30 August 2012

~ Cantek Itu Tidak memerlukan Suntikan...Hanya dgn Amalan Suplement yg Istiqamah!~




Assalamualaikum....
Akak adalah salah seorang client yang dah lebih 4 bulan mengamalkan supplement ni
(Vit B comp, vit C dan ESP)
Sedikit latar belakang,
sejak berusia 13 tahun, muka dipenuhi jerawat siap nanah lagi....derita itu sehingga umur 17thn
setelah itu alamilah parut yang maha hebatnya disamping ada jugak kekadang jerawat yang kuar

Alhamdulillah....walaupun orang mempunyai testimoni yang meletup letup...
Akak punya??? Hahahahaha.....bleh la tgk kat pic yang akak lampirkan ni...
Ketara perubahan dapat dirasakan walaupun kualiti gambar tidak begitu memuaskan
Terus terang akak nyatakan, untuk 3 bulan itu terkadang tu ada jugak yang
'terlepas' makan....bukan sengaja....namun hasilnya tetap memuaskan...
Kalau akak makan sepertimana yang dijadulakan, mungkin lagi gojes kut...hehehe

Dan setelah itu akak rasa lepas ni nak concentrate amalkan tanpa pengecualian...
Insyaallah, selain daripada dapat menjaga kesihatan kulit, kita bleh dapat manfaat lain
daripada supplement yang kita amalkan....
Moga akak juga dapat jadi cantik macam hanny....

Jom kak ila explain sket pic tu
8.3.2012 sebelum akak mencuba supplement ini tanpa sebarang makeup
31.3.2012 hampir sebulan mengamalkan supplement....masa ni ada la sedikit solekan sebab nak g kenduri...
tapi xde la solekan over pun
19.5.2012 lebih ketara nampak perubahannya sebab kulit lebih nampak lembut berbanding sebelumnya...
masih menggunakan sedikit solekan....
apapun akak akn cuba bg pic latest setelah concentrate direct ambil supplement ni
kita tengok macam mana plak perubahannya....
pic latest ada, cuma bersolek...ingatkan nak cari gambar yg tanpa solekan....
tunggu yerk...
thanks 2 hanny sebab bagi peluang ini utk kita semua

*********************************************************************

ingin dptkan kulit yg sihat,cantek dan bebas dr sebarang cela? jom sama2 amalkan suplement skincare yg saya suggestkan ni , alhamdulillah berkat izinNYA,semakin ramai client2 saya yg dh pon berjaya dptkan hasil kulit yg mereka idamkan...sbb segala2 nya perlu dirawat dr dalaman terlebih dahulu dan bukannya skincare luaran yg mahal2...

ingin dptkan best price?? today last promo 30 0gos 2012...sila email ur order ke honey_nurhaliza@yahoo.com

utk smua repeat2 customer saya,jikalau anda ingin menambah order,boleh juga terus email ke email saya seperti biasa yaa...dan sila nyatakan anda adalah "repeat customer" saya bg memudahkan saya bg "best price" utk anda purchase...

tidak lupa juga,bg anda yg bercadang ingin "membeli secara walk in menggunakan id saya,after membuat pembelian,sila attachkan resit pembelian anda,mana la tahu pembelian anda yg melebihi had layak utk dptkan free membership...sila email kpd saya seperti biasa yaa...

29 August 2012

Supplement untuk kulit cantik & sihat, bebas masalah, bebas parut, wajah lebih muda!


linda dari kanan...sungguh cantek kulitnya...banyak betul perubahan ke atas kulitnya,alhamdulillah...

salam akak, igt linda lg? hehe. slamat hari raya kak...linda dah amalkan supplement skin yg beli ngn akak tu. alhmdulilah..puas hati sgt :)) linda bg testi akak bergamba skali :) ada gamba yg linda attachkan tu.yg tak bertudung sblah kanan tu linda. yg sblah tu kazen linda. linda lebih tua dari dia, tp alhmdulilah. kalau tgk skin linda ktorg bole kate sebaya :)) hehe. ada yg igt umur linda 16. :p linda tak pakai mekap. foundation pun tak pakai. hee cma mata pakai eyeliner dgn eyeshadow skit.  skrg rasa nak try ESP plak. brp eh kak? bg best price ye ^-^ tq



bila kita ader kemahuan utk berubah menjaga kesihatan dan kecantikan kulit,maka hasilnya kita akan perolehi dgn berkat istiqamah kita,itu yg sering saya bg smgt utk smua client2 saya...syukur alhamdulillah...

