18 March 2013

~ Kenapa Saya Memilih Shaklee ?? ~

HARI NI ENTRY SIMPLE BUT PENUH DGN INFO2 YG SGT BERGUNA...SAYA KENA TYPE SELAJU YG BOLEH SBB HARI NI BANYAK ORDER UTK DI KURIER...ALHAMDULILLAH MAKIN RAMAI YG SEDAR AKAN KEPENTINGAN SUPLEMENT DLM KEHIDUPAN SEHARIAN KITA...

INSYALLAH SAYA AKAN BUAT SESSI TEMU BUAL DGN BEBERAPA CUSTOMER SAYA UTK DIMUATKAN DLM BLOG SAYA NI YAA...

KPD CUSTOMER YG INGIN MENDAPATKAN BRG DGN CPT, BANK IN B4 JAM 12 TGHARI, MAKA PIHAK KAMI AKAN TERUS PROSES UR ORDER BY TODAY JUGA YA...INSYALLAH ESOK AKAN SAMPAI KE PINTU RUMAH/ OFFICE ANDA YAA...

INGINKAN GUIDE YG BAGUS DARI SAYA?? EMAIL KE : honey_nurhaliza@yahoo.com


TESTIMONI 1 ( set skincare , set berpantang )

Dahulu....sebelum mengenali Shaklee...
 
 
        Lima tahun yang lalu saya belum jatuh cinta dengan Shaklee. Walaupun pernah mendengar cerita daripada rakan-rakan yang lain tentang kehebatan produk Shaklee, tapi hati belum terbuka untuk mengambil supplement ini secara serius. Pernah sekadar mencuba namun ia tidak kekal lama. Pada ketika itu saya berumur 28 tahun. Mempunyai seorang anak kecil yang sangat comel, putih dan gebu. Tidak seperti ibunya yang agak kusam, gelap dan nampak tidak bermaya. Alhamdulillah saya dikurniakan anak yang sangat cantik rupa parasnya. Tetapi dari sehari ke sehari saya semakin berkecil hati dengan pandangan masyarakat. Kata mereka 'anak awak tak macam awak kan...mesti ikut ayahnya...' ada lagi yang lebih mengecewakan...ketika saya mendukung anak untuk membeli nasi lemak, makcik penjual nasi lemak tersebut menegur saya. Katanya...'awak ni bibik ke?duduk di mana?comel anak majikan awak ye?'......bayangkan perasaan anda jika dikatakan seperti orang gaji kepada anak sendiri. Sedihnya ALLAH  sahaja yang tahu.Selepas itu, saya berusaha memperbaiki penampilan diri...Sebut apa saja produk...semua saya penah cuba...Estee Lauder, Collagen, Clinique dan juga SK2. Semua produk tersebut memberikan hasil yang sementara. Sementalahan suami saya seorang yang sangat menitik beratkan penampilan isteri, saya terpaksa berhias dan berbedak bergincu bagai walaupun sewaktu berada di rumah.
 
Kini....setelah jatuh cinta dengan Shaklee..
 
    Lima tahun telah berlalu. Skrg saya berumur 33 tahun. Pada mulanya mengenali Shaklee sewaktu mengandung anak ketiga. Saya dan suami mengalami alahan yang teruk sehinggakan kami tidak mampun menjaga anak. Tambahan pula ibu saya sedang sakit kanser kelenjar tahap keempat. Saya sangat2 ingin berbakti kepada ibu saya. Sekiranya saya tidak menjaga dan berbakti kepada ibu saya sekarang, saya  mungkin tidak akan mempunyai peluang itu untuk selama-lamanya. Saya sedar Allah sedang memberitahu saya bahawa Dia akan mengambil ibu saya tidak lama lagi.Saya berdoa agar Allah memberikan saya kesihatan yang baik agar dapat mengatasi alahan ini lalu dapat menjaga ibu saya yang sedang sakit. Alhamdulillah, Allah mendengar rintihan saya. Saya mula berkenalan dengan Shaklee hanya melalui internet. Saya telah membeli Pregnancy Set dan consume supplement tersebut dengan penuh disiplin. Kini ibu saya telah kembali ke rahmatullah. Namun saya dapat meluangkan masa dan tenaga saya untuk menjaganya walaupun dalam masa yang singkat sewaktu saat-saat akhirnya Saya tidak pernah terlupa mengambil ESP setiap hari sewaktu menjaga ibu di samping vitamin2 yang lain. Hati saya cukup puas. Syukur alhamdulillah...Allah beri keupayaan kepada saya dengan caraNya yang kdg kala tidak penah terjangkau oleh fikiran. Sekarang saya masih ambil supplement Shaklee setiap hari dan Allah telah kurniakan kesihatan yang baik kepada tubuh badan saya.
    Ada satu lagi kisah menarik yang ingin saya kongsikan bersama. Ketika saya mengandung 8 bulan, saya telah mengikut Skin Care Class yang dianjurkan oleh Mary Kay. Sewaktu saya membuka tudung untuk mencuba produk2 Mary Kay, Beauty Consultant Mary Kay berbual2 dengan saya sambil bertanyakan umur. Apabila saya memberitahu kepada Beauty Consultant tersebut umur saya....dia telah menjerit kerana terlalu terkejut. Katanya wajah saya kelihatan amat muda seolah-olah baru berumur awal 20-an. Saya hanya tersenyum dan bersyukur dengan nikmat yang dikurniakan oleh Allah. Saya ingin berkongsi dengan mereka di sekeliling saya tetapi amat malu dan takut dikatakan' masuk bakul angkat sendiri'. Sudahnya...saya hanya berani menghantar testimoni kepada Honey untuk dikongsi bersama pembaca-pembaca blog Qasehku Honey.'
 
