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan.


testimoni client :-


Assalam hanny,

Seperti yg dijanjikan,i nak bg testimoni set preggy yg i consume since i preggy 2 month++...n now kandungan i dah masuk 3rd trimester..

Mula2 mmg rasa takut utk try set preggy,maklumla anak 1st kan..so i lebih berhati2 then b4 i decide nak beli set ni,i bnyk search internet ttg kebaikan set preggy shaklee ni...mmg betul apa yg u advise dlm email tuh...then i terus decide utk beli fullpack set preggy tuh dgn u

Mmg x dinafikan, org preggy ni morning sickness nya lain mcm sket...so i x de laa mabuk teruk sgt,x tahu la kalau i consume set preggy tuh membuatkan i kurg morning sickness mcm yg u ckp tuh...then i teruskan pengambilan suplement set preggy tuh ikut seperti jadual yg hanny bg...cuma ubat doc tuh i just amik obimin shj + set preggy shaklee ni.

Mmg bnyk perubahan yg i sndiri alami especially dr segi skin,kalau x before preggy muka i mmg agak kusam tp since i preggy ni,ramai yg menegur skin i lbih moist & glow...dari segi perkembangan bayi dlm perut,doc kata alhamdulillah baby membesar dgn baik...dari segi kesihatan pula,i x de masalah yg pelik2 mcm kencing manis,darahtinggi,alhamdulillah smua x de...syukur...

I x sbr nak melihat baby shaklee i ni..thanks hanny sbb bnyk guide i psl suplement2 ni..yerla,u kan dh expert bab2 ni,so mmg i refer pd u la pasni...

I akan update ngn u bila i dh slmt bersalin nnt ya...nnt i akan beli set confinement & bf set & skincare ya....thanks dear..

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Bagi yang ingin mengetahui lebih lanjut serta konsultasi percuma hubungi melalui,
Email : honey_nurhaliza@yahoo.com

************************************************************************************************


Anda bekerja atau tinggal berdekatan dengan mana2 tempat ini?

Subang Emphire Tower,
Jalan Todak Seberang Jaya Perai
Medan IStana Ipoh
Taman Molek JB
Wangsa Maju KL
Jalan Sultan Yahya Petra Kota Bharu
Wisma Damai, Jalan Damai Kota Kinabalu.


Anda boleh ke Shaklee outlet yang berdekatan dengan anda dan membeli menggunakan ID saya ( sila email utk dptkan my id no)  

Nak pendapatan sampingan & join group saya? Sila emel honey_nurhaliza@yahoo.com utk mengetahui tips bagaimana  mendapat income 4 -5 angka. tiada apa yg mustahil jikalau kita berusaha,Bimbingan disediakan.

SUPPLEMENT AKAN MEMBERI IMPAK YANG HEBAT APABILA SEMUANYA DILAKUKAN DENGAN ISTIQAMAH...IAITU BERTERUSAN.

~ Nak Kulit Cantek Perlu Rajin & Istiqamah ~


Syukur Alhamdulillah,hari ini dah masuk 10 hari kita smua berpuasa kan?? Ramai client2 saya yg mengambil kesempatan Ramadhan ni utk mencuba set ramadhan yg saya suggestkan pd entry yg lepas dan alhamdulillah kesemuanya beri feedback yg sgt2 baik...rasa puas bila apa yg saya kongsikan memberi manfaat pd smua client2 tersayang saya...

Ok kalau baca komen Dr Muhaya kat atas tuh,saya sgt2 bersetuju dgn pendapat beliau sbb mmg lumrah kdg2 kita lebih berbelanja ke arah material lain berbanding dgn kesihatan ,x kiralah kesihatan seluruh badan mahupun kesihatan kulit...sbb bila skin dah bermasalah baru kita akan cari solution nya...betul x?? ini saya akui sbb hampir kesemua yg email pada saya 100% adalah mereka2 yg mengalami masalah kulit..dan saya sgt2 happy bila mereka punyai sikap utk berubah demi kesihatan & kecantikan kulit .

Ramai yg tanya,mcm mana ya nak dapatkan kulit yg tanpa cela,cantik,sihat,gebu...jwpn saya adalah " istiqamah kan lah dlm amalan suplement" dan ader juga yg bertanyakan " kak hanny,if skin saya dh ok kan,perlu x saya stop suplement2 ni?? dan jwpn saya adalah " depends,tp kalau nak skin yg lebih cantek,istiqamah kan sampai bila2...lagpon saya rasa sgt2 berbaloi jika anda consume with fullpack sbb ianya bertahan selama 4 bulan..so berbaloi la kan dgn wang yg anda keluarkan...betul?? 

So far saya perhatikan smua regular2 customer saya mendapat hasil yg baik dr suplement yg saya suggestkan,mesti akan repeat order smula setelah 4 bulan...sbb mereka percaya "istiqamah" tuh yg akan membuatkan anda begitu yakin dgn kulit yg telah anda perolehi...syukur alhamdulillah...

