28 September 2012

~ Vit C Shaklee Paling Laris ...~



pastikan anda consume vit c yg original from qasehkuhoney.com...



LATEST UPDATE : 

Syukur Alhamdulillah tghari tadi saya menerima berita baik ttg vit c ni...dan stok akan mula di edarkan bermula next week,insyallah tp saya tidak akan menjual pd dealer2 vit c organik yg semakin melambak2 dijual skrg ni...

kepada smua pengguna2 & client2 tetap saya, anda boleh terus membuat order di email saya bermula hari ni kerna esok saya akan membuat pesanan terus ke pihak hq....

bg yg berminat,sila order ke honey_nurhaliza@yahoo.com...saya hanya akan dulukan kpd client2 yg telah membuat pembayaran shj yaa...dan juga kpd yg masih baru & ingin mencuba set suplement skincare ini,boleh juga terus email kpd saya utk dptkan DISKAUN HEBAT!!

order vit c  bermula hari ini jam 5pm - 11pm mlm ini, saya akan terus submit order esok dan stok akan sampai pada saya by next week,insyallah...kpd yg ingin dptkan best price,jangan lepaskan peluang hebat ini!! dan saya akan sediakan jadual mkn yg betul utk anda consume sehinggalah anda dpt berikan good testimoni pada saya...

TERIMA KASIH BUAT SMUA CUSTOMER2 QASEHKUHONEY.COM...

"KESIHATAN & KECANTIKAN ANDA,KEBANGGAAN KAMI "

- admin qasehkuhoney.com -

~ Anda Hamil?? Jangan Pandang Remeh..~







baby comel shaklee ni kepunyaan kak noraini nawang yg merupakan salah sorg customer preggy set ...nak tahu apa yg beliau amalkan sehingga dpt baby secomel & sihat cmni?? jom amalkan suplement yg akan saya suggestkan nnt khas utk ibu2 yg sdg hamil...

----------------------------------------------------------------------------------------

ok bawah ni pula adalah my cinonet danish ieman..juga merupakan baby shaklee, danish mmg kurang meragam ketika dalam pantang sehingga skrg saya menjaganya...mudah diuruskan,cpt belajar something, bijak, aktif, dan yg bestnya baby shaklee saya ni kulit mmg sgt cntek...alhamdulillah....


danish ieman 1 tahun 2 bulan...syukur alhamdulillah dpt membesar dgn baik & sempurna...berkat dari mengamalkan set2 shaklee....



saya mengamalkan preggy set & confinement set ,ingin tahu apa set2 tersebut dan ingin mendapat konsultasi secara percuma?? hubungi saya di email honey_nurhaliza@yahoo.com utk dptkan DISKAUN HEBAT!! 


jom saya explain kan....
ok bwh ni saya nyatakan set2 ibu preggy utk 1st trimester & juga 2nd ,3rd trimester..saya nyatakan skali smua kebaikan2 suplement ni ya...:-


1.    Vitalea (LENGKAP DGN IRON) – Multivitamin yang sangat lengkap dengan zat besi. Penting untuk pembinaan sel darah, supaya ibu tidak pitam dan anak membesar dengan sihat.

2.    B complex (LENGKAP DENGAN ACID FOLIC), – Lengkap dengan biotin dan folic asid yang sangat perlu untuk pembentukan sel darah merah yang sihat dan secara langsung membantu anak membesar dengan sihat. Si ibu akan turut rasa lebih tenang dan mudah mengawal tekanan perasaan.

3.    Vitamin C – Perlu untuk peningkatan sistem imun oleh tubuh. Mamandangkan ia adalah vitamin yang larut air, ia mudah musnah apabila kita berpeluh, terdedah dengan matarhari dan apabila kita stress. So pengambilan vitamin C sangat la penting.

