19 December 2013

~ Mengapa OMEGA SHAKLEE bagus utk ibu2 hamil ?? ~


Lama saya x coretkan & sharekan new entry kat sini...maaf sbb morning sickness yg teruk sdg melanda diri ni....kali ke 4 ni bebetul menguji saya...teruknya sama seperti saya pregnant kan Damia dulu....x tahu la kan kalau ni smua hint dari Allah....jika benar, sujud syukur saya sbb mmg itu yg saya doakan utk bayi ke 4 ni....

Kalau org tnya saya la kan, perkara paling excited yg saya suka ketika hamil, saya akan jwb, saya suka amalkan suplement2 yg bagus dan juga makanan2 sunnah yg lain sbb ianya dpt membentuk janin yg baik di dlm perut kita...sbb apa yg kita mkn, itulah yg baby kita mkn...so nutrien yg kita makan tuh sgt2 penting dan ianya mempengaruhi kesihatan dan tumbesaran baby dlm perut...

Tp ada juga sesetengah ibu preggy yg x ambil endah soal2 suplement ni ketika mengandung...alasan mereka, pemakanan yg mereka mkn tuh dh ckup terbaik utk bayinya membesar dgn baik...yesss mmg benar, tp pengambilan suplement setiap hari dpt menampung keperluan2 ibu yg x ckup td utk diberikan pada baby dlm perut, insyallah...

mungkin itu subjektif , so terpulang pada ibu tersebut samada mahu consume suplement ataupun sebaliknya...tp pada saya, jujur saya nyatakan, suplement ketika hamil mmg sgt2 penting...sbb saya nak lahirkan baby2 yg berkualiti, insyallah...

skrg mmg saya sdg consume preggy set 1st trimester dan saya x sbr2 nak consume omega yg mana ianya sgt bgus utk pembentukan otak baby...insyallah start trimester ke 2 saya akan start with omega shaklee....

jom saya sharekan apa sebenarnya kebaikan omega ni utk ibu2 yg hamil :-

Saya terbaca tentang pentingnya Omega 3, DHA, AA untuk perkembangan otak janin. Ibu hamil yang mengambil minyak ikan (mengandungi Omega 3) didapati bayinya mempunyai kesan positif terhadap perkembangan positif dan visual. Risiko alahan pada bayi juga dapat dikurangkan. Ibu disarankan mengambil  minyak ikan seawal trimester kedua (masuk bulan ke4) kehamilan.

Mengapa nutrisi penting ketika kehamilan?

  •       Kesihatan ibu - berupaya mengandung bayi sehingga lahir
  •       Perkembangan bayi sihat.
  •       Kelahiran tanpa komplikasi
  •       Proses pemulihan cepat - waktu pantang

Apa nutrisi penting yang diperlukan oleh ibu mengandung?

Zat Besi
- Hemoglobin : mengangkut oksigen dalam darah (ibu & bayi)
- kuantiti darah meningkat semasa kehamilan
- kekurangan zat besi menyebabkan Anemia dikalangan ibu mengandung.
- pada trimester terakhir : fetus akan menyerap zat besi dari ibu
- mengurangkan risiko kelahiran bayi kurang matang

Asid Folik
- 400mcg harian sebelum konsepsi dan semasa awal kehamilan mengurangkan risiko bayi dilahirkan dengan kecacatan tibu neuron sehinggan 70%
- menyokong : 
1) sistem saraf sihat
2) penghasilan hormon dan sel darah merah
3) penghasilan tenaga

Protein
- blok-blok pembinaan asas badan ibu dan bayi
- trimester ke2 & ke3 bayi sedang berkembang dengan pantas
- penghasilan susu ibu

Kalsium
- untuk tulang yang kuat dan sihat

Minyak ikan ( Omega 3 )
- EPA dan DHA dalam diet wanita hamil mampu memberi kesan positif terhadap perkembangan kognitif dan visual bayi (untuk otak dan mata)
- pengambilan Omega 3 yang tinggi boleh mengurangkan risiko alahan pada bayi.

Ibu mengandung hendaklah makan makanan berkhasiat sepertimana dicadangkan dalam piramid makanan.
Sebolehnya makan makanan yang dimasak di rumah, untuk mengelakkan kandungan bahan perasa, garam dan gula berlebihan.

Nutrisi Shaklee yang sesuai untuk ibu hamil?

Kami ada Vitalea (multivitamin dengan kandungan iron), BComplex (lengkap dengan Asid Folik), Ostematrix (kalsium dengan magnesium), Omega Guard (minyak ikan tulen dengan 99% kandungan minyak ikan), Vitamin C, ESP (minuman protein hebat).
Semuanya tanpa kandungan dadah berbahaya, semulajadi, berkesan dan pastinya halal.




ANDA SDG HAMIL?? PERLUKAN SUPLEMENT UTK BAYI KALI INI?? 

EMAIL UR ORDER KE : honey_nurhaliza@yahoo.com

saya akan consult / guide cara yg bagus utk consume preggy set shaklee yaa...

don't forget to get our latest new promotion price..only @ qasehkuhoney.com
01 December 2013

~Maka Bermulalah PREGGY SET SHAKLEE ~

Bunyik tajuk kat atas tuh mcm sepraisss je kan?? mmg pon , sbb sehingga hari ini, saya masih lagi happy dgn khabar gembira pada 29 Nov yg lepas...hari jumaat plak tuh, moga ianya mendatangkan 1001 berkah dlm perjalanan kehamilan ke 4 saya kali ni....

Ok la x mo berkias2 lagi, mungkin ada sahabat2 yg mengikuti saya di dunia FB & Instagram dh sedia maklum goodnews yg telah saya sharekan...dan mlm ni, saya nak sharekan lebih details lagi set apa yg saya consume dlm tempoh 4 bulan lepas

Ok, act saya mmg plan nak tambah ahli keluarga lagi, yerlah memandangkan si kecil danish dh pon pandai berdikari sket...kikiki..

x de laa...act saya nak prgnant lg utk yg terakhir kali ni before umur saya 35 thn...yerla memandangkan next year saya akan memasuki 32 thn, so mmg itu saya & suami plan, so saya hanya megikut rules shj...

terus terang saya nyatakan di sini, dlu masa mula2 kawen pon , saya mmg agak lambat dpt si cerdik Irfan tuh...lebih kurg setahun lebih jugak la, baru dpt die....masa tuh x ambil set kesuburan shaklee ni lagi...

so utk kehamilan ke 4 ni, 4 bulan lepas saya mmg dh betul2 ready utk pregnant...& i say yesss, dh smpi masanya utk saya consume set kesuburan shaklee utk lebih cptkan proses kehamilan saya ni...saya x la ckp set ni 100% berkesan, sbb bg saya ini part of usaha saya shj...selebihnya saya serahkan pada Allah utk tentukan apa yg kami rancangkan....

