20 February 2013

~ Rawatlah Kulitmu Secara Bijak ~




Terdapat pelbagai jenis lambakan produk2 tempatan yg ader kat pasaran skrg ni...dari semahal2 produk sehinggalah semurah2 sesuatu produk namun adakah kita bijak / menilai sebelum membelinya?? atau kita mudah terpengaruh dgn iklan2 di tv??

Secara jujurnya , 5 thn lepas sebelum saya bertemu dgn Mary Kay produk, mmg saya tercari2 produk yg sesuai dgn kulit saya dan sbb itu jugak laaa saya banyak kali tukar2 produk...x berkesan je saya trus tukar yg lain, sehinggalah saya bertemu dgn Mary Kay...yesss mmg saya dh gunakan produk ni hampir 6 thn..( sama umur damia anak ke 2 saya ) sbb saya masih ingat lagi saya start guna Mary Kay ni ketika after bersalinkan Damia...lama kan?? sbb Mary Kay + Shaklee laa yg telah merubah kulit saya menjadi lebih sihat dan nampak lebih bermaya...tiada lagi masalah kusam di wajah saya, maklum laa umur seperti saya 31 thn mmg kulit agak cerewet tp sbb kan saya mengambil langkah2 dari awal, kini di usia 31 thn saya totally dh dpt kulit yg saya idamkan selama ni...

Mungkin betul ada rawatan mahal yg membolehkan seseorg wanita itu " melarikan diri " drpd kedutan tetapi bukan smua org mampu melakukan nya , jadi mengapa perlu membazir?? ada banyak cara lain utk meengatasi kedutan, paling penting adalah USAHA BERPANJANGAN dan lebih TEKAD utk melakukan nya.

Suka saya nak kongsikan 1 kisah dari salah seorg teman saya yg mungkin boleh dianggap sbg " kedekut " utk berbelanja utk kecntikan diri sndiri...


Kalau org lain snggup berhabis duit kan utk nampak kulit lbih sihat n cntek kan?? tp teman saya ni langsung x hiraukan penjagaan kulit nya, sebaliknya mmg endah x endah je jaga kulit, oh ya, lupa nak gtau, umur die sebaya saya 31 thn...tp setiap kali berjalan dgn nya, org akan sangka & teka umurnya jauh lebih tua dari saya sdgkan kami mmg sama usia...sampailah ditakdirkan kulitnya sgt teruk , maybe juga tidak menjaga dgn suplement dan juga perubahan hormon...dan malam tuh juga die terus wassap saya...meh saya kongsikan...mungkin juga boleh kita jadikan iktibar utk kita smua...especially yg MALAS & KEDEKUT nak cantekkan kulit ..

marlia ( bkn nama sebenar ) : dear, u free x?? plz reply my msg ni, urgent..
saya : yesss my dear, can i help u?? ader prob ke tuh??
marlia ( bkn nama sebenar ) : yesss mmg prob besar...tolong i cpt...
saya : laaa nape plak tuh?? meh gtau cpt knapa...i akan tlg u, dun worry
marlia ( bkn nama sebenar ) : seriusly kulit i makin teruk laaaa...can u suggest any suplement for me?? plzzz
saya : haaa tuh la dlu dh suggest u x mo, haaa skrg lihat apa sudah terjadi...( psiko die )
marlia ( bkn nama sebenar ) : yesss i know that, but u mst tolong i jugak...u free kan esok?? bawak skali suplement skin tuh yaa..
saya : ok u nak jmpe kul brapa tuh?? i cek my schdule 1st ok...i double cmfirm by tomorrow morning ya
marlia ( bkn nama sebenar ) : yesss i tggu, tp i nak suplement tuh esok jugak ok?? plzzz honeyyyy...
saya : yesss sure2..dun worry, esok kita jmpe, i bawak kan skali suplement skin tuh ok
marlia ( bkn nama sebenar ) : thanks my dear, u mmg besttt...muah2

---------------------------------------------------------------------------------------

ok nampak x perbualan saya kat atas tuh ngn teman yg saya citerkan td?? sebenarnya manusia ni akan cpt bertindak bila " something " berlaku pada diri mereka...dan dari situlah mereka akan mula menggelabah crk solution nya...betul x?? stuju x ngn pndpt saya ni?? saya lebih suka konsep MENCEGAH DARI MENGUBATI " 

Sbb nya bila skin dah mula teruk/ nampakkan prob2 skin, akan mengambil masa utk pulih & bukannya boleh pulih on the spot, guna arini, pagi esok trus flawless...so jika anda x menjaganya dark skrg, berkemungkinan besar nasib anda sama mcm teman saya tuh...

so penjagaan awal dari usia muda sgt2 pnting especially wanita sbb mmg lumrah smua wanita inginkan yg cntek2...btul?? so kalau nak kulit sihat,cntekkk, kene la bermula HARI INI DAN BUKANNYA ESOK LUSA...JANGAN BERTANGGUH KALAU KITA BENAR2 INGINKAN PERUBAHAN TUH PD KULIT KITA....

dan perlu diingat juga yaa...bila dh consume suplement , mmg perlukan jadual mkn yg betul & konsisten, bkn main hentam mkn cmtuh je

JIKA ANDA MAHU SAYA GUIDE UTK PENJAGAAN KULIT ANDA , SILA EMAIL UR PROB SKIN KE honey_nurhaliza@yahoo.com

hanya customer2 yg purchase di qasehkuhoney.com shj yg layak mendapat konsultasi ekslusif dari saya...so jika ada yg beli di farmasi/org lain then minta my guide kat email, saya mohon maaf ya jika tidak meng " reply" email anda...so jika mahukan yg terbaik utk saya consult, boleh lah purchase di qasehkuhoney.com

" kesihatan & kecantikan anda adalah kebanggaan kami " 

- Admin -

0 CPM's comments:

Post a Comment