4.OsteMatrix(calcium magnesium) – Adalah kalsium , magnesium dan lengkap dengan Vitamin D. Tanpa vitamin D yang mencukupi ia boleh mengganggu penyerapan zat kalsium itu sendiri. Ianya juga bukan hanya dari kalsium karbonat semata-mata dan ini adalah sangat bagus kerana mengurangkan risiko batu karang dan sembelit.Kalsium perlu bukan hanya untuk gigi tetapi untuk pembinaan sel darah . Sebab itu apabila badan kurang kalsium, ianya akan diambil dari tulang dan ini akan memberi risiko kepada ibu yang melahirkan dan menyusu kekurangan kepadatan tulang dan akhirnya mendapat risiko osteoporosis iaitu kerapuhan tulang.



utk trimester ke 2 & ke 3,hanya tambahan omega guard shj..ibu2 juga boleh consume ESP SOY PROTEIN sepanjang kehamilan.

1.    OMEGA GUARD (MINYAK IKAN) -OmegaGuard mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis Asid Lemak Omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA. EPA menyihatkan jantung & sendi, manakala DHA penting bagi perkembangan & fungsi otak. DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan otak dan mata baby. untuk preggy mommies pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan.

testimoni client :-

Assalam hanny,

Seperti yg dijanjikan,i nak bg testimoni set preggy yg i consume since i preggy 2 month++...n now kandungan i dah masuk 3rd trimester..

Mula2 mmg rasa takut utk try set preggy,maklumla anak 1st kan..so i lebih berhati2 then b4 i decide nak beli set ni,i bnyk search internet ttg kebaikan set preggy shaklee ni...mmg betul apa yg u advise dlm email tuh...then i terus decide utk beli fullpack set preggy tuh dgn u

Mmg x dinafikan, org preggy ni morning sickness nya lain mcm sket...so i x de laa mabuk teruk sgt,x tahu la kalau i consume set preggy tuh membuatkan i kurg morning sickness mcm yg u ckp tuh...then i teruskan pengambilan suplement set preggy tuh ikut seperti jadual yg hanny bg...cuma ubat doc tuh i just amik obimin shj + set preggy shaklee ni.

Mmg bnyk perubahan yg i sndiri alami especially dr segi skin,kalau x before preggy muka i mmg agak kusam tp since i preggy ni,ramai yg menegur skin i lbih moist & glow...dari segi perkembangan bayi dlm perut,doc kata alhamdulillah baby membesar dgn baik...dari segi kesihatan pula,i x de masalah yg pelik2 mcm kencing manis,darahtinggi,alhamdulillah smua x de...syukur...

I x sbr nak melihat baby shaklee i ni..thanks hanny sbb bnyk guide i psl suplement2 ni..yerla,u kan dh expert bab2 ni,so mmg i refer pd u la pasni...

I akan update ngn u bila i dh slmt bersalin nnt ya...nnt i akan beli set confinement & bf set & skincare ya....thanks dear..

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Bagi yang ingin mengetahui lebih lanjut serta konsultasi percuma hubungi melalui,
Email : honey_nurhaliza@yahoo.com

************************************************************************************************


Anda bekerja atau tinggal berdekatan dengan mana2 tempat ini?

Subang Emphire Tower,
Jalan Todak Seberang Jaya Perai
Medan IStana Ipoh
Taman Molek JB
Wangsa Maju KL
Jalan Sultan Yahya Petra Kota Bharu
Wisma Damai, Jalan Damai Kota Kinabalu.


Anda boleh ke Shaklee outlet yang berdekatan dengan anda dan membeli menggunakan ID saya ( sila email utk dptkan my id no)  

Nak pendapatan sampingan & join group saya? Sila emel honey_nurhaliza@yahoo.com utk mengetahui tips bagaimana  mendapat income 4 -5 angka. tiada apa yg mustahil jikalau kita berusaha,Bimbingan disediakan.

SUPPLEMENT AKAN MEMBERI IMPAK YANG HEBAT APABILA SEMUANYA DILAKUKAN DENGAN ISTIQAMAH...IAITU BERTERUSAN.
26 September 2012

~ Vit E Grape Seed Formula Baru...Terbaekkk!!!~

Syukur Alhamdulillah Vit E KINI berwajah baru dan ditambah dgn formulasi baru...so kpd customer2 yg order set suplement skincare, anda smua akan dpt vit e yg baru ni....

ingin mengetahui apa kebaikan vit e ni?? jom baca....

