31 October 2012

~ Kenapa Dia Makan Berkesan, Saya Lambat Nampak Kesan?? Jom baca ~







Setiap Hari saya dihujani pelbagai soalan2 yg berkaitan dgn kulit...mcm2 masalah yg saya baca di email dan menjadi tanggungjwb saya utk membantu mereka2 ni utk mendapatkan hasil kulit yg lebih baik lagi...dan saya lakukan dgn sebaik mungkin,Insyallah...

Saya suka berkongsi dengan smua org kebaikan2 suplement yg saya perolehi selama ni, maka tidak hairanlah semakin ramai yg ingin mendapatkan kulit yg sihat & cantik sbb menjadi lumrah seorg yg bergelar "wanita" pasti mahukan kulit yg lebih sihat,mulus, dan berseri2...

Ader juga beberapa cust yg email kpd saya ttg kesan mereka lambat nampak hasil...dan bila saya tanya & consult mereka, ternyata mereka ni tidak mengikuti sepenuhnya guide2 yg saya berikan sama mcm testimoni2 yg telah pon berjaya...

So secara ringkasnya saya nak nyatakan "kenapa makan suplement tp lambat nampak hasil/ perubahan??

Jom kita Baca....

1) Tidak mengikut jadual yg saya berikan...main hentam je mkn...agak2 terlambat mkn,terus amik skaligus masa nak tdo...ini bukan cara yg betul ya...so plz refer my jadual yg telah disediakan ya...

2) tidak mengambil fullset suplement skincare , hanya mengambil certain2 vitamin,sdgkan yg saya guide sekiranya muka bermasalah mesti consume fullset, bukan hanya vit c shj...plz take note!

3) tidak minum water intake yg saya tetapkan 2-3 liter air sehari tp yg mereka minum x sampai 1 liter...cmna nak berkesan?? alasan yg selalu diberikan, kerap ke toilet...baguslah kerap ke toilet,smua toksin2 abes dikeluarkan dan skin akan lebih moist...x caya?? sila minum 2-3 liter hari2...saya minum 5 liter plak...:P

4) tidak istiqamah ! ini yg selalu terjadi pd mereka2 yg lambat nmpak perubahan tersebut...hari ni mkn tp esok lusa terlupa...cmna nak cpt nampak hasil kan??

5) pengambilan kafein - kurangkan kafein yaa jikalau nak hasil yg baik lgpon kafein x brapa bagus utk kesihatan kita.

-------------------------------------------------------------------------------------------

so kpd sesiapa yg amalkan suplement ni, tetapi lambat nampak kesan, cube cek salah satu perkara di atas tuh...betul ke tidak...mesti betul punya sbb anda x bersungguh2 nak menjaga kulit anda...

so bermula hari ini, saat ini...cube positifkan diri dan yakin " aku boleh lakukannnya utk dptkan kulit yg lebih baik lg"...haaa cube ckp cmtuh kat diri sndiri...x kesahlah pelan2 buat janji istiqamah...janganlah bersemangat masa mula2 beli je...lama2 MALAS...haaa kan dah ter caps lock...:P 

kepada customer2 baru saya, jika ingin mendapatkan set suplement skincare, sila email kpd saya di honey_nurhaliza@yahoo.com, kalau boleh nyatakan ur prob skin skali agar sng utk saya consult set yg sesuai utk anda yaa....

hanya customer2 qasehkuhoney.com shj yg akan mendapat guide / consult dari saya ya..saya akan guide sampai anda mendapat hasil yg baik ,insyallah

INGINKAN BEST PRICE UTK SMUA SET2 DI BAWAH INI ?? EMAIL ME honey_nurhaliza@yahoo.com

1) SET SUPLEMENT SKINCARE ( HOT SELLING !!! )
2) SET JERAGAT  ( HOT SELLING !!! )
3) EXZEMA SET  ( HOT SELLING !!! ) 
4) SET KESUBURAN WANITA
5) SET PREGGY  ( HOT SELLING !!! )
6) SET BERPANTANG  
7) SET BREASTFEEDING ( HOT SELLING !!! )



25 October 2012

~ Herb Lax Bantu Masalah Sembelit & Perut Buncit !~

Aduhhh x selesanya rasa perut ni...mana x nya, smggu dah x membuang! perut pon rasa makin lama makin buncit...uwaaa tidakkk!! 

Pernah x rasa cmtuh?? Selalunya akan berlaku ketika musim2 perayaan kan?? yerla masing2 makan x ingat dunia..ehhe...so apa tindakan anda?? x kan nak biarkan masalah sebegitu berterusan kan...sbb makin lama toksin makin banyak dlm perut, akibatnya terjadilah BUNCIT!


Bagi sesiapa yg ader problem nak membuang, saya mmg sgt2 syorkan herb lax ni...so ni ibarat mcm julap lembut, ambil pada waktu mlm before sleep, maka esoknya, akan membuang dgn lancarnya...segala toksin2 yg ader dlm bdn dikeluarkan dgn cara yg selamat dan lembut...so bdn akan mejadi lebih ringan sbb smuanya sudah dikeluarkan...mmg best! 

Herb lax ni menjadi salah satu produk wajib yg mesti ada di rumah saya...kdg2 bila pergi travel & holiday pon, saya x kan miss bawa herb lax ni bersama2...sbb of cource sepanjang travel atau holiday, kita akan mkn mcm2 kan...so agak2 dh terlebih makan, mlm tuh saya akan ambil herb lax dan keesokan harinya akan buang dgn cara yg lembut...so lemak2 x kan sempat terkumpul dlm tubuh bdn kita...haaaa nampak x?? best kan function nya....

Tapi ramai juga yg bertanya, kalau nak turunkan berat bdn, boleh ke ambil herb lax shj...saya lebih galakkan ambil fullset basic slimming kalau bebetul nekad nak turunkan berat bdn...mcm yg saya amalkan setiap hari...nak tahu apa yg saya amalkan?? sila email ke honey_nurhaliza@yahoo.com

apa function herb lax ni sebenarnya??