Bagi pembaca2 yg masih belum mencubanya,masih belum terlambat utk anda mencuba set suplement skincare tp sebelum tuh anda kene email pd saya dulu jenis prob skin yg anda sdg alami...dan step seterusnya,saya akan suggestkan set2 yg bersesuaian mengikut jenis prob skin anda yaa...

ADA TINGGAL 2 HARI LAGI UTK PROMOTION BEST PRICE UTK SMUA ITEM SUPLEMENT SKIN...PROMOTION NI AKAN TAMAT ESOK 31 JULAI 2012 ( SELASA )...SO ANDA BOLEH TERUS EMAIL KPD SAYA DAN DI HUJUNG EMAIL ANDA TUH,SILA REQUEST PRICE PROMO YAA...

EMAIL ME : honey_nurhaliza@yahoo.com

di bawah ni saya selitkan beberapa testimoni yg sempat saya update...if ader kelapangan masa lagi,saya akan updatekan tetsimoni2 latest dr smua client2 saya yaaa...









25 July 2012

~ Puasa - Jom Workout utk Kuruskan bdn utk kekal Cantek Di Hari Raya Nnt ~

Assalamualaikum buat semua pembaca2 blog saya...ceria x hari ni??

Alhamdulillah arini 25 Julai 2012 dah 5 hari kita berpuasa kan?? Hope kita smua dpt menjalani ibadah puasa dgn begitu baik skali dan jangan lupa ambil kesempatan sempena Ramadhan ni,kita upgrade smula amalan2 kita yaa...sama2 perbaiki kelemahan2 yg ada...mana2 yg terdedah tuh,apa kata sempena Ramadhan ni,kita tutup aurat kita sebaik mungkin,mana tahu Ramadhan tahun ni sbg 1 langkah pertama utk kita berubah ke arah yg lebih baik...InsyaAllah...

Ok straight to the point,arini saya nak cerita tentang program kuruskan bdn di bulan puasa,saya percaya mst kaum2 wanita seperti saya,gigih utk turunkan berat bdn sempena Bulan Ramadhan ni...secara jujurnya,saya sndiri masih gegeh berdiet utk capai berat ideal saya iaitu 45kg...sbb saya ni rendah je orgnya..lebih kurang 154cm je...tuh sbb saya x boleh gemuk2,sbb nnt nmpk mcm "penguin merayap"...

Sape kata bulan puasa ni anda x boleh bersenam?? x boleh berworkout...x boleh sit up dan mcm2 lagi aktiviti senaman...act boleh,tp jangan la workout yg heavy2 tuh sbb takut pengsan plak nnt...so far alhamdulillah my trainer sgt2 mengambil berat atas usaha yg saya lakukan utk kuruskan bdn...

Nnt saya akan kongsikan cara2 workout yg simple2 utk bulan Ramadhan ni ya...dan juga menu2 yg saya amalkan ketika berdiet...jangan risau,saya x kan kedekut ilmu punya...saya akan kongsikan dgn pembaca2 di luar sana...yg pnting,anda kuat smgt,rajin usaha utk dptkan berat badan yg ideal...sbb yg nak cantek pon bukannya saya sorg,smua  org nak cantekkan bdn juga rite?? tp awal2 saya ckp,saya TIDAK mengamalkan ubat2 jamu,pil2 kurus utk turunkan berat bdn saya yaa...sbb saya takut ianya beri kesan jangka masa panjang,apa yg saya lakukan adalah suplement + workout+ diet jaga mkn...ITU SAHAJA!...saya akan KONGSIKAN nnt...nak tahu?? sila2 la buka blog saya ni utk mendapat serba sedikit ilmu yg x sebarapa yg nak bakal saya kongsikan dgn anda...

ok arini saya nak cerita ttg sit up...pernah lakukan sit up x?? ke x pernah seumur hidup?? sakit x bila sit up??



Sit Up Yang Sakit!

Sebenarnya bukan sit up yang sakit, yang sakit sebenarnya adalah orang yang baru kali pertama lakukan sit up.. Sakit ada masalah ke? Bila sakit tak ada masalah, ia memang sepatutnya akan sakit di bahagian perut sebab otot otot di perut mula koyak.. Pergghhh.. "koyak" macam ngeri je kan..
Bagi mereka yang melakukannya buat kali pertama, tak payah risau.. kerana rasa sakit akan hilang selepas seminggu.. Saya faham sangat bagaimana rasa sakitnya tu:1. rasa macam tegang di perut bila kita nak tegakkan badan
2. rasa sangat-sangat tak selesa sebab perut .. adoi camne nak explain ni, (buat dululah baru tau rasanya tu)

Tips nak lakukan sit up
1. Cuba lakukan sit up dengan kepelbagaian posisi dan teknik. Ada banyak caranya di youtube
2. Lakukan sit up 10 kali dengan ulangan 3 set bagi yang baru nak bermula.. Kalau dah mula rasa sakit tu, bagus, otot dah koyak
3. Semasa melakukan sit up, Waktu naik ke atas merupakan waktu anda menghembus nafas.
4. Jangan buat laju-laju, yang penting ialah anda rasakan tekanan di bahagian perut.
5. kalau bdn anda berat nak buat sit up,boleh beli bantuan sit up kat kedai fitness concept tuh...dlu masa bdn saya berat ( 88kg ) , mmg saya perlukan bantuan utk sit up tuh,but now bdn dah ringan sket,saya dah x perlukan bantuan tersebt,smuanya buat sndiri...so lama2 anda akan biasa dan akan berasa lebih seronok...trust me!
"tapi sit up sakit kak camne?"... tanya salah seorang dari anda.

