30 January 2013

~ Semua Wanita Dilahirkan Cantekkk ~


TESTIMONI SET SUPLEMENT SKINCARE 

assalamualaikum akak hanny..

Saya nak bagi Testimoni ni pada kak hanny..hihihihiih

Dah sebulan 6 hari saya mencuba produk 1 set Skin Care ( Vit E+B comp ) +ESP Shaklee yang akak suggestkan pd saya..Alhamdulillah saya sudah nampak hasil nya..walaupun hanya sedikit demi sikit..saya tetap berpuas hati dengannya..Berkat guide yang akak bg pd saya,.,dan kata2 semangat akak suruh saya sabar,istiqomah,minum air 3 liter 1 ari dan ambil nya tanpa skip..sehingga lah saya berjaya bg testimoni pada akak..

Pada mulanya agak kekok juga saya nak habiskan air 3 liter dalam 1 ari.maklum lah jadual sebagai seorang pelajar Uni amat padat setiap hari..sampaikan minum air banyak2 asyik nak ke toilet jee.,..sampai keluar masuk ke kelas..lecture pun dah tarik muncung tgk keadaan saya yang selalu nak pergi toilet..hihihihiih..tapi saya kuatkan semangat jugak..nak cantik macam kak hanny kene lah berusaha kan..hihihiihih...problem saya ialah banyak parut2 jerawat yang lama di pp saya..liang pori terbuka besar..banyak whitehead n blackhead juga di hidung..Kini.setelah sebulan lebih saya mencuba produk ini, parut2 jerawat lama di pipi saya semakin pudar..semakin cerah kulit saya, semakin mengecil liang pori2 yang selama ini terbuka besar,,white dan blackhead juga semakin berkurang...saya sangat2 gembira menunggu hasil nya dengan sabar dan istiqomah.. alhamdulillah..

Terima kasih akak hanny dah berjaya guide saya..saya sangat2 gembira dgn hasilnya walaupun hanya sedikit sedikit...maklum lah baru sebulan lebih mencubanya..hihihihih..:)

Produk Shaklee sangat2 awesome..! Tak rugi mencubanya...@_@

--------------------------------------------------------------------------------------------
TESTIMONI SET SUPLEMENT SKINCARE 


Salam, sis hanny... apa khabar? Saya harap sis sekeluarga sentiasa sihat wal'afiat dan berada dalam rahmatNya.

Saya ingin berkongsi testimoni hasil amalan produk Shaklee yang saya beli dari sis (vitamin B complex, vitamin E dan ESP). Alhamdulillah, hampir 3 minggu saya mengamalkan pengambilannya mengikut jadual yang sis berikan, sudah mula menampakkan hasil. Ini bukan syok sendiri, tetapi teguran dari rakan-rakan yang menyedari perubahan pada wajah saya.

Kulit muka saya sudah mula berseri, cerah dan tidak kusam. Walau pun ada jerawat yang masih naik, tapi saya anggap itu proses untuk membuang toksin. Parut jerawat yang lama pun semakin pudar.
Apa yang lebih menggembirakan saya, suami pun turut menyedari perubahan kulit saya pada bahagian yang lain (yang ini tak boleh diceritakan sebab pasangan yang berkahwin saja yang faham...:-))...dia mengatakan kulit tubuh saya semakin gebu dan tidak lagi kering. Alhamdulillah...

Saya memang mengikuti sepenuhnya jadual yang sis berikan. Peraturan yang wajib ialah minum air secukupnya (saya memastikan saya menghabiskan 4 liter air di pejabat, tidak dikira air yang diminum di rumah). Untuk ESP pula, saya campurkan dengan susu Anlene dan serbuk badam (saya beli dalam bentuk serbuk terus sebab malas nak blender).

Insya Allah, saya mahu teruskan pengambilan produk Shaklee kerana saya rasa berbaloi dengan wang yang saya keluarkan. Kepada rakan-rakan yang masih meragui keberkesanan produk ini, saya sarankan cubalah dahulu dengan syarat ikuti sepenuhnya jadual yang diberikan dan minum air secukupnya. Pengorbanan memang perlu untuk menjadi cantik.
Sis Hanny, terima kasih atas nasihat dan tunjuk ajar yang diberikan...saya amat menghargainya. Ternyata ia memberikan hasil yang amat memuaskan hati saya....

--------------------------------------------------------------------------------
 TESTIMONI SET PREGGY + CONFINEMENT SET + SET SUPLEMENT SKINCARE


Salam hani...sepatutnya nak bg testimnl hari 30 (srbulan) slps mkn set pantang+ostematrix+esp+vit e+lecethin....tp xsabar nak gtau hani kesan mkn semua supplmnt nie...hehe...

