28 December 2012

~ Sentiasa HOT !!


ESP Shaklee berbeza dengan minuman soya biasa. Apakah keistimewaannya? Banyakk.. antaranya sebagai energy-booster, untuk kecantikan, kehamilan dan penyusuan, malah sangat baik untuk kesihatan jantung....saya suka ESP sbb mmg terbukti bagus utk kulit saya !! 
Energizing Soy Protein Shaklee telah diiktiraf di seluruh dunia dengan menjalankan kajian klinikal yang paling banyak ke atas produk dan  protein kualiti tinggi yang diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan. Ia mengandungi hanya kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik)  yang diproses di bawah suhu rendah. Selain itu, setiap tin 1kg ESP berasal dari 30 kg kacang soya dan ia adalah booster tenaga segera yang boleh bertahan selama berjam-jam.
Energizing Soy Protein Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. Ia adalah sesuai untuk semua peringkat umur – tua atu muda.

Protein kacang soya adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari  susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.
Faedah Energizing Soy Protein Shaklee yang utama:

Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.
Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan  parut.

Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.








Pernah dgr yg soya x bagus utk kulit baby yg dikandung? Kulit baby jadi terlalu sensitif? sama skali tidak betul , sbb saya sndiri mengamalkan ESP ketika mengandungkan anak2 saya...so mmg terbukti kulit anak sgt2 cntek..x sensitif langsung mcm baby yg baru lahir...alhamdulillah smua tuh atas keizinan dari NYA berkat istiqamah suplement set preggy...

Ini tidak benar dgn ESP shaklee. Kerana ESP shaklee diperbuat drp soya non-gmo yang diproses dgn kaedah berteknologi tinggi bagi memastikan khasiat
 soya itu sendiri terpelihara, dan lengkap dgn kesemua asid amino yg diperlukan utk fungsi badan! 

Selain utk ibu hamil, kebaikan ESP kepada golongan lain:

ibu menyusu - membantu penghasilan susu badan dengan lebih cepat dan lancar;

mereka yg ingin berdiet - membantu memberi rasa kenyang lebih lama kerana protein soya dileraikan oleh tubuh dlm tempoh yang lebih lama;

mereka yg inginkan kulit yang cantik - sel kulit yang telah mati digantikan dgn sel baru yg lebih sihat dan seterusnya memberi anda 'glow';

Hubungi saya jika berminat:

email : honey_nurhaliza@yahoo.com (ID: 

852407


preggy set + esp..coming soon : set berpantang shaklee...


set skincare ...


set skincare + esp + alfalfa...


set skincare...


set skincare + esp...


set skincare...



set skincare + set slimming...


testimoni set slimming...


set skincare...coming soon : esp


preggy set...now : set berpantang shaklee...


set skincare ...


set skincare....


set skincare...

ader banyak lagi testimoni2 yg baru...adehhh x larat nak upload smuanya...saya upload yg pnting2 yaaa...

so tunggu apa lagi?? mereka dh berjaya berubah utk dptkan kulit yg lebih sihat dan cntek?? anda bila lagi?? jom sama2 berubah utk imej yg baru 2013 ni nnt...yg pnting anda smua mahukan perubahan tuh, insyallah saya akan bantu mcm client2 saya yg lain??

berminat?? email ur prob skin ke honey_nurhaliza@yahoo.com

customer vit c: ader lebih kurg 150 org customer yg sanggup menunggu stok tiba april 2013 sebagaimana yg HQ maklumkan...saya ucapkan bebanyak terima kasih kerna memahami situasi kami di sini...insyallah april tuh x de la lama mana...pejam celik dh sampai pon april...

update nyx: kpd smua customer2 nyx , saya baru shj dpt khabar yg nyx saya dh pon sampai di kastam Malaysia...so by next week insyallah akan slmt smpi pd saya...so saya akan update di sini nnt yaa...terima kasih kpd smua cust2 nyx saya kerna sabar menunggu...:)








21 December 2012

~ Vitamin E Paling Best !! ~



Assalamualaikum buat smua sahabat2 yg sdg membaca blog ni...semoga kita smua mendapat keberkatan di pagi Jumaat yg Mulia ni...amin...

Ok arini di atas permintaan ramai, saya akan kongsikan kebaikan2 vitamin yg sgt2 famous di qasehkuhoney.com...yesss vitamin yg saya maksudkan adalah vit e grape seed ...ini mmg khas keluaran shaklee ya, ader juga yg claim vitamin seumpama ni dan direpack smula, so pengguna2 harus bijak yaa, pastikan anda beli yg original dpt botol shaklee punya ok...



Kenapa saya sgt suka vit e grape seed ni?? sbb vit e mmg ternayata bgus utk smua jenis problem skin especially parut2 yg jerawat yg susah nak hilang tuh...sbb dlu ketika saya diserang "chicken pox" perkara yg paling saya takut adalah "parut" saya risau kalau2 parut penyakit tuh susah nak hilang but alhamdulillah dgn amalan yg konsisten 2 biji sehari, kulit muka bebas dari sebarang cela...paling saya suka, kulit jadi lebih lembut, dan pori2 di muka makin mengecil...ini yg paling ramai diakui oleh smua customer2 tersayang saya...