Jujur la saya ckp, dlm 2 thn kebelakangan ni, saya mmg banyak guide cust2 saya dgn set kesuburan shaklee ni...alhamdulillah dgn guide yg diberikan, hampir 80% customer2 yg saya guide set kesuburan ni berjaya hamil dgn izin Allah dan akhirnya mereka terus join Dazzling Diamond group saya...then kebaikan yg mereka dpt tuh, dorg share pula pd kenalan2 mereka yg ingin hamil cpt....so sharing is caring...share sama2 kebaikan tuh, besar pahalanya...insyallah...

ok back to my topic, 4 bulan lepas saya telah pon consume set kesuburan shaklee fullset lgkap ya...saya x amik loose2 item, amik fullset terus..sbb mmg nak bg cpt prgnant...

saya consume tnpa skip setiap hari tanpa jemu...saya banyak google segala ilmu tentang dunia kehamilan ni...haha dh mcm 1st time plak prgnant ni...but seriusly, saya jd mcm teruja utk nak hamil kali ni....

banyak jugak email yg saya terima dari cust2 tentang set kesuburan ni, alhamdulillah dah ramai yg mencubanya, dan saya tetap mendoakan smua cust2 yg saya guide, akan cpt prgnant mcm saya...setiap org resultnya x kan sama...yess bergantung pada usaha dan semestinya bergantung pada rezeki Allah...tp sebagai hambaNYA, kita mmg wajib usaha utk dptkan sesuatu, then barulah kita gunakan konsep berserah itu pasghah ( pasrah )

set kesuburan shaklee terdiri daripada :-

1) vit e
2) gla
3) zinc
4) alfalfa

dan kalian boleh tambah ESP jika ada busget lebih...esp yesss mmg saya x pernah skip setiap hari...itu minuman wajib saya....

after sebulan saya ambil set kesuburan shaklee , tipu la kalau saya x mengharap...agak2 dh lewat period 2-3 hari, saya jd nebesss...beli upt then check hasilnya negatif, saya x kecewa sbb saya tahu Allah punya perancangan lagi Maha Hebat...mungkin Dia tahu apa yg terbaik utk saya....

sehinggalah genap 4 bulan berturut2 saya consume tanpa skip, bulan ke 4 ni x tahu kenapa saya rasa yakin sgt yg saya akan hamil bulan ni...dan saya tetap teruskan berdoa agar Allah cpt makbulkan doa2 saya...

setiap kali saya amalkan set kesuburan tuh, saya mesti berdoa " Ya Allah, sampaikan hajat aku utk aku berjaya prgnant kali ini Ya Allah, hanya Kau sebaik2 Perancang, amin "

dan tempoh hari , jumaat 29 nov 2013, 12:30pm, saya try buat upt sbb serius period saya mmg dh agak lewat bulan ni....

masa buat tuh, saya x pandang lgsung result upt tuh....then tetibe mata ni fokus tepah ke arah 2 line yg tertera pd upt tersebut...masa tuh saya x percaya lg yg saya hamil....terus buat upt yg clear blue tuh & yessss " I'M PREGNANT 4-5 WEEKS "



syukur x terkata time tuh, saya peluk suami sambil menitis air mata , berjurai2 nangis time tuh....doa saya alhamdulillah Allah cpt kabulkan...syukur Ya Allah!!!! 

kpd customer2 tersayang saya yg benar2 ingin hamil cpt, suka saya nak ingatkan, saya x janjikan set ni 100% berkesan, mcm saya inform td, ini part of usaha kita shj...x salah kita mencuba kan....

kpd mereka yg inginkan dptkan guide set kesuburan dari saya 100%, email ur order ke honey_nurhaliza@yahoo.com...hrga?? jgn risau ada promo giler2 punya sbb bulan ni Allah dh jawab permintaan saya, so x salah bulan ni, saya sharekan set ni + hrga yg menarik + guide yg bagus...

cpt2 email yaaa...jgn malu2, saya friendly orgnya...jommmm try set kesuburan shaklee....

p/s: customer2 yg dh make payment utk set suplement skincare , preggy set shaklee, confinement set, slimming set, esok kalian punya order, staff saya akan poskan yaaa...trcking pos laju saya akan update di email yaa

kpd sahabat2 yg nak join my group Dazzling Diamond, amatlah dialu2 kan...kalian boleh terus email dan tggu admin akan reply pantas seperti biasa yaa...

dan bermula esok, saya akan mula dgn set yg baru iaitu " PREGGY SET SHAKLEE 1ST TRIMESTER"...

kpd customer yg masih baru dan sdg hamil ketika ini, apa kata kehamilan anda kali ni, try pula preggy set shaklee...



FUNGSI – FUNGSI SETIAP VITAMIN :
·         Vita – lea : Penting untuk pembinaan sel darah supaya ibu tidak pitam dan anak membesar dengan sihat
·         Vit B-com : Pembentukan sel darah merah yang sihat dan secara langsung membantu anak membesar dengan sihat. Si ibu turut rasa lebih tenang dan mudah mengawal tekanan.
·         Vitamin C : Peningkatan system imunisasi tubuh ia mudah musnah apabila berpeluh, terdedah dengan cahaya matahari dan apabila stress.
·         Omega – guard : Penting untuk perkembangan otak dan mata bayi.Untuk preggy mommies pula ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan
·         Ostematrix : Adalah Kalsium, Magnesium dan lengkap dengan Vitamin D. Tanpa Vitamin D yang mencukupi, ia boleh mengganggu penyerapan zat Kalsium itu sendiri. Ianya juga hanya dari Kalsium Karbonat semata – mata dan ini adalah sangat bagus kerana mengurangkan risiko batu karang dan sembelit. Kalsium perlu bukan hanya untuk gigi tetapi untuk pembinaan sel darah. Sebab itu apabila badan kurang kalsium, ianya akan diambil dari tulang dan ini akan memberi risiko kepada ibu yang melahirkan dan menyusu kekurangan kepadatan tulang dan akhirnya mendapat risiko osteoporosis iaitu kerapuhan tulang.
Jadi, pengambilan SET PREGGY ni amatlah disarankan kepada bakal – bakal ibu ya!
Budget tidak memberikan kerjasama????Jangan risau sebab anda juga boleh consume dengan BASIC PREGGY SET ni yang mengandungi
  • Vitamin B-Complex
  • Vitamin C
  • Vita – lea
  • ESP

Set – set di atas bgus untuk ibu - ibu yang sedang hamil...bukan bgus untuk mommy malah sangat -sangat bagus untuk baby dalam perut,untuk kecantikan kulit mommy n baby...

