20 November 2012

~ Saya Preggy Mommy, Bolehkah Saya Amalkan Set Suplement Skincare?? ~



Lately ni saya terima banyak email dari mommy2 yg sdg preggy...alhamdulillah smuanya inginkan kulit yg cntek, sihat, gebusss ketika hamil ni...tp adakah set suplement skincare ni sesuai utk ibu2 yg hamil???

So di sini saya akan explain kan ya...ibu2 hamil boleh consume set suplement skincare KECUALI VIT E , GLA yaa...saya akan berikan/ suggestkan utk ibu2 yg hamil juga tetapi saya add kan set2 yg sesuai utk ibu2 hamil consume ok...so kalau ibu2 yg sdg hamil mempunyai wajah yg kusam, x bermaya, dh timbul kulit2 yg gelap , anda boleh solve kan problem tersebut...biasalah tuh kan, lumrah ibu2 hamil akan merasai tuh smua...org kata perubahan hormon...yesss..so smua org akan merasainya tp ader juga ibu2 hamil yg bertuah x de kene prob cmtuh...sayalah orgnya...alhamdulillah sepanjang mengandungkan ketiga2 anak saya tuh, saya x de kena prob wajah kusam, kulit gelap dan sbg nya...tp x tahu la plak kalau mengandungkan anak ke 4 nnt kan...tp ckup la kot 3 org...:P ni pon dh ckup meriah daaaa kat umah ni kami anak beranak...

Ok back to my topic...jika anda hamil dan mempunyai wajah yg kusam, gelap , jerawat naik bagai cendawan tumbuh, cpt2 laaa crk solution nya...janganlah biarkan masalah tuh berlarutan sampai bersalin nnt...sok dah makin banyak n teruk, lg susah nak rawat nnt...so bila dh ader tanda2 nak ke wajah kusam, crk penawarnya...

Arituh saya ader terima email yg berbunyi sebegini lebih kurg :-

 " saya seorg wanita hamil 4 bulan, mmg wajah saya kusam sgt2, pastuh kulit di sekitar leher saya agak gelap, saya berminat nak mencuba preggy set puan tuh tp x tahu samada saya rajin atau x utk amalkan nya, sbb ketika hamil ni, mmg saya jd seorg yg pemalas nak pakai itu ini / amalkan ubat2 doctor.puan ader suggestion x?? "

jpwn saya : puan, saya boleh suggestkan set yg sesuai utk puan consume ketika hamil ni tp sekiranya saya suggestkan puan set ni, adakah puan boleh mengamalkannya dgn baik?? sbb hanya puan sndiri yg boleh mengubahnya...mksud saya, puan kene lah rajin amalkan,jangan diikutkan sikap malas tersebut...dan saya yakin, jikalau puan rajin dan istiqamah, smua prob kulit puan tuh dpt diatasi dgn baik,insyallah "

ok main point kat sini, saya highlight kan yaaa...RAJIN & ISTIQAMAH....jikalau kita rajin dan istiqamah, smua prob yg kita alami tuh dpt diatasi dgn baik...x perlu kpd produk2 yg mahal2...so x de istilah MALAS kalau kita inginkan hasil yg baik ke atas skin kita...

saya bg contoh lagi ya :-

anda nak kulit cantek,sihat,gebusss tp anda x mahu keluarkan sedikit wang utk membelinya...rasa2 anda dpt x kulit yg sihat??

satu lg contoh :-

anda dah pon beli set suplement skincare, tp anda x rajin mengamalkannya...pendek citer, anda skip amalan suplement ni, air pon minum 2-3 gelas sehari...rasa2 anda la kan, dpt x hasil yg baik??? tarik nafas dalam2 then hembus perlahan2...cube jwb dgn jujurnya...maka anda akan dpt jwpn nya....betul??

so bagi saya, smua org boleh mengamalkan suplement utk skin, tidak kiralah anda hamil ataupun tidak...cuma anda kene tahu set2 yg sesuai utk diamalkan bg yg hamil ataupun sebaliknya....saya akan guide anda sebaik2 nya...yg penting, anda perlu RAJIN & ISTIQAMAH...2 perkara tuh je saya mintak kalian smua sematkan dlm hati...kalau customer2 saya yg lain dpt hasil yg baik,mengapa tidak anda kan?? kenapa dorg dpt hasil tetapi anda x dpt hasil...cek balik di mana kesilapan nya...x faham, crk saya di email/wassap/phone....saya akan beri konsultasi yg baik utk anda smua,insyallah....