1) ingin mengurangkan berat bdn
2) selalu mengalami sembelit
3) menghadapi masalah sistem penghadaman
4) badan yg mengandungi banyak toksin, bagus ambil herb lax .


Product Name : Shaklee Herb-Lax® TabletsServings per Container : 120 Tablets.

Menyokong Keseimbangan *
Diet yang kaya dengan serat, air yang mencukupi dan senaman yang tetap, dapat memberi sumbagan kepada pembuangan air besar yang teratur. Pada masa-masa yang tertentu, Herb-Lax yang lembut boleh membantu.
  • Julap lembut untuk kegunaan sekali-sekala*
  • Menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut bagi membantu proses semulajadi tubuh badan*
  • Daun Senna telah digunakan secara tradisional sejak beribu tahun dahulu sebagai julap semulajadi*
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

email to order : honey_nurhaliza@yahoo.com

jangan risau, kami akan sediakan jadual pemakanan dan konsultasi berterusan ekslusif buat customer qasehkuhoney.com SAHAJA..jadi jom email kami segera...




~Jangan Malas Jaga Badan & Kulit Muka !!~

Haaaa cube lihat tajuk kat atas tuh? majoriti org2 zaman skng ni smuanya nak pantas, mmg bgus pon pantas2 ni tp dlm bab2 jaga bdn & kulit muka ni, saya lebih suka guna istilah " biar lambat,janji istiqamah" so kita akan dpt hasil yg sgt baik...x percaya?? cube lakukan sesuatu perkara dgn berterusan iaitu istiqamah...tanpa skip2 atau mengelat2...dan lihat perubahan nya dlm sbulan dua...mesti banyak perbezaan yg kita akan perolehi...kdg2 mmg kita sndiri x kan nampak perubahan2 nya tp org2 yg berada di sekeliling kita yg akan mula dulu menegur perubahan2 yg berlaku ke atas diri kita...betul??


1) Istiqamah Jaga Berat Badan 
Ok saya explainkan ttg soal jaga bdn dlu yaa...ader org beratnya susah sgt nak naik, makan la banyak cmna skalipon,berat tetap menten gituuu...dan ader pula org yg makan lebih sket,dh mula naik dan kembang sana sini...ader org sng nak turunkan berat bdn, ader org lambat sgt nak turun...tuh sbb saya ckp,setiap bdn x kan sama metabolisme nya...so diri sndiri lebih memahami bdn nya jenis cmna...so kalau bebetul nak nekad turunkan berat bdn,kene la buat bebetul,bukan hangat2 tahi ayam saja...contohnya arini bukan main smgt lagi nak turunkan berat bdn tp esok lusa tulat, main hentam je nasik 2-3 pinggan...alasan nya, sayang anak2 mkn x abes, so saya terpaksa habiskan smuanya...akibatnya bdn kita ibarat mcm tong sampah,sumbat smuanya skali tanpa had...nak ke cmtuh?? if bdn x jaga, makin lama berat makin naik mendadak...haaaa time tuh nak salahkan siapa?? tnya hati kita, kita nak kuruskan bdn ni utk apa sebenarnya?? so nawaitu kita harus diperbetulkan...supaya kita dpt buat dgn bersungguh2 dan istiqamah....

Jujur saya akui, last year bulan 8 ( 2011) berat saya after bersalinkan danish ieman adalah 88kg...kira ok sket laaa kalau nak dibandingkan berat saya ketika pas bersalinkan irfan dulu,92kg...fuhhh hanya Tuhan saja yg tahu cmna perasaan saya ketika itu melihat bdn yg mengembang sana sini...tp saya x pernah jadikan itu sbg alasan utk tidak menjaga tubuh bdn...saya mula jaga badan secara pelan2 dan istiqamah...biar lambat janji berterusan saya melakukan nya...dan dgn berkat istiamah tuh la, nampak perubahan walaupun ianya lambat...tp mmg saya takut nak ambil/consume sbrg pil2 pelangsing2 yg terdapat di pasaran skrg ni...bg saya,biarlah ianya lambat skalipon,janji saya dpt turunkan berat bdn saya dgn cara yg slmt...cinch, lechitin, herb lax menjadi peneman setia  saya setiap hari tanpa skip...

Tipu la kalau saya kata, x de mood malas tp bila timbulnya mood cmtuh, saya akan bayangkan bdn saya gemok gedempol,sakit sana sini, letih,so dgn sbb itulah mood rajin dan positif sentiasa menguasai diri saya utk turunkan berat bdn saya...alhamdulillah suami banyak memberi dorongan & support yg positif utk saya turunkan berat bdn saya...

ok itu cerita tentang jaga berat bdn...jom saya explain kan ttg penjagaan kulit pula...


berat last year after bersalin ogos 2011 : 88kg
berat now oktober 2012 : 56kg 


2) Istiqamah Jaga Kesihatan & Kecantikan Kulit
Memang menjadi lumrah la kan setiap wanita pasti inginkan kulit yg sihat tanpa sbrg cela, kulit yg flawless, gebu mcm kulit baby, kulit yg lebih tegang & anjal tnpa kusam...tp sejauh manakah kita benar2 menjaga kesihatan & kecantikan kulit kita?? adakah ianya ckup sekadar skincare luaran?? dlu mmg saya hanya pentingkan produk2 luaran shj tanpa suplement...tp mujur saya diberi kesedaran menjaga kulit dari awal remaja lagi...sbb mmg saya nak kulit saya cntek...yerr, dlu mmg kulit wajah saya sgt2 kusam, berminyak, agak gelap, jerawat of cource banyak kat bhgn dahi...so bila keadaan sebegitu, saya jadi x selesa, rendah diri, malu nak berdepan dgn org ramai...mujur saya menjaganya dgn bantuan suplement dari awal lagi...so bg saya suplement skin mmg sgt2 membantu utk dptkan hasil kulit yg lebih sihat & cantek...serius! dan utk luaran pula, mmg saya elakkan produk2 yg boleh mghakiskan kulit, i mean yg mengelupas2 kan kulit ni....saya akui, dlu mmg agak jahil bab2 skincare ni..x tahu mana yg ok,mana yang x...main pakai je smua, saya pernah pakai 1 produk ni, die punya mengelupaskan kulit tuh sampai berbulu2 muka saya, dgn merah padam nya muka, pastuh pedih sbb kan proses pengelupasan tuh...then saya terus banned produk tersebut...saya x mo teruskan pakai,habis jahanam kulit saya...serik!