Dan…yang paling best….A good "side effect" bila menggunakan Vitamin E Shaklee secara konsisten….You will have “Younger looking skin”.

Jom saya kongsikan apa kebaikan2 nya...kpd yg belum mencubanya, anda patut try & rasai miracle Vit E Grape Seed ni...

(1) Mengekalkan keremajaan anda dengan mengurangkan penuaan sel yang disebabkan oleh pengoksidaan.
(2) Menghalang pengoksidaan yang disebabkan oleh ‘kolesterol jahat’.
(3) Gabungannya dengan Vitamin A akan melindungi paru-paru daripada pencemaran udara.
(4) Bantu menghalang pembentukan pelbagai jenis kanser.
(5) Menambah kekuatan sel T dalam melawan penyakit.
(6) Bantu menghalang pertumbuhan kanser payudara.
(7) Menghalang serta mencairkan pembentukan darah beku.
(8) Mengawal kelesuan.
(9) Mengurangkan risiko katarak.
(10) Mencegah pembentukan parut hodoh (tebal) dari luaran tubuh (apabila disapu terus pada kulit – ia juga boleh diserap masuk melalui kulit), dan juga dari dalam badan.
(11) Mempercepatkan penyembuhan luka yang disebabkan oleh terkena benda panas/ terbakar.
(12) Bantu menurunkan tekanan darah.
(13) Mengurangkan kekejangan kaki.
(14) Merendahkan risiko penyakit jantung dan serangan strok.
(15) Mengurangkan risiko dan aktiviti yang menyumbang kepada penyakit Alzheimer.
Banyak lagi kebaikan Vitamin E ini selain daripada yang dinyatakan di atas. Namun, bukan semua Vitamin E yang berada di pasaran boleh diserap dengan baik oleh tubuh badan kita. Jadi, sebelum anda melaburkan sejumlah wang yang belum pasti dapat memberikan pulangan yang baik kepada diri anda, ketahuilah bahawa ciri-ciri vitamin E yang baik ialah Vitamin E dari sumber semulajadi.
Bagaimanakah nak kenal Vitamin E daripada sumber semulajadi?
Lihat label pada botol Vitamin E tersebut, pastikan Vitamin E itu datang dari sumber d-alpha-tocopherol - ’d’ ini bermakna ia adalah sumber asli. Ini kerana, suplemen Vitamin E dari sumber semulajadi boleh diserap oleh badan sebanyak 2 kali ganda lebih mudah berbanding Vitamin E sintetik.

TESTIMONI CUSTOMER


1) Ni Kak Has, ingat lagi tak?Kak Has ada beli 1 set+esp skincare supplement ngan Hani bulan Julai hari tuh..Hasilnya sgt2x superb..wah mcm tak percaya je Vitamin Shaklee ni sgt2x bagus..muka Kak Has makin clear dah skang nih and skin makin lembut & lembap..pakai mekap pon smooth sgt..tp result tak 100% lagi la, kulit idaman tak dpt lagi..sob sob sob..maybe kena lama sket amalkan supplement nih. Pori2x ada lagi, tapi dah kecil sket..sbb Kak Has stop jap after abih supplement bulan 11 hari tuh..So Kak Has nak order vitamin B+E+ESP, vitamin C ada lagi..bule tak Hani bagi harga promo?nnt dah abih vitamin C, Kak Has order lagi ngan hanny..harga die brape eh?


Alhamdulillahh..kak has sgt2x excited hanny..mmg betul laa testimoni2x yg hanny selalu letak dpt blog hanny tuh..bile org tgk kak has, derang mcm tak percaya je kak has dah 31 thn..wah terus nampak awek muda after amalkan shaklee nih. hihihi..Kak has berterima kasih sgt2x kat hanny sbb bule guide kak has..huhu tp nak dpt kulit mcm hanny tu mcm jauh je lagi...agak2x hanny kak has bule dpt kulit mcm hanny tak?Hanny makan supplement apa lagi selain kolagen shaklee?

Baiklah2x Kak has akan istiqamah lagi, nak bagi pori2x tu tertutup..hihihi..pastu bawah mata kak has ada eyebag,nak makan ape eh kasik hilang eyebag tuh?
---------------------------------------------------------------------------------------------
2) hmm..ct baru je baca entri latest hanny tadi...hanny jgn stress2 k..biaselah..manusia kan ade mcm2 emosi..kalo tak bole cntrl cmtula...bertabah yer dear...lagipun di luar kawalan kita semua tuh..ct mula2 fikir pun nak tunggu sampai April tapi apa salahnye consume vit lain kan...:)
ok..set slimming tu nanti ct fikir2kan,set tu bole consume bpe bulan?..bukan pe hanny..pas bersalin bulan 5 aritu..berat ct 80kg tak turun2..huhuhu..perut pulak buncit sahaja..ketara sgt...tp kena fikir budget jugak..:)...hanny...saje ct nak share kat sini...and i don't know why..i want to share with you...ct bersalin tu anak sulung...tapi meninggal dalam perut masa 7bulan kandungan..stress...tp ct yakin pasti ade hikmahnye..and ct selalu rindu baby ct..jujur...jeles tgk hanny dan anak2...hehehehe..ct doakan kebahagiaan hanny sekeluarga k...:)
so..ct nak tukar vit c tu kepada Gla k...bole hanny..berapa beza harga?
p/s: dear hanny...jgn stress2 k...smile...and now u look beautiful.....:)
----------------------------------------------------------------------------------------