EMAIL UR ORDER : 
honey_nurhaliza@yahoo.com
ID Shaklee : 852407

21 November 2013

~ Saya nak KURUS & KULIT CANTIK...bagaimana ya? ~

Saya percaya ramai org nak kurus...tp berapa ramai yg amalkan cara yg sihat & betul?? ok itu muqaddimah entry ni...lama betul saya x update blog ni..kan?? serius saya sgt bz coaching group anak2 Dazzling Diamond...alhamdulillah semakin ramai yg berjaya jd leader dgn income 4-5 angka sbulan...syukur niat saya selama ni nak bantu lebih ramai lg anak2 Dazzling dipermudahkan Allah...terlalu happy bila anak2 Dazzling Diamond dpt mengubah kehidupan yg dlunya biasa2 shj kpd kehidupan yg luar biasa...Masya Allah...syukur alhamdulillah...;)

ok yg tuh nnt saya citer last2 entry ni yaa...now nak share kan cara nak kurus dan dlm masa yg sama bonus dpt skin yg sihat...

RRRRRRamaiiii org email saya utk saya bantu dorg utk kurus dan bonus kulit sihat & cantik...tp jujur saya nyatakan di sini, saya hanya mampu guide + bg smgt utk kalian smua follow cara yg betul utk dptkan berat bdn ideal ( kurus ) serta kulit yg sihat tanpa sbrg cela....selebihnya usaha tuh kalian smua yg buat sungguh2 kat rumah tanpa pantauan saya...tuh sbb nak kurus ke, nak dptkan kulit yg sihat ke...smuaya atas usaha diri sndiri dan tugas saya hanya bg panduan /guide yg betul utk kalian smua follow

KUNCI UTAMA nak berjaya turunkan berat atau nak dptkan skin yg sihat, adalah RAJIN...ni je formulanya...x susah mana pon...konteks rajin yg saya maksudkan adalah istiqamah yakni berterusan...dan bukannya arini komain smgt berkobar2 buat, sok lusa dh dtg penyakit malas nya...bila dtgnya malas, tuh yg makan x hingat dunia tuh....bila malas dtg, tuh yg malas nak ambil suplement skin setiap hari....betul?? haa jwb cpt...jgn tipu diri sndiri...hihi...

ataupun kalau kalian  rasa agak2 malas nak jaga bdn, cube crk someone yg kalian boleh jadikan die role model utk kuruskan n cantekkan kulit....sure mesti akan rasa smgt balik nak jaga smua2 tuh....

saya lebih tegaskan kpd para isteri laa utk jaga bdn n kulit wajah kita...nak ke suami kita pandang perempuan lain yg lebih cntek dari kita?? of cource x nak kan?? kdg2 para isteri terlalu ambil remeh bab2 sebegini...anggapan nya cmni " alaaa aku tahu laki aku sygkan aku, x kan crk pompuan lain punya la"

yessss mmg betul, tp sejauh mana kah kita balas kasih syg suami kita?? adakah nak berterusan bdn sebegitu + skin yg x mulus tuh dpn suami kita?? adil kah?? cube tnya n jwb jujur pelan2 dlm hati....

ok kalau selama ni kalian belum sedar lg nak jaga kecantikan utk suami kita...masih belum terlambat lagi utk start smula apa yg telah anda tinggalkan selama ni...dan pastikan cari org yg boleh guide anda sepenuhnya utk capai apa yg anda perlukan....bukan sembarangan consume ya...mst dptkan guide

ada jugak customer tnya soalan cmni " akak, saya nak ambil set slimming mcm akak consume tuh, tp brapa lama ya leh nampak perubahan kurus tuh?? saya mmg xde masa nak bersenam, saya hanya nak ambil produk shj 

jwpn saya : dik, x de jln pintas utk kurus ya...dan suplement tuh hanya membantu utk mempercepatkan proses diet kita shj...bukan arini consume, 2-3 mggu dh turun 10kg dik...suplement ni bertindak dari dalaman so mmg perlukan exercise, jaga mkn ikut keperluan kalori serta suplement...insyallah dgn izin Allah akan nampak perubahan yg sgt ketara...

soalan berkaitan dgn prob skin pula :-

soalan : salam akak, saya dh 1 mggu consume suplement skincare tuh tp masih belum ada perubahan yg best ke atas skin saya la, cmna ya?? air saya minum 2-3 gelas shj...x larat nak minum banyak2 air mcm akak guidekan tuh...

jpwn saya : dik, suplement akak jual ni bukannya produk ajaib yanggg yg mkn arini, sok lusa dh licin gebu...tempoh seminggu tuh terlalu awal utk kita dptkan hasil yg baik sdgkan kulit kita akan nampak perubahan yg jelas seawal 21 hari tnpa skip + dgn minum air lebih 3 liter ya..

so secara keseluruhan nya kalian faham x apa yg saya cube nak sampaikan pada entry kali ni??

apa2 pon niat kita, mesti perlukan usaha yg sungguh2 utk berjaya...tuh sbb bila saya guide smua cstomer2 saya, pada awalnya mmg agak sukar mereka nak istiqamah, tp lama2 mereka akan terbiasa dgn cara tuh...dan ianya akan menjadi mudah...x percaya?? cube ikut guide yg saya berikan...x faham sila whatapps utk guide dari saya...



ANDA ANDA MASALAH BERAT BDN & KULIT WAJAH?? INGIN DPTKAN GUIDE YG BAIK DARI SAYA?? EMAIL UR WEIGHT PROB + PROB SKIN KE honey_nurhaliza@yahoo.com

oh yaa, jika regular2 cust saya yg berminat utk join my group Dazzling Diamond, boleh terus email kpd saya yaaa...saya mencari mereka2 yg benar2 ingin mengubah kehidupan yg biasa2 ke kehidupan yg LUAR BIASA....


22 October 2013

~ Rawat Kulit yg Bermasalah dgn vitamin KULIT ~


lama betul menanti stock vit c 500mg ni kembali....now ready stock 300 botol ya @qasehkuhoney.com


ini set yg paling laris now...menduduki carta paling atas skali dlm list vitamin shaklee ...nnt saya akan explain kan yaaa....