Sampailah saya jumpe produk skincare luaran yg bebetul best & serasi dgn kulit saya iaitu Melacep Whitening Marykay...dan alhamdulillah client2 Marykay saya yg lain pon turut menyukainya...dan sambil2 tuh saya x pernah skip amalan suplement utk kesihatan kulit saya...bab2 ni saya mmg rajin sbb umur saya tahun depan akan memasuki 31 thn...so kalau x jaga dr skrg, mmg akan cpt nampak tua. bukan bermakna saya takut tua, tp biar org lihat kulit saya jauh lebih muda dari usia sebenar saya...

Percayalah, jikalau anda terus malas utk menjaga kesihatan & kecantikan kulit , hasilnya anda sendiri akan merasai & mengalami nya yg mana umur 22 thn dh ader jeragat sana sini, kulit kusam, jerawat, berminyak , kering sdgkan usia 22 thn tuh kulit mmg sgt segar bugar tanpa sbrg problem skin...btul?? itu hanya contoh shj tp itulah yg saya terima di email2....so masih belum terlambat lagi utk anda menjaga  smula dgn baik....nak tahu cmna caranya?? terus email kpd saya di honey_nurhaliza@yahoo.com utk dptkan set suplement skincare dgn tawaran hrga sempena Aidiladha...





LATEST UPDATE : STOCK VIT C SAYA DH MULA KURIERKAN UTK SMUA CUSTOMER2 TERSAYANG SAYA YAAA...

SO KPD ANDA YG INGIN DPTKAN FULLSET SUPLEMENT SKINCARE DGN TAWARAN HARGA MENARIK SEMPENA AIDILADHA, BOLEH TERUS EMAIL KPD SAYA DI honey_nurhaliza@yahoo.com...

promotion ESP : buy 6 free 1 akan tamat pada 31 oktober ya...so rebut peluang keemasan ni utk grab 6 canister ESP...tarikh luput 2014 ya...so berbaloi beli time harga promo...nak beli 1 canister pon boleh...cpt email saya utk dptkan harga menarik yaa...harga biasa ESP rm150

TAWARAN AKAN TAMAT PADA 31 OKTOBER 2012 JAM 12 TGAHARI 

pastikan anda smua consume original from shaklee yaa...jangan beli yg tiruan, nnt x dpt hasil yg baik, anda juga yg rugi...!!

16 October 2012

~ Alkisahnya - Cara Saya Sihatkan Kulit Wajah Saya! ~

soalan 1 : Bagaimana akak menjaga kulit wajah akak ya?? serius x nampak pon mcm umur 30 thn...saya plak yg nampak lebih tua dari akak,padahal saya baru je 25 thn...boleh x akak share kan tips2 akak menjaga kulit?? 

soalan 2 : cmna rutin akak jaga kulit agar kelihatan sihat tanpa sbrg cela, jeragat ya?? wajah akak in real sgt halus...sungguh jeles ...boleh la share kan dgn saya eyh kak?? 

soalan 3: saya berusia 23 thn tp wajah saya seakan2 30 an plak...jeragat saya dh bnyk plak tumbuh, sbb apa ya berlaku sebegitu?? wajah akak saya lihat lgsung x de jeragat, cmna ek akak jaga?? 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

ok dah baca soalan2 di atas?? itu adalah soalan2 pilihan yg saya ambil di email saya secara rawak....so mesti yg bertanyakan soalan ni kenal akan soalan2 mereka...hehe...

Ok dgn rasa rendah dirinya,saya akan jwb smua apa yang disoalkan oleh mereka ,maybe boleh share2 dgn smua pembaca2 blog ...walaupun belum terbuka pintu hati lagi utk menjaga kulit wajah,mana tahu setelah membaca coretan saya ni,mereka akan sedar,..siapa tahu kan?? sbb hati kita ni smua Allah yg pegang & gerakkan...stuju??

Bismillahirrahmanirrahim....

Cara /rutin saya menjaga kulit wajah 
terus terang saya katakan , nak menjaga kulit wajah ni haruslah bermula dari awal lg, sbb bila skin dah terlalu problem,mmg akan mengambil masa utk sembuh smula...syukur alhamdulillah saya diberi kesedaran awal utk menjaga kulit wajah saya...kalau x silap saya, seawal form 3,saya dh insaf utk lebih menjaga kulit wajah saya yg berjerawat, kusam+ gelap+ berminyak mcm hape je kulit saya...pakej kan?? tp mujurlah saya sedar awal...so mcm2 la produk saya guna utk sembuhkan kulit wajah...

dipendekkan cerita, sampailah saya bertemu dgn suplement skin yg saya amalkan sehingga hari ini...so totally mmg saya sgt2 berpuas hati sbb skin saya pulih 200%...extra skin makin lama makin sihat walaupun umur saya skrg 30 thn...org kata kulit wanita matang ni agak cerewet nak jaga...tp bg saya , ianya x sukar mana pon nak jaga kalau kita dari awal2 lg jaga kulit & juga cara pemakanan kita...makanan berminyak2,bergoreng2 mmg saya akan elakkan sbb akan menyebabkan kolestrol tggi dlm bdn dan sgt x bagus utk kulit wajah kita...saya juga akan banyakkan minum air 5 liter sehari...haaaa x kesah laaa ulang alik ke toilet yg jauh skalipon,saya tetap gegeh minum 5 liter sehari,lebih banyak kita minum air,maka makin banyak laa toksin2 dlm bdn akan keluar,so skin kita akan makin sihat,makin moist, bdn cpt kurus...haaa bnyk benefit nya kan??