3) SALAM KAK HANNY...
pe khabar... Alhamdulillah... nurul kat cnih chat.. 
nurul just nk share jer apa yg nurul rasa skrg...
sejak amalkan alfalfa nih..
keputihan alhamdulillah dah berkurangan... lau pakai pntyliner pom kadang2 tuh xder yg lekat pom...
kecuali lah lau badan penat gt... itu biasalah kan??? 
lagipom lam islam... bnda yg kuar sebb kita penat tuh adalah air wadi...
so kt cnih xyah nk khuatir lagi...
n satu g kak... gatal2 pom dah xder...
xder lah malu2 nk jumpa doc lagi tok minta ubat tahan gatal...
alhamdulillah alfalfa nih sesuai sgt ngn diri.. memg superb...

kak?? sal vit c tuh...
akak cakap bulan 4 ek??? emmm xpe2.. kita tgu...
tapi papepom... akk inform dulu ek sebelum anta..
sebb kita guna alamat kawan rituh..
takut dia dah nk pindah jer... huhuhuhu...
tih dah ada stok kita bg alamat len yer... 

-------------------------------------------------------------------------

Sedikit Komen dari saya berkenaan Stok Vit C 500mg

Semenjak berita dari hq dikeluarkan berkenaan dgn stok Vit C yg akan sampai April 2013, pasti ramai yg rasa " huhhhh lamanya nak tggu" but Alhamdulillah ramai yg snggup tunggu Vit C tuh sampai pada bulan April 2013, cuma sorg dua shj yg x boleh terima kenyataan dan marah2 saya...tp xpe,  setiap kali solat, saya mendoakan agar "2 org yg x boleh terime kenyataan " tuh akan dibukakan pintu hati oleh Allah utk menerimanya 1 hari nnt, dan saya juga tetap mendoakan yg baik2 shj utk 2 org customer ni...cuma apa yg ingin saya katakan, kalau lah shaklee ni company saya, hari ini juga saya akan dptkan stok tuh utk smua customer2 saya...hehe...

Cuma moralnya yg saya dpt pelajari smlm " usah mengkritik org lain jika tidak suka sebaliknya diam itu adalah lebih baik dan ianya Sunnah..:) Allahummasoliala Muhammad.

Setiap apa yg berlaku tuh maka bersangka baiklah pada Allah...saya sentiasa mendoakan agar Stok Vit C akan sampai cepat ke malaysia , mana lah tahu ianya akan sampai januari atau februari ke kan?? tuh smua kuasa Allah...jom sama2 kita doa...

Yg x de stok bukanlah smua vitamin, jangan ada yg salah faham pula ya...yg x de cuma Vit C 500mg shj...lain2 stok available...so xperlu bimbang kalau anda skrg consume tanpa vit c...still boleh dptkan kulit yg sihat seperti saya...janji anda smua istiqamah  dan rajin...

Tp harus ingat ya, janganlah bila dh consume suplement2 skin, kalian smua pakai produk2 menghakiskan kulit plak ya...sbb produk2 yg mghakiskan kulit tuh smuanya dorg letak bahan hdrokinon...so mmg sgt2 bahaya utk kulit...

Nak cantek dan lebih natural, gunakan Mary Kay product...ini yg utk luaran laaa, dalaman tuh anda consume shaklee suplement ok?? 

ingin tahu suplement apa yg bagus utk merawat masalah2 kulit?? jom terus email kepada saya di honey_nurhaliza@yahoo.com

Bermula hari ini selama 9 hari , smua set2 suplement di qasehkuhoney.com ader SALES ya...


EMAIL UR ORDER : honey_nurhaliza@yahoo.com

SET APA YG ADA DI QASEHKUHONEY.COM??

1) SET SUPLEMENT SKINCARE
2) SET JERAGAT
3) EXZEMA SET
4) HONEYMOON SET
5) SET KESUBURAN
6) PREGGY SET
7) CONFINEMENT SET
8) BF SET
9) PARENT'S SET
10) SLIMMING SET

--------------------------------------------------------------------


STOK2 PRE ORDER NYX LIPSTICK :

Target sampai kepada hanny 20-25  December. Walau bagaimanapun, disebabkan bulan 12 ada bulan paling busy untuk US postal company kerana Christmas, ada kemungkinan item akan tersasar dari tarikh yang diberikan. Mohon kerjasama & understanding dari semua


18 December 2012

~ Hebat Betul Penangan Vit C Shaklee ya, Bukan Vit C Organik ! ~

Lama betul client2 saya menunggu stok2 Vit C Shaklee sampai kat Malaysia...dan alhamdulillah segala pertanyaan selama ni sudah pon terjawab ..Petang smlm saya menerima berita dari pihak pengurusan Shaklee berkaitan VIT C 500mg akan berada di Malaysia pada April 2013...tuh diaaaa tuh diaaa lama sgt nak menantinya sbb smua customer2 tersayang saya dah x sbr2 nak mencuba vit c ni...