Lama jugak saya x update di sini...bz menguruskan mcm2 hal termasuklah vit C 500 mg yg baru sampai ni...mmg hot betul...x menang tgn dibuatkanya...smuanya amik with set...kalau ada yg amik loose2 item pon, itu yg mereka restock...restock plak berbotol2...takut gara2 vit C 500 mg ni abes mcm setahun yg lepas....

nnt saya akan listkan ada 40 org nama yg pending vit c ni...yg balance 150 org sudah setle last week lagi, alhamdulillah....nnt alert ya jika ada nama kalian kat list tuh....jgn lupa sertakan name,address n no phone yaaa...

berbalik pd cerita kecantikan kulit...saya pasti, smua org pasti menginginkan kulit yg bebas dr segala cela, jerawat/ jeragat, skin oily, dry etc...btul x?? tp sejauh mana tindakan yg kalian ambil utk memperbaiki kulit anda yg rosak tuh?? adakah dgn memakai skincare luaran yg mengelupas2 tuh kulit anda sudah pulih?? nop, jgn salah konsep utk menjaga kesihatan kulit....

ok cmni...

jika kulit anda tgh rosak/prob skrg ni, then anda guna plak produk2 yg menghakiskan kulit, masyaAllah, lagi la bertambah2 teruk skin anda tuh nnt....yesss saya tahu, ianya mengelupas utk buang sel2 kulit mati...tp ada tuh yg saya ngk, mengelupas bagai nak rak seluruh muka tuh...dgn merah padam nya lagi...yess itu yg saya lihat pada skin teman baik saya...mengelupas2 2-3 mggu x jugak elok2...skin asalnya x la brapa teruk sgt then bila guna produk tersebut, terus jd lagi makin teruk....siannyaaa saya ngk betapa seksa nya die ketika mengelupas....

itu bukan jln penyelesaian bg kulit yg bermasalah....

apa yg perlu anda lakukan adalah :-

1) stop terus produk2 pengelupasan ntah pape tuh

2) cuci muka dgn air suam + skincare yg dari tumbuh2 an ataupun boleh beli yg cilinical kat farmasi2

3) ambil suplement utk kulit utk memperbaiki struktur2 kulit yg rosak...pastikan anda beli suplement serta dptkan guide cara mkn yg betul ya...bukan main mkn skaligus yaa...haa kene alert ni.

4) minum air suam 2-3 liter sehari...wajibun!

5) DOA ...sambil2 kita berusaha tuh, jgn lupa doa supaya Allah beri kita jln utk kita rawat kulit yg rosak tuh...jgn ambil remeh akan hal2 cmni yaa..


perasan x set yg kat atas tuh?? set yg basic tuh?? ok set tuh akan thn selama 4 bulan tau kecuali vit c thn 6 bulan ya...so jika anda smua nak mulakan cara yg baru utk dptkan kulit yg sihat n cntek dgn bantuan guide dari saya, sila email ur prob skin ke honey_nurhaliza@yahoo.com

jika anda x mahu pos tp nak beli walk in menggunakan id saya pon boleh, but make sure anda dtg awal utk sanggup beratur/ tggu lama kat hq/branch2 yaa...jika tidak, anda akan dpt turn no 300-400...lama giler kan nak tggu??

but beli dgn saya pon tetap dpt hrga istimewa sempena promotion...nak tahu hrga terbaik di qasehkhoney.com?? haa apa tggu lagi, cpt2 email yaaa...insyallah saya akan guide anda supaya 1 hari nnt anda pon akan menjadi salah sorg testimoni terbaik utk saya sharekan di blog ini....


jika nama anda tersenarai dlm list pending vit c ni, sila email pd saya ASAP ya...jgn lupa sertakan name,address n no phone utk memudahkan pihak kami menguruskan kurier vit C anda yaa...

tggl 25 org lagi yg masih belum menuntut vit c ya...cpt ya dear, email name,address n no phone yaa

update 29 oktober 2013: vit c 500mg out of stock kat smua hq / branch ya..but dun worry, stok vit c 500 mg masih lagi banyak...hurry up guys, place ur order now !

  • Faten johary
  • Juzainah Abdullah
  • Nurzulfa
  • Samaniah yusof
  • Siti sakinah mokhtar
  • Nur asma zulkafli
  • Aida farida johan
  • Nor zaimi syafinas
  • Hayati udin
  • Fazliana kamaruddin
  • Suriani sulaiman
  • Siti munirah kamaruddin
  • Azzwa razali
  • Arfaliza
  • Aisyah nawi
  • Fatin alya juhani
  • Norshazwani kamil
  • Ainul azizah
  • Aisyah abdul hadi
  • Noor dalila ilyana
  • Maizatul akhma
  • Hanimah karjo
  • Fatin aqila


EMAIL ORDER : honey_nurhaliza@yahoo.com
ID : 852407


09 October 2013

~ KURUS dgn cara yg SELAMAT ~




LilySlim Weight loss tickers

saya suka buat cmni, sng nak tahu brapa target saya seterusnya...


Yesss saya tahu smua org impikan bentuk bdn yg kurus cantekkk termasuk saya sndiri...sehingga skrg pon saya masih lagi menjaga berat bdn saya , selain utk kecantikan, saya juga harus fikirkan ttg kesihatan saya..itu fokus utama saya dalam menjaga berat bdn saya...

TETAPI apa yg membuatkan saya sedikit ralat, di pasaran skrg melambak2 org jual produk2 kurus...hanya mkn / minum produk tersebut, boleh turun seawal 8 hari....uwaaa ajaib betul....!! pastuh ada lg ni, hanya sapu @ scrub shj bdn, leh kurus dlm masa 14 hari, tnpa senaman, tanpa diet...

kalau dlu mmg yesss saya mudah terpengaruh dgn produk2 cmni...saya terus beli n try but smuanya mengecewakan , nak katakan saya x istiqamah sapu?? hari2 saya buat smpi habislah sebotol tuh but tiada hasil lgsung....then saya tukar cara saya utk turunkan berat bdn...saya ambil suplement, saya jaga pemakanan dan yg pnting saya WORKOUT  a.k.a EXERCISE...

bg pndgn peribadi saya, kalau setakat mkn/minum/sapu ubat2 kurus tuh smua tp x exercise / jaga pemakanan, JANGAN MIMPI laa nak KURUS...YESSS ITU FAKTA & REALITI kalau bebetul nak turunkan berat...

Alhamdulillah ramai cust2 yg telah saya guide mengikut cara saya , so far mmg ramai yg bg feedback yg sgt2 baik...yg pnting rajin, istiqamah ( berterusan ) dan exercise...kalau x mo exercise berat2 pon, ckup hanya buat latihan dumbell tuh...nak tahu caranya?? jom email...nnt saya bg email utk order/ guide kat bawah entry ni ya.