*******************************************************************







These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


ingin tahu rahsia mereka?? mereka smua mengamalkan suplement2 yg saya suggestkan mengikut jenis prob skin yg mereka alami...ingin mendapatkan konsultasi secara percuma dari saya?? jangan tunggu lagi utk berubah dptkan kulit yg sihat,cantek,menawan serta awet muda....

promosi best price hanya tinggal 2 hari shj lagi ( due 30 ogoos 2012 ) 

Membantu meningkatkan sistem pertahanan badan, sebagai anti-stress (bertindak sebagai penenang – stress juga menyebabkan kulit cepat berkedut dan Nampak cepat tua), mengelakkan kulit kusam.

Membantu pembentukan kolagen - sejenis protein yang menyusun tubuh manusia. Menghasilakan kulit yang lebih licin.Vitamin antioksidan.Kekurangan boleh menyebabkan kulit kering, kasar, lembik dan mudah lebam

Melambatkan proses penuaan. Membantu mendapatkan tekstur kulit yang cantik, lebih muda.sangat membantu untuk menghilangkan parut. Vitamin antioksidan yang membantu mencegah kerosakan sel daripada ancaman radikal bebas. Ia juga membantu dalam aspek kesuburan, membantu mempercepat proses baik luka, membantu pengaliran darah dengan lebih lancar, membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.Ia juga membantu mengurangkan kolesterol dalam darah. Vitamin E seringkali dicadangkan untuk pelbagai masalah degeneratif seperti penyakit kardiovaskular, kanser dan katarak.Ia juga penting untuk kesihatan kulit dan rambut.

Untuk mendapatkan kulit yang lebih cantik, protein merupakan makanan asas yang diperlukan untuk kecantikan dan kesihatan tubuh badan kita secara menyeluruh. Badan kita terbina daripada protein. Dengan protein yang mencukupi, sel badan akan SIHAT dan membantu penyerapan vitamin lain yang diambil lebih CEPAT. Hasilnya kulit akan kelihatan lebih licin, anjal, gebu dan berseri. Isoflavon perangsang KOLEGEN yang mana menanjalkan kulit, memperlahankan kedutan, serta menganjalkan payudara. ESP juga member rasa kenyang lebih lama yang mana membantu mengurangkan berat badan. Ianya juga mengawal paras kolestrol, menyokong kesihatan jantung serta prostat.

Jika berminat untuk mendapatkkannya, boleh hubungi saya :

honey_nurhaliza@yahoo.com

ataupun bg mereka yg bercadang utk repeat order / menambah stok,rebutlah peluang 2 hari ini utk dptkan harga yg sgt menarik...

**************************************************************

Bagi yang ingin mengetahui lebih lanjut serta konsultasi percuma hubungi melalui,
Email : honey_nurhaliza@yahoo.com

************************************************************************************************


Anda bekerja atau tinggal berdekatan dengan mana2 tempat ini?

Subang Emphire Tower,
Jalan Todak Seberang Jaya Perai
Medan IStana Ipoh
Taman Molek JB
Wangsa Maju KL
Jalan Sultan Yahya Petra Kota Bharu
Wisma Damai, Jalan Damai Kota Kinabalu.


Anda boleh ke Shaklee outlet yang berdekatan dengan anda dan membeli menggunakan ID saya ( sila email utk dptkan my id no)  

Nak pendapatan sampingan & join group saya? Sila emel honey_nurhaliza@yahoo.com utk mengetahui tips bagaimana  mendapat income 4 -5 angka. tiada apa yg mustahil jikalau kita berusaha,Bimbingan disediakan di group fb saya.

SUPPLEMENT AKAN MEMBERI IMPAK YANG HEBAT APABILA SEMUANYA DILAKUKAN DENGAN ISTIQAMAH...IAITU BERTERUSAN.




27 August 2012

~ Apa Rahsia utk kulit yg sihat?? ~

Ramai client bertanyakan soalan sebegini pd saya di email...