Tetapi jangan risau, anda masih lagi mempunyai option lain , yg penting anda akan dpt jugak consume vit c shaklee yaaa...so saya akan gantikan dgn vita C Chewable 100mg, khasiatnya masih sama cuma dose nya shj berbeza...

vit c chewable...sama khasiatnya dgn vit c biasa...

PASTIKAN ANDA BELI YG ORIGINAL SUPLEMENT FROM SHAKLEE YA...JANGAN BELI VITAMIN YG DIREPACK / REBRANDING SMULA YA..

KATAKAN TIDAK PADA TIRUAN !

inginkan wajah/ kulit yg bebas dari sebarang jenis problem skin?? pastikan anda consume dengan set yg betul ya, bukan hanya vit c semata2...dptkan konsultasi yg betul dari pengedar2 sah shaklee ya...

saya hanya akan guide/consult customer2 yg purchase di qasehkuhoney.com SAHAJA...

kepada mereka2 yg berminat utk membeli dan mendapat guide dari saya utk slimming set, boleh juga email kpd saya ya...jangan lupakan nyatakan ur weight & height ya utk saya consult..

EMAIL UR ORDER : honey_nurhaliza@yahoo.com

SET APA YG ADA DI QASEHKUHONEY.COM??

1) SET SUPLEMENT SKINCARE
2) SET JERAGAT
3) EXZEMA SET
4) HONEYMOON SET
5) SET KESUBURAN
6) PREGGY SET
7) CONFINEMENT SET
8) BF SET
9) PARENT'S SET
10) SLIMMING SET

--------------------------------------------------------------------


STOK2 PRE ORDER NYX LIPSTICK :

Target sampai kepada hanny 20-25  December. Walau bagaimanapun, disebabkan bulan 12 ada bulan paling busy untuk US postal company kerana Christmas, ada kemungkinan item akan tersasar dari tarikh yang diberikan. Mohon kerjasama & understanding dari semua



12 December 2012

~ Kenapa Wujudnya Jeragat?? ~


Jeragat ialah tompok-tompok hitam yang disebabkan melanin yang terkumpul dan menjadi warna coklat muda atau coklat tua. Kadang kala ia hitam yang terkumpul di muka biasanya berkelompok, baik di pipi mahupun di dahi atau dagu. Jeragat boleh dipudarkan atau dikurangkan, tetapi tidak boleh dipulihkan sama sekali.

Jeragat boleh dibahagikan kepada tiga jenis iaitu seborrhoeic keratoses, melasme dan skin tag. Seborrhoeic keratoses ialah timbul seperti biji hitam atau tahi lalat hidup pada kulit. Melasme pula tompok hitam atau kelabu leper di bawah lapisan kulit. Skin Tag  ialah daging lebih berwarna coklat atau kelabu yang kebiasaannya ada pada ketiak dan teher. Jeragat tidak berbahaya namun menyebabkan kulit muka individu kusam dan kotor. Mungkin anda tidak ada jeragat, tetapi mencegah lebih baik sebelum ditimpa masalah ini.

Penyebabnya:
1. Ia disebabkan oleh pancaran UV matahari yang menjadikan kelebihan pigmen.
2. Hormon yang tidak seimbang disebabkan mengandung atau menopaus.
3. Gelisah dan tidak cukup tidur.
4. Menggunakan makeup yang tidak berkualiti dan bermutu rendah.
5. Disebabkan oleh masalah pada limpa.

Rawatan Tradisional
Petua 1 : Sapukan kulit pisang berangan ke jeragat. Biarkannya selama 5 minit dan bersihkan muka anda dengan air bersih.
Petua 2: Ambil putih telur, rendam tisu dalam putih telur dan tekapkan pada muka anda  sehingga tisu menjadi kering. Buang tisu tersebut dan cuci muka anda dengan air bersih.
Petua 3: Kutip beberapa helai sireh muda dan simpan dalam peti sejuk. Setiap pagi ambil sehelai dan terus gosok di sekitar tempat jeragat tersebut.
Petua 4: Ambil 2 inci daun betik, 1 genggam beras, air dan 1 inci kulit kayu manis. Rendam terlebih dahulu beras dengan air semalaman. Setelah ia kembang, kisar ataupun tumbuk dengan sedikit air bersama daun betik dan kulit kayu manis. Setelah siap, sapukan di seluruh muka anda dan biarkan ia kering lebih kurang 20 – 30 minit. Kemudian, lembabkan muka anda, gosok (seperti scrub) dan cuci. Bagi mendapatkan kesegaran, cuci muka anda dengan air suam.
Petua 5: Ambil hampas kelapa dan gosokkan di seluruh muka anda. Biarkan selama 15 minit atau lebih. Amalkan selalu. Jeragat anda akan hilang dan kulit muka menjadi halus dan gebu.