Sakit di bahagian perut dalam tempoh seminggu adalah lebih baik daripada sakit hati kerana diperli seumur hidup.. Kata nak kurus? 



[Tips Kuruskan Badan] Tentang air..


Nak kuruskan badan kan.. Ikuti tips ini OK:
1. Minum air sekurang-kurangnya 3.5 liter sehari.. tp kalau anda nak ikut cara saya,saya wajib 5 liter air ! Air dapat membantu tubuh anda memFLUSH toksin yang berkumpul dalam badan.
2. Bila anda bangun pagi, perkara pertama yang anda lakukan ialah capai botol air anda dan minum air tersebut. Pastikan botol air menjadi kawan baik anda di malam hari.
3. Minum air sebelum anda mula makan pagi, tengahari dan malam.
4. Air yang saya maksudkan ialah air kosong ya, bukan air sirap dan air bergas.. (terfikir nak tulis point ini takut ada yang jadikan Coke sebagai peneman waktu tidur nanti)
5. Malas nak minum air? Ohh.. Malas ya.. sebab air kosong tak ada rasa kan.. kann.. Jadi, sila makan buah-buahan.. dalam buah pun ada air juga.. (ada fibre lagi)
6. "Kak,saya nak minum teh atau kopi boleh?" -- boleh je, try teh cina tanpa gula atau kopi tanpa.. er.. err takkan kopi tanpa gula pula.. Kopi kurang gula.






ingin tahu suplement basic utk turunkan berat bdn secara selamat?? email me honey_nurhaliza@yahoo.com...JANGAN LUPA REQUEST BEST PRICE YA!






22 July 2012

~ Sharing is Loving - cara dptkan skin yg lebih tegang & glowing,jom try buat masker dgn Collagen Shaklee ! ~


close up collagen shaklee yg sgt2 best...anda patut mencubanya utk kesan yg lebih efektif


ini bahan2 yg saya gunakan utk dijadikan masker utk kulit wajah saya setiap hari...

Memang x dinafikan,terdapat pelbagai jenis produk2 kecantikan di pasaran skrg kan?? mcm2 produk ada dr semurah2 produk sehinggalah semahal2 produk...tp bukan harga yg menjadi ukuran tetapi kualiti...prinsip saya , x semestinya produk mahal2 tuh berkualiti dan ader juga produk2 yg murah yg tidak berkesan lgsung...so saya lebih suka try n error...sbb dlm usia saya yg dh pon mencecah 30 thn ni,mmg skin saya amat2 perlukan collagen utk kelihatan lebih muda dr usia sebenar...bukan x mahu terima kenyataan usia dah lanjut,tp pabila menjaga kulit dgn baik,ianya satu kepuasan utk saya dan suami...mst ada pembaca2 yg sependapat dgn saya kan??

ok x mo berceloteh panjang sbb saya sgt2 teruja utk kongsikan apa yg dh saya buat dgn collagen ni...sbb kan collagen ni tidak sesuai utk saya sbb masih menyusukan baby ieman saya,maka saya cari alternatif lain utk tidak ketinggalan merasai kebagusan produk tersebut...inipon setelah saya diberitahu oleh seorg sahabat saya ttg kebagusan produk collagen ni...

Entry yg lepas,saya ader kongsikan ttg kebaikan & info serba sedikit ttg collagen dan alhamdulillah ianya mendapat sambutan yg sgt2 menggalakkan di blog saya...sbb saya yakin,wanita2 kat luar sana nak lebih cntek & kelihatan muda di hari lebaran yg bakal menjelang nnt...

Ok jom saya kongsikan...

sbb kan saya tidak boleh makan collagen ni,maka saya jadikan collagen ni sbg masker harian saya...so ianya lebih jimat tahan utk sbulan lebih penggunaan sbb 1 sachet tuh boleh buat 4x masker...

jom saya ajarkan step2 nya ya:-

1) pastikan campur collagen 1/4 dgn soothing radiance whitening softner..so blendkan dlm mangkuk kecil kemudian ratakan ke permukaan kulit wajah...

2) setelah ratakan ke muka,biarkan ianya kerring selama 15-20 minit

3) apabila dah kering,maka boleh la bilas dgn menggunakan air suam ...buat 1x sehari dan anda akan dpt melihat hasilnya secepat yg mgkin ...