Saya mmg x amalkan ais dlm menu seharian saya, jika teringin skalipon,saya akan ambil air dlm fridge shj,ais ketul2 tuh mmg x sntuh lgsung...x bagus utk kecantikan kulit.

Setiap hari, saya akan guna set lengkap utk penjagaan wajah dari mencuci, melembab dan menyegarkan wajah...sbb 3 langkah ni mmg penting utk menjaga kulit wajah...dan suka saya nak ingatkan,kalau nak kulit benar2 sihat,jangan gunakan produk2 yg mengandungi bahan hdrokinon yg boleh mengelupas2 kan kulit,sbb bila anda stop dr menggunakan2 kan produk tersebut, kulit akan menjadi lebih bermasalah...majoriti produk2 yg hdrokinon ni akan menyebabkan kulit wajah putih seakan2 tepung gomak..putih mcm x natural, muka putih tp kulit tgn gelap...so kalau nak cerah sekata, ambil suplement skin...nak tahu suplement apa?? email saya cpt sbb bulan ni ader promotion set yg sgt2 menarik...

Rutin saya menjaga kulit wajah utk elak JERAGAT 
Memang x dinafikan bila umur semakin meningkat, akan mengalami banyak sgt masalah especially di bhgn kulit wajah kita, wanita2 terutamanya sgt takut akan kewujudan Jeragat di bhgn muka...ader org kata jeragat ni disebabkan keturunan,tp pada saya ianya x betul sbb jeragat berpunca dari sikap kita yg tidak menjaga kulit wajah...salah satu sbb lain mgkin pemakaian produk2 pengelupasan kulit yg semakin banyak terdapat di pasaran2...jeragat juga disebabkan oleh kulit yg agak kering dan kulit kering berpunca dari sikap kita sndiri yg sememangnya kurang minum air setiap hari....jadi, utk mengelakkan masalah jeragat,saya akan pastikan setiap hari,saya akan minum 5 liter air...so kulit akan terasa lebih lembab, moist,so jeragat susah nak timbul bila kita banyak minum air....ingat! jeragat suka timbul pada kulit2 yg kering...so if x mo jeragat wujud di usia muda, banyakkan minum air dari skrg...x rugi pon minum banyak2 air sbb benefitnya anda akan dpt jugak...tp janganlah minum 5 liter air sekaligus, mmg la rasa nak termuntah...so 5 liter tuh pastikan minum sepanjang hari...5 liter tuh bukan air manis2 ya..air coke pepsi ke...tp 5 liter air tuh adalah AIR PUTIH...so bawaklah ke mana2 tumbler comel anda tuh utk memastikan air yg anda minum ckup 5 liter..mcm yg saya buat, ke hulu hilir bawak tumbler tuh...

Satu lagi tips yg saya amalkan utk elak jeragat, setiap malam saya akan sapukan night cream ataupun cream kunyit ( buatan sndiri )  pada keseluruhan wajah sebelum tidur, dan yg paling penting,setiap kali selepas makeup,saya akan cuci sebersih2 nya muka saya dari sbrg makeup , kalau nak best, gunalah makeup remover pink marykay tuh yaa..seyesss mmg best! sbb bila kita x bersihkan, maka bahan2 chemical yg terdapat dlm bahan2 makeup kita td akan masuk/meresap ke dalam liang2 pori kulit wajah kita dan lama kelamaan, wajah kita akan menjadi semakin rosak...

Amalan Wajib saya Setiap Hari Adalah SUPLEMENT SKINCARE 



Setiap hari saya akan pastikan saya mengamalkan suplement2 utk kekal bertenaga sepanjang hari, suplement2 utk kulit mmg saya x pernah miss walaupun sehari...dan setelah usia menginjak alam 30an ni, saya mmg mengamalkan collagen utk kulit wajah saya...sbb apa yg kita amalkan tuh akan memberi effect yg sgt baik terhadap kulit wajah kita...tp mcm yg selalu saya pesan, janganlah amalkan 2-3 bulan shj pastuh terus stop, nak wajah sihat, cantek, flawless, kene la amalkan sampai bila2...lgpon ni hanyalah suplement dan bukannya ubat..so saya lebih yakin dgn suplement...saya mengaku, saya mmg agak cerewet dlm pemilihan  suplement2 especially yg utk kulit...dan bila saya dah yakin dgn sesuatu suplement,saya akan terus istiqamah kan sampai bila2...

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Mungkin itu serba sedikit yg saya dpt kongsikan cara bagaimana rutin saya menjaga kulit wajah...setiap org x sama caranya...mungkin cara anda lain..btul x??

tetapi kalau inginkan wajah yg lebih sihat tanpa sbrg cela & bermasalah, amalkan suplement skincare yg saya akan suggestkan..tp terlebih dahulu, sila nyatakan problem skin yg sdg alami ok...jika anda seorg ibu hamil,sila nyatakan juga yaaa...saya akan suggestkan mengikut kesesuaian ok...