Pemakanan suplement pon sgt2 pnting tp jgn salah faham yaa...yg saya amalkan ni bukannya pil2 kurus pelangsing tuh yaaa...so saya mmg suka amalkan suplement ni, so that % peratus lemak saya dpt dikurgkan dgn baik skali...itu yg saya consume selama ni...tp bukan hanya lechitin shj yaa...ader set2 nya kalau nak follow cara saya....

Tp arini saya nak share 1 produk hot shaklee ni...iaitu LECHITIN

Lecithin merupakan antara hot stuff produk Shaklee. Ramai yang mengambil lecithin untuk mengawal berat badan. Lecithin Shaklee adalah berasaskan soya. Soya merupakan sumber lecithin paling kaya, paling best dan bebas kolestrol. Perlu diingat system badan kita tidak boleh menghasilkan lecithin dengan sendiri. Justeru itu kita disarankan untuk mengambil lecithin berasakan soya ini untuk melancarkan pengurusan berat dan system badan kita.


Kebaikan Lecithin Shaklee yang best ini salah satunya adalah sebagai pemecah lemak dan ianya sesuai untuk ibu menyusu. Amaran kepada ibu menyusu jangan sembarangan makan produk kuruskan badan, nanti  ibu tak kurus, anak yang kurus dan kadang-kadang kita tak tahu pun kesan sampingan produk pelansingan di pasaran untuk jangka masa panjang. 

Lecithin bagus untuk ibu menyusu yang mahu kurus, slim, ramping dan langsing. 

Apa yang istimewa, Lecithin Shaklee ni bebas kolestrol .Bagi yang beli Lecitin bertujuan utk mengawal berat badan boleh ambilnya selepas heavy meal.. 6 tablet/day.. Jangan tak tahu Lecithin Shaklee ini banyak bonus extravaganza! Lecithin Shaklee ni ada banyak fungsi lain selain pemecah lemak. 

Kebaikan Lecithin Shaklee

Lecithin membantu mencegah penyakit yang berkaitan dengan lebihan lemak dalam badan, seperti darah tinggi, stroke, sakit jantung dan lain- lain. ini kerana lecithin bertindak sebagai pelarut lemak.

Lecithin memecahkan lemak, dan jika diambil untuk mengurangkan berat badan, dan jika anda turut bersenam, lecithin mampu membakar lemak dengan lebih cepat.

Lecithin juga berperanan dalam penyerapan zat- zat penting dari saluran darah ke dalam sel badan kita.

Lecithin membantu melindungi sel darah merah kita daripada serangan virus dan bakteria.

Lecithin sangat baik untuk meningkatkan daya ingatan. sebab itu lecithin dapat membantu mengelakkan kita daripada penyakit seperti alzheimer disease. lecithin adalah makanan otak dan saraf. 

Lecithin dapat membantu masalah insomnia. ianya sumber kepada hormon neurotransmitter yang membantu proses tidur.

Lecithin adalah asid lemak yang penting bagi paru- paru bagi mencairkan mukus dan melegakan irritation.

Lecithin membantu mencegah eczema, kerana ia adalah zat kecantikan (untuk kulit, rambut).

Lecithin bertindak sebagai pelincir kepada sendi- sendi badan kita.

Lecithin diperlukan dalam penghasilan hormon epinephrine yang diperlukan bagi mencegah simptom menopause dan PMS

ANDA BERMINAT UTK MENURUNKAN BERAT BADAN DGN CARA YG SELAMAT?? INGIN DPTKAN GUIDE YG BAIK DARI SAYA?? APA LAGI JOM EMAIL UR ORDER KE : honey_nurhaliza@yahoo.com
FB : Cpm honey nurhaliza ( real ) 


SEMPENA OKTOBER NI SMUA SET2 DI QASEHKUHONEY.COM ADA PROMOTION PRICE YAAA...NAK BELI LOOSE ITEM PON DPT HRGA PROMO....IANYA SGT2 BERBALOI UTK ANDA PURCHASE DI BULAN OKTOBER NI...

SOALAN : KAK HANNY, BOLEH X SAYA BELI PRODUK2 SHAKLEE MENGGUNAKAN ID AKAK SBB RUMAH SAYA PON DEKAT DGN BRANCH2 / HQ SHAKLEE...

JPWN : YESSS BOLEH DEAR, BOLEH BELI GUNA MY ID 852407 , NNT AFTER PURCHASE, ATTACHKAN RESIT KAT EMAIL / WHATAPPS SO THAT AKAK DAH BOLEH GUIDE YAA....

kpd customer2 tersayang saya, jika anda benar2 nekad utk mengamalkan suplement2 dari shaklee & ingin mendapatkan guide dari saya selama2 nya, apa kata anda join my group DAZZLING DIAMOND ... yuran sign up serendah rm75 ( lifetime ) , sambil makan sndiri, anda boleh jana income hanya dari rumah...

email ur registration ke : honey_nurhaliza@yahoo.com
30 September 2013

~ Nak Dapatkan Skin Cantek x susah pon , Janji Istiqamah + Rajin ~


Assalamualaikum.

majority kaum Hawa impikan kulit yang cantik, lembut, dan licin. tapi kalau nak kulit cantik nih, mesti lah kena jaga kan. kalau dah sedia kulit cantik, tak berjaga pun nanti akan jadi tak cantik jugak. tips yang aku akan share nih berdasarkan apa yang pernah saya baca, dan amalkan. kulit saya tak cantik sangat tp yg pnting ianya sihat.

pertama, kalau korang jenis guna sunblock then pakai bedak bila keluar, balik tuh mesti kena guna remover sebelum cuci muka dengan pencuci. kenapa? sebab bila kita tak remove, kita terus je cuci segala habuk2 yg kita dah expose masa kita keluar tadi akan tersumbat kat kulit kita. nanti lama-lama jadi lah liang roma terbuka besar.

kedua, pilih pencuci muka yang sesuai dengan kulit muka. macam mana nak tau? saya bagi cara paling senang. pegi mana2 mall yang ada jual skin care jenama Clinique. then buat2 lah nak beli produk dia pastuh korang tanya orang tuh kulit saya nih jenis apa yer? then, orang tuh akan test kulit korang. dari situ korang boleh tau jenis kulit korang apa. after that bila beli skin care, cari lah yang sesuai dengan kulit sendiri. simple je. kalau soh kita identify sendiri memang mengarut la kan, so tanya yang pakar...bg saya, saya paling suka Mary kay Melacep...sbb set ni akan cerahkan dari dalam...itu utk luaran laa...
ketiga, lepas cuci muka jangan sesekali lupa pakai toner, moisturiser dan sun block. tiga benda nih sangat penting yer terutama bila kulit muka kita terdedah kepada matahari dan habuk habuk. itu semua punca kulit muka kita rosak kalau tak dijaga.