Saya rasa saya stop kat sini dlu ya...insyallah saya akan kongsikan dgn lebih banyak lagi testimoni2 latest dr client2 tersayang saya yaa...

last skali, sekiranya anda berminat utk membeli set2 yg saya suggestkan, boleh terus email ke honey_nurhaliza@yahoo.com...dan sila nyatakan problem skin yg sdg anda alami agar lebih mudah utk saya consult kan set yg bersesuaian dgn jenis prob anda...

ANDA NAK DPTKAN NYA DGN HARGA PROMO 100 CUSTOMER TERAWAL?? BOLEH MAKE UR DEPOSIT THEN KAMI AKAN RESERVEDKAN SAMPAI HARI GAJI ANDA...YG PENTING ANDA TETAP DPT TAWARAN HARGA PROMO...JOM CPT2 EMAIL...

BERITA BAIK UTK CUSTOMER2 YG BERADA DI OVERSEA, JIKA ANDA INGIN MENDAPATKANNYA, ANDA BOLEH MENGGUNAKAN WESTERN UNION UTK MEMBELINYA....SILA BERI DETAILS ANDA DI EMAIL SAYA YAA...

DAN JUGA CUSTOMER2 YG INGIN MEMBELI ,ANDA BOLEH MEMBAYARNYA MENGGUNAKAN CREDIT CARD JUGA YA...

  PASTIKAN SUPLEMENT ANDA ORIGINAL FROM SHAKLEE DI QASEHKUHONEY.COM...KATAKAN TIDAK KPD PRODUK TIRUAN...
17 November 2012

~ Inginkan Kulit Cerah & Bersih?? Jom tambahkan ESP Dlm Set Suplement Skincare Anda ~




KENAPA SOYA SHAKLEE BERBEZA?

1. Ia mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif dan hanya memilih soya yang berkualiti tinggi sahaja.

2. Kacang soya yang digunakan adalah mengandungi NON GMO (non genetically modified organism) di mana ia diproses menggunakan suhu yang rendah.

3. Setiap satu tin Soy Isolate Protein Shaklee dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan tenaga segera dan tahan lama.

4. Satu-satunya produk di pasaran yang mengandungi kesemua 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh.

5. Sangat sesuai bagi pesakit kencing manis kerana kandungan Indeks Glisemik (HI) yang rendah iaitu 39.

6. Satu hidangan soy protein ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid urik dan sangat mudah diserap oleh badan.





Energizing Soy Protein Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. Ia adalah sesuai untuk semua peringkat umur – tua atau muda.
Protein kacang soya adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari  susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.

Faedah Energizing Soy Protein Shaklee yang utama:

Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.

Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan  parut.

Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.






si cantek manis di atas ni pon menggunakan set suplement skincare..so anda bila lagi?? 

 ESP now ready stock di Malaysia...plz email ur order : honey_nurhaliza@yahoo.com sblm ianya habis...:)

p/s: tawaran promo utk "honeymoon set" masih ader lagi ya...so sesiapa yg telah make payment smlm & hari ini, kami akan mengeposkan set2 tersebut bermula pada hari isnin 19hb november ya...set ni bukan hanya utk pengantin baru shj,malah pengantin2 yg dh lama seperti saya pon boleh amalkan juga...yg pnting anda ader kesungguhan utk berubah ke arah yg lebih baik dlm hubungan suami isteri anda...


~ Cara Mencegah Jerawat ~



Jerawat...kedatanganmu sgt mengerikan! Yesss  thn dulu mmg ini masalah utama pada kulit wajah saya...zaman sek men saya mmg dihantui masalah ni...so time level confident mmg sgt2 low...x de smgt lgsung...saya percaya, kat luar sana masih lagi ader prob cmni kan especially remaja2...alaa x jugak, kdg2 "mak remaja" pon still ader lg prob cmni..betul??

So hari ni saya nak kongsikan tips2 mencegah jerawat...mungkin tips2 ni dpt mmbantu anda...

Antara faktor2 yg menyebabkan pertumbuhan jerawat adalah pengambilan makanan yg terlalu pedas dan berlemak,faktor keturunan dan juga ketika zaman akil baligh, namun begitu, masalah ni boleh dicegah menerusi tips berikut :-

1) Gunakan alat makeup yg sesuai dengan kulit anda...jangan guna yg tggi bahan chemical ya...