Kpd anda yg ingin dptkan set ni dgn harga menarik, masih sempat lagi utk anda consume dan cantek2 sempena Raya Aidiladha ..2 minggu shj lagi,so cpt2 email pd saya dan request best price yaaa...

email ur order : honey_nurhaliza@yahoo.com
id : 852407 


12 October 2012

~ Kulit Makin Halus, Wajah Bertambah FLAWLESS...Anda Bila Lagi ? ~






jom baca dialog ni dlu....

si A : errmmm aku ngk kulit ko makin cantekkk & licin laaa...berseri2 plak...dulu kan kulit ko kusam n jerawat kan?? mst ko guna skincare mahal2 ni kan??

si B : yeke?? ketara ke perubahan kulit aku?? 

si A : aaahh dlu kulit ko x cmni pon...share la kat aku...kulit aku skang makin teruk laaa, nak2 selalu berjemur...makin berminyak...tp kulit ko steady je aku ngk...x de pon sunburn2....share la cpt!!

si B : kau rasa2 la kan, aku pakai produk apa?? 

si A : alaaa nak suh berteka teki plak...aku dh x sbr nak tahu ni...!! kalau produk mahal2 aku x mampu laaaa

si B : eyh x laa...ni bukan skincare mahal2...ni suplement utk skin...aku beli kat sorg blogger ni...mmg best....nnt aku suggestkan kau link blog die yaaa...

si A : suplement skin?? yg mana satu??? bg link blog die cpt...aku nak beli arini jgk...

si B : tp kau kene email kak hanny tuh dlu...n gtau apa jenis problem skin yg kau alami skang...so sng utk kak hanny tuh consult set yg sesuai ngn kau...mcm aku mula2 dlu laa...tp aku dh guna dh dekat 4 bulan daaa...dh nak abes pon...ni pon nak repeat order lg,...

si A : ok kau bg email die yaa..aku email kakak tuh skng jugak,.


------------------------------------------------------------------------------------------------

honey_nurhaliza@yahoo.com

jadual kurier yg baru : Isnin, Rabu, Jumaat 

update : stok vit c now out of stock ya di hq, maka saya akan poskan order kalian smua without vit c ya...

so kpd yg ingin membuat pre order stok vit c, boleh lah terus email kpd saya di email yg tertera di atas td yaaa...saya akan informkan once stok vit c dh ader di hq ok...so better pre order now...

kpd yg ingin dptkan harga promotion utk 100 pelanggan terawal,cpt2 terus email kpd saya ok...jika anda tidak mempunyai budget utk mengambil set tersebut pada hari ini, boleh terus booking set promo tersebut yaaa....adil kan cara saya cmni?? sbb saya nak smua pembaca2 blog yg masih belum dptkan set ni, dpt consume jugak dan akan terus setia dgn amalan set suplement skincare yg saya cdgkan ini...('-") 

psstt, korang dh try ke belum vit e grape seed yg baru tuh?? fuhhhh saya suka vit e yg baru tuh...mmg best sgt2 result ke atas skin saya....ingin dptkan best price utk vit e grape seed?? email cpt yaa...

hubungi saya :


email : honey_nurhaliza@yahoo.com
id no : 852407

Anda berada dekat dengan mana-mana Branch Shaklee?

Shaklee HQ : Empire Subang, Subang Jaya, Selangor.
KL Branch: Section 1 Wangsa maju, Setapak, KL.
Penang Branch : Jalan Todak Pusat Bandaraya Seberang Jaya , Perai. 
Ipoh Branch : Medan Istana 1 Bandar Ipoh Raya , Ipoh .
Johor Bahru Branch : Jalan Molek 1/10 Taman Molek , JB.
Kota Bharu Branch : Bandar Kora Bharu Jalan Sultan Yahya Petra, Kota Bharu.
Kota Kinabalu Branch : Ground Floor Wisma Damai jalan Damai Luyang Kota Kinabalu.

BOLEH guna ID saya  (ID Shaklee 852407) untuk mendapatkan harga ahli...




11 October 2012

~ Skin Jadi Lebih Halus Dgn Vit E Grape Seed + Collagen Powder ~

Hye semua...mcm mana dgn hasil kulit anda setiap pagi selepas bangun dari tidur?? mesti kulit jd lebih lembut & halus berbanding dulu kan? nak tahu x sbb apa?? sbb anda smua raaaaajinnnnn amalkan suplement skin...maka itulah bonus yg anda akan dpt...btul x??

Ok mmg x dinafikan lagi vit e mmg sgt2 bagus utk kulit...problem skin yg saya maksudkan adalah parut2 jerawat, masalah kulit kasar,bersisik, kulit berjerawat, kusam , skin tidak sekata...mmg saya akan suggestkan vit e ni...tp bg skin yg terlalu bermasalah, mmg saya akan lebih suggestkan consume with set suplement skincare dari certain2 item...sbb sudah tentu bila anda melabur wang utk sesuatu produk,mesti inginkan yg terbaik kan?? so buat pilihan yg bijak yaaa smua...so nasihat saya, bila skin anda terlalu problem mcm yg saya nyatakan td, cari solution dgn amalkan suplement2 utk kulit,jangan pula anda terus ke SK11 ,dermalogica, clinique counter yaa...of cource mst anda akan dipengaruhi utk membeli set yg beribu riban , dan last2 hasilnya tetap sama atau ianya makin teruk...mst ader yg tersenyum2 sbb ader pengalaman cmni kan?? aaahh termasuklah org yg sdg menaip entry ni...haha...yerrr, saya bercerita & berkongsi atas smua pengalaman2 yg pernah saya lalui dulu...yerla dolu2,mana la tahu bab2 cmni kan...


Hari2 saya menerima banyak sgt email,smuanya meluahkan ttg masalah kulit yg mereka alami...alhamdulillah dgn berkat ilmu yg x sebarapa saya ader ni,saya kongsikan kebaikan2 tersebut pd smua org..sama adil sama rata...dan saya mendoakan setiap kali mereka smua purchase,Allah akan sampaikan smua hajat2 mereka iaitu inginkan skin yg lebih sihat,baik & cantek...dan sudah tentunya utk bakal suami/suami2 tercinta...tuh sbb saya mmg consult mereka dgn baik,supaya dpt memberikan servis yg terbaik utk smua customer2 saya...supaya akan dtg,mereka smua akan kembali repeat order pd saya dan saya akan terus memberikan konsultasi pada mereka2 yg memerlukan khidmat saya...