Selamat Mencuba !

kesan dan faedah pengambilan Collagen Powder:
  • ANTI PENUAAN – mengurangkan liang pori-pori (pori-pori terbuka), kedutan dan garis halus.
  • MENGHIDRATKAN – Melembapkan kulit
  • MENGEMBALIKAN KEANJALAN KULIT – Menjadikan kulir anjal, lembut dan tegang
  • MELICINKAN – Tingkatkan kelicinan kulit
  • MENYUBURKAN – Menyuburkan rambut dan kuku yang sihat
  • MENCERAH – Mengurangkan pigmentasi, jerawat dan kulit tak sekata
  • MENEGANG – Membantu menegang dan menganjalkan payudara
****************************************************************************************************
cara mudah utk mendapatkan produk terbaek ni :-


1) email saya di honey_nurhaliza@yahoo.com  ( serius buyer,saya x kan layan backout buyer yg saya dh list kan ) 


2) nyatakan jenis2 prob skin yg anda sdg alami.


3) last skali sila request utk dptkan best price.


4) sila nyatakan bila anda boleh membuat payment..payment b4 jam 12tghari,saya akan kurierkan pd hari yg sama.


5) tunggu produk anda sampai di keesokan harinya @ 1-2 hari waktu bekerja .


6) bila brg dh smpi,sila maklumkan di email saya..saya akan guide jadual mkn utk anda.


p/s: bg yg ingin membeli sendiri di branch2 shaklee ,sila request my id no di email saya yaa...then attachkan resit pembelian utk saya guide anda cara pengambilan suplement yg betul.


atau


Anda bekerja atau tinggal berdekatan dengan mana2 tempat ini?

Subang Emphire Tower,
Jalan Todak Seberang Jaya Perai
Medan IStana Ipoh
Taman Molek JB
Wangsa Maju KL
Jalan Sultan Yahya Petra Kota Bharu
Wisma Damai, Jalan Damai Kota Kinabalu.


Anda boleh ke Shaklee outlet yang berdekatan dengan anda dan membeli menggunakan ID saya ( sila email utk dptkan my id no)  

Nak pendapatan sampingan & join group saya? Sila emel honey_nurhaliza@yahoo.com utk mengetahui tips bagaimana  mendapat income 4 -5 angka. tiada apa yg mustahil jikalau kita berusaha,Bimbingan disediakan.

SUPPLEMENT AKAN MEMBERI IMPAK YANG HEBAT APABILA SEMUANYA DILAKUKAN DENGAN ISTIQAMAH...IAITU BERTERUSAN.


SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA THN NI 
IKHLAS DARI SAYA CPM HONEY NURHALIZA...




20 July 2012

~ New Product : Collagen Powder Shaklee..terbaekkk !~


Apakah kolagen? Kolagen adalah struktur protein yang bertindak sebagai perekat antara sel. 75% dari kulit kita terdiri dari kolagen.
Struktur kulit
Perlukah kolagen?
Ya, kerana kolagen dalam badan semakin berkurang, dan seiring dengan itu nutrisi yang menjaga kolagen yakni antioksidan juga semakin diperlukan oleh tubuh.
Kolagen adalah serat protein yang paling banyak terdapat dalam badan manusia. Ia didapati dengan banyak pada kulit, tulang rawan, tisu2 dan dalam kuku serta rambut.
Fungsi kolagen ialah sebagai penyokong tubuh kita. Paras kolagen menyerlahkan rupa yang sihat dan susuk tubuh yang terampil.
Kolagen semakin berkurangan selari dengan usia. Ia juga berkait dengan nutrisi yang diperlukan oleh kolagen yakni antioksidan. Jadi tidak hairan kekurangan vitamin Cmenyebabkan kulit kelihatan kering berkedut dan luka lambat bercantum.
Secara amnya, kolagen juga memainkan peranan dalam kesihatan tendon. Kehilangan kolagen menjejaskan kesihatan tulang dan sendi.
Kesan kekurangan kolagen menampakkan kesan penuaan terutama pada kulit dan wajah.
Antaranya ialah:
- Kedutan, pori2 terbuka dan garis halus kelihatan.
- Kulit kering dan mengelupas
- Kulit semakin kurang keanjalan
- Kulit menjadi kasar
- Rambut menipis dan gugur
- Pigmentasi
- Payudara tidak tegang dan anjal lagi
- Mata rasa kering
Seiring dengan permintaan pasaran kecantikan dan kesihatan, Shaklee telah mengeluarkan produk baru iaitu Collagen Powder Shaklee dan telah melalui beberapa kajian saintifik sebelum dikeluarkan di pasaran. dan pastinya ia juga halal dan boleh dimakan tanpa was-was!
Collagen Powder Shaklee

Apakah kesan dan faedah mengambil Collagen Powder?
Ia mengandungi red snapper scale @ sisik ikan merah, dan terbukti sisik ikan merah ini dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Selepas penggunaan selama 8 minggu, keputusan menunjukkan kulit menjadi lebih baik secara menyeluruh.
Collage Powder terbukti berkesan untuk:
- Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
- Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
- Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%
- Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%
- Meningkatkan pemakaian kekal mekap sehingga 60%
- Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%
- Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%
- Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%
- Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%
Justeru, kesan dan faedah pengambilan Collagen Powder:
  • ANTI PENUAAN – mengurangkan liang pori-pori (pori-pori terbuka), kedutan dan garis halus.
  • MENGHIDRATKAN – Melembapkan kulit
  • MENGEMBALIKAN KEANJALAN KULIT – Menjadikan kulir anjal, lembut dan tegang
  • MELICINKAN – Tingkatkan kelicinan kulit
  • MENYUBURKAN – Menyuburkan rambut dan kuku yang sihat
  • MENCERAH – Mengurangkan pigmentasi, jerawat dan kulit tak sekata
  • MENEGANG – Membantu menegang dan menganjalkan payudara


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

collagen tidak digalakkan bg ibu2 yg hamil & menyusukan bayi yaa...tetapi anda boleh menggunakan nya...ingin tahu lebih lanjut?? email me honey_nurhaliza@yahoo.com


~ Pregnancy Testimony~


Syukur Alhamdulillah esok pada tanggal 21 Julai 2012 ( Sabtu ) semua umat Islam akan menjalani ibadah puasa...sekejap betul masa berlalu kan?? sbb last year saat2 cmni,saya sdg sarat & sakit di hospital utk bersalin kan si kecil Danish Ieman.. ( baca ieman ya bukan leman ,hehe ) dan pada puasa thn lepas,selama sebulan saya x dpt menjalani ibadah puasa sbb sdg berpantang...but InsyaAllah,thn ni saya juga mcm sahabat2 yg lain jugak,nak rebut pahala bulan Ramadhan dan juga Lailatul Qadar...insyallah....

Saya sgt2 bersyukur kerana ramai client2 saya yg berpuas hati dgn hasil yg mereka perolehi dgn set2 suplement yg saya suggestkan selama ni...dan anda juga patut rasa bersyukur sbb Allah yg gerakkan hati2 anda smua utk membeli suplement2 tersebut...tiada kata lain yg dpt saya ucapkan melainkan "Alhamdulillah"

Saya pasti,Ramadhan kali ni tentu ramai ibu2 yg pregnant kan?? tp jangan jadikan alasan tersebut utk anda tidak dpt menunaikan ibadah puasa dgn sempurna...lg best sbb anda dpt "berpuasa penuh" nnt...besar ganjaran nya yg telah Allah janjikan...so kene kuat smgt sket laaa...insyallah anda boleh!

Bercerita ttg dunia kehamilan ni,mmg sgt2 indah bg saya..itu bg saya laa,x tahu pula pd pndpt org lain...tp saya juga yakin,ibu2 di luar sana pasti merasai apa yg saya rasakan ketika dlm dunia kehamilan ni...morning sickness mual2,loya2,muntah2,pening tuh biasa bg ibu2 yg hamil...Allah nak beri pahala utk ibu2 yg kuat menghadapinya tanpa sebarang rungutan...kene ingat tuh! :)

Entry kali ni saya nak sharekan satu lg testimoni ibu preggy yg sgt2 berpuas hati dgn set preggy yg saya syorkan pd beliau...jom kita baca...

salam hani...

alhamdulillah.. smlm akak pi checkup klinik... sume result OK, EXCELLENT...
berat badan akak naik pun yg patut2 je...
b4 ni akak kurang darah... smlm cek darah dah normal balik...
bp pun sama... baby lak aktif, sihat... x sabar nak tunggu baby lahir... 

yang paling best... kali ni pregnant akak xpenat tau... sungguhpun pg2 dah bgn awal... kat pej pun byk keje..
tp bila balik rmh, akak leh sambung buat keje rmh, masak, etc... tido mlm mesti pk 11++... tp alhamdulillah... bgn pg esoknya badan segar je...

masa pregnant anak akak 3 org sebelum ni, masuk 5bln sure sakit pinggang... kalau tido nak beralih dari kiri ke kanan mesti seksa...!!! skrg leh tido dgn nyenyaknya...

tang kulit muka yg best... jerawat yg suka dok nyorok2 (whitehead) bawah kulit tu pelan2 dah xde... suka akak...!!!!

alhamdulillah... set preggy tu mmg bagus la... akak paling suka ESP... akak bancuh dgn fresh milk.. sedappp!!!!
smpi kadang2 anak2 pun tumpang minum sikit...

tkasih hani sajes set preggy tu utk akak...

1 lg, akak nak tanya... ESP tu sebotol brp? psl apa, nak posa ni kan... kena stamina lebih sikit... stok mcm nak surut dah tu... akak pg2 minum ESP tu so kat opis xla lapar sgt... 

nnt hani bgtau eh.. tocei hani!!!

semoga akak dpt menjalani ibadah puasa dgn baik thn ni,insyallah...


************************************************************

cara mudah utk mendapatkan produk terbaek ni :-


1) email saya di honey_nurhaliza@yahoo.com  ( serius buyer,saya x kan layan backout buyer yg saya dh list kan ) 


2) nyatakan jenis2 prob skin yg anda sdg alami.


3) last skali sila request utk dptkan best price.