"boleh ke kalau saya nak ambil vit e tuh 2 biji sehari?? "

jwpn saya: of cource boleh sbb vit e adalah vitamin larut air..so boleh ambil 2 biji sehari dan kesannya sgt2 best terhadap skin kita...paling ramai feedback yg mereka beri,skin lebih lembut tuh sudah pasti,jerawat makin berkurangan,wajah makin cerah dan banyak lagi testimoni2 yg bagus2...syukur alhamdulillah...tuh smua pon berkat istiqamah yg anda lakukan utk dptkan skin yg lebih sihat dan cantek...saya hanya sekadar berkongsi apa yg terbaik shj utk kalian smua...tp ader sedikit special bg anda yg purchase dgn saya,selain hrga yg sgt2 best saya berikan,saya juga akan beri free consultation utk stiap set yg anda purchase...x kiralah skincare set ,preggy set,confinement set, bf set, slimming set..smuanya saya akan guide di email...insyallah...

Tp sekiranya anda ingin dptkan skin yg lebih sihat & cantek,saya lebih suggestkan anda smua consume with set skincare...apa die set skincare?? mahal ke?? jwpn2 tuh smua anda akan dpt bila anda email saya di honey_nurhaliza@yahoo.com...dan jgn lupa request "best price" di hujung email anda yaa...

Saya ingin konsgikan ,Baru2 ni bila beraya ke rumah sanak saudara,ramai yg bertanyakan ttg kulit wajah saya dan apa yg saya sharekan, saya mengamalkan skincare set + collagen powder...itu product yg sgt2 power yg saya telah amalkan...dan alhamdulillah,melalui sharing2 itulah,mereka smua berminat utk mencubanya...saya juga telah menyediakan "set travel" yg saya isikan dlm bekas ubat comel utk saya tnjukkan pd mereka2 yg ingin mencubanya...dan alhamdulillah mereka smua terus beli fullpack set...dan semestinya berbaloi sbb fullpack tahan utk 4 month consume...

Tiada apa yg mustahil utk dptkan skin yg lebih sihat,licin,gebu dan cantek sekiranya anda terus istiqamah dlm mengamalkan set2 suplement tersebut...dan bukannya amal setakat 2-3 bulan...itu bukan istiqamah nama nya...saya dh bertahun2 lama nya dlm mengamalkan set suplement for skin dan hasilnya saya sgt2 berpuas hati ke atas kulit saya...



kami mengamalkan set suplement skincare,berminat?? sila order di honey_nurhaliza@yahoo.com


ingin mencuba set suplement skincare + collagen powder?? jom email kpd saya honey_nurhaliza@yahoo.com,jangan lupa request "best price " yaa...
15 August 2012

~ 4 Suplement Asas Untuk Mereka Yg Berdiet ~


Alhamdulillah, lagi beberapa hari shj kita smua akan menyambut bulan Syawal pula...bagaimana dgn amalan2 kita di bulan Ramadhan?? adakah sama seperti tahun2 sebelumnya atau kita dpt tingkatkan lagi ?? saya percaya, ramai yg mengambil kesempatan sempena Ramadhan utk turunkan berat bdn...tp harus diingat ya, diet anda perlulah seimbang supaya dpt turunkan berat bdn dgn cara yg baik...

Alhamdulillah dengan amalan2 suplement yg saya amalkan + diet yg seimbang + exercise+ puasa,saya dpt turunkan berat saya sebanyak 6kg...tp berat saya masih belum ideal lg walaupun pada hakikatnya saya dh berjaya memakai baju bersize kan M...kalau nak size XS x mungkin la kot...ckuplah size M utk saya...yerlah kalau dlu (last year after bersalin) dengan seberat 88kg,saya mmg memakai baju size XXL...dan alhamdulillah berkat diet yg istiqamah,tahun ni baju raya saya bersize kan M...

ingin tahu apa suplement yg saya amalkan?? jom baca apa yg saya ingin kongsikan pada entry kali ini....dan sekiranya anda berminat utk mendapatkan set2 seperti di bawah,jangan lupa request best price di hujng email anda yaa...