Tapi ramai tanya pd saya, bila skin dh pulih, dh cntek, perlu stop x?? jwpn saya, kenapa nak pelru stop pula sdgkan ini hanyalah suplement skin, dan kalau nak wajah & kulit sentiasa sihat,cntek,halus...istiqamah kan...lgpon ianya lebih jimat anda beli yg fullpack dgn hrga promo...sbb set ni akan bertahan selama 4 bulan...so anda yg membuat pilihan dgn bijak...tp jika anda mempunyai budget lebih, boleh la try collagen powder...saya suka combine kan 2 set ni...so hasilnya saya makin berpuas hati dgn suplement...saya lebih percaya,kulit sihat ni dtg nya dr pemakanan suplement kita setiap hari...










honey_nurhaliza@yahoo.com

jadual kurier yg baru : Isnin, Rabu, Jumaat 

update : stok vit c now out of stock ya di hq, maka saya akan poskan order kalian smua without vit c ya...

so kpd yg ingin membuat pre order stok vit c, boleh lah terus email kpd saya di email yg tertera di atas td yaaa...saya akan informkan once stok vit c dh ader di hq ok...so better pre order now...

kpd yg ingin dptkan harga promotion utk 100 pelanggan terawal,cpt2 terus email kpd saya ok...jika anda tidak mempunyai budget utk mengambil set tersebut pada hari ini, boleh terus booking set promo tersebut yaaa....adil kan cara saya cmni?? sbb saya nak smua pembaca2 blog yg masih belum dptkan set ni, dpt consume jugak dan akan terus setia dgn amalan set suplement skincare yg saya cdgkan ini...('-") 

psstt, korang dh try ke belum vit e grape seed yg baru tuh?? fuhhhh saya suka vit e yg baru tuh...mmg best sgt2 result ke atas skin saya....ingin dptkan best price utk vit e grape seed?? email cpt yaa...

hubungi saya :


email : honey_nurhaliza@yahoo.com
id no : 852407

Anda berada dekat dengan mana-mana Branch Shaklee?

Shaklee HQ : Empire Subang, Subang Jaya, Selangor.
KL Branch: Section 1 Wangsa maju, Setapak, KL.
Penang Branch : Jalan Todak Pusat Bandaraya Seberang Jaya , Perai. 
Ipoh Branch : Medan Istana 1 Bandar Ipoh Raya , Ipoh .
Johor Bahru Branch : Jalan Molek 1/10 Taman Molek , JB.
Kota Bharu Branch : Bandar Kora Bharu Jalan Sultan Yahya Petra, Kota Bharu.
Kota Kinabalu Branch : Ground Floor Wisma Damai jalan Damai Luyang Kota Kinabalu.

BOLEH guna ID saya  (ID Shaklee 852407) untuk mendapatkan harga ahli...




09 October 2012

~ I Love ESP !!! ~








Pertama skali, syukur ke hadrat Ilahi kerna semakin ramai yg mencintai this product...hahaha dh mcm duta product plak...opsss..:P

ok act hari ni,saya suka sgt2 nak kongsikan kebaikan set skincare + esp ni...mmg semakin ramai yg ambil / consume kombinasi set seperti di atas....sbb protein mmg ternyata bgus utk kesihatan tubuh bdn dan of cource sgt2 bgus utk kulit...

tp suggestion saya, kalau skin sgt2 problem,janganlah hanya bergantung pd 1 suplement shj..contohnya ader sorg customer saya hanya bli vit c, sdgkan skin sgt2 problem...then 3 mggu selepas tuh, beliau email kpd saya smula utk membeli set suplement skincare...dan bila beliau consume set suplement skincare + esp / gla,barulah nampak perubahan yg sgt2 ketara ke atas kulit beliau...so if ader masalah kulit yg teruk,cpt crk solution nya...jangan biarkan lama2,takut ianya jadi makin teruk & bernanah....

Tapi yg bestnya ESP ni, bukan hanya utk org yg ader prob skin shj...malah bgus utk ibu2 yg sdg hamil...ibu2 yg sdg menyusukan baby nya, ibu2 yg sdg berpantang,  pesakit kencing manis, bgus juga utk org2 yg sdg berdiet, juga ibu2 yg sgt2 bz seperti saya,sbb berikan tenaga yg berpanjangan...syukur alhamdulillah....

Berapa harga ESP ya?? mahal x?? ok harga ESP rm 150 tp bg sape2 yg ingin membeli hrga promotion bulan oktober ni,boleh la terus email kpd saya di honey_nurhaliza@yahoo.com

jadual kurier yg baru : Isnin, Rabu, Jumaat 

update : stok vit c now out of stock ya di hq, maka saya akan poskan order kalian smua without vit c ya...

so kpd yg ingin membuat pre order stok vit c, boleh lah terus email kpd saya di email yg tertera di atas td yaaa...saya akan informkan once stok vit c dh ader di hq ok...so better pre order now...

kpd yg ingin dptkan harga promotion utk 100 pelanggan terawal,cpt2 terus email kpd saya ok...jika anda tidak mempunyai budget utk mengambil set tersebut pada hari ini, boleh terus booking set promo tersebut yaaa....adil kan cara saya cmni?? sbb saya nak smua pembaca2 blog yg masih belum dptkan set ni, dpt consume jugak dan akan terus setia dgn amalan set suplement skincare yg saya cdgkan ini...('-") 

psstt, korang dh try ke belum vit e grape seed yg baru tuh?? fuhhhh saya suka vit e yg baru tuh...mmg best sgt2 result ke atas skin saya....ingin dptkan best price utk vit e grape seed?? email cpt yaa...