2) Hindari mengambil makanan yg berlemak.

3) Guna pembersih muka yg berPH 5 yakni ph kulit ataupun skincare luaran yg berasaskan tumbuh2 an seperti Mary Kay product...( if sape2 berminat, boleh terus email ur order marykay product ya )

4) Tidur dengan cukup iaitu 7-8 jam sehari

5) Amalkan diet yg berkhasiat dan seimbang..kurgkan fastfood

6) Hindari tekanan ( stress ) yg akan menggalakkan perembesan bahan kimia tertentu dlm badan dan seterusnya menganggu fungsi organ2 bdn...so kalau x mo jerawat dtg, jgn stress...crk solution bagaimana nak tangani stress...SENYUM!

7) Lakukan YOGA yg dpt membantu anda menenangkan diri...

8) Minum sekurg2 nya 2-3 liter air sehari bukan 2-3 gelas ya...sgt2 bgus utk membersihkan ginjal dan hati & air juga dpt menyingkirkan racun (toksin ) dari badan sehingga menjadikan kulit sihat dan lebih lembab ( moist )

9) lap kanrembesan minyak pada muka bagi mencegah pori2 muka daripada tersumbat...sebaik2 nya gunakan face towel yg bersih ya dan make sure face towel dibasuh setiap hari...

10 ) boleh gunakan krim anti jerawat yg mengandungi anti bakteria / skincare yg bersumberkan tumbuh2 an seperti marykay ( mengikut jenis skin anda)...dan jangan gunakan produk2 yg menghakiskan & mengelupaskan kulit ..sgt2 x bagus sbb ianya akan menipiskan lg kulit anda & kulit akan mudah terbakar / kemerahan2 bila terdedah pd cahaya matahari...sebelum keluar, make sure pakai sunblock ya...

11) JANGAN LUPA AMALKAN SUPLEMENT SKINCARE YG SGT2 FAMOUS DI QASEHKUHONEY.COM...amalan suplement skincare sgt2 bagus utk menyelesaikan smua prob2 skin dari dalaman skin...so sebelum guna produk2 luaran yg mahal2, make sure prob skin anda dibersihkan terlebih dahulu menggunakan suplement skincare...nak tahu apa produknya?? nak dptkan promo price sempena jualan akhir tahun??



kpd yg dh dptkan basic suplement skincare, anda boleh tambah esp dlm set anda...jom amalkan ESP utk kesan yg lebih efektif...nk hrga promo?? email saya cpt ya...








hanya customer2 qasehkuhoney.com shj yg akan mendapat guide / consult dari saya ya..saya akan guide sampai anda mendapat hasil yg baik ,insyallah

INGINKAN BEST PRICE UTK SMUA SET2 DI BAWAH INI ?? EMAIL ME honey_nurhaliza@yahoo.com

1) SET SUPLEMENT SKINCARE ( HOT SELLING !!! )
2) SET JERAGAT  ( HOT SELLING !!! )
3) EXZEMA SET  ( HOT SELLING !!! ) 
4) SET KESUBURAN WANITA ( HOT SELLING !!)
5) SET PREGGY  ( HOT SELLING !!! )
6) SET BASIC SLIMMING ( PALING RAMAI BELI ) 
6) SET BERPANTANG  ( paling ramai ibu2 beli )
7) SET BREASTFEEDING ( HOT SELLING !!! )




SILA EMAIL UR ORDER KE : honey_nurhaliza@yahoo.com
15 November 2012

~ 10 Cara Lebih Langsing, Jom Tiru Cara Saya !~


Mesti ramai di antara anda yang berazam nak kuruskan badan, kan? Tapi, untuk menguruskan badan anda ke tahap ideal, ia bukanlah semudah yang disangka. Anda perlukan komitmen untuk merealisasikannya. Berikan diri anda ruang, masa dan usah cepat berputus asa. Anda pasti boleh!

So apa kata sempena Tahun Baru Maal Hijrah ni, kita bebetul nekad utk turunkan berat bdn a.k.a KURUS KAN BADAN ...utk kesihatan & kecantikan kita jugak kan?? 

x de semangat nak turunkan berat bdn?? apa kata anda smua tiru cara saya iaitu ketika berat saya dulu 88kg ( size xl ,xxl) ,saya beli baju idaman hati saya size M...sbb apa saya buat cmtuh?? supaya saya lebih bersemangat nak kecikkan bdn saya dan boleh sarung baju size M tersebut...dan now alhamdulillah saya dh mmg bersize M...saya rasa ckuplah kot size M...S nnt kecik sgt pulak kan...:P

Kalau anda beriya-iya nak kuruskan badan, sebaik-baiknya usahakannya secara semulajadi. Dengan menggabungkan 2 aspek iaitu pemakanan seimbang dan senaman yang konsisten. Biarpun hasilnya lambat sedikit, ianya pasti berbaloi.



 8-9 bulan pregnant 91kg...after baby keluar, berat ketika berpantang 88kg...




latest 55kg...

Justeru, terdapat 10 tips ringkas yang boleh anda amalkan demi mencapai impian tersebut iaitu:


1. Tetapkan matlamat anda untuk mengurangkan berat badan secara perlahan-lahan. Iaitu penurunan dalam lingkungan 0.5kg ke 1kg dalam seminggu.

Biasanya 0.5kg adalah angka yang biasa yang mampu dicapai oleh kebanyakan anda. Tapi jangan terlalu memaksa jika anda tak mencapai sasaran awal. Jika anda dapat kurangkan 0.1kg pun dah bagus untuk permulaan.

2. Sebaiknya, lupakan niat anda untuk mengambil sebarang ubat-ubatan dengan tujuan menurunkan berat badan. Lebih-lebih lagi tanpa mendapat nasihat atau kebenaran doktor plak tu.

Bagi anda yang berdiet, boleh ambil suplemen seperti lechitin, omega setiap hari selepas sesi senaman utk pembakaran lemak.

3. Ambil makanan dan minuman yang rendah kalori dan mempunyai kandungan nutrien yang tinggi. Kurangkanlah sebanyak 500 kalori sehari untuk tujuan mengurangkan berat badan.

Kurangkan juga pengambilan makanan ataupun minuman yang manis (kandungan gula yang tinggi). Lebihkanlah memakan buah-buahan dan sayur-sayuran segar.

4. Elakkan memakan makanan ringan di antara waktu makan. Sebaliknya, anda boleh gantikan dengan sekeping biskut krim kraker dengan secawan kopi atau teh kurang manis (rendah lemak). Ataupun makan saja buah-buahan sebagai ganti.

5. Banyakkan minum air mineral dan jangan meminum minuman beralkohol.


6. Tetapkan waktu makan anda setiap hari.

Sebagai contoh:

Sarapan di antara jam 7.00 ke 7.30 pagi,

Makan di antara waktu pagi dan tengahari (10.00 - 11.00 pagi),

Makan tengahari (12.30 tengahari - 1.30 petang)

Minum petang (3.30 - 4.00 petang)

Makan malam (6.30 petang - 7.30 malam)

Kemudian, disiplinkan diri anda agar makan pada waktu yang ditetapkan. Jika dicepatkan atau dilambatkan sedikit pun tak mengapa. Ikut keadaan dan kesesuaian anda.

7. Makanlah di ruang makan dan bukannya di depan tv.

8. Biasakan diri menggunakan pinggan yang lebih kecil semasa makan. Tujuannya supaya anda tidak mengambil terlalu banyak atau menambah lauk-pauk yang berlemak atau berkalori tinggi.

9. Penuhkan hari anda dengan melakukan aktiviti tertentu bagi mengelakkan daripada asyik teringatkan makanan.


Sebagai contoh:

Lakukan aktiviti senaman 3 hingga 5 kali seminggu. Lakukan selama 30 minit setiap hari.

Anda juga boleh pecahkan kepada 3 sesi setiap hari. Iaitu 10 minit untuk setiap sesi. Boleh buat 10 minit di waktu pagi, 10 minit pada waktu tengahari dan 10 minit sewaktu petang.


10. Akhir sekali, pastikan anda mendapatkan rehat secukupnya. Contohnya waktu tidur. Tidurlah dalam 6 hingga 8 jam sehari.


Semoga 10tips kuruskan badandi atas dapat membantu anda kelihatan lebih langsing ataupun mendapatkan berat badan yang ideal.
sebenarnya tiada yg mustahil kalau anda betul2 nekad nak kuruskan bdn, janji anda SABAR & ISTIQAMAH...Smuanya akan berhasil...x percaya?? jom email saya utk mengetahui set apa yg saya guna utk turunkan berat saya tuh...