keempat, seminggu sekali kena pakai mask. tak kira lah apa mask pun untuk kasi rehat kulit kita dan mencantikkan lagi kulit kita. and, seminggu sekali jugak kena buang black heads or white heads yang ada pada kulit muka kita supaya dia tak tersumbat lama dalam kulit muka kita.

last sekali, jangan lupa amalkan suplement dalaman for skin serta minum air masak secukupnya...bagi saya, air masak nih pengubat segala penyakit. banyak makan benda manis2 potongnya air masak. kena banyak banyak banyak minum air masak. ingat tuh.

kulit muka kita bukannya macam kulit tapak kaki kita. boleh dipijak2 takdehal punya. kulit muka kita nih macam kulit baby kena jaga dengan terapi. makin meningkat umur kita, makin berkurang collagen dalam diri kita. so, nak kulit cantik perlu penjagaan yang lebih awal.

yang paling paling penting sekali, penjagaan dalaman kita. maksudnya pemakanan kita. itu yang perlu dijaga. next entry will be updated soon.

jom baca smua testimoni2 yg saya update kan kat bawah ni ya..:-








u wanna join my group CPM's group?? ingin jana income yg best from shaklee?? email me yaa...seperti yg tertera di bawah ni yaa....

ok utk mereka yg ader problem skin pula, if nak saya tolong, email saya..jgn malu jgn segan2...dan obviously utk dpt guidance saya, of cource kena beli product dgn saya ( dpt hrga promo lagi ), no guidance if u are not my customer, saya x guide customer org ya, customer org sepatutnya rujuk/refer pada coach/ dstributor masing2...bkn suruh saya bg guidance free yaa kecuali laa kalian adalah customer tersayang saya, of cource, guide yg baik, pasti kalian akan dpt hasil yg baik juga seperti testimoni2 yg ada kat blog saya ni...:))

jadi, kpd sesiapa yg nak dptkan hasil yg baik, carilah COACH, produk kita boleh di mana2, nak yg murah pon ada BUT GOOD COACH yg akan memastikan hasil yg kalian perolehi & bukan sng nak cari.....

JIKA BERMINAT  EMAIL : honey_nurhaliza@yahoo.com

ataupun 

jika anda x mahu pos/kurier, boleh beli direct hq/branch2 shaklee yg sah yaa menggunakan id saya then after beli, attachkan resit pembelian dan seterusnya anda layak dptkan guide yg bagus dari saya, insyallah....

"anda tidak akan dpt hasil yg baik jikalau tidak bertindak dari skrg....sampai bila nak hadapi problem skin?? jom email kpd saya utk dptkan guide/advice yaa....dan semestinya tawaran harga yg saya tawarkan sgt2 menarik ekslusif hanya di qasehkuhoney.com SAHAJA


 ok ni pic mommy hanny with fiska...anak buah saya yg ke 2...nampak x betapa gebu nya fiska medina ni...sedap sgt peluk bdn die skrg...alhamdulillah berkat preggy set yg adik saya telah amalkan ketika mengandungkan fiska dlu..irine juga guna set berpantang serta breasfeeding set...kulit fiska alhamdulillah mmg sgt2 cntek + gebu....



ok ini ibu yg sebetulnya...hihi...irine, adik saya telah mengamalkan preggy set + confinement set + bf set + skincare set....

ingin dptkan guide yg baik dari saya?? email ke honey_nurhaliza@yahoo.com ya


06 September 2013

~ Saya Nak Set Berpantang TETAPI Saya Tak Suka Makan Jamu...jommm baca ~

pic ehsan from google...

ANDA MEMPUNYAI MASALAH UTK MAKAN JAMU  KETIKA BERSALIN??

Yesss mmg itu respon yg saya terima dari kebanyakkan kaum ibu2 yg after melahirkan bayi mereka...dan majoriti ibu2 mempunyai masalah2 seperti berikut :-

1) Tak boleh nak makan jamu sbb anak JAUNDICE ( demam kuning )
2) Tak boleh makan jamu sbb rasanya yg sememangnya pahit & sukar utk ditelan.
3) Bau yg kurang enak & last skali x sentuh langsung jamu2 yg beli tuh.

Kini anda x perlu risau kerana di qasehkuhoney.com pon ada menyediakan confinement set yg lengkap utk keperluan ibu yg selepas bersalin :-


* Multivitamin LENGKAP dengan 12 vitamin & 7 mineral yg diperlukan oleh tubuh badan seharian.
*MENYEMBUHKAN luka, pembentukan kolagen dan memperbaiki tisu2 yg rosak ketika bersalin.
* Membantu MENGURANGKAN RISIKO jaundice, memberikan tenaga & melancarkan penyusuan susu ibu ( ini diakui adik saya sndiri, IRINE NADIA MARCELLO )
*MENGELAKKAN kemurungan ( meroyan) dan menstabilkan hormon.
* Melancarkan peredaran darah selepas melahirkan.
* Menyerikan smula kulit yg kusam selepas bersalin...(ini testimoni diri sndiri )

INGINKAN TAWARAN PROMO SET UTK BULAN SEPTEMBER?? INGINKAN GUIDE/ PANDUAN PEMAKANAN VITAMIN YG BETUL?? 