Vit E merupakan salah satu produk yg paling laris & dan paling disukai oleh smua customer2 saya...merupakan ranking yg pertama dlm list order saya setiap hari...hanya org2 yg dh mencubanya shj yg mengetahui apa rahsia di sebalik vit e ni....btul??

kpd yg ader masalah kulit,smuanya boleh dirawat dan diatasi dgn bantuan suplement yg saya akan suggestkan utk anda...x  perlu rasa rendah diri, xperlu risau sbb smua penyakit ader penawarnya dgn izin Allah s.w.t...insyallah...

saya akan share kan seberapa ramai lg testimoni2 dari smua customer2 saya yg dh pon consume set suplement skincare ni ok...

Kebaikan Utama Vitamin E :
* Bertindak sebagai antikoagula (anticoagulant) yang mengurangkan kebolehan darah untuk membeku. Ini mengurangkan risiko penyakit strok akibat darah beku dan penyakit jantung.
* Membantu menguatkan 2 enzim penting yang menjana sejenis bahan dipanggil prostacyclin, iaitu sejenis komponen yang menghalang blood clot dan memastikan salur darah sentiasa dalam keadaan baik.
* Membantu menjaga permukaan dalam salut darah agar sentiasa licin – mengelakkan pembentukan plak kolesterol
* Bertindak sebagai antioksidan yang menghalang radikal bebas dari merosakkan sel-sel badan kita.
* Vitamin E dpt membantu pembesaran tulang yang sihat dengan melawan bahan kimia dan asid yang boleh menggangu pembentukan tulang.
* Vitamin E membantu fungsi sistem badan seperti :
-       Sistem saraf
-       Sistem otot
-       Sistem pembiakan (proses pembentukan gen)


Ringkasan Kebaikan Vitamin E :
·           Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.
·           Melindungi paru2 dari pencemaran udara.
·           Meningkatkan kuasa sel-T untuk melawan penyakit.
·           Anti oksidan.
·           Membekalkan oksigen ke sel-sel badan.
·           Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk).
·           Mengurangkan risiko keguguran bagi wanita hamil.
·           Menyelesaikan masalah kelesuan.
·           Mengurangkan risiko parut yang besar.
·           Merendahkan kadar kolesterol.
·           Membantu mencegah kanser.
·           Merendahkan risiko katarak

Kekurangan Vitamin E :
Malasah kekurangan Vitamin E biasanya berkait rapat dengan sel badan yang tidak boleh menyimpan lemak sedangkan Vitamin E adalah bersifat larut lemak dan perlukan lemak untk bergerak ke bahagian yang diperlukan dalam badan.
Kekurangan Vitamin E alpha-tocopherol menyebabkan sel darah merah menjadi rapuh dan meningkatkan penghasilaan radikal bebas dalam tubuh. Lalu menjadikan tubuh kita mudah rosak disebabkan oksidasi.

Gejala – Gejala Kekurangan Vitamin E :
-       Anemia (kurang bilangan sel darah merah atau haemoglobin)
-       Masalah berkaitan system pembiakan
-       Susah mengamdung
-       Senang keguguran
-       Tanda penuaan pada kulit (age spots)
-       Katarak
-       Hilang nafsu seksual
-       Rambut kering & gugur
-       Kelemahan otot (myopathy)
-       Luka lambat sembuh
-       Kebas kaki (cramps)
-       Penyakit berkaitan usus
-       Mati pucuk
-       Prostat membesar.

Jika Terlebih Vitamin E :
Vitamin E bertindak sebagai antokoagulan (anticoagulant) yang mengurangkan risiko pembekuan darah dan berfungsi mencairkan darah supaya peredaran dalam badan adalah lancer.
Terlebih dos Vitamin E mungkin menyebabkan dan mudah berlaku pendarahan seperti hidung berdarah.

Sumber Makanan Yang Mengandungi Vitamin E :
·         Avokado
·         Biji bunga matahari
·         Kacang soya
·         Buah zaitun
·         Badam
·         Labu
·         Kacang buncis
·         Ubi keledek
·         Sayuran hijau
·         Minyak sayuran, minyak zaitun, minyak jagung dan minyak matahari

Siapa yang Perlukan Vitamin E
·         Lelaki dan wanita.
·         Ingin kelihatan muda
·         Mempunyai masalah jantung atau kolestrol
·         Sukar mengandung
·         Dingin untuk melakukan hubungan kelamin




Biji anggur mengandungi antioksidan yang kuat, yang bahan-bahan yang meneutralkan dan menghapuskan radikal bebas yang berbahaya.