INGINKAN BEST PRICE UTK SMUA SET2 DI BAWAH INI ?? EMAIL ME  @  honey_nurhaliza@yahoo.com


1) SET SUPLEMENT SKINCARE ( HOT SELLING !!! )
2) SET JERAGAT  ( HOT SELLING !!! )
3) EXZEMA SET  ( HOT SELLING !!! ) 
4) SET KESUBURAN WANITA ( HOT SELLING !!)
5) SET PREGGY  ( HOT SELLING !!! )
6) SET BASIC SLIMMING ( PALING RAMAI BELI ) 
6) SET BERPANTANG  ( famous di kalangan ibu2 ) 
7) SET BREASTFEEDING ( HOT SELLING !!! )

09 November 2012

~ Kisah Saya Menjaga Kulit ~

Assalamualaikum kak honey cantek,1st skali mohon maaf kalau email ni ganggu akak mlm2...bukan apa, excited sgt nak bg full testimoni ni utk akak....yela arituh kan masa mula2 ambil set yg akak cdgkan tuh, saya dh janji nak bg testimoni saya if saya puas hati kan?? so here is my testimoni...mungkin juga testimoni ni dpt membantu pembaca2 blog akak yg lain juga...

Ok dgn bangga nya, saya dah consume set suplement skincare yg akak suggestkan tuh hampir nak masuk bulan yg ke 4...dah nak abes pon set2 ni, so saya bg testimoni ni dlu then saya nak repeat order utk smua set yg saya beli arituh ya...

Sebelum saya ambil set akak tuh, muka saya mmg bnyk problem, especially kulit saya terlalu kasar,mcm menggerutu2 ...dan skin terlalu kusam...mcm2 skincare luaran yg saya dh cube dari yg murah sampailah semahal2 produk2...smuanya mengecewakan saya...sampailah saya diperkenalkan oleh kenalan office saya tentang kewujudan blog comel akak ni...dan tanpa tunggu lagi saya pon terus email dan beli set tuh dr akak...

Secara jujurnya, saya sgt2 berpuas hati dgn set yg saya consume tuh sbb seawal 2 mggu dh bebetul nampak akan perubahan kat kulit saya...mcm amazing sgt! Dan perubahan tuh suami dan teman2 kat office ramai yg menegur...skin makin sihat, dan yg bestnya makin lembut & glowing...tiada lagi masalah kusam di muka...nak makeup pon jd smooth sgt...mmg benar akak ckp, nak cntek,mesti sembuhkan yg dalaman dlu...now utk skincare luaran pon saya just guna yg biasa2 je...ader rezeki lbih nnt, mmg saya nak guna marykay jugak mcm akak...

Dan dari segi bdn pula, skin dah x dry lg...kalau x dlu, mmg nampak sgt skin saya terlalu dry especially di bhgn2 siku, tapak kaki...now tapak kaki dh x de merekah2 teruk cam dlu...mmg ajaib betul khasiat vit e tuh...saya mmg ikut guide yg akak beri utk minum 2-3 liter sehari...mmg best, bdn rasa lebih moist dan fresh sgt bila bangun pagi2..kalau x dlu, rasa lesu & lemau je nak ke office...akak bnyk membantu saya selama ni...banyak kali saya ucapkan terima kasih kat akak ( dlm hati) sbb smua problem2 yg saya alami selama ni dpt dipulihkan 100% dgn izin ALLAH seperti yg akak ckpkan...

Since saya amalkan set2 akak tuh, hari2 kat office mmg saya dan teman2 rapat saya suka baca info2 kat blog akak...bnyk betul yg akak share kan...tidak sedikit pon lokek nak berkongsi ilmu...sgt2 berterima kasih utk akak...

mungkin setakat ini dlu testimoni saya, dan diharapkan akak akan terus guide saya ya sampai bila2...saya sukakan kelembutan dlm guide akak tuh, terserlah ciri2 keibuan yg ader pada akak...sekali lagi terima kasih utk akak,semoga dilimpahkan lagi rezeki buat akak sekeluarga...

jangan lupa quote kan hrga set yg saya nak tuh yaaa...

love ,
marina, sabak bernam




Anda smua berminat nak dptkan hasil seperti testimoni2 saya yg lain?? jom bukak email anda & terus email ke honey_nurhaliza@yahoo.com...hanya customer2 qasehkuhoney.com SAHAJA yg layak dpt konsultasi yg best dari saya...insyallah....

