07 February 2013

~Sharing My Skincare Routine ~

Pantas betul masa berlalu...rasa mcm baru je rasa saya menginjak ke umur 17 thn...tp time umur cmtuh, saya masih tercari2 cara penjagaan kulit yg betul...secara jujurnya, kulit remaja saya x sesihat mcm hari ini ( 31 thn ) , bila tadi saya belek2 album time remaja dolu2, dlm hati kecil berkata " kenapa laa dari dulu aku x jaga kulit kan" but so far saya bersyukur sbb saya dh dpt hasil kulit yg wanita2 idamkan...kulit saya bukan cntek tp SIHAT...itu yg paling penting...

Bila saya masuk kaunter2 makeup, SA mesti tnya saya guna barangan skincare apa...tp saya hanya mampu tersenyum dan biarkan SA tuh berteka teki...

Tahun 2013 ni, saya akan memasuki umur 31 thn...10 thn lg saya akan 41 thn, haha ok saya dh merepek2 dh ni...saya suka fikir2 cmtuh..bagaimana la nnt kulit saya ketika umur 41 thn...tuh sbb saya amat menjaga kulit saya...yesss saya mmg agak cerewet dlm bab2 penjagaan kuliit ni...saya x perlukan skincare luaran yg mahal2 sbb saya dh ader suplement yg begitu baik skali utk saya menten & istiqamah kan sampai bila2...yesss betull sampai bila2 sbb suplement ni la yg buatkan kulit wajah saya makin hari makin bertambah sihat tnpa sebarang cela...

That's why dlm blog ni saya banyak sharing psl penjagaan kulit dengan suplement...sbb saya nak org lain pon dpt hasil yg bagus sepertimana yg saya perolehi...saya nak smua org cntek dan sihat dgn suplement skin ni...tuh sbb saya x lokek utk bg tips2 dan share suplement apa yg terbaik mengikut jenis prob skin korg...sbb iitu juga merupakan 1 dakwah yg baik utk saya sebarkan....bila kita banyak memberi, kita akan dpt hasil yg sgt2 baik dlm kehidupan kita...betul??

Yesss saya akui smua org especially golongan wanita pasti ader skincare routine dorg kan...x terkecuali jugak diri saya...paling penting, saya akan pastikan 3 langkah penjagaan kulit membersih, melembab.menyegar akan complete setiap hari tanpa skip...dan suplement skincare mmg wajib ada dlm bag saya, saya akan pastikan sesibuk mana pon diri saya, saya mesti consume suplement tuh utk dptkan kulit yg sihat dan flawless...itu pnting bg saya sbb umur saya dh 31thn...bukanlah saya takut tua tp biarlah cara saya ni dpt sembunyikan usia sebenar diri saya...hamboiii ayat ! :P

Selain itu juga, air mmg penting dlm kehidupan saya, saya akan pastikan juga yg saya akan minum 5 liter air sehari?? apaa?? banyak sgt?? nop, saya x la minum 5 liter sekaligus, mmg la rasa kembong perut tp cara saya utk dptkan 5 liter air sgt mudah utk korg ikuti...saya akan minum 0.5 liter before solat dan 0.5 liter lg after solat...then ader 5 waktu solat kan?? dan dengan mudahnya, saya akan dpt consume 5 liter air sehari...mudah kan??

Saya yakin smua wanita inginkan wajah yg sihat tanpa cela, kulit yg putih gebu & flawless tp adakah kita rajin & istiqamah dlm mengamalkan nya?? mungkin sesetengah wanita bila dh dpt hasil yg baik, then dorg stop, mksud saya x teruskan , tidak istiqamah...so cmna nak dptkan kulit yg sihat kan?? saya sndiri hampir 9 thn mengamalkan suplement utk skin ni...x jemu lgsung sbb bg saya suplement tuh sgt pnting utk saya...

kpd pembaca2 setia blog ni, jika anda mempunyai masalah kulit yg teruk, ataupun nak sihatkan lg ur skin, boleh terus email kepada saya utk mengetahui suplement apa yg saya amalkan utk dptkan kulit yg lebih sihat...

oh ya sebelum terlupa, kpd repeat2 my lovely customer, anda boleh membuat pesanan suplement anda kpd saya juga ya, repeat customer mmg saya akan bg best price ya...itu keistimewaan utk repeat customer...

email ke : honey_nurhaliza@yahoo.com


ini rutin harian saya, saya x kan skip suplement ni...







bila skin dh sihat kan, x yah lg nak makeup lebih2...ckup dgn mineral powder + lipbalm...no more concealer ya...sbb cela2 smua dh hilang dgn suplement..:)

0 CPM's comments:

Post a Comment