27 March 2013

~ Perlukah Suplement Dlm Kehidupan Seharian Kita?? ~


Syukur Alhamdulillah hasil temubual saya dgn beberapa customer tentang " PERLUKAH SUPLEMENT DLM KEHIDUPAN SEHARIAN KITA" 

ANDA BACA SAMPAI HABIS DAN JAWAB DGN JUJUR DLM HATI ANDA...

MASIH BELUM TERLAMBAT LAGI UTK ANDA MENGAMALKAN SUPLEMENT DLM KEHIDUPAN ANDA...

BERMINAT UTK DPTKAN MY GUIDE?? EMAIL KE : honey_nurhaliza@yahoo.com

jom sama2 kita baca....



Salam...
sejak dari kecil hingga dewasa banyak perubahan2 yang positif atau negatif yang berlaku dalam transformasi diri..diri kita merupakan tanggungjawab 100% oleh kita sendiri..sebab kita yang mencorakkan diri kita..

dalam konteks " PERLUKAH SUPLEMENT TAMBAHAN DLM KEHIDUPAN KITA " bagi saya jawapannya adalah YA kerana perubahan zaman yang semakin moden ini amat banyak sangat keperluan dan kehendak diri kita yg diperlukan sejajar dengan zaman yang kita lalui..
Mengapa begitu? sebab terlalu banyak makanan yang dihadam oleh kita yang khasiatnya tidak seimbang dengan sistem piramid makanan..seperti saya sendiri yang kurang mengamalkan pengambilan sayur2ran dalam kehidupan seharian..kerana faktor kerja..sebab itu boleh menyebabkan imun sistem jadi kurang ketahanan menyebabkan selalu demam,selsema dsb..

Alhamdulillah sepanjang 7bulan saya mengamalkan SET D iaitu skincare set ditambah dengan ESP,zink dan collagen..Kulit saya lebih menyerlah dan tanpa perlu makeup secara berlebihan untuk kemana2..kawan2 juga ramai yang menegur kulit lebih cerah dan halus terus saya menwar2kan produk SHAKLEE..inilah kelebihan apabila menjumpai produk yang bagus dan selamat digunakan oleh semua lapisan masyarakat membuatkan ramai yang perlu menggunakan produk dari Shaklee ni..

-------------------------------------------------------------------------------------------------


Assalammualaikum w.b.t...

Dulu, saya memang seorang yang tak tahu nak menjaga kecantikan dan tak mahu menjaga kecantikan sebab bagi saya itu semua sangat leceh! Tapi setelah menginjak dewasa dan memasuki alam remaja yang mana saya perlu berdepan dengan ramai orang bila melangkah kea lam pekerjaan, baru saya sedar yang tanggapan saya selama ini adalah silap!

Saya selalu ditegur oleh sesiapa sahaja yang bertemu atau terserempak dengan saya, even bos dan rakan – rakan sekerja selalu menegur saya adakah saya sakit sebab muka yang sangat pucat dan kulit yang sangat – sangat kusam. Sedangkan saya sihat walafiat. Sejak itu, saya mula google apakah yang perlu dilakukan untuk kembalikan skin saya yang dulu..

Jika ada yang bertanya adakah pengambilan suplemen tambahan perlu dalam kehidupan seharian kita, maka jawapan saya adalah sangat – sangat perlu!Sebab bila saya bertemu dan consume dengan SET SKINCARE + ESP SHAKLEE, alhamdulillah!!!Hasilnya sangat – sangat menakjubkan…

Disini saya nak kongsikan sedikit testi saya menggunakan SET SKINCARE + ESP ni..Saya telah menggunakan Set Skincare Vitamin B-Complex, Vitamin C Dan Vitamin E termasuk ESP. Sebenarnya saya dah lama beli set ni ngn Kak CPM Honey sejak bulan Julai 2012 tapi masa tu saya makan memang tak konsisten langsung..Air pun xcukup tiga liter. Pastu saya stop jap bila mak cakap kenapa badan saya makin naik dan saya tak nampak pun perubahan pada kulit saya..Sedih seketika...

Since Disember 2012 saya start balik ambil set skincare ni dan cukupkan air 3 Liter sehari..Memang usahakan jugak setiap hari untnk cukupkan air 3 Liter walaupun seksa sebab asyik pegi toilet.

Berita baiknya...baru seminggu saya consume full set skincare secara konsisten tanpa skip dan cukup air 3 liter,,,,,,AMAZING!!!!!kulit muka jadi lembut sangat..Wajah jadi lebih lembab!Badan lebih bertenaga setiap pagi!Baru seminggu!!!!Alhamdulilah…HAPPY SANGAT2!!!Bayangkan lah kalau dari dulu saya rajin dan amalkan apa yang telah di guid kan oleh Kak CPM Honey?? Now, no more malas-malas nak jaga kulit dah..Sedang berusaha lagi untuk dapatkan skin yang sihat dan cantik Pengajarannya disini, kena cukupkan air 3 liter dan ISTIQAMAH untuk dapatkan kesan yang superb dengan pengambilan suplemen ni...