Mereka berjaya dpt hasil yg baik sbb mereka smua consume yg original from shaklee bukannya TIRUAN ! ('-") 

Email ur order : honey_nurhaliza@yahoo.com

pre order nyx lipstick masih lagi ada ya...so plz email ya...

update : STOK VIT C ORIGINAL ( SHAKLEE YA BUKAN ORGANIK ) OUT OF STOCK NOW, SO SAYA HANYA AKAN MENGAMBIL PRE ORDER MULAI HARI INI...ONCE STOK DH AVAILABLE DI HQ, SAYA AKAN INFORM OK...PASTIKAN IANYA ORIGINAL FROM SHAKLEE DAN BUKANNYA DI REBRANDING OK!!! :p



08 November 2012

~ Bulan Ni Bulan Alfalfa, Jom Dapatkan Honeymoon & Feminine set!! ~

Lately ni ramai kaum2 wanita terutamanya para isteri email kpd saya dan mengadu hal2 yg berkaitan dgn wanita tp x boleh la saya nak ceritakan di sini..sbb ini amanah yg saya pikul utk simpan smua rahsia2 customer2 tersayang saya...apa yg boleh saya beritahu, semakin ramai wanita especially isteri2 dptkan honeymoon set & feminine set dari saya...dan hari ni, suka saya nak kongsikan utk anda smua tentang kebaikan alfalfa sbb dlm 2 set tersebut, mmg mengandungi alfalfa...

Jom teruskan pembacaan anda....

Alfalfa berasal dari perkataan Arab, Al-Fash-Fash, bermaksud “bapa segala tumbuhan”. Ia sangat kaya dengan vitamin, mineral dan nutrien lain yang memainkan peranan besar dalam kesihatan seperti menguatkan tulang serta keseluruhan tubuh.
Alfalfa digunakan dalam perubatan tradisional Cina sejak kurun ke-6 untuk merawat pelbagai penyakit seperti masalah buah pinggang, mengelakkan edema, artritis, memperbaiki sistem pencernaan, sistem rangka, kelenjar dan salur kencing. Alfalfa digunakan untuk membersihkan darah dan detoks tubuh.

Antara kebaikan2 alfalfa:
·         mengurangkan simptom menopos
·         menurunkan kolesterol
·         mengelakkan strok
·         menguatkan tulang dan melegakan artritis
·         diuretik
·         membantu dalam anemia
·         masalah pencernaan
·         IBS (irritable bowel disorder)
·         membantu penyembuhan tulang yang patah
·         menyeimbangkan hormon
·         membanyakkan susu badan
·         meningkatkan vitamin K terutama bagi mereka yang mengambil ubat-ubatan seperti amoxicillin, gentamicin dan streptomycin

Alfalfa mengandungi asid amino seperti arginine, lysine, theronine dan typtophane. Asid amino ini penting untuk pelbagai fungsi tubuh.
Ia juga adalah makanan alkali bagi mengelakkan jangkitan dalaman.
Alfalfa mengandungi mangan yang dapat membantu menyeimbangkan gula dalam darah bagi pesakit diabetes.

Alfalfa adalah sumber vitamin K terbaik. Vitamin K membantu dalam pembekuan darah di mana dia menggerakkan kalsium kepada protein yang membentuk jaringan mikroskopik untuk menyangkut sel darah merah.




Testimoni alfalfa from aur statisfied customer :-

“ Alhamdulillah arituh saya dptkan alfalfa ni dgn akak, masalah keputihan yg serius selama ni dh makin hilang, dan saya rasa bersih bila ingin bersolat, x perlu lagi utk saya memakai panty liner, saya dh pon suggestkan alfalfa ni kat kwn2 sepejabat saya tau kak “

“ honey, mmg superb laaa alfalfa ni, x yah lag ink mkn jamu, sbb suami saya perasan akan perubahan yg berlaku...honeymoon set tuh mmg best...ni pon dh nak abes, saya nak beli 3 botol ya, nak bg mak dan adik saya,thanks honey”

“ Alhamdulillah dgn berkat istiqamah & guide yg akak berikan, production susu saya makin lama makin baik dari dulu...dan saya mmg sukakan khasiat alfalfa ni”