Antioksidan
Vitamin E adalah antioksidan yang penting dalam biji anggur, tetapi lebih kuat adalah flavonoid yang dipanggil kompleks proantosianidin oligomerik, atau OPCs, mengikut PPUM. Antioksidan memusnahkan radikal bebas, yang adalah bahan buangan yang membangunkan dari penukaran makanan kepada tenaga dan juga berlaku sebagai tindak balas kepada toksin alam sekitar. Percuma sel radikal kerosakan dan bahan genetik dan boleh menyumbang kepada penuaan dan penyakit, termasuk penyakit jantung dan kanser.

Manfaat Kapal Darah
Bukti menunjukkan manfaat kesihatan yang besar untuk pesakit dengan kekurangan vena kronik yang mengambil ekstrak biji anggur, menurut University of Michigan Sistem Kesihatan (UMHS). Gangguan ini menyebabkan darah ke kolam dalam urat kaki, membawa kepada kaki bengkak dan keletihan, serta kesakitan yang lebih teruk apabila berjalan. Anggur ekstrak biji juga mungkin bermanfaat untuk merawat vena varikos dan kerapuhan kapilari, walaupun penyelidikan tidak adalah seperti yang konsisten, nota UMHS.
Selain itu, antioksidan dalam biji anggur mempunyai kesan perlindungan pada saluran darah, yang boleh membantu mencegah tekanan darah tinggi. Penyelidikan haiwan menunjukkan bahawa ekstrak biji anggur merendahkan tekanan darah, mengikut PPUM, tetapi penyelidikan ke atas manusia adalah kurang.

Anti-Kanser
Biji anggur antioksidan juga boleh mengurangkan risiko kanser membangun. Selain itu, kajian makmal menunjukkan bahawa ekstrak biji anggur menghalang pertumbuhan pelbagai jenis barah dalam tiub ujian, mengikut kepada PPUM, termasuk payudara, kolon, perut, prostat dan kanser paru-paru. Anggur ekstrak biji juga boleh melindungi hati daripada kerosakan sel yang disebabkan oleh kemoterapi.
Tekanan darah tinggi

Secara teorinya, ekstrak biji anggur mungkin membantu merawat hipertensi atau tekanan darah tinggi. Antioksidan, seperti yang terdapat dalam biji anggur, membantu melindungi saluran darah dari kerosakan. Saluran darah yang rosak boleh membawa kepada tekanan darah tinggi. Dalam beberapa kajian haiwan, ekstrak biji anggur dikurangkan dengan ketara tekanan darah. Tetapi kajian manusia yang diperlukan untuk melihat sama ada ekstrak biji anggur membantu rakyat dengan tekanan darah tinggi.

berminat?? pastikan anda membeli vit E & vit C yg original...jangan beli produk2 tiruan...

" KESIHATAN ANDA,KEBANGGAAN KAMI "

sila emailkan ke honey_nurhaliza@yahoo.com


adik & kakak...kami pengguna set suplement skincare...anda bila lagi??? 



24 September 2012

~ Vit C organik vs Vit C Shaklee...!!! ~

 vit c organik
biar anda sndiri yg menilainya..

vit c & E organik yg sama dgn vit c shaklee...anda yg menentukannya...pilihan bijak di tgn anda...

Baru2 ni pasaran internet shaklee digemparkan dgn ketiadaan Stok Vit C yg mana vit c merupakan salah satu suplement yg termasuk dlm set skincare suplement...kpd customer2 yg telah membuat pesanan vit c,diharapkan anda dpt bersabar dan Insyallah stok akan sampai ke tgn saya tidak lama lagi...sbb once stok vit c dh sampai di hq,mereka akan inform pada pihak kami...