EMAIL UR ORDER : honey_nurhaliza@yahoo.com


confinement set shaklee...cara moden ibu2 zaman skrg berpantang tanpa jamu...

testimoni kebanyakkan my lovely customer : "saya suka sbb luka bersalin cpt sembuh, badan sentiasa kekal bertenaga, susu makin meriah, dan alhamdulillah saya dpt berpantang dgn baik tanpa stress walaupun berjaga malam.." 

cpt2 dptkan EPO shaklee ni...semestinya ianya bagus utk rambut,kuku,dan sgt bgus utk atasi prob jeragat...gla juga merupakan salah satu vitamin utk kesuburan yaa...nak hrga best?? haaa cpt2 email ya....dan sudah tentu, anda akan mendapat guide yg bagus utk cara pemakanan yg btul k...:)



ini set paling basic utk turunkan berat bdn yaa...tp apa2 pon mesti email dlu ya ur weight...kalau berat 100kg, saya x kan suggestkan set ni ya...so b4 consume, make sure dptkan guide set yg betul utk anda consume yaa...


ini pula set gastrik yg paling ramai customer2 saya request...so saya akan suggestkan set yg ini yaaa...bkn makan smua skaligus serentak ya...mesti ada jadual pemakanan yg betul ya...ingin tahu cara/panduan yg betul utk consume smua set2 shaklee?? jom segera email pd saya yaa

YANG PASTINYA SMUA SET2 YG ADA DI QASEHKUHONEY.COM ADA PROMO YAAA... 

p/s : PRE ORDER NYX LIPSTICK ADA LG YA...SO PLACE UR ORDER NOW...SGT BEST, INSYALLAH X RUGI ANDA MENCUBANYA...:)


02 September 2013

~ Adakah Anda Buncit?? Berlebihan Berat Badan?? Ingin ikut Cara Saya Berdiet??





Apa pandangan anda bila lihat pic sebegini?? gerun?? takut?? saya bukan nak kondem wanita2 yg gemuk sbb satu tika dlu saya adalah golongan wanita yg obesiti...dgn berat saya 88kg dan ketinggian 154cm, saya dikategorikan wanita yg OBESITI !!

Jujur saya katakan, berat ketika anak dara sekitar 39-45kg shj...sbb kan saya ni rendah, so saya mmg x boleh berlebihan berat bdn sbb kalau gemuk, saya akan kelihatan bagai seekor penguin yg sedang merayap2...hihi..

Yesss saya tahu, saya gemuk sbb baru pas bersalin 2 thn yg lepas...so saya x pernah kenal erti putus asa utk jaga smula badan saya...kalau x, saya x kan dpt berat skrg 54kg....

Apa yg saya lakukan utk dptkan berat skrg 54kg ?? 

1) saya x ambil pil2 pelangsing yg kat luar2 tuh sbb pnh dlu amik sampai masuk hspital sbb tekanan darah rendah...TETAPI saya gantikan dgn suplement utk bakar lemak2 yg ada kat dlm bdn ni...nak tahu lagi?? jom teruskan baca sampai abes....

2) saya x ambil ais - saya x tahu laa ais ni boleh menyebabkan perut buncit atau x...saya x tahu sejauh mana fakta ni tp saya ikut cara ibu saya sndiri menjaga badan + kesihatan beliau...saya dah x sentuh ais daaa...air suam + cinch tea menjadi peneman setia saya...

3) saya x ambil makanan/minuman manis2 - yess inilah musuh utama saya ketika berdiet...sib baik saya ni bukan penggemar kuih2 yg manis2 tuh...air manis pon mmg jarang sgt...kalau teringin sgt pon, saya akan kurgkan gula/susu...tp mmg jarang sgt laaa...

4) saya workout - penting bg yg inginkan bdn yg cntek, saya mesti workout...selain bagus utk kesihatan tubuh bdn, bonus leh turunkan berat bdn dgn begitu mudah..workout paling suka guna dumbell + stepper ..saya akan pastikan workout 3x seminggu.

5) saya ambil nasik 1x sehari - masa diet dlu saya mmg ambil nasik 1x sehari...dan selebihnya waktu makan, saya akan shake guna cinch shake choc...terbaikkk sbb ianya sgt2 kenyanggg..

6) SAYA MESTI RAJIN KALAU NAK KURUS - ini kata2 yg saya tampal kat bilik + bilik air + dapur + bilik workout...saya akan tampal supaya saya sentiasa ingatkan diri saya utk jaga bdn...

7) cari idola dlm menjaga bdn - yess sgt2 penting kalau kita nak cpt motivasi, slalu2 kita ngk @ follow idola kita tuh...nnt kan secara x lgsung, kita akan rajin + nak jaga bdn seperti idola kita tuh...idola saya Datin Norjuma & Dato' Siti Nurhaliza....

8) beli baju size idaman kita - dlu masa berat 88kg, saya pakai baju size XXL...dan masa tuh saya banyak beli baju2 yg bersize M supaya dpt memotivasikan diri sndiri agar 1 hari nnt saya akan dpt sarung baju2 tersebut...

9) minum air ckup - nak kurus kan?? so saya akan pastikan sehari saya akan minum 3-5 liter air?? x penat ke asyik kuar toilet je nnt?? jpwn saya : mmg penat tp sbb kan nak kurus cpt, saya mesti sanggu bekorban dari skrg...selain dpt menyingkir toksin2 kotor dlm bdn, + bonus skin makin moist bila kita banyak minum air...

10 ) nakkk apa lagi?? haaa cpt email kat saya utk guide set slimming yaa...

p/s : utk smua order2 cust, saya sudah pon reply kalian punya email yaaa...fuhhh saya hrp cust2 yg email tuh akan dpt my reply ya...jika tiada di inbox, sila cek ur spam box ya


GEGEH TAU NAK KURUS...NAK FOLLOW CARA SAYA BERDIET?? INGINKAN GUIDE YG BAGUS?? SAPE CURIK PIC BERDOSA...KIKIKI



LAGI SATU SAYA NAK SHARE...KALAU KORG X DE BOTOL SHAKER KAN ATAU MALAS NAK SHAKE2...KORANG LEH TRY BELI SHAKE N TAKE NI...SGT2 MUDAH UTK SEDIAKANNYA....

BOLEH BELI DI EMAIL YG TERTERA DI BAWAH NI YA....MMG BEST PRICE UTK REGULAR CUST @ NEW CUST YG BELI SET SLIMMING OK...


EMAIL TO ORDER : honey_nurhaliza@yahoo.com
id : 852407

bg mereka2 yg masih belum mencuba set suplement for skin, boleh terus buat ur order di email yg tertera di atas yaa...

bank in b4 jam 10am, pihak kami akan pos pada hari yg sama...alhamdulillah servis yg sgt pantas dari kami...:)

Sepanjang Bulan September ni jangan risau ya, smua set ada promotion harga yaaa...

love to share this info yaa :-


Perut buncit memang tidak menyelesakan. Ia bukan sahaja membuatkan kita berasa cepat letih apabila melakukan pergerakan walaupun sekadar berjalan, perut yang buncit juga menjejaskan penampilan seseorang lantaran bentuk tubuh kelihatan tidak seimbang. Apakah sebab perut menjadi buncit?