Rawatan Moden
a. Lindungi kulit anda daripada matahari dengan menggunakan “skin care” dan barangan makeup yang mengandungi “sunscreen” iaitu bahan pelindung matahari. Tidur dengan cukup dan jauhi daripada kegelisahan.

b. Pastikan barangan makeup yang anda pakai bermutu tinggi. Urutan pada muka anda boleh merangsang peredaran darah dan mempercepatkan pemulihan...

c. elakkan dari menggunakan skincare yg boleh menghakiskan kulit, hindari dari produk2 yg mengandungi bahan2 hdrokinon....selalunya bhn2 seperti ini terdapat pada toner dan juga krim malam...

d. Sebenarnya jeragat ini boleh dirawat dari dalam menggunakan/mengamalkan suplement2 utk kulit...ingin ketahui supplement utk jeragat?? Boleh terus email ke honey_nurhaliza@yahoo.com

--------------------------------------------------------------------------------------

TESTIMONI SET JERAGAT

assalamualaikum kak honey cantik, :x lovestruck

1stly nk bagi testimoni kak kak hani setelah 2 bulan saya makan set supplemen + gla yg akak suggest kan tu..

ALHAMDULILLAH sebab skin saye dulu kusam sgt2 dah ok dah.. nampak ketara sgt perbezaan dengan skin yang dulu..
skin saye lbih kpd masalah kulit kering n jeragat, so far kulit dah x kering sngat n jeragat pun makin pudar,still ade tapi tak bnyak mcm dulu..:) happy
dulu bile nk kluar je sapu bdak tebal2, skrg x dah..cume sapu bdak nipis2 je..hihi..

oh ye, sblum ni saye mmg ade mslah sikit bab minum air masak bnyak2 ni..hee..tpi lepas mkan set supplemen ni saya cube jgak hbiskan 3-5 liter air sehari, walaupun kerap berulang alik ke tandas tpi lepas tu bdan rase bes je, maybe sbab dah kluarkan toksin2 yg ade dlam bdan. Skrang ni saye lbih prefer mnum air masak @ suam, pergi makan kat kdai pon saye akn order air suam..hehe..bnyak manfaat mnum air masak nii, bru saye tau..hehe

satu lgi alhamdulillah lepas saya consume set supplemen ni, saya dah tak mudah mengalami masalah kesihatan seperti demam, batuk, selsema tu semua.. pagi2 je bangun tido rase bersemangat jek, sblum ni bkan main liat nk bangun tdo..hehe..

tengs a lot akak sbab x lokek ilmu nk kongsi  :x lovestruck suke bace blog akak, bnyak ilmu yg saye dapat n tengs skali lagi sebab knalkan saye dengan produk ni..

akak, sori tau bnyak emel akak tnya mcm2..hehe, pasal mary kay tuh, xde duet lgi nk beli..tpi saya akan beli jgak one day..hehe
akak, satu botol gla bpe hrga ye?? gla utk jeragat kan??

salam,
elly:x lovestruck

--------------------------------------------------------------------------------------------

TESTIMONI 2:-

Assalamualaikum.
Dah lama sangat saya cari produk kecantikan untuk kulit. Macam-macam produk dah saya cuba untuk dapatkan kulit yang cantik mulus. Semua produk yang saya cuba agak berkesan tapi tak berkekalan. Sekali tumbuh lagi jerawat, maka parut pun ada dan ambil masa lama nak hilang. Kulit saya tidaklah begitu bermasalah pun cuma parut jerawat lama dan kulit agak kasar buat saya sentiasa nak cuba produk-produk kecantikan yang semakin banyak di pasaran. Sehinggalah saya mencuba produk keluaran Shaklee. :)


Gambar terbaru saya setelah consume set supplement skincare shaklee selama 3 bulan. Saya sendiri dapat merasakan yang kulit saya lebih moist, cerah dan berseri. Dulu kulit saya senang naik jerawat. Dalam sebulan pasti ada seketul jerawat yang akan tumbuh. Tapi sejak consume supplement shaklee, jerawat macam malu-malu je nak tumbuh. hehe...
Pada mulanya saya hanya ambil vitamin e-complex ini sahaja. Tapi selepas sebulan saya konsisten dengan pengambilan vitamin ni, memang ketara saya rasa perubahan pada wajah saya. Parut lama semakin pudar (masih ada dan bakal lesap..aminn..hee..), dan saya rasa macam berseri je wajah saya bila bangun tidur. (Sebab saya ambil vitamin ni sebelum tidur)

Dan terus...saya bertekad untuk ambil full set supplement skincare shaklee ni. Ada vitamin e, vitamin c, dan esp (soy protein isolate powder) yang sangat-sangat sedap! Setakat ni saya telah repeat esp sebanyak 3 botol tau sebab saya bancuh dengan tamaknya, dua kali sehari tetapi dengan sudu besar. (sumpah sedap! hehe)
Vitamin e dan vitamin c belum pernah repeat lagi sejak saya beli bulan september haritu. Jimat bukan? :)
Ni pun vitamin e hampir habis. Tak sabar nak beli yang baru sebab vitamin e shaklee yang terbaru ada grape seed extract.