--------------------------------------------------------------------


Assalamualaikum kak hanny ;)
first mai nk ucapkan byk2 terima kasih kat akak sebab kenalkan shaklee dan tak jemu-jemu nk guide mai take supplement dalam kehidupan seharian mai.dulu kan betol-betol mai cakap memang mai tak peduli langsung pasal supplement ke hape kan.tapi bile tengok muka macam eiuwww teruk sangat sampaikan keyakinan diri tue low sangat2,nak jumpa orang malu.nak buat tue tak kena nak buat nie tak kena.betol macam akak cakap selagi tak teruk selagi tue kita tak ambik berat pasal hal penjagaan diri sendiri.mai sertakan sekali gambar mai sebelom take supplement.Gelap,kusam,jerawat stok macam cendawan tumbuh lepas hujan dengan parutnya lagi.tak tahu mai nk explain macam mane sebab teruk sangat sampaikan kena tempek bedak tebal2 tak nak bagi nampak sangat.Tapi sekarang tak lagi dah ;) 26 March nie genaplah setahun mai consume dengan set skin care yang akak suggestkan tue.memang betol2 puas hati berbaloi-baloi dan mai tak pernah rasa rugi sebab 1 set boleh consume sampai 4 bulan. banyak mai dapat kebaikan dari set skin care nie. Alhamdulillah sangat-sangat banyak antaranya senang nak bangkit pagi,dulu bukan main susah la nak bangkit pagi.sekarang sebelom alarm bunyik mai dah terpacak bangun ngeh3.kulit dah tak kusam lagi,jerawat pon dah segan nak naik.cume time zon merah tue tak dapat nak dielakkan lah itu pon nak seketul,surutnya cepat je.parut jerawat pon dah mula hilang siket-siket hasil consume dgn ESP. badan pon tak cepat lesu letih.kadang-kadang malam pon mai still cergas lagi.dah tak lembik macam dulu lagi,dulu asal balik kerja je dah melempek atas katil hehe.second tue gambar without makeup.suke sangat kulit mai dah tak macam dulu happy tq kak ;) owh lupa pulak mai jugak consume dgn set slimming.hasilnya alhamdulillah syukur even makan masa untuk turunkan berat badan.akhirnya mai berjaya jugak masalah penghadaman pon dah semakin baik termasuklah sesi pembuangan.dulu cukup susah taw.macam akak selalu pesan dekat mai,jangan lupa ambik air kosong 2-3 liter.penting tue.mai tak pernah lupa pesan akak dan hasilnya sangat-sangat buat mai gembira.tq kak ;) sayang akak ketat2 ;) ;) mai akan tetap consume dgn shaklee sebab bukan untuk masa sekarang je mai nak sehat,kalo bole sampai ke akhirnya.insha Allah amin ;)

------------------------------------------------------------------


Hajat di hati ingin berkongsi kebaikan produk shaklee ini kepada sesiapa yang sudi..

Saya ingin berkongsi tentang keistimewaan OSTEMATRIX shaklee !

Bermula daripada kejadian apabila pergi bercuti di Langkawi tempohari memang tak boleh tahan tahap cipan. masa nak pergi tu badan memang dah tak sedap tapi tahan jugaklah disebabkan oleh perasaan nak makan angin yang berkobar-kobar dan tidak terbendung lagi tu..

Sampai sahaja di Langkawi bertambah-tambah lagi sakit kat sana sini...dah memang jenis tanah badan tak boleh tahan lasak..dan memang dari sekolah lagi dah pandai dan tahu apa itu sengal-sengal tulang...apa itu bisa-bisa kat kaki, aktif jer di sekolah. confirm malam nangis-nangis sapu minyak angin dan slalunya satu botol ku lumurkan habis sudaaa.

Apabila meningkat dewasa (tak nak guna perkataan tua)..selalunya nak pergi shopping dah tak tahan dah kaki ni...jalan lebih jer sikit mata dah carik bangku dan landing timeee..dan ada lagi yang perlu diceritakan walaupun malu-malu kucing parsi nak cerita..sebab cerita macam ni slalunya cerita pengalaman orang-orang yang berumur 50 ke atas tetapi sudah terjadi pada diriku..

Contoh :

sebelum ni bila angkat benda berat..semua jari2 macam jammed..huhuu
kalau byk jalan especially pergi jalan2 shopping...mesti nