12 March 2013

~ Jangan Takut Utk Bermimpi Jadi Sihat & Cantek ~

Assalamualaikum & Salam Sejahtera utk smua pembaca2 yg saya kasihi...

Syukur Alhamdulillah pagi ni kita smua masih lagi dipanjangkan umur utk meneruskan rutin kehidupan kita seperti biasa...so pagi2 bangun tdo je mesti ucapkan "alhamdulillah"..itu sebagai tanda kita rasa bersyukur...

Ok berbalik pd tajuk entry saya hari ni, secara jujurnya la kan, anda pernah x bermimpi atau sng citer bahasa nya " angan2 utk dptkan kulit yg sihat & cntek?? " saya pasti smua perempuan berangan2 cmtuh kan...tp anda rasa ianya mustahil ke atau mmg boleh capai?? bukan apa, kdg2 bila saya guide customer2 yg low confident terhadap diri sndiri, saya mmg bersungguh2 bg smgt pada dorg yg dorg pasti boleh capai hasil kulit yg sihat jika mereka benar2 istiqamah & sungguh2...bukanlah smgt di awal2 pengambilan suplement shj...tuh sbb kdg2 saya mmg ter "over" bersungguh2 guide mereka...hehehe..sbb mmg ikhlas saya nak bantu golongan2 yg low confident ni...itu niat saya...tuh sbb setiap kali customer2 saya purchase, doa saya " semoga Allah sampaikan hajat smua customer2 saya dlm pengambilan suplement2 ni" 

Tapi sambil2 anda baca coretan saya kali ni kan, apa kata try rasa tumit kaki anda skrg?? haaa cube rasa cpt....anda rasa & lihat ada x crackle heel?? kasar sgt ke atau kulit tumit kaki anda tuh lembut sehalus bayi?? haaa rasa pastuh jwb dlm hati dgn jujur...:) bg customer2 saya yg amalkan suplement skin ni, of cource akan tersenyum lebar sbb masalah tumit kaki pecah mmg x kan ada lgsung, malah lebih halus dan lembut dari dlu?? kannn?? tp bg yg anda yg ada crackle heel, pas abes je baca entry ni, cpt2 email kpd saya ok...

ok lagi satu topik...

So pagi2 bangun tido, apa yg korang slalu buat?? i mean selain mandi dan solat subuh smua tuh kan, perkara yg mula2 korg lakukan mesti lihat muka kat cermin kan?? haha ke saya sorg je yg buat cmtuh?? :P

Mcm saya, pagi2 bangun tido mst saya akan sentuh dlu kulit muka ni...terasa betul kelembutan nya setelah setiap mlm b4 sleep amalkan vit e...sape2 yg amalkan mcm yg saya guide ( especially my cust ) mst akan rasai perubahan2 nya...so jika korg dpt hasil yg baik, ucapkanlah "alhamdulillah" tapi jika korg belum lagi rasai perubahan2 tuh, ucapkan alhamdulillah dan yakin bahawa 1 hari nnt, kulit aku pasti sihat...haaa ckp cmtuh kat diri sndiri...

Ramai tnya saya cmna nak istiqamah utk amalkan suplement2 ni...mcm mana saya begitu kuat & setia dgn suplement2 skin shaklee ni walaupun beribu2 suplement yg dijual kat pasaran2 skrg ni...pertama skali of cource la kebagusan produk tuh sndiri, yakin dgn sijil halal nya, kalau x, mana mungkin saya nak kekal selama cmni...cmtuh jugak saya advice/ guide customer2 saya.

Oh ya, sebelum saya terlupa..ingin saya explain kan di sini...ramai jugak laa yg customer2 saya beli dgn seller2 lain then minta jadual mkn / guide dari saya kat email?? secara logik nya la kan, korg rasa saya patut atau tidak utk "meng guide customer tersebut??



saya mohon maaf ya kerana tidak dpt guide tp alhamdulilah saya explain baik2 dgn mereka...


ok mksud saya cmni...

Si A dpt tahu about suplement skincare ni dari my blog...then Si A ni tidak purchase dgn saya tp die membeli dgn seller lain...then bila sampainya brg, seller tersebut tidak guide/advice tips2 pengambilan suplement dgn jadual , pastuh tup2 minta saya guide merayu2 kat email minta jadual...yesss it's fine, saya bukanlah memaksa smua org membeli dgn saya sbb itu adalah hak peribadi anda...tetapi make sure anda beli dgn seller yg berilmu dan seterusnya dpt guide anda dgn betul...sbb saya tahu suplement skin bukanlah semurah2 produk, tuh sbb make sure anda membeli dgn org yg betul2 ada ilmu utk consult anda sampailah dpt good result...btul?? tp saya x kata lah yg saya ni banyak ilmu, cukup dgn ilmu & pengalaman sedikit yg saya ada ni utk guide smua customer2 saya agar mereka smua sgt2 berpuas hati dgn pelaburan yg mereka dah keluarkan...

setuju x dgn pndpt saya?? contoh paling simple laaa nak faham..." anda beli ubat dekat klinik A, then anda minta consult kat klinik B...rasa2 nya la kan, doctor kat klinik B tuh nak bg x guide tuh utk anda?? sama2 kita fikirkan....