1) cinch shaklee
Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.
Untuk protein terbaik, anda boleh memilih samada Cinch Shake atau jika anda ibu yang menyusukan anak, jangan ambil Cinch Shake ni, tapi gantikan dengan ESP/ MealShake (ESP juga membantu mempercepatkan penghasilan susu badan)



2) Lechitin 
Berfungsi untuk memecahkan lemak2. Lecitin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak….dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah…dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.
Walau apa juga supplemen yang anda makan untuk kurus anda haruslah menjaga pemakanan seharian anda, jangan main hentam je makan sesuka hati. Kene kurangkan lemak dan minyak dan rajin2lah bersenam. Jangan lupa minum banyak air masak juga ya..

p/s – kebelakangan ni memang lecithin + alfalfa menjadi hot stuff untuk mereka yang nak kurangkan berat. Tapi pastikan ikut saranan yang diberi. Jika berat bertambah, sila check semula pemakanan harian anda dan rujuk pengedar anda kembali ya.


Product Name : Shaklee Herb-Lax® TabletsServings per Container : 120 Tablets.
Serving Size : 1 Tablet per day @ 4 biji smggu skali

3) herb lax

Menyokong Keseimbangan *
Diet yang kaya dengan serat, air yang mencukupi dan senaman yang tetap, dapat memberi sumbagan kepada pembuangan air besar yang teratur. Pada masa-masa yang tertentu, Herb-Lax yang lembut boleh membantu.
  • Julap lembut untuk kegunaan sekali-sekala*
  • Menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut bagi membantu proses semulajadi tubuh badan*
  • Daun Senna telah digunakan secara tradisional sejak beribu tahun dahulu sebagai julap semulajadi*



4) Alfalfa
Alfalfa, yang bermaksud “bapa kepada segala makanan” dalam bahasa Arab, mempunyai kedudukan yang penting dalam tradisi herba purba di India, China dan Sepanyol. Para penyembuh purba telah mempelajari melalui pemerhatian selama beberapa abad yang lalu dan kami(Shaklee) pula mengesahkan melalui sains hari ini bahawa alfalfa merupakan satu gudang zat.
Akar tunjangnya yang menganjur ke bawah sedalam 6 meter untuk mencari pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam  tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil dalam amaun yang banyak melalui proses fotosintesis yang semula jadi.
Alfalfa Complex merupakan satu Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam 1950-an. Shaklee hanya menggunakan alfalfa terbaik yang tumbuh di California yang kaya dengan pelbagai jenis zat, termasuk kalsium, fosforus, zat besi, dan magnesium serta klorofil, bioflavonoid, pelbagai mineral surih dan vitamin.
  • Termasuk alfalfa, pudina dan lain-lain
  • Tidak mengandungi fungisid, bakteriosid, hormone-hormon sintetik, pengawalatur tumbesaran atau bahan-bahan kimia 

Akar alfalfa  menembusi sehingga 20 kaki ke dalam tanah bagi memperolehi kekayaan hasil nutrien dan mineral bumi. 

khasiat alfalfa :-

Masalah resdung dan alahan:
i memang terasa bila makan Alfalfa ...especially kalau allergic terlebih makan seafood tak jadi macam dulu2.I just amik lebih Alfalfa. memang beza lah.
 
Masalah keputihan:
"...dulu mmg I makan alfalfa shaklee ni..tapi tak consistent....kejap makan kejap tidak..now baby I dah besar.... i baca artikel u tentang alfalfa shaklee ni boleh gak merawat keputihan.... I pun try la..try consistent makan...I mkn 5 biji alfalfa ..masuk hari kedua consistent makan..i perasan..keputihan kurang..kalo tak...satu hari tu 4-5 pantiliner i kene pakai.... dua hari lepas consistent dgn alfalfa shaklee...i pakai 1 je pantiliner...and tak banyak dah keputihan... wahhhh i sukerrr..betullah kata U..mmg kene makan dgn consistent dan istiqamah.. thanks dear.. i nak concentrate dgn alfalfa shaklee ni.. thanks again.."