4) sila nyatakan bila anda boleh membuat payment..payment b4 jam 12tghari,saya akan kurierkan pd hari yg sama.


5) tunggu produk anda sampai di keesokan harinya @ 1-2 hari waktu bekerja .


6) bila brg dh smpi,sila maklumkan di email saya..saya akan guide jadual mkn utk anda.


p/s: bg yg ingin membeli sendiri di branch2 shaklee ,sila request my id no di email saya yaa...then attachkan resit pembelian utk saya guide anda cara pengambilan suplement yg betul.


atau


Anda bekerja atau tinggal berdekatan dengan mana2 tempat ini?

Subang Emphire Tower,
Jalan Todak Seberang Jaya Perai
Medan IStana Ipoh
Taman Molek JB
Wangsa Maju KL
Jalan Sultan Yahya Petra Kota Bharu
Wisma Damai, Jalan Damai Kota Kinabalu.


Anda boleh ke Shaklee outlet yang berdekatan dengan anda dan membeli menggunakan ID saya ( sila email utk dptkan my id no)  

Nak pendapatan sampingan & join group saya? Sila emel honey_nurhaliza@yahoo.com utk mengetahui tips bagaimana  mendapat income 4 -5 angka. tiada apa yg mustahil jikalau kita berusaha,Bimbingan disediakan.

SUPPLEMENT AKAN MEMBERI IMPAK YANG HEBAT APABILA SEMUANYA DILAKUKAN DENGAN ISTIQAMAH...IAITU BERTERUSAN.


SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA THN NI 
IKHLAS DARI SAYA cpm HONEY NURHALIZA...
13 July 2012

~ Info Kulit Cantek- 6 makanan super untuk kulit cantik ! ~








Anda mungkin membelanjakan sebagian besar gaji untuk serum dan krim mahal yang menjanjikan kecantikan kulit...betul x?? yeahhh itu diri saya yg dlu,...saya terlalu obses dgn serum2 yg berada di pasaran..  Namun percayalah, produk mahal itu tak akan banyak membantu tanpa ditunjang makanan sehat yang bersahabat dengan kulit. Tentu saja, kulit Anda akan memetik manfaat amat besar dengan nutrsi yang tepat, termasuk lemak yang menyehatkan, protein yang cukup, sayur mayur serta buah-buahan. Namun ada 6 punca makanan yang menonjol dan terbukti sejak lama mampu membuat kulit lebih kencang dan bersinar dari dalam. Nak tahu?? jom baca sampai abes...


Ikan
Ikan berlemak seperti salmon, tilapia, dan cod sangat kaya dengan asam lemak omega 3. Dan ini kabar yang harus Anda perhatikan, sebab tubuh kita tidak bisa memproduksi asam lemak omega 3. Dengan menambahkan asam lemak esensial ini ke dalam makanan, maka kulit Anda akan berterima kasih karena terjaga kelembabannya dan tak mudah iritasi. Sudah ada bukti ilmiah manfaat asam lemak omega 3 dalam memperkuat kulit, terutama bagi mereka yang menderita penyakit kronis seperti rosacea dan atopic dermatitis. Selain itu, sejumlah ikan (cod dan salmon) kaya dengan vitamin D yang penting untuk tulang. Jika Anda tak mengonsumsi ikan karena suatu sebab, cobalah mengonsumsi telur yang belakangan ini difortifikasi dengan asam lemak omega 3 dan dari sumber tumbuh-tumbuhan seperti walnuts dan hazelnuts. Bagi yang vegetarian sepenuhnya, mungkin perlu menambahkan suplemen vitamin D harian.

Teh hijau
Teh ini mudah ditemukan dimana-mana dengan harga yang tidak terlalu mahal. Anda bisa meminumnya rutin setiap hari karena teh kaya antioksidan yang berguna untuk kesihatan kulit. Minumlah setidaknya tiga cangkir teh hijau per hari untuk memerangi penuaan diri dan peradangan kulit. Sejumlah studi menegaskan bahwa antioksidan di teh hijau bahkan dapat mengurangi risiko anker kulit. Jadi, enyahkan soda dan mulai minuman yang bersahabat dengan kulit.

Brokoli
Kaya vitamin A, C, dan K, jenis sayuran ini memang sayuran super yang kaya manfaat. Vitamin A menurunkan produksi minyak, vitamin C merupakan antioksidan ampuh dan vitamin K membantu mencegah memar.

Minyak biji bunga matahari @ gla complex
Mungkin manfaat asam lemak omega 3 sudah banyak diketahui, namun asam lemak omega 6 seperti asam linoleat yang terdapat di minyak biji bunga matahari juga penting bagi kesehatan kulit. Seperti halnya asam lemak omega 3, asam lemak omega 6 juga mencegah kekeringan kulit dan peradangan, juga penting untuk pembentukan prostaglandin, hormon yang mempertahankan semua sel tubuh bekerja dengan baik.