Act, entry ni saya nak memberi penjelasan utk smua customer2 yg bertanyakan ttg apa beza vit c organik dan vit c shaklee...hari2 saya google utk dptkan jwpn yg tepat utk smua customer2 saya...kalau diperhatikan pada gambar2 di atas tuh, tuh smua vit c organik yg dorg2 jual di blog dan juga di fb...dah melambak2 saya ngk mereka ni berleluasa menjualnya dan ternyata harga nya jauh lebih mahal dari vit c shaklee...dan di atas tuh hasil pencarian saya di google...dan saya harap client2 tetap saya tidak membeli yg pack2 sebegitu dan saya mahukan mereka smua membeli yg original ( asli ) vit c...

harga vit c yg mereka tawarkan 30 biji = rm45
kalau utk 6 bulan consume = rm45 x 6 = rm 270

dan ader juga yg menjual 30 biji = rm80
kalau utk 6 bulan consume = rm80 x 6= rm 480

sdgkan vit c yg asli & original from shaklee hanya rm 92.50 sebotol ader 180 biji

nampak x perbezaan yg sgt2 ketara...nampak???

saya mahukan pengguna2 saya dptkan yg VIT C & VIT E yg original from SHAKLEE...

sdgkan anda boleh membeli vit c original shaklee sebotol hanya rm92.50 ( 180 biji ) ...tuh belum lagi anda request special price dari saya ataupun beli terus set basic skincare....saya rasa pengguna2 skrg lebih bijak menilai & membuat pilihan yg bijak utk consume vit c.

secara jujurnya,jika anda mahukan kulit yg sgt2 sihat,cantek,gebu,anjal,saya lebih suggestkan anda smua consume fullset basic skincare suplement mcm smua testimoni2 di blog saya ni...dan pelaburan yg anda keluarkan utk membeli set tersebut adalah sgt tepat dan bijak ..yg pastinya anda akan dpt hasil yg sgt2 baik,insyallah...

saya harap anda smua tidak terkeliru dan tertipu dgn vit c dan anda yg menentukannya...

ingin dptkan yg asli vit c?? email ur order now & sila request best price dari saya ya...


vit c shaklee original 180 biji ( consume 6 month )...lebih jimat & berbaloi



~ Kulit lebih Bersih, Gebu & Licin Dengan Bantuan Suplement !! ~


Salam kak honey..hope kak honey n family sht2 hendaknye n bertambah cntik n hot slalu... Emel kali ni sye kirimkan sbb nk bgtau perkembangan sye setelah hampir memasuki minggu ke 3 menggunakan set skincare+esp yg dsuggestkn oleh kak honey...

Alhmdllh..mcm xpercya seperti testimoni2 yg sye pnh bace dri penguna set skincre + esp yg mereke alami..sama seperti saye...perbezaam sebelom mngunakan set skincre+esp tu kulit muke sye kdang2 kering n kdang2 berminyak...pastu time period kdng2 klua jrawar pahtu berminyk sgt...dgn kulit muka yg xsekata tone nye,blckhd n whtehd serta pori2 dbhgian sblh hidung memng nmpk..then sye juga ade bekas jerawat yg meniggalkn kesan...

Selepas menggunakan set skincre+esp rasa teruja sgt bile lihat perubahn tu sndri..kulit muka bersih,nmpk seprti berminyak padahal xde beeminyak pun...rasa gebu,licin,berkeyakin sgt bile klua sye xperlu nk makeup over smpi tutup pori....selamat tinggl kulit kusam...pori2 muka mkin mengecik..bekas jrwat tu mula surut,walaupun bru 2mnggu lebih perbezaan nmpk gak sbb bile pegang kulit muke ni rasa mulus..bkn dsebabkn produk pencuci muke tetapi set skincre+esp tu...

Mungkin org sekeliling xprasan kulit muka sye sebelom n selepas menggunakan set skincre+esp sbbnye sye kerja n klua slalu makup..so skang sye xperlu tepek krim,faundtion,n bgai2 produk byk2...hanya solekan nipis sje....terima kasih to kak honey sbb bantu sye atasi masalah yg sye hadapi...somi sye bgtau kulit sye halus bile depegang....alhmdllh..xsbr nk tungu result sepenuhnye bile hbis set skincre+esp ni nti..mungkin lg gebu n flawles mcm akak kot...tq again...salam😊☺




Selepas..(2,2 gmbr ni sye amil selepas cuci muka)
P/s: ni sye attchkn gmbr sebelom n selepas tanpa menggunkan secalit pelembab or krim
Mengunakan set skincre+esp 