Saya ringkaskan macam ni….Struktur dalam badan manusia dibina daripada susunan di bawah…
SEL ——> TISU ——–> ORGAN ———> SISTEMStruktur badan kita terdiri daripada SEL…Kemudian sel-sel akan membentuk tisu-tisu, seterusnya tisu-tisu akan membentuk organ dan organ-organ akan membentuk sistem…Dan….disebabkan itu, badan kita SANGAT memerlukan PROTEIN…Nak tahu kenapa?? Sebabnya PROTEIN adalah makanan utama sel…SEL yang sihat dapat menghasilkan tubuh badan yang sihat…..
Sebab tu setiap hari, anda makan lauk-lauk yang mengandungi sumber protein bukan??Seperti ayam, daging, telur, ikan, kekacang dan banyak lagi….TAPI…TAHUKAH ANDA yang PROTEIN sangat MUDAH TERMUSNAH apabila dikenakan SUHU yang TINGGI…Contohnya anda goreng ikan…Berapa banyak PROTEIN yang tinggal??Anda tak tahu kan??JADI…..Apa kata anda ambil ESP sumber PROTEIN yang lebih berkualiti….Dan semestinya ESP mematuhi kriteria pemilihan soya yang selamat….Dan yang paling penting, ESP Sentiasa SELAMAT, sentiasa BERKESAN dan sentiasa MESRA ALAM…

RAMAI YANG DAH RASA KEBAIKAN DAN BETAPA BESTNYA ESP SELEPAS AMBIL SECARA KONSISTEN SELAMA 3-4 MINGGU ….Depa kata kulit makin licin la, kulit makin lembut, parut jerawat makin pudar, rambut dah kurang gugur….susu makin banyak…dan macam-macam lagi…



sgt2 cantek,mulus kulit beliau kan?? anda bila lagi?? 

hubungi saya :
email : honey_nurhaliza@yahoo.com
id no : 852407

Anda berada dekat dengan mana-mana Branch Shaklee?

Shaklee HQ : Empire Subang, Subang Jaya, Selangor.
KL Branch: Section 1 Wangsa maju, Setapak, KL.
Penang Branch : Jalan Todak Pusat Bandaraya Seberang Jaya , Perai. 
Ipoh Branch : Medan Istana 1 Bandar Ipoh Raya , Ipoh .
Johor Bahru Branch : Jalan Molek 1/10 Taman Molek , JB.
Kota Bharu Branch : Bandar Kora Bharu Jalan Sultan Yahya Petra, Kota Bharu.
Kota Kinabalu Branch : Ground Floor Wisma Damai jalan Damai Luyang Kota Kinabalu.

BOLEH guna ID saya  (ID Shaklee 852407) untuk mendapatkan harga ahli...



08 October 2012

~ Bagaimana nak Istiqamah amalkan Suplement Setiap Hari?? ~

Hye Semua...bagaimana kesihatan & kecantikan kulit anda hari ini?? ader improvement x berbanding dulu?? Saya percaya,ramai yg dh dptkan hasil kulit yg jauh lebih baik dari dulu2...tuh pon hasil usaha & istiqamah anda jugak, saya cuma sekadar berkongsi shj apa yg terbaik utk kita smua amalkan...

Ok, sejak akhir2 ni saya trima banyak soalan2 yg berkaitan dgn suplement skin ni...tp apa yg saya nak kongsikan hari ni adalah cara bagaimana kita nak ISTIQAMAH kan makan suplement ni setiap hari tanpa skip...

nak tahu cara nya...jom teruskan pembacaan anda....

soalan yg sering diajukan kpd saya ...

1) " saya mmg nak kulit cantik, tp cmna ya saya nak mkn setiap hari?? x kan nak bawak botol2 suplemen yg besar2 tuh setiap hari ke office?? berat la bag saya...

2) soalan ke 2: susah la kak nak mkn suplement2 ni sbb saya slalu travel sana sini...so agak susah nak bawak botol2 tuh...

jwpn saya : kalau anda ader mempunyai masalah2 seperti di atas, apa kata anda beli 1 pil box yg comel2...x kesah la kaler apa,tp make sure kaler favourite anda la,sbb bila anda terpandang bekas comel tuh,pasti anda x sabar2 utk amalkan suplement tuh setiap hari...dan masalah utk bawa suplement tuh ke mana shj x kan menjadi 1 masalah utk anda sbb sng & mudah di bawa ke mana2..masuk shj dlm handbag anda...simple!




-------------------------------------------------------------------------------------------------

ni soalan yg paling famous sgt saya trima...

soalan : saya mmg suka amalkan suplement skin tuh tp satu je masalah saya...iaitu SUSAH NAK MINUM 3-5 LITER AIR SEHARI....kerap sgt ke toilet.

jpwn saya : mmg la dear...nak cantek perlulah pengorbanan sket...bukankah amalan meminum air 3-5 liter air tuh sgt2 bgus utk badan & kulit anda?? kerap ke toilet?? itulah bgus sbb semakin kerap kita ke toilet, semakin banyak bahan2 toksin dlm bdn kita dikeluarkan  melalui proses pembuangan air kecil...so bdn akan rasa lebih ringan, cergas, kurg mengantuk dan skin anda pon semakin improve...tiada lagi masalah kulit kering!! nampak x??

1) cara nak banyakkan minum air : amalkan 0.5 liter setiap kali sebelum solat & 0.5 luter lagi after solat...so waktu solat ader 5x kan?? maka anda akan berjaya minum 5 liter air tanpa anda sedari..so x de la istilah minum air banyak2 skaligus n rasa mcm nak termuntah...betul???

2) cara ke 2 : cube motivasikan diri utk banyak minum air dgn beli tumbler besar2 yg sgt2 comel & menarik colour bottle tumbler anda...dan make sure letakkan tumbler comel tuh di atas meja study/ keja anda...tp jangan buat perhiasan  pula yaa, sudah pastinya anda akan lebih bersemangat nak minum air lebih setiap hari...x percaya?? sila buat....


ni sbg contoh shj...tp saya mmg belikan tumbler comel ni utk mya & irfan minum air kat sekolah...didik mereka dari kecil lg...