Alhamdulillah..bersyukur pada Ilahi kerana saya telah jumpa supplement yang terbaik untuk diri saya. Saya percaya kecantikan kulit tak boleh bergantung semata-mata pada krim-krim penjagaan kulit semata-mata. Yang penting kita perlu jaga dari dalaman, semestinya pengambilan supplement! :)
----------------------------------------------------------------------------------------------------

kpd yg ingin booking set promo di qasehkuhoney.com boleh terus email kpd admin ya...

BERITA BAIK : SMUA SET2 YG TERDAPAT DI QASEHKUHONEY.COM ADER PROMOTION PRICE YA...SO PLACE UR ORDER NOW ...BOLEH AMBIL TIME GAJI 18HB NI YA...:)

EMAIL UR ORDER : honey_nurhaliza@yahoo.com
10 December 2012

~ Nak Cantek, Mind Set is Important !!~

Malam td after solat maghrib, idea mencurah2 dtg kat kepala otak ni..act banyak bnde saya nak kongsikan, kalau lah diberi kesempatan, mmg smua yg saya amalkan /guna produk2 smuanya saya nak sharekan dgn smua org...sbb saya percaya bile kita banyak memberi, kebaikan tuh akan dtg dgn sndirinya  kat diri kita...mcm omputeh slalu ckp " what u give,u get back" itu yg saya alami since saya sharing kebaikan2 shaklee yg selama ni saya amalkan especially utk skin...sbb bg saya, bila skin kita sihat, automatik akan memberikan 1001 kepuasan kat diri sndiri...dan level confident kita di tahap yg sgt baik...tp janganlah bile dh cntek tuh, sombong dgn Pencipta & Makhluk....so kene balance dua2 ni ...ok??

ok berbalik pada bnde yg saya nak share kan td....act ramai yg email bertanyakan soalan yg sama, tp di ruangan blog ni, saya akan share kan jwpn tuh yaa...1001 soalan dgn 1 jwpn yg paling tepat utk smua sahabat2 saya...

soalan berbunyik begini lebih kurang...

" saya teringin sgt nak dptkan kulit yg sihat seperti dulu, rasanya dgn shaklee skincare set ni, boleh x saya dptkan kembali kulit saya mcm dulu2??

" saya mmg nak sgt2 kulit sihat & cantek, tp saya nak sis honey guide saya dari awal sampailah saya berjaya bg testimoni kat sis honey...boleh x cmtuh??

" saya nak beli suplement utk skin, skang ni terdapat lambakan jenis suplement, tp saya mmg pilih shaklee sbb ianya original x de silika gel, so langkah2 seterusnya boleh x sis guide kan saya??

----------------------------------------------------------------------------------

act itu 3 soalan yg saya pilih secara rawak, sbb x kan saya nak paste kan smua soalan2 client tuh kan..terlalu banyak...but alhamdulillah saya dpt guide mereka dgn baik...well, that's my pleasure...alhamdulillah...

saya rasa happy bila saya dpt guide mereka dgn baik dan berhemah...tp ader juga yg minta saya suggestkan set utknya tp last2 crk seller lain, saya x kesah sbb saya percaya rezeki Allah Taala ni luas, dan akhirnya die kembali kpd saya utk mintak saya guide die smula...dan alhamdulillah die dh dpt result yg die inginkan selama ni....begitu besar kuasa Allah itu bilamana kita redha terhadap sesuatu perkara...btul??

alamak dh ter off topic plak...

ok saya jwb 3 soalan kat atas td dgn 1 jwpn ya...:-

jpwn comel saya :

"yesss korang akan dpt hasil yg sgt2 baik bila korg tahu cara consume yg betul, bukan main hentam je ya jadual mkn tuh, mesti kene betul utk hasil yg bagus...kene yakin terhadap produk yg korg consume tuh, SABAR & ISTIQAMAH...MIND SET juga sgt penting, sbb ianya akan menarik getaran2 positif dlm diri korg...kalau korg slalu positif dan yakin, maka korg akan berjaya mcm testimoni2 yg lain...kalau korg negatif thinking je, mmg x akan menjadi sampai bila2....dan saya yakin dgn shaklee sbb produk ni dh lama di pasaran, dan dgn shaklee jugak laa yg telah mengubah diri saya...syukur alhamdulillah.."

NAK CANTEK, MIND SET IS VERY IMPORTANT sbb bila kita yakin dan selalu positifkan diri ni, insyallah akan berjaya...mcm word yg suka saya ulang2 banyak kali  iaitu SABAR & ISTIQAMAH...

secara jujurnya, saya pon mmg sabar dan istiqamah dlm rutin penjagaan kulit saya dgn set shaklee sbb bg saya suplement skin mmg sgt2 penting selain dr penggunaan marykay melacep whitening...ok ni ayat sharing ya bukan promote...:))

ANDA X TAHU NAK AMALKAN SUPLEMENT APA UTK KULIT DAN BDN?? TAKUT DGN PRODUK2 TIRUAN DI LUAR SANA??