Lupe lak mak sye pun ckp kulit muke sye nmpk bersih n licin...bile mak sye pegang muka sye die kate gebu n licin...xberminyk pun...alhmdllh pahtu bru sye story kt mak sye psal produk akak..tq again 

 Nti sye snt pic makepu sebelum n selepas


*********************************************************************************************



Buat pembaca2 yg berminat utk mencuba set suplement skin ini,anda boleh la terus email kpd saya di honey_nurhaliza@yahoo.com utk saya consult problem skin anda terlebih dahulu dan saya akan suggestkan set mana yg sesuai utk anda consume ok...tp jangan lupa nyatakan ur prob skin ok,dan sila request "best price" di hujung email anda yaa...

PENGUMUMAN PENTING !!!

KPD SMUA CUSTOMER2 TERSAYANG SAYA,YG TELAH MEMBUAT ORDER PADA 16 SEPT - 30 SEPT, DUKACITA DIMAKLUMKAN BAHAWA STOK VIT C NOW DI HQ OUT OF STOCK DAN INSYALLAH STOK AKAN MULA BERADA DI HQ PADA MINGGU HADAPAN SEHINGGA SAYA UMUMKAN DI BLOG YA...

SO PIHAK KAMI AKAN MENGEPOS SMUA VITAMIN2 SKIN KECUALI VIT C YA....PIHAK KAMI AKAN MULA MENGEPOSKAN STOK2 VIT C SEBAIK SHJ STOK SAMPAI PADA PIHAK KAMI....SEKIAN UTK MAKLUMAN ANDA SMUA...

FUHHHH MMG TERBAEKKK BETUL PENANGAN SET2 SUPLEMENT SKINCARE NI..SAMPAIKAN PIHAK HQ KEHABISAN STOK VIT C...BUT DUN WORRY,STOK AKAN ADA SMULA PADA MINGGU HADAPAN....SO KPD YG BERTANYA,KENAPA VIT C TIADA DALAM PARCEL,INILAH JAWAPANNYA...('-") 

EMAIL UR ORDER NOW : honey_nurhaliza@yahoo.com


---------------------------------------------------------------------------------------------------------

PERHATIAN UTK SMUA PEMBACA2....

PRE ORDER 1ST BATCH NYX LIPSTICK SAYA DAH PON CLOSE YA....SO INSYALLAH STOK DIJANGKAKAN AKAN SAMPAI PD SAYA PADA AWAL OKTOBER,DAN SAYA AKAN TERUS POS KESEMUA ORDER CUSTOMER2 SECARA BERPERINGKAT2 YA SBB ORDER TERLALU BNYK & MELEBIHI HAD...TERIMA KASIH KPD CUSTOMER2 SAYA YG SANGGUP BERSABAR....('-")

JUGA SUKACITA DIMAKLUMKAN, BERMULA HARI INI,SAYA AKAN OPEN ORDER UTK 2ND BATCH NYX LIPSTICK YA...SO JIKALAU ANDA INGIN MEMBUAT ORDER WARNA KEGEMARAN ANDA, BOLEH TERUS EMAIL KPD SAYA DI honey_nurhaliza@yahoo.com


20 September 2012

~ Diri Lebih Berkeyakinan Bila Skin Kita Sihat !! ~





Lumrah seorang wanita yg sememangnya menginginkan kulit / wajah yg sihat & cantik...wanita yg mana x inginkan cantik,betul x?? tp biarlah kita menjaga kulit wajah kita tuh dgn cara yg betul & bukannya dgn cara yg boleh merosakkan kulit ...saya mmg tegaskan,jikalau inginkan wajah yg lebih sihat,cantek,flawless mestilah dari penjagaan dalaman kita terlebih dahulu...x perlu nak guna skincare luaran yg mahal2 kalau skin kita bermasalah seperti jerawat yg teruk,jeragat,skin oily & dry...wajah nampak kusam dan nampak lebih berumur dr usia.sebaliknya rawatlah ianya dari dalaman menggunakan suplement2 utk kulit wajah...

Kepada pembaca2 setia blog saya,saya yakin anda sudah pon mengetahui splement skin apa yg saya maksudkan & suggestkan utk smua client2 saya....dan jikalau anda memilih utk merawat masalah kulit anda dgn mengamalkan suplement skin,itu adalah pilihan yg sgt2 bijak...sbb hasilnya anda sndiri yg akan merasai perubahan2 ke atas kulit anda.....