6 Punca Perut Buncit!

Pakar kesihatan Dr. Selfie C. Rijal menjelaskan ada banyak faktor yang boleh menyebabkan perut menjadi buncit.
Mulai Sekarang, Katakan Selamat Jalan Pada Perut Buncit! - Terbakor
Pertama, faktor keturunan.
“Faktor keturunan yang diwarisi daripada orang tua secara umumnya sukar dielakkan,” ujar Selfie.

Kedua ialah faktor penuaan. Dengan bertambahnya usia, penghasilan hormon dehidroepiandrosteron (DHEA) mulai berkurangan.  Hasil kajian oleh Harvard Women’s Health Watch mendapati wujudnya kaitan antara penurunan hormon ini dengan peningkatan pengumpulan lemak di perut.

Ketiga ialah makanan dan minuman tertentu.  Doktor lulusan Universiti Padjajaran itu menjelaskan gula dan alkohol terutamanya yang terkandung dalam bir, adalah musuh utama kerana ia boleh membuatkan otot menjadi kendur.

Daripada segi pemakanan, katanya alkohol amat berbahaya bagi tubuh.  Ini kerana alkohol mengandungi  kalori yang tinggi, sama seperti kalori dalam makanan berlemak.  Selain itu, meminum alkohol akan memaksa hati bekerja lebih keras untuk menyingkirkan alkohol dan pada masa sama proses menyaring gula akan tertangguh.

“Gula itu kemudiannya terpaksa disimpan dalam tubuh sebagai lemak.  Pada masa sama, alkohol juga  dapat meningkatkan nafsu makan,” ujar doktrr yang bertugas di Hospital Sari Asih, Tangerang, Banten itu.

Menurut Selfie, makanan segera juga boleh mengakibatkan perut menjadi buncit berikutan jumlah kalori dan lemaknya yang sangat tinggi. Tidak ketinggalan, susu. Jika yang diminum itu ialah susu berkalori tinggi, maka ia boleh menyumbang kepada kebuncitan perut. “Justeru sebaik- sebaiknya minumlah susu rendah kalori,” tegas beliau.

Keempat bagi perut buncit ialah tembakau. Ia boleh menjejaskan aktiviti penghadaman. Selfie berkata biasanya ketika merokok selepas makan, perut akan berasa kembung kerana penghadaman terganggu.

Kelima, stres.  Menurut Selfie, keadaan psikologi seseorang mampu mengganggu aktiviti semula jadi tubuh termasuklah sistem penghadamannya. Stres juga boleh mencetuskan rasa kenyang dan menimbulkan masalah pada keupayaan tubuh menyimpan lemak. Akibatnya, perut kelihatan lebih mengembang. “Untuk mengatasinya, belajarlah untuk lebih relaks serta bernafas secara perlahan dan mendalam,” jelas beliau.
Dalam pada itu Selfie mengingatkan bahawa golongan wanita yang biasanya lebih mudah dilanda stress, cenderung memiliki lemak berlebihan di perut, meski pun berat badannya normal.  Keadaan ini mungkin diakibatkan oleh kesan hormon stres kortisol yang membuatkan lemak terkumpul di sekitar perut.

Keenam mempunyai kaitan dengan perubahan hormon, terutamanya ketika menopaus. Keadaan ini menyebabkan pengeluaran hormon seks estrogen berkurangan sekali gus membawa kepada pengumpulan lemak pada perut. 
Tumpukan lemak yang tidak sekata boleh membuatkan orang yang bertubuh kecil, buncit perutnya. Sememangnya ia kelihatan amat tidak selesa.  Jelas Selfie, keadaan ini berpunca daripada pengambilan karbohidrat secara berlebihan seperti nasi dan makanan berasaskan tepung seperti mi, bihun dan ladu, dalam kuantiti yang banyak.  Akibatya, karbohidrat yang berlebihan akan disimpan dalam bentuk lemak terutamanya di perut, atau lebih tepatnya di rongga-rongga di antara organ dalam perut.
“Penumpukan lemak di perut juga menjadi petunjuk bahawa kurangnya aktiviti fizikal dan penurunan kadar metabolisme tubuh,” jelas Selfie.  Jelas beliau, “Faktor utama yang membawa kepada kebuncitan perut adalah gaya hidup dan iklan yang berleluasa di pelbagai media.”
Benarkah perut akan buncit apabila seseorang terus tidur selepas makan? “Ya, benar.  Perut akan menjadi buncit kerana proses penghadaman tidak dapat berfungsi dengan baik,” ujarnya. 
Begitu juga dengan minuman bersoda.  Minuman jenis ini boleh membuatkan perut menjadi kembung dan akhirnya membuncit. “Gelembung-gelembung udara dalam minuman berkarbonat boleh mengakibatkan perut buncit,” jelas Selfie.

------------------------------------------------------------------------------
dan hari ini, dengan rasa happynya, diatas permintaan ramai, saya nak open pre order utk 3rd batch pula...hope ramai lg yg akan beli dan merasai kebaikan lipstick yg saya kongsikan ni...

PRE - ORDER NYX LIPSTICK 2 SEPTEMBER - 24 SEPTEMBER 2013...ALERT YA TARIKH PRE ORDER NI....SO JGN MISS YAA SMUA....

SAYA AKAN AMBIL ORDER 150 CUSTOMER TERAWAL SHJ YAA...JIKA DH CKUP QUOTA, SAYA AKAN TUTUP PRE ORDER BILA2 MASA YAA...

KERJASAMA ANDA, AMATLAH SAYA HARGAI...:)

ok saya letak beberapa testimoni yg sempat saya captured utk anda smua yaa...










--------------------------------------------------------------------------------

utk pre order NYX LIPSTICK ni saya akan tutup sehingga 30 November 2012 ,so saya akan ambil order utk 100 org yg terawal shj utk batch kali ini ya sbb saya mmg order direct from oversea...stok dijangka sampai pada midle December...saya akan inform once stok dah sampai...

8 kod colour yg sgt2 cantek utk dipilih adalah :_


 NYX LIPSTICK PRE ORDER NOW UNTILL 24 SEPTEMBER 2013



1) doll


2) tea rose ( sgt2 cntekkk!! )


3) thalia ( sgt2 cntek dan recommended !!) 


4) paris ( pling ramai suka!!! )


5) b52


6) eros 


7) louisiana


8) fig ( sgt cntek ) 


saya menggunakan kod nyx THALIA...mmg sgt2 cntek n natural...kod lain yg saya recommend kod tea rose...tp 8 kod kaler yg saya pilih smua tuh cntek2...yg pnting lipstick ni sgt2 best bila pakai...x melekit2 pon...jom jadi 100 porg yg terawal order lipstick ni...



colour nyx yg paling ramai customer2 order...#paris...