YESSS, ANDA DAH BERADA DI JLN YG LURUS SKRG NI BILAMANA ANDA DH NEKAD UTK MENCUBA SHAKLEE SUPLEMENT SET,TP X TAHU NAK GUNA SET YG MANA N CARA CONSUME...JOM SEGERA EMAIL KE honey_nurhaliza@yahoo.com utk dptkan free konsultasi bila anda purchase di qasehkuhoney.com SAHAJA....

JANGAN RISAU JIKALAU ANDA IBU HAMIL YG MENGALAMI MASALAH KULIT YG AGAK TERUK KETIKA HAMIL...BERITA BAIK , ANDA JUGA BOLEH CONSUME SET SUPLEMENT SKINCARE TP SAYA AKAN SEDIAKAN SET YG BERBEZA YA...YG PENTING ANDA BOLEH DPTKAN KULIT YG LEBIH SIHAT DAN CANTEK KETIKA HAMIL...

psssttt, nak gtau rahsia ni...sape2 yg dh amik set suplement skincare arituh kan, apa kata anda try ESP pula...sudah tentu nya anda akan rasa kebaikan nya bila anda consume skali dgn ESP...best sbb december ni ader promotion ya utk ESP...hanya di qasehkuhoney.com ya...

EMAIL UR ORDER : honey_nurhaliza@yahoo.com

~ Cantek & Sihat smuanya dgn Shaklee !~

TESTIMONI 1 

As Salam akak hani,

still remember sya lg tak? hehe..

hmm.... 1stly nak share 2 mende ngan akak hani nih... tentang set supplement skincare tu B,C,E yang saya amalkan.... ALHAMDULILLAH kulit sy  kurang berminyak, tak perlu makeup tebal2 utk tutup jerawat,and ofkoss, banyak yang kata nampak perubahan...i'm sooo happy~ Open-mouth smile

Lg 1 berkenaan susu esp + calcium magnesium yang sy order kat akak ritu...dalam masa 2 minggu tulang kezen saya yang xcdent tu dah ada perubahan... sudah tumbuh tulang baru...ALHAMDULILLAH!

sepupu saya mintak saya orderkan set esp + calcium magnesium lagi... Akak, Harga still same ke akak?

Regards,
Nadia



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TESTIMONI  2

Assalamualaikum kak honey,



hari ni baru saya berkesempatan untuk e-mail testimoni saya kat akak.
pertama sekali, saya nak beritahu akak bahawa, hari ini, masa barang yang saya order dari akak tu sampai,
masa tu lah baru ibu saya tahu yang saya pakai product Shaklee untuk slimming & skincare.
rasanya dah sebulan dua kot saya consume product ni kan kak?
saya takut nak beritahu ibu sebabnya, dah bermacam product yang saya makan samada ibu yang belikan, atau pun ayah.
masing2 tak berkesan. dan hasilnya ibu tengok, saya makin gemuk adalah.

so tadi, baru lah saya terus terang dengan ibu, yang saya pakai product Shaklee.
mula2 cakap saya cuma ambil skincare. saya tanya ibu, ada nampak perubahan tak?
ibu cakap, "dah ada nampak sikit lah. wahhh~ putih lah kau nanti~". hehe.
ibu siap nasihat cakap kena minum air banyak-banyak. cuma ibu takut, kalau mkn macam2 nanti kena sakit buah pinggang.
tapi di sebabkan kita minum air masak banyak-banyak, insyaAllah benda tu tak kan berlaku kan kak? :)
semenjak saya consume skincare set ni, saya dah mula nampak perubahan pada warna kedutan dekat jari saya tu. akak tahu kan dekat mana?
jari saya berbelang dekat bahagian tu, tapi sekarang dah mula nampak cerah sikit tang kedut tu. hehehe. akak dpt bayangkan x?


lepas tu, bila respond ibu baik, baru saya cakap yang saya consume slimming set juga.
nak tahu ibu cakap apa kak???
ibu: "sini ibu check. sebab kau ni kalau nak tahu dah turun ke belum, kena tengok dekat leher."
saya: *nervous*
ibu: "haaaa. dah kurang ni benjol belakang leher kau ni. leher pun nampak dah kecut."
saya: *phew~~*