Masalah berat badan
Isnin lepas, sempena Muadz genap 3 bulan dan ramai kata saya nampak kurus saya cuba timbang dan mengejutkan. Saya kurang 3kg dari bulan sebelumnya. Mungkinkah sebab shaklee? wallahua’lam. mungkin alfalfa yang mengandungi klorofil tu menyebabkan badan mudah lawas. dan kalau tak silap ada baca vitamin yang meningkatkan metabolisme. tak ingat yang mana satu. mungkin juga sebab itu.

testimoni: 

ok la..since I dah makan product shaklee CINCH and LECITHIN for a month…cube tekaa..dah berapa kilo berat saya turun??? heheh..jeng jeng jeng…I LOST….3 KG!!!Okla tu kan,,sebulan dapat turunkan 3Kg..lau turun mendadak nnt badan akan cepat naik..Ok ape..bukannye I bersenam pun..hehe..saya akan minum Cinch around pukul 11.30pg after I dah breakfast.
Then, saya kadang2 memang tak akan lunch pon sbb perut dah kenyang minum cinch tu..tapi saya akan lapar balik around 5-6pm. SO time ni saya akan dinner dah..saya mmg dinner awal..nnt ayah saya marah. sbb biasa org cina dinner b4 7pm..so ..my father cam tula..nk tau berat saya dulu berapa? starting from 48kg..berat saya naik smpai 65kg..antara sebab2 nye saya dinner after 7pm.mmg sape makan lewat malam bdn akan naik..so minum Cinch tu untuk gantikan makanan lain la.drpd ambik yg lemak n carbohydrate yang byk, baik minum cinch.lagipun cinch ni bukan sekadar mengenyangkan..tapi bakar lemak sekali,,n setiap malam b4 tido, saya akan ambik 3-4 capsule of Lecithin.
yang ni pun bagus gak..mmg seriously bakar lemak. setakat ni if saya makan lecithin sahaja without cinch,at least I lost 200-300gram per day..sometimes till 400gram per day,,ok la tu lemak ilang byk tu sehari..dengan keadaan I yg bukannye bersenam nie..hehe..xsempat nk bersenam..bersenam ngan window shopping je.So, sesape yg nak kuruskan badan tu..sangatla saya saran kan ambik product ni..
lagipun shaklee ni dah lama wujud kat dunia ni.So, kewibawaan product dia tak dapat di ragui la..and skang ni pun..mane2 I pegi mesti org akan cakap..diet ek??nampak kurus la skang..heheso seronok bila ade orang cakap camtu..So, I decide to keep using this product until i reach my target weight,,tapi after dah smpai target pun still nak guna jugak..coz nak maintain la plak kan??
hehe..ok

berminat? hubungi saya di email : honey_nurhaliza@yahoo.com

saya hanya akan bercuti pada sabtu & ahad ini shj dan order akan berjalan seperti biasa pada hari isnin 20 ogos 2012...

09 August 2012

~ Nak Cantek?? Jangan Merungut dan perlukan Istiqamah !

Alhamdulillah hari ni kita smua dah masuk fasa 10 mlm terakhir di bulan Ramadhan tahun ni...hanya tggl 10 hari shj lagi kita akan menyambut bulan Syawal pula...bagaimana persiapan kita smua nak sambut 10 mlm terkahir ni?? so saya pesan utk diri sndiri jugak dan juga pembaca2 blog saya,supaya janganlah kita terlalu bz siapkan persiapan Syawal tuh ,kita lupa persiapkan utk amalan2 10 mlm terakhir Ramadhan tahun ni...rebutlah bonus yg Allah nak beri utk kita smua setahun skali ni...insyallah

Ok arini saya nak sharekan betapa pentingnya kita menjaga kesihatan dan kecantikan kulit...sbb baru2 ni saya menerima email dr client2 saya yg berbunyi seolah2 seperti berputus asa...

a. akak,kenapa ya parut2 saya x hilang2 lagi??
b. akak,nak pakai apa lagi ya utk skin ni sbb skin saya kusam laa...
c. camna ya kak nak istiqamah kan mkn suplement bulan puasa ni...saya nak dptkan skin yg sihat n cntek.

itu antara rungutan2 yg saya terima melalui email saya...dan bila saya consult mereka,rupa2 nya mereka ni tidak istiqamah dlm mengamalkan suplement2 skin ni...mereka2 ni tiada sifat sabar dlm mengamalkan suplement2 tersebut padahal baru shj sbulan mengamalkan nya...sdgkan parut jerawat mmg perlukan masa utk hilang sepenuhnya..bukan arini mkn suplement,esok parut tuh terus hilang....ajaib sungguh produk cmtuh...apa yg saya suggestkan ni adalah lebih kpd suplement utk skin...i mean makanan dalaman utk kulit kita...