Almond
Almond tak boleh dilupakan untuk meningkatkan kandungan  vitamin E di dalam tubuh, yang juga antioksidan penting untuk kesehatan kulit. Pakar kulit menegaskan bahwa mengambil vitamin E secara oral dapat meningkatkan kadar kelembaban vitamin tersebut di permukaan kulit. mmg terbukti bagus buat siapa saja yang cenderung punya kulit kering.



Suplement skin
Perkara yg last ni jarang org lakukan atau dgn erti kata lain "istiqamah kan" sbb bg pndgn jujur saya,mereka lebih bersemangat nak jaga pabila skin dh makin kusam,naik jerawat n jeragat sana sini...tp bila dh dpt hasil skin yg baik,maka istiqamah nak meneruskan amalan suplement ni semakin dilupakan...betul?? cube tnya diri sndiri,sejauh mana istiqamah nya kita menjaga bab2 kecantikan kulit ni...


Kita boleh lihat kulit org yg menten amalkan suplement dgn org yg langsung tidak mahu amalkan suplement...mmg sgt2 ketara perbezaan nya dr struktur kulit...org yg menjaga dgn suplement,kulitnya lebih sihat,halus mulus,gebu,pori2 kat muka langsung tidak kelihatan berbeza pula dgn org yg tidak mentenkan suplement, wajahnya lebih nampak kusam,tidak bermaya,pori2 muka jelas kelihatan


So anda inginkan kulit yg bagaimana?? jikalau nak skin lebih sihat,cntek dan halus,jom berubah ke arah kebaikan mengamalkan suplement2 ni...sbb yg nak cntek pon bukan diri saya,diri anda juga kan?? 




ramai yg bertanyakan saya di email " bagaimana ya saya nak mentenkan mkn suplement ni hari2...sbb saya bekerja di office " 


jwpn saya : org yg berusaha cntekkan kulit,akan mencari inisiatif bagaimana nak istiqamah mkn hari2 walau di mana saja ia berada..maka suggestion saya,anda boleh membeli bekas ubat yg comel pink mcm kat atas ni...so sng la utk anda bawa ianya ke mana2...so x de alasan lagi utk tidak mengamalkan suplement...bekas ni pon sng nak bawak kalau travel ke mana2...comel dan mudah dibawa ke dlm handbag anda....


kalau anda berminat nak beli bekas ubat comel mcm kat atas ni,boleh request di email order anda tuh ya...nnt saya bg best price utk total smua harga suplement yg anda perlukan...


*********************************************************************************************************

cara mudah utk mendapatkan produk terbaek ni :-


1) email saya di honey_nurhaliza@yahoo.com  ( serius buyer,saya x kan layan backout buyer yg saya dh list kan ) 


2) nyatakan jenis2 prob skin yg anda sdg alami.


3) last skali sila request utk dptkan best price.


4) sila nyatakan bila anda boleh membuat payment..payment b4 jam 12tghari,saya akan kurierkan pd hari yg sama.


5) tunggu produk anda sampai di keesokan harinya @ 1-2 hari waktu bekerja .


6) bila brg dh smpi,sila maklumkan di email saya..saya akan guide jadual mkn utk anda.


p/s: bg yg ingin membeli sendiri di branch2 shaklee ,sila request my id no di email saya yaa...then attachkan resit pembelian utk saya guide anda cara pengambilan suplement yg betul.


atau


Anda bekerja atau tinggal berdekatan dengan mana2 tempat ini?

Subang Emphire Tower,
Jalan Todak Seberang Jaya Perai
Medan IStana Ipoh
Taman Molek JB
Wangsa Maju KL
Jalan Sultan Yahya Petra Kota Bharu
Wisma Damai, Jalan Damai Kota Kinabalu.


Anda boleh ke Shaklee outlet yang berdekatan dengan anda dan membeli menggunakan ID saya ( sila email utk dptkan my id no)  

Nak pendapatan sampingan & join group saya? Sila emel honey_nurhaliza@yahoo.com utk mengetahui tips bagaimana  mendapat income 4 -5 angka. tiada apa yg mustahil jikalau kita berusaha,Bimbingan disediakan.

SUPPLEMENT AKAN MEMBERI IMPAK YANG HEBAT APABILA SEMUANYA DILAKUKAN DENGAN ISTIQAMAH...IAITU BERTERUSAN.


update: stok b complex & perfomance drink sudah ada di HQ bermula hari ini yaaa...so customer2 yg belum mendapat b complex,staff saya akan mula kurierkan pada hari isnin...so jom dptkan set skincare suplement dari saya + free konsultasi ...


terima kasih....



12 July 2012

~ Nak cantekkk?? jom baca testimoni ni !! ~


Hai Hanny Dear.. Assalammualaikum... 

Dah lama jugak since sya consume Vitamin2 Shaklee tapi tak penah send apa2 progress tuk Hanny.. :-) hehehe.. sya ni silent reader blog2 org.. plus sya agak jarang menonjolkan diri untuk testimoni bagai ni.. hehe.. but for Hanny my friend.. I will do it.. 