Kepada pembaca2 blog saya yg masih lagi belum mencuba set suplement yg terbaik ni,cube anda beri peluang utk diri sndiri mencubanya terlebih dahulu, xperlu habiskan wang beribu2 sbulan utk dptkan kulit yg sihat & cantek,hanya dgn mengamalkan suplement skincare set ni,wajah anda nampak lebih natural canteknya....cube anda baca smua testimoni2 di blog saya ni...pastinya memberikan "keterujaan" utk anda mencubanya dan lihat sndiri perubahan ke atas kulit anda...bukan shj utk kulit,malah sgt bagus memberikan tenaga,menghilangkan keletihan,mudah mengantuk dan semestinya memberikan keyakinan diri utk anda berdepan dgn org ramai...

Buat pembaca2 yg berminat utk mencuba set suplement skin ini,anda boleh la terus email kpd saya di honey_nurhaliza@yahoo.com utk saya consult problem skin anda terlebih dahulu dan saya akan suggestkan set mana yg sesuai utk anda consume ok...tp jangan lupa nyatakan ur prob skin ok,dan sila request "best price" di hujung email anda yaa...

PENGUMUMAN PENTING !!!

KPD SMUA CUSTOMER2 TERSAYANG SAYA,YG TELAH MEMBUAT ORDER PADA 16 SEPT - 21 SEPT, DUKACITA DIMAKLUMKAN BAHAWA STOK VIT C NOW DI HQ OUT OF STOCK DAN INSYALLAH STOK AKAN MULA BERADA DI HQ PADA MINGGU HADAPAN SEHINGGA SAYA UMUMKAN DI BLOG YA...

SO PIHAK KAMI AKAN MENGEPOS SMUA VITAMIN2 SKIN KECUALI VIT C YA....PIHAK KAMI AKAN MULA MENGEPOSKAN STOK2 VIT C SEBAIK SHJ STOK SAMPAI PADA PIHAK KAMI....SEKIAN UTK MAKLUMAN ANDA SMUA...

FUHHHH MMG TERBAEKKK BETUL PENANGAN SET2 SUPLEMENT SKINCARE NI..SAMPAIKAN PIHAK HQ KEHABISAN STOK VIT C...BUT DUN WORRY,STOK AKAN ADA SMULA PADA MINGGU HADAPAN....SO KPD YG BERTANYA,KENAPA VIT C TIADA DALAM PARCEL,INILAH JAWAPANNYA...('-") 

EMAIL UR ORDER NOW : honey_nurhaliza@yahoo.com



10 September 2012

~ LOVE ur SMILE..SYUKUR ALHAMDULILLAH !! ~


Bila semakin ramai customer2 saya yg berpuas hati dgn set skincare + guide dari saya,saya jadi sugguh teruja dan sgt2 berterima kasih to Allah kerana dgn izinNYA,Dia yg menggerakkan hati customer2 saya utk terus mencuba set yg saya suggestkan...

jom sama2 kita baca apa yg ingin saya kongsikan hari ini ya...




Assalamualaikum Hanny Bunny Mucuk...

Alhamdulillah..minggu ni genap 2 bulan kaklyn makan supplement SHAKLEE tu..kaklyn amek bulan 7 dekat2 nak birthday kaklyn n now pejam celik dah bulan 9....well..i would say...syukur alhamdulillah..dengan izin Allah...banyak perubahan yang kaklyn dapat rasa dalaman dan luaran...

1) my energy...kaklyn banyak tekankan tentang energy bila org tanya apa yg best tentang SHAKLEE...kaklyn as an active lady..day n night mmg perlu supplement untuk kekalkan momentum kerja kaklyn..u just imagine..klyn pi skul pagi2 kol 7 am..til nearly 3-4pm baru balik after extra class....lepas asar..masak...then..malam tuition til 10pm...10.30pm baru balik ...buat keje apa yg  patot then zzzzzz......that is my routine...EVERYDAY without fail!....dulu cam kain buruk..melepek lepas balik tsyen..hihi....nak2nya masa puasa..alhamdulillah sgt2..xde halangan apa...semuanya dengan izin Allah kan..