Nasihat saya,ketika mengamalkan suplement2 tersebut, perkara2 yg perlu anda buat utk dptkan hasil kulit yg cntek n sihat mcm testimoni2 yg lain adalah :-

a. SABAR
b. ISTIQAMAH
c. MINUM AIR CKUP 3-5 LITER SEHARI

x banyak pon syarat2 nya...kalau 3 perkara ni anda dpt disiplinkan,insyallah smua masalah2 skin yg anda alami pasti akan sembuh dan sihat...skin akan jadi lebih cntek berbanding dulu jikalau anda bersabar...janganlah terlalu mgharapkan smua masalah2 tersebut dpt hilang dlm jangka waktu yg singkat...clear x??

mcm saya sndiri,sampai skrg saya masih istiqamah mengamalkannya bertahun2...sbb saya nak kulit saya sentiasa nampak sihat dan cantek...yerr,saya mmg agak cerewet dlm penjagaan kulit ni...tuh sbb saya x pernah tinggal bab2 suplement ni...dan disebabkan umur saya makin meningkat ke alam 30an,saya dh mula mengamalkan collagen powder yg sememangnya SUPERB dgn hasil yg saya perolehi...sbb bila kita jaga skin kita dgn baik,maka hasilnya anda akan lihat sndiri dan berasa puas...betul??

Masih belum terlambat lagi utk anda ingin mencuba amalan suplement skin ni...sila emaikan ur prob skin yg sdg anda alami dan jangan lupa sila request best price di hujung email anda yaa...

email : honey_nurhaliza@yahoo.com




ingin mencuba set suplement skincare + collagen powder?? jom email kpd saya honey_nurhaliza@yahoo.com


08 August 2012

~ Punca JERAGAT ~


Assalamualaikum...sejak dua menjak ni saya jarang update blog tp Alhamdulillah semakin ramai yg email bertanyakan pd saya ttg set2 suplement skincare utk pengguna2 baru mencubanya...alhamdulillah semoga Allah menyampaikan hajat kalian smua utk dptkan skin yg lebih sihat & cantek...insyallah,amin...itu doa saya..

Ok arini saya nak share ttg 1 artikel ni yg saya rasa ramai client2 dan juga pembaca2 mengalami masalah yg serupa iaitu JERAGAT...tp mengikut bacaan dan fahaman saya,masalah jeragat ni sering dihantui oleh wanita2 yg sudah menginjak kea lam 30an seperti saya ( sekiranya tidak dijaga) but now apa yg saya lihat berdasarkan pengalaman client2 saya, masalah jeragat ni bukan shj dialami oleh wanita 30an malah seawal 20an pon mereka sudah mengalami masalah jeragat ni...alangkah ruginya jika skin yg asalnya sihat,cantek n gebu Nampak kurang elok dan berseri bila ianya ditumbuhi jeragat...betul??

Lumrah seorg wanitam kecantikan merupakan sesuatu yg sering kali didambakan oleh smua wanita.Apabila kulit wajah cantek dan bersih,ia akan menambahkan keyakinan apabila berhadapan dgn org lain,Kulit yg kusam ,berjerawat,berparut sana sini dan berjeragat sgt merunsingkan dan menurunkan keyakinan mereka utk berhadapan dengan org lain.Apabila rasa rendah diri dan malu mengusai diri,ia akan merendahkan motivasi seseorg dan menyebabkan produktiviti mereka terhadap sesuatu kerja merosot...FAKTA.

Sebenarnya jika kita baca di internet,ramai yg telah membincangkan masalah jeragat ni...saya cukup suka mencari info2 tentang penjagaan diri di internet kerana bg saya penampilan amat penting bila berhadapan di khalayak ramai.

Menurut sumber,jeragat ialah tompok2 hitam yg disebabkan melanin yg terkumpul dan menjadi warna coklat muda atau coklat tua dan kadang2 ader juga yg bewarna hitam yg terkumpul di muka biasanya berkelompok,baik di pipi mahupun di dahi atau dagu.Jeragat boleh dipudarkan dan dikurangkan tetapi tidak boleh dipulihkan sama sekali,mesti mengambil masa. Mungkin anda tidak ader jeragat tetapi alangkah lebih bagusnya mencegah sebelum ditimpa masalah ini.