Sya hanya consume Set Skincare .. as u all know.. Vit C, B complex ngn E .. sebagai tambahan sya amk GLA dan jugak ESP.. my skin actually takde masalah sangat.. but bila dan masuk angka 30 ni .. ahakss.. penjagaan mmg amat penting.. sya suka pada kecantikan tapi dlu sya rasa nak cantik kena pakai barang mahal.. kena maintain mahal ala2 artis.. hehe.. tak mampu kot.. tapi bla tgk skin tak mcm zaman remaja dlu.. sya tergerak nak mkn supplement.. n frankly mmg sya tak penah tgk Vitamin2 bagai ni sbb dlu I was told that Vit B bole menggemukkan.. waaa.. takut tu.. hehehehe.. betahun la sya abaikan pengambilan supplement ni.. only do the facial and minum Collagen.. tu pun bru sgt ler.. hehehe.. di pendekkan citer.. sya terbaca blog hanny ni from others' comment kat FB.. tu yg sya beriya baca smpi la email Hanny sendiri.. kami berbual mcm2.. dan knowing her .. shes very nice.. suma benda Hanny ckp details.. sya consume set skincare.. Alhamdulillah .. tak smpi 2weeks.. my skin getting better .... day by day.. kecuali pada masa2 tertentu la dlm seblan tu ada gak pimples naik cuma tak semeriah mcm dlu.. terutama kat forehead.. Gla pula bagus dlm mengatur balik circle period.. sangat baik.. ESP pula buat sya kenyang ... which I like it very much in a way sya nak berdiet :-) .. i.Allah suma bole ngn Vitamin2 Shaklee but provided kena minum air kosong 3-5L perday.. but sya honestly 3L je la.. sbb weekdays bila tengah mengajar sometimes susah nak tinggalkan kelas .. hehehe...dan skrg sya nak cuba pula Set penjagaan muka Mary Kay Melacep.. sya dah order dri hanny..i.Allah kita tgu hasil nya nnt.. sya pecaya pada Istiqomah.. dan sabar... sabar itu Indah.. i.Allah kalau kita konsisten ngn apa yg kt usahakan pastinya akan mendapat hasil yg kt nak..Amin .. Anyway TQVM Hanny.. mmuaaahhhh...


skin my dear friend,sgt2 cntek & halus after mengamalkan set skincare yg saya suggestkan utk beliau...

ingin jadi seperti beliau?? dapatkan konsultasi secara percuma dari saya terlebih dahulu sebelum anda decide utk mengambil set skincare ok...



email me honey_nurhaliza@yahoo.com

**************************************************
cara mudah utk mendapatkan produk terbaek ni :-


1) email saya di honey_nurhaliza@yahoo.com  ( serius buyer,saya x kan layan backout buyer yg saya dh list kan ) 


2) nyatakan jenis2 prob skin yg anda sdg alami.


3) last skali sila request utk dptkan best price.


4) sila nyatakan bila anda boleh membuat payment..payment b4 jam 12tghari,saya akan kurierkan pd hari yg sama.


5) tunggu produk anda sampai di keesokan harinya @ 1-2 hari waktu bekerja .


6) bila brg dh smpi,sila maklumkan di email saya..saya akan guide jadual mkn utk anda.


p/s: bg yg ingin membeli sendiri di branch2 shaklee ,sila request my id no di email saya yaa...then attachkan resit pembelian utk saya guide anda cara pengambilan suplement yg betul.


atau


Anda bekerja atau tinggal berdekatan dengan mana2 tempat ini?

Subang Emphire Tower,
Jalan Todak Seberang Jaya Perai
Medan IStana Ipoh
Taman Molek JB
Wangsa Maju KL
Jalan Sultan Yahya Petra Kota Bharu
Wisma Damai, Jalan Damai Kota Kinabalu.


Anda boleh ke Shaklee outlet yang berdekatan dengan anda dan membeli menggunakan ID saya ( sila email utk dptkan my id no)  

Nak pendapatan sampingan & join group saya? Sila emel honey_nurhaliza@yahoo.com utk mengetahui tips bagaimana  mendapat income 4 -5 angka. tiada apa yg mustahil jikalau kita berusaha,Bimbingan disediakan.

SUPPLEMENT AKAN MEMBERI IMPAK YANG HEBAT APABILA SEMUANYA DILAKUKAN DENGAN ISTIQAMAH...IAITU BERTERUSAN.


09 July 2012

~ Perhatian Utk Customer Tersayang ~

Disebabkan set skincare mendapat sambutan yg sgt2 luar biasa kat blog saya ni,maka dgn ini,saya ingin mengumumkan bahawa stok B Complex & Perfomance Drink OUT OF STOCK buat sementara waktu...saya akan inform melalui email once 2 stok ini bila ianya dh restock ok...


kpd customer2 tersayang saya,terima kasih kerana membeli dgn saya dan juga terima kasih kerana sudi diri kalian smua di consult oleh saya..eheh..

kpd yg masih belum mengamalkan set skincare suplement,anda boleh lah membuat pesanan melalui email saya di honey_nurhaliza@yahoo.com....but make sure anda khatamkan dlu baca smua testimoni2 yg bgus2 di blog saya ni yaa...