Nak bgtau hani nie :-

1) luka cepat sembuh...2 hari dah xrasa sakit dah kt bwh tu..
2) rambut dah xgugur lg dah...kalau dulu byk sgt rambut gugur mcm org sakit jer
3) bdn sgt bertenaga...bgn awal wpun mlm tdo lewat dan bgn buat susu utk anak saya yg 2 org lg tu( umur 4 dan 3 thn-diaorg still menyusu mlm2)
4) berjaya fully bfeed new born bb hari pertama dilahirkn sehingga skrg...
5) kulit muka dah start mencerah :) ramai dtg melawat dah tegur kulit semakin cantik wpun pigmen kt pipi still ada...
6) pigment di pipi dah start pecah2 dan pudar...dulu setompok mcm blusher yg kaler coklat tua :(
7) berat turun 10kg! ( timbang masa nak masuk labour 85kg..skrg 75kg :D senyum lebar...ngeee)
8) sepjg pantang nie belum lg kena sembelit...
9) asyik kentut...hehe...
10) xde sejuk2 bdn
11) sakit pinggang yg biasanya sgt teruk time berpantang dah xde...

Sgt happy hani...tq!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------

 Wowww...teruja betul bila hari2 di inbox saya penuh dengan testimoni2 from my lovely customer...dorg sgt2 excited sbb dpt hasil yg mereka idam2 kan selama ni...saya?? lagilah excited sbb saya dapat bantu lebih ramai lagi wanita2 kat luar sana..

Bak kata majalah RAPI, dalam dunia ni mmg tiada wanita yg hodoh TETAPI yg ada hanyalah wanita yg MALAS menjaga kesihatan & kecantikan...stuju x?? saya mmg sgt2 stuju sbb itulah saya ingin bantu wanita2 khususnya dlm menjaga bab2 kecantikan & kesihatan kulit....dan alhamdulillah smuanya mendapat feedback yg sgt2 positif dari semua pembaca2 blog saya ni...


Maka dgn itu, semakin ramai yg dh tersedar bab2 nak menjaga kesihatan & kecantikan kulit, kalau dulu mereka endah tak endah shj, tp now ramai betul yg dh berubah utk menjadi lebih cntek & sihat...syukur2...

Tp x de la saya nak suruh mereka obses sgt dlm menjaga bab2 kecantikan ni...just simple2 shj i mean besederhana tp dlm masa yg sama kita sama2 istiqamah kan....sbb nak kulit cantek, mst ader bantuan suplement...sbb apa saya ckp mst dgn suplement?? sbb setiap hari kdg2 pemakanan kita x menentu kan...so dgn bantuan suplement, ianya akan melengkapkan keperluan2 utk kulit & tubuh bdn kita...

Mcm juga saya, kalau 9 thn dlu saya x brapa nak menjaga bab2 suplement kulit ni...tp selepas tuh, saya terus tersedar dan terus menjaganya sehinggalah ke hari ini...saya x katakan kulit saya cantek yaaa, kang org kata angkat bakul sndiri pula..eheh.....tp saya berpuas hati sbb saya dh dpt kulit yg bebetul2 sihat...tuh sbb saya suka share kan apa yg saya amalkan pd smua org....sbb sharing yg baik tuh bila ramai yg amalkan, itu juga akan dikira sbg pahala ibadah...

Ramai juga yg tanya, saya sudah terlambat ke nak amalkan suplement2 kulit ni?? jwpn saya, masih belum terlambat lagi dan mesti bermula skrg kalau inginkan kulit yg benar2 sihat....nak cantek jgn beri 1001 alasan sebaliknya teruskan dan plz konsisten ( istiqamah ) sampai bila2 walaupun kulit kita dh benar2 pulih...saya pon masih lagi amalkan suplement utk skin setiap hari tanpa rasa jemu...

Anda ada masalah kulit yg teruk?? jeragat?? pigmentasi?? oily/dry skin?? smuanya insyallah dgn izin NYA dpt dipulihkan sekiranya anda bermula hari ini dlm menjaga kecantikan & kesihatan kulit.



inginkan guide dari saya utk anda dptkan hasil kulit yg cntek & sihat??? jom terus email ke honey_nurhaliza@yahoo.com....saya akan guide set2 yg bersesuaian dgn jenis prob skin anda yaa...


next entry : tips kecantikan dari Mary Kay Product


1 CPM's comments:

  1. salam kak hani,saya hazirah,saya dah antar emel utk jadual consume tu,,hehe,cuba akak check balik..

    ReplyDelete