Alhamdulillah. walaupun berat mungkin masih berat, hehe, belum sampai tahap yang saya target.
tapi saya rasa dari segi inch, mungkin dah berkurang. saya dapat rasakan bila seluar track yang saya pakai size L pun skrg ni, dah longgar.
setiap hari, saya akan rekod berat badan saya selepas saya buang air kecil bila saya bangun tidur.
dalam masa 2 minggu, saya dah turun 1.5kg! haaa~ dah cukup banyak bagi saya. hehe.
tapi memang ada naik turun berat saya tu. tapi sebabnya dah tentu bila semalamnya, saya makan malam selepas pukul 7pm.
tapi lepas saya tahu berat badan saya naik, esoknya berat saya akan turun semula sedikit demi sedikit.
saya kawal balik jumlah makanan yang saya ambil. dan alhamdulillah, saya rasa saya boleh lakukannya.
lagi satu, saya jarang bersenam yang teruk2 sebab saya akan melayang lepas buat senaman walaupun saya cuma buat lompat bintang.
teruk kan? so, apa yang boleh saya lakukan, minum air masak banyak2 & berjalan sebanyak yang boleh dalam masa sehari tu.

itu saja yang saya nak share buat masa sekarang ni.

terima kasih kak honey sebab banyak beri tunjuk ajar & nasihat yang betul.

XOXO! hihihihi

-----------------------------------------------------------------------------------------

TESTIMONI 3 
 okea akak...nk cter nie...
last two weeks, sy g wedding cousin sy... then, rmai la kwn cousin sy yg dtg...
dyewng notice pasal skin sy... then, tnya sy guna produk apa,,,rmai yg
ingat sy slalu buat facial kt spa...hehe but sy ckp la shaklee..
hehe.. sy cter kebaikan shaklee n bgi link blog akk sbb akk lg arif
kan psl shaklee nie...
yg best nya, shaklee ni sy bahagi separuh dengan family sy... so semua
dpt consume..
alhamdulillah dgn izin allh family sy dah lama tak demam, batuk,
selsema n etc...
dekat uni, sy susun botol shaklee tuu kt wardrobe... so biasanya, kwn2
sy yg msuk bilik sy mesti perasan botol shaklee tu.. then, mesti nk
tahu dgn lbih lanjut..
Ramai sebenarnya yg tahu produk shaklee ni sgt2 best!! in shaa allah
sy nk terus istiqamah dengn shaklee.. dpd fasa sy bujang, kahwin n
smpai la sy ad anak... hope akk dpt guide sy lagi :) and hope skin sy
nt cntik mcm akk...teringin sngt nak akk yg make up kan sy if sy khwin
one day nanti..
hehe maaf kak panjg lak email yg nie :)
------------------------------------------------------------------------------
Sudah pasti anda smua tertanya2 set apakah yg mereka consume?? cmna nak dptkan result yg bgus seperti dorg...alhamdulillah dgn berkat istiqamah serta guide yg diberikan, mereka berjaya dpt hasil yg sgt2 bgus...sungguh terharu bila setiap hari saya menerima email testimoni dari customer2 tersayang saya...
bg 3 testimoni yg bertuah di atas, sila email kpd saya ya utk tuntut sedikit cenderahati dari qasehkuhoney.com....
bg anda yg berminat utk membeli & mendapatkan guide dari saya, sila email ur prob ke honey_nurhaliza@yahoo.com ya...
bg mereka2 yg ingin menurunkan berat bdn dengan slmt , tp mengalami masalah kekangan kewangan utk ambil fullpackage slimming, jangan risau kerna di qasehkuhoney.com ader menyediakan package jimat utk anda dpt menurunkan berat bdn dgn jayanya...
di qasehkuhoney.com ader menyediakan pelbagai set2 utk anda consume...set2 tersebut seperti di bawah ya :-

KHAS UTK CUSTOMER2 SAYA : 

ANDA DH DPT HASIL YG BAIK DDGN SHAKLEE KAN?? SO APA KATA GUNAKAN PELUANG YG ADER NI UTK CERATE INCOME ANDA DARI RUMAH HANYA DGN SHARING PRODUCT...SAMBIL MAKAN, SAMBIL SHARING DPT INCOME...BEST KAN??

IF BERMINAT NAK JOIN MY GROUP SHAKLEE , SILA EMAIL KE : honey_nurhaliza@yahoo.com dgn tajuk : "join ahli CPM "

ANDA BERMINAT UTK PURCHASE DGN TAWARAN HARGA MENARIK DI QASEHKUHONEY.COM?? 

SILA EMAIL UR ORDER KE : honey_nurhaliza@yahoo.com

SET APA YG ADA DI QASEHKUHONEY.COM??

1) SET SUPLEMENT SKINCARE
2) SET JERAGAT
3) EXZEMA SET
4) HONEYMOON SET
5) SET KESUBURAN
6) PREGGY SET
7) CONFINEMENT SET
8) BF SET
9) PARENT'S SET

PENGUMUMAN : STOK VIT C CUSTOMER2 TERSAYANG AKAN SAMPAI INSYALLAH MIDLE DECEMBER NI YA...PLZ TAKE NOTE YA !

AWAS DGN PRODUK VIT C & E TIRUAN / REPACKING
PASTIKAN ANDA PURCHASE YG ORIGINAL FROM SHAKLEE !!

JANGAN MENYESAL BILA ANDA X DPT RESULT YG BAGUS SBB ANDA BELI SUPLEMENT YG BUKAN ORIGINAL...('-') MAKE SURE YG ORIGINAL YA SMUA.....