So saya bertindak sama adil utk smua customer2 saya...i mean, customer2 yg beli dgn saya, secara ekslusif nya mereka layak mendapat khidmat nasihat, guide, consult dari saya 24 hours especially di email & whatApps...sape2 customer yg berurusan dgn saya, mereka akan faham bagaimana saya guide mereka...syukur alhamdulillah ianya dikira 1 tanggungjwb & ibadah utk saya membantu lebih ramai org especially wanita utk dptkan kulit yg benar2 sihat & cantek...sbb mmg smua tuh perempuan suka iaitu KULIT YG CNTEKK & GEBU "

lagi satu tips yg saya ingin share kan di sini...bila kita nak berubah, of cource kita mesti ikut somebody yg kita kagumi rite?? so mcm saya, mmg dari dulu sape2 yg knl saya, mmg tahu saya peminat kak siti nurhaliza...tuh sbb siti mmg idola saya dr dulu...saya suka penampilan dan cara siti menjaga kecantikan dan kesihatan nya...tuh sbb saya mmg mengikuti especially dari segi amalan suplement2 utk skin...so nasihat saya, jika ingin berubah, pastikan kita ada role model yg ingin kita contohi...ikut yg baik2 je laa...mana yg x baik, tolak tepi dan doakan yg terbaik...noktah! :)


dah 15 tahun lama nya saya meminati beliau...:)) 

haaa lagi satu yg bestnya bila kita konsisten amalkan suplement skin ni kan, x perlu lagi nak makeup bagai nak rak tutup cela sana sini, ckup dgn day cream + 2 way cake @ BB cream + mineral powder foundation shj...so lbih natural & makeup thn lebih lama...paling penting muka tidak berminyak @ terlalu dry...sbb dlu mmg skin saya sgt2 dry, maybe perubahan hormon la kan dah beranak 3 ni...so bila dgn bantuan suplement, skin lbih natural, yg penting nampak sihat, fresh & confident utk penampilan kita...insyallah


 pic di siang hari jam 12tghari...



ok ni pic di malam hari yg mana kulit  still nampak fresh walaupun mata saya dah mengantuk...walaupun 4x ambil wudhuk dan solat + work ke sana sini then malam barulah amik anak2...alhamdulillah still bertenaga , skin lebih sihat...sbb biasanya kalau sampai mlm mst muka minyak2 atau comot2 kan...so now skin nampak lebih bermaya...

saya akan masuk umur 31 thn pada 21 mac ni...semoga saya akan terus istiqamah dlm menjaga kecantikan & kesihatan kulit saya...tuh pon doa saya utk customer2 saya juga...


So sekiranya anda benar2 nak berubah ke arah yg lebih baik, i mean utk kesihatan kulit, boleh terus email ur problem skin ke honey_nurhaliza@yahoo.com...dari situ saya akan guide set2 mana yg sesuai utk anda consume dan after purchase, saya terus guide anda sehinggalah anda dpt hasil yg sgt2 baik, insyallah...

suplement shaklee sgt2 ekslusif, tuh sbb ianya tidak dijual di farmasi2,watson.guardian...dptkan set2 tersebut dgn dstributor2 sah shaklee shj yaa...ataupun jika anda tggl berhampiran dgn hq/branch ( empire subang & wangsa maju ) boleh beli menggunakan my id shaklee : 852407...setelah beli, attachkan resit pembelian utk saya guide anda dgn baik...:) mudah & simple...

tp bg mereka yg nak kami poskan terus, payment today b4 jam 12tgahri, akan kami kurierkan pd hari yg sama so that anda akan dpt brg keesokkan harinya...sgt cpt..:) 



kepuasan customer , keutamaan kami...gitewwww...:))

oh ya, sebelum terlupa, jika anda nak minta guide/ beli produk2 Mary Kay, boleh terus email kpd saya juga yaa..saya akan suggestkan set yg sesuai utk anda ok...but make sure amalkan suplement skin dlu yaa..bila skin dh sihat, barulah best guna Mary Kay...sbb secara jujurnya, saya pengguna tegar Mary Kay selama 6 thn...lama kan? setia selama2 nya....:))

jumpe lagi di email yaaa....daaaaa~


0 CPM's comments:

Post a Comment