2) kaklyn punya gusi-aritu pagi2 dah msg hanny ckp pasal ni..gembira sgt2..coz dulu cam tension coz asal gosok gigi..mesti kuar darah yg banyak..cam tak sehat jer...pi klinik pun bagi pil...listerine pun tak jalan...bila dah mkn Vitamin C baru tau yg kaklyn tak cukup vitamin rupanya...haihh..lambat btol tau...

3) SUNBURN!- This is what i hate most!! Kulit dah la nipissss...asal pi camping mesti sunburn teruk n balik camping mesti cikgu2 lain cakap macam anak india..uhuhu..kesian diriku!hahaha...now alhamdulillah..belang2 ZEBRA di muka dah reduce and i am soooooo happy ..as happy as a lark!

4) No more big pimples!! Alhamdulillah....bila period tu takde la kuar banyak n besar2..if kuar pun jerawat manja2...kalo degil tak nak ilang..klyn picit..hahha..TAPI!!! Bila picit..cepat je parut ilang...dulu bukan main susah nak ilang!- buruk perangai kan!haha

5) Dulu...muka kaklyn ada cam biji2 minyak...doktor kata kolesterol tu....now..alhamdulillah dah reduce n getting better...!alhamdulillah..

waaaa..byk ni testimoni ..kang orang tak percaya plak..haiihh..ada lagi ni..

6) Kulit dah moist..bila tak pakai make up pun okay jer...takde la nak tepek2 bedak sana sini......this is what i want!kalo pakai pun UV protector jer..yang Mary Kay punya foundation pun da okay kot!

7) Kuku  jari kaklyn dah nampak kemerah-merahan tau!dulu cam pucat jer...mcm org sakit!!!hahaha

Apa2 pun testimoni yg kaklyn bagi ni..semuanya dengan izin Allah...kaklyn mmg kena bersabar ngan hasil2 yang kaklyn nak sbb apa2 pun nak buat kena istiqamah kan........nawaitu kena betul....bukan cantik untuk org lain,....untuk diri sdiri n suami klyn jugak...kaklyn pun bukan la nak cantik..tapi nak kulit sehat coz i am  now 34 years old..getting older n wrinkles pun akan banyak....bukan takut tua...tapi kalo boleh jaga..kita jaga..tak gitu?hahah

Skang..apa yang membimbangkan kaklyn is my EYEBAGS....dah cuba beli dermalogica laaaaa....itu la ...ini laaaa...NADA!satu pun tak guna....last2 dumped je dlm tong sampah...Hanny bagitau kaklyn kena amek vitamin E 2x sehari kan?Ok..starting from tonite...insyaallah..kaklyn amik...takpe abih cepat..duit  boleh dicari....yang penting badan sihat...hidup ceria!!yey!!baru la anak murid ada mood nak  blajar bila tgk cikgu dia ceria jer!hahaha

Apa2 pun..first nak ucapkan thanks kat Adik2 kaklyn yg sorang makan Shaklee masa confinement...n sorang lagi makan masa pregnant..kaklyn mmg terpengaruh ngan adik kaklyn yg makan lepas pantang tu..kulit dia sgt2 glowing...terkejut bila after 2 weeks dia makan..kulit dia makin berseri2...susu dia pun pekat and...anak dia sgt2 suka menyusu n berat anak dia 4 bulan ..tapi berat 7kg! semua susu dia....yang tgh pregnant tu ..dulu lembik jer..now dah ok..alhamdulillah la.....pastu...nak thanks byk2 kat hanny coz bnyk guide kaklyn even hanny bz n kena jawab pertanyaan kaklyn mcm2...hihi...cikgu kannn...mesti banyak bertanya......so now..im looking forward to take GLA...hopefully lepas ni dapat byk lagi testimoni2 lain yg kaklyn tak jangka...i will tell u day by day...

Okay sayang hanny..penat dah den menaip...jumpa lagikkk....sayang dia!!!muahh!!thanksss mucuk!!

part yg paling saya suka...pic kak lyn combine with me ..terharu...peminat betul cmni..thanks akak!! 






email ur order now : honey_nurhaliza@yahoo.com