5 penyebab utama masalah jeragat ini :-

1.ia disebabkan oleh pancaran UV matahari yg menjadikan kelebihan pigmen.
2.Hormon yg tidak seimbang disebabkan mengandung atau monopous.
3. gelisah dan tidak cukup tidur.
4.Menggunakan makeup yg tidak berkualiti dan bermutu rendah.
5. disebabkan oleh masalah limpa ( hati).

Anda boleh mengurangkan dan memerangi jeragat dengan mengambil tindakan seperti berikut:-

a.       Lindungi kulit anda drpd pancaran matahari dgn menggunakan krim tabir suria yg sesuai dgn skin anda,tidur dgn cukup dan jauhi drpd kegelisahan.

b.      Pastikan barangan makeup yg anda pakai bermutu tinggi dan lakukan urutan muka yg boleh merangsangkan peredaran darah yg boleh mempercepatkan pemulihan.

c.       Jeragat dpt dipulihkan dgn amalan supplement skin dan bukannya skincare2 luaran ya...so amalkan suplement2 yg bagus utk menghilangkan jeragat..dan kebiasannya jeragat terjadi pada skin yg dry ( kering ),maka gunakan mosituriser yg bersesuaian dgn skin anda.

d.      Elakkan dr menggunakan skincare2 yg mengandungi hdrokinon..jangan gunakan produk2 muka yg boleh mengelupaskan kulit kerna ianya akan meghakiskan kulit anda dan menyebabkan wajah makin nipis dan sensitif.

e.      Minum air masak 3-5 liter sehari..perlu diingat ya air putih ya dan bukannya air coke,pepsi tuh ok...

Utk menghilangkan jeragat,kulit anda memerlukan collagen sbb jeragat terjadi disebabkan kulit kekurangan collagen dlm badan...jikalau anda tidak mempunyai budget utk collagen,jangan risau masih ader alternatif lain utk anda menghilangkan masalah jeragat ni...saya akan kongsikan pada mereka2 yg direct email kpd saya ya....

TESTIMONI TERPILIH MINGGU INI :-



TAHNIAH KAK LYN...SEMOGA MENDAPAT SKIN YG SIHAT & CANTEK YG PNTING ISTIQAMAH OK...

cara mudah utk mendapatkan produk terbaek ni :-

1) email saya di honey_nurhaliza@yahoo.com  ( serius buyer,saya x kan layan backout buyer yg saya dh list kan ) 

2) nyatakan jenis2 prob skin yg anda sdg alami.

3) last skali sila request utk dptkan best price.

4) sila nyatakan bila anda boleh membuat payment..payment b4 jam 12tghari,saya akan kurierkan pd hari yg sama.

5) tunggu produk anda sampai di keesokan harinya @ 1-2 hari waktu bekerja .

6) bila brg dh smpi,sila maklumkan di email saya..saya akan guide jadual mkn utk anda.

p/s: bg yg ingin membeli sendiri di branch2 shaklee ,sila request my id no di email saya yaa...then attachkan resit pembelian utk saya guide anda cara pengambilan suplement yg betul.


atau



Anda bekerja atau tinggal berdekatan dengan mana2 tempat ini?

Subang Emphire Tower,
Jalan Todak Seberang Jaya Perai
Medan IStana Ipoh
Taman Molek JB
Wangsa Maju KL
Jalan Sultan Yahya Petra Kota Bharu
Wisma Damai, Jalan Damai Kota Kinabalu.


Anda boleh ke Shaklee outlet yang berdekatan dengan anda dan membeli menggunakan ID saya ( sila email utk dptkan my id no)  

Nak pendapatan sampingan & join group saya? Sila emel honey_nurhaliza@yahoo.com utk mengetahui tips bagaimana  mendapat income 4 -5 angka. tiada apa yg mustahil jikalau kita berusaha,Bimbingan disediakan.

SUPPLEMENT AKAN MEMBERI IMPAK YANG HEBAT APABILA SEMUANYA DILAKUKAN DENGAN ISTIQAMAH...IAITU BERTERUSAN.