08 January 2013

~ Sakit Sendi Hilang dgn JOINT HEALTH ~




testimoni mama...syukur alhamdulillah...




Pernah x kita mendengar keluhan /aduan dari ibu & ayah kita yg semakin tua sakit2 lutut laa , sakit2 sendi laaa...dan ader juga yg sesetengah ibu & ayah kita nak solat terasa sakit sgt2 di bhgn lutut mereka...pernah x?? 

Saya akui perkara ni sbb secara jujurnya ibu saya sndiri selalu mengadu sakit2 lutut2..nak solat pon sakit, apatah lagi kalau berjalan jauh2...kdg2 kesian saya melihatnya dan sejak dari JH ni keluar, saya terus beli utk ibu saya consume setiap bulan...apa laa sgt jika nak dibandingkan dgn wang ringgit sdgkan ibu & ayah kita di kampung sakit2...so ambil peluang2 cmni, hadiahkanlah utk mereka consume setiap bulan...besar ganjaran pahala nya...

So selepas ibu saya sndiri consume JH, banyak betul perubahan yg saya lihat kat lututnya...kalau dulu nak jln pon terjengket2 but now alhamdulillah dah semakin baik, nak solat pon dh x sakit2 lg daaaa...syukur alhamdulillah....

so entry kali ni, saya nak share kan apa kebaikan2 JH yg kita boleh beli utk parents2 kita yaaa...semoga niat baik kita smua diberkati oleh Allah...amin

Q : Apakah Shaklee Advanced Joint Health Tablet?
A : Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formulasi proprietary yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendi-sendi.

Q: Siapakah yang memerlukan khasiat Shaklee Advanced Joint Health Tablet?
A : Lelaki dan wanita dewasa yang mencari satu produk semulajadi dalammengekalkan kesihatan sendi mereka. Orang muda yagn mempunyai gaya hidup lasak dan aktif juga boleh memanfaatkannya.

Q: Apakah ekstrak jagung?
A : Ekstrak jagung secara semulajadinya kaya dengan glucosamine yang merupakan gula amino dan merupakan blok binaan utama bagi proteoglikan. Ia digunakan untuk membina tulang rawan dan lendir bagi melincirkan sesendi. Glukosamina mengandungi bahan yang juga dijumpai dalam tendon dan ligament. Ekstrak jagung membantu meningkatkan perlindungan sesendi dan membantu memelihara tulang rawan untuk kesihatan sendi dalam jangka masa panjang.

Q: Apakah Boswellia ?
A: Boswellia merupakan gum resin dari pokok Boswellia Serrata. Bahan aktif utama ekstrak Boswellia serrata ialah asid boswelik (AKBA, asid 3-asetil-11-keto-beta-boswelik) yang berfungsi sebagai anti-radang semulajadi.

Q: Apakah yang membuat ekstrak Boswellia dalam Shaklee Advanced Joint Health Tablet istimewa?
A: Ekstrak Boswellia proprietari yang digunakan di dalam Shaklee Advanced Joint Health Tablet bukan sahaja mengandungi asid Boswelik AKBA yang berkepekatan tinggi bagi menyokong keselesaan sendi tetapi juga mengandungi unsur-unsur semulajadi lain dalam resin Boswellia yang berkaitrapat dalam memberikan bioaktiviti yang lebih baik berbanding dengan AKBA sahaja. Tambahan pula, ekstrak Boswellia tertentu ini telah ditunjukkan secara nutrisinya dapat menyokong keselesaaan sendi yang lebih baik berbanding satu ekstrak AKBA yang lebih tinggi.

Q: Bolehkah saya mengambil Shaklee Advanced Joint Health Tablet dan OsteMatrix pada masa yang sama?
Boleh. Tiada sebab mengapa anda tidak boleh mendapatkan khasiat kedua-dua product yang dapat menyokong kesihatan sendi anda. Lebih baik lagi anda gabungkan Shaklee Collagen Powder dan VIVIX bagi mengoptimumkan khasiat Shaklee Advanced Joint Health Tablet

Q : Bila dan bagaimanakah saya mahu menggunakan Shaklee Advanced Joint Health Tablet?
A : Untuk hasil yang terbaik, ambillah mengikut apa yang disarankan iaitu dua tablet sehari bagi setiap hidangan.

Q: Mengapakah ia bebas daripada chondroitin?
A : Shaklee Advanced Joint Health Tablet tidak mengandungi sulfat kondroitin kerana ia tidak akan diserap dengan baik jika diambil secara oral ( ditelan). Penyelidikan baru-baru ini menunjukkan yang sulfat chondroitin juga boleh mengganggu penyerapan ekstrak jagung dan glukosamina yang lazimnya diserap dengan lebih baik jika diambil secara berasingan.

Q: Mengapa produk tersebut mengandungi Vitamin C?
A : Shaklee Advanced Joint Health Tablet menyumbang Nilai Harian 100% Vitamin C kerana ia merupakan nutrient penting yang diperlukan bagi sintesis kolagen.Kolagen merupakan satu komponen tulang rawan dan juga tisu-tisu penghubung yang lain di dalam tubuh.

Q: Mengapa produk tersebut mengandungi mineral surih zink, copper (kuprum/ tembaga) dan mangan?
A : Shaklee Advanced Joint Health Tablet menyumbang Nilai Harian 10% mineral zurih zink, copper dan mangan yang merupakan faktor sampingan bagi enzim-enzim yang membina kolagen dan glikosaminoglikan.

Q: Adalah Shaklee Advanced Joint Health Tablet berasaskan sayur-sayuran?
A : Ya.

anda berminat?? email ur order : honey_nurhaliza@yahoo.com ..id : 852407 

kpd yg ingin dptkan set2 skincare, boleh terus email ur prob skin juga yaaa...

---------------------------------------

update : hari ini staff sudah pos kan lebih kurg 200 parcel NYX dari customer2 qasehkuhoney.com/ ya...

so esok akan ader lg rm150 parcel lg...tracking no saya dh email yaaa..so sape2 yg belum dpt tracking no pos laju, sila email saya segera yaa...

kpd yg ingin dptkan NYX ready stok, boleh terus email kpd saya ya...byr pagi pos petang...:))


0 CPM's comments:

Post a Comment