-------------------------------------------------------------------------------------------------

Good News kpd client2 yg bertanyakan set promo skincare utk 100 pelanggan terawal,saya akan tambahkan & teruskan lagi hrga promo utk 100 pelanggan terawal yg email kpd saya utk membeli set suplement skincare dari saya...but make sure,sila nyatakan problem skin yg anda alami yaa, kalau x, susah utk saya nak consult set mana yg sesuai utk anda consume...

kpd yg berminat utk dptkan bekas pil box comel tuh, saya akan openkan pd sape cpt dia dpt yaa sbb pil box tuh sgt2 limited...mmg sgt comel...boleh terus email kpd saya di honey_nurhaliza@yahoo.com

ingin dapatkan harga istimewa utk set suplement skincare,saya lanjutkan lagi utk 100 pelanggan terawal yg email kpd saya yaa...


03 October 2012

~ Set Suplement Skincare apa yg terbaik utk diamalkan?? Baca testimoni ~


TESTIMONI 1 

salam honey.. kali ini saya nak listkan testimoni saya selepas 2 bulan mengambil supplement Vit C,E, B complex..

Kulit wajah:
1. kulit wajah saya adalah jenis yang kering, jerawat timbul pun jarang2 tapi tetap kita tak selesa kan, selepas mengambil supplement, alhamdulillah, kesan yang sangat baik selepas istiqamah mengambil tanpa tinggal. Kulit saya sangat lembut, dan saya tak risau lagi kalau ada jerawat timbul sebab ianya akan hilang sekejap sahaja!! tanpa menggunakan apa2 krim jerawat.. 

2. kulit wajah saya juga tidak lagi gelap apabila lama terdedah pada cahaya matahari! Alhamdulillah.. malah kulit terus kelihatan segar.. yang penting teruskan istiqamah mengambil supplement dan yakin pada kesan.. 

3. yang paling seronok, kulit saya tidak lagi kusam.. ^_^

Kesan dalaman:
1. saya seorang yg bertekanan darah rendah(LBP)..tahap hypo tau!! jadi selalu pening, memang kerap sekali.. selepas pengambilan, Alhamdulillah sekali lagi, kerana saya dah kurang malah sekarang ni tidak lagi alami pening2!! ..  bersyukur sangat..

2. dulu saya juga alami kesukaran untuk membuang air besar, kadang kadang 3,4 hari sekali baru dapat, tapi selepas pengambilan, bertambah bersyukur kerana hari2 pada setiap pagi saya dapat melakukannya.. ianya pasti membuatkan perut saya lebih selesa..


setakat itu dulu testimoni dari saya.. nasihat saya, seperti saranan CPM, kita istiqamah, lambat atau cepat kesannya, kita tunggu dahulu, letakkan keyakinan untuk melihat hasil yang baik.. 

akhir sekali, t.kasih untuk CPM.. =)

**Vit E dah nak dekat habis ni**..hehe

---------------------------------------------------------------------------------------




TESTIMONI 2 


Askm Hani,
Saya pernah beli skincare supplement set bulan Jun lepas dan alhamdullilah ada perubahan pada kulit muka. Jerawat kecil di pipi dah menghilang cuma sekali-sekala naik satu tapi macam segan nak timbul, so dia nampak mcm kemerahan2an dan esoknya dah mula susut dan hilang.
Memandangkan stok set ni ada yg nak habis, saya nak order vit E (version yg baru) dan ESP. Sekarang ni saya berkira-kira sama ada nak beli GLA atau collagen powder. Mana yg paling sesuai ye dan apa fungsi kedua-duanya itu?
Satu lagi, kalau budak2 remaja umur 13-15 thn yg ada masalah keputihan yg kadang2 menyebabkan gatal, apa supplement yg boleh mereka ambil?
Harap Hani dpt jawab soalan saya ni dan jgn lupa bagi best price untuk saya.
Terima kasih.
-Azimah-

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------







EMAIL UR ORDER : honey_nurhaliza@yahoo.com

"KESIHATAN & KECANTIKAN ANDA ADALAH KEBANGGAAN KAMI "

"PASTIKAN ANDA MEMBELI SUPLEMENT YG ORIGINAL DAN BUKANNYA TIRUAN OK" 

"NAK LEBIH CANTEK, SAYA MEMANG AKAN SUGGESTKAN CONSUME SET SUPLEMENT SKINCARE, INGIN TAHU?? JOM CPT2 EMAIL...SAYA AKAN BERIKAN TAWARAN HARGA BEST UTK 100 PELANGGAN TERAWAL SHJ...GRAB CPT"

JANGAN BIARKAN MASALAH KULIT ANDA BERLARUTAN DAN MAKIN TERUK..SAMPAI BILA ANDA INGIN BEGITU?? JOM SAMA2 BERUBAH KE ARAH YG LEBIH BAIK LAGI...KERNA KECANTIKAN & KESIHATAN KULIT ADALAH MENJADI 1 KEPUASAN JIKA MENDAPAT HASIL YG BAIK,INSYALLAH "

AKHIR SEKALI SAYA MENDOAKAN " SEMOGA ALLAH SAMPAIKAN HAJAT KALIAN SEMUA APABILA CONSUME SET SUPLEMENT INI...INI DOA SAYA SETIAP HARI,AMIN" 


PERHATIAN : STOK NYX LIPSTICK AKAN SAMPAI PADA SAYA END OF THIS WEEK,INSYALLAH NEXT WEEK, AKAN MULA MENGEPOS PD SMUA CUSTOMER2 YG ORDER YAA....



STOK VIT C CUSTOMER2, KAMI SUDAH MULA POS KAN SECARA BERPERINGKAT2 YAA...IF X DPT DLM MASA 3 HARI, SILA EMAIL KPD SAYA OK...TERIMA KASIH