“ saya mmg jenis allergic dan kulit snsitif , dan bila saya consume dengan basic supplement skincare + alfalfa, ternyata masalah allergic yg saya alami dlu makin sembuh dan skin saya makin moist, saya mmg ikut jadual yg akak bg tuh...ramai yg menegur akan perubahan kat skin saya...syukur Alhamdulillah, banyak info yg berguna kat blog akak”


Banyak sekali kebaikan alfalfa ni kan?? So apa kata rebut peluang bln ni utk dptkan alfalfa utk org yg kita syg...now promo buy 6 free 1...atau nak beli 1 dlu pon boleh...Pastikan anda menyediakan sebotol atau dua di rumah!

*Alfalfa sesuai utk semua peringkat umur ya, xkira yg dh berkahwin ataupun yg belum berkahwin...*

Email ur order : honey_nurhaliza@yahoo.com

pre order nyx lipstick masih lagi ada ya...so plz email ya...

update : STOK VIT C ORIGINAL ( SHAKLEE YA BUKAN ORGANIK ) OUT OF STOCK NOW, SO SAYA HANYA AKAN MENGAMBIL PRE ORDER MULAI HARI INI...ONCE STOK DH AVAILABLE DI HQ, SAYA AKAN INFORM OK...PASTIKAN IANYA ORIGINAL FROM SHAKLEE DAN BUKANNYA DI REBRANDING OK!!! :p
07 November 2012

~ NYX Round Lipstick 2nd batch Datang Lagi !!~

Alhamdulillah sejak saya open pre order utk 1st batch nyx lipstick last month, ramai yg beli dan 2-3 hari saya x putus2 terima email testimoni dari smua customer2 tersayang saya...alhamdulillah mereka menyukai apa yg saya kongsikan selama ni...i mean lipstick apa yg saya pakai selama ni...sbb ramai yg email/bertanya,selama ni saya pakai lipstick brand apa, kod apa...dan last month alhamdulillah saya dh pon berkongsikan kod2 lipstick yg menjadi kegilaan saya selama ni...

dan hari ini, dengan rasa happynya, diatas permintaan ramai, saya nak open pre order utk 2nd batch pula...hope ramai lg yg akan beli dan merasai kebaikan lipstick yg saya kongsikan ni...

ok saya letak beberapa testimoni yg sempat saya captured utk anda smua yaa...










--------------------------------------------------------------------------------

utk pre order NYX LIPSTICK ni saya akan tutup sehingga 30 November 2012 ,so saya akan ambil order utk 100 org yg terawal shj utk batch kali ini ya sbb saya mmg order direct from oversea...stok dijangka sampai pada midle December...saya akan inform once stok dah sampai...

8 kod colour yg sgt2 cantek utk dipilih adalah :_


 NYX LIPSTICK PRE ORDER NOW UNTILL 30 SEPTEMBER 2012 



1) doll


2) tea rose ( sgt2 cntekkk!! )


3) thalia ( sgt2 cntek dan recommended !!) 


4) paris ( pling ramai suka!!! )


5) b52


6) eros 


7) louisiana


8) fig ( sgt cntek ) 


saya menggunakan kod nyx THALIA...mmg sgt2 cntek n natural...kod lain yg saya recommend kod tea rose...tp 8 kod kaler yg saya pilih smua tuh cntek2...yg pnting lipstick ni sgt2 best bila pakai...x melekit2 pon...jom jadi 100 porg yg terawal order lipstick ni...



colour nyx yg paling ramai customer2 order...#paris...


for order : honey_nurhaliza@yahoo.com...jadi 100 org yg terawal utk grab lipstick yg best ni ok...yg pastinya harganya murah dan berkualiti...sila nyatakan di ruangan tajuk order : NYX LIPSTICK 

utk yg ingin order set skincare boleh juga terus email kpd saya seperti email yg saya bg di atas tuh yaa...





for order : honey_nurhaliza@yahoo.com...jadi 100 org yg terawal utk grab lipstick yg best ni ok...yg pastinya harganya murah dan berkualiti...sila nyatakan di ruangan tajuk order : NYX LIPSTICK 

utk yg ingin order set skincare boleh juga terus email kpd saya seperti email yg saya bg di atas tuh yaa...harga menarik utk bulan ini...!

Anda ada masalah kekangan kewangan utk membeli set suplement skincare?? email saya di honey_nurhaliza@yahoo.com