Testimoni ni khas dan ekslusif untuk Blog Honey...itu pun kalau honey sudi...
 
Tq honey

--------------------------------------------------------------------------------------

TESTIMONI 2 ( set skincare wiith esp )

assalamualaikum akak..maaf sgt2 sbb sibuk nak exam daa, sy agak menyepi utk bagitahu perkembangan semasa menggunakan supplement dari akak.. 
24/3 ni cukup 3 months saya makan produk akak, alhamdulillah setakat ni banyak perubahan berlaku pada saya terutama cela dan parut jerawat lama yang saya alami sudah berkurangan sedikit demi sedikit..

betul cakap akak kalu kita beristiqomah dan cukup 3 liter air satu hari kita akan dapat hasil yang kita nak,,, Alhamdulillah akak.. saya suka dengan perubahan pada wajah saya sekarang...parut jerawat saya makin mengecil, makin cerah dan yang saya sangat2 suka white dan blackhead saya mulai berkurangan,.. Alhamdulillah..bersyukur sangat2 kerana memilih produk yang di guide oleh akak...:) terima kasih akak hanny...:)

-----------------------------------------------------------------------------------------

TESTIMONI 3 ( set skincare + set slimming )

Assalamualaikum, kak HANNY.

Teruja sangat bila akak suruh buat testimoni padahal consume supplement tak sampai sebulan pun.*:) happy Sebab kesannya tak sampai sebulan tu yang akak minta buat testimoni, kan? Dah lama baca tips2 dari blog akak tp hati tak terbuka lagi untuk ke arah itu. Dalam kepala fikir, muda lagi la.*:) happy Okay, pada tarikh 19 Feb 2013 terbuka hati untuk cantik+kurus+sihat walaupun usia muda lagi. Maka saya hantar email kat akak, baritahu  masalah saya berat badan dan skin. Akak tanya saya nak set mana dulu, slimming or skincare. Saya jawab slimming set dulu. Then, akak suggestkan saya set slimming basic. Pagi saya order petang tu juga akak nak poskan. Pantas dan efisyen akak ni. Maka lusa sampai la set tersebut. Akak pun guide saya. Akak pesan minum air secukupnya 2-3 liter sehari. Tak sampai sebulan consume set slimming saya tanya akak pasal skin pula (4 March 2013). Akak suggest kan full set basic supplement skincare. Macam biasa order pagi, petang akak pos. Esoknya sampai set tersebut. Cepat je, best berurusan dengan akak!*:D big grin Akak pun guide saya. Akak still pesan minum air secukupnya 2-3 liter sehari. Pergi toilet jangan cakap la, banyak sangat. Muka saya je lalu lalang kat receptionist office untuk ke toilet. Tapi saya kuatkan semangat nak kurus + cantik di kemudian hari, kan kak?*:) happy
 
Untuk set skincare ni saya consume tak sampai sebulan dah nampak kesannya. Kiranya semalam consume, hari ni dah nampak kesan. 2- 3 hari consume lagi la parut2 + hitam2 kat muka, badan dan kaki juga kurang. Tapak kaki halusssss~~ Muka + badan lagi la lembut, gebu dan juga halus. Tu baru consume tak sampai sebulan, kalau dah sebulan++ haaiihh, x tau apa jadi. Tunggu la 4 bulan lagi hasilnya. Hee~~*:D big grin

Untuk set slimming saya tak timbang lagi.*~X( at wits' end Takut juga tak turun. Nanti nak timbang la turun ke tak? Hope turun la walaupun sikit. Hehe. 21 March 2013 genap sebulan saya consume set slimming. Err, takutnya tak turun berat. Tapi tak apa saya akan terus consume set ni biar lambat turun asal sihat, kan kak? Hope akak dapat guide saya lagi tanpa jemu. Hee~~ banyak karenah saya ni. Hope akak boleh sabar ye.*:D big grin Terima kasih, kak bantu dan guide saya. Sekian. Assalamualaikum.*;) winking



0 CPM's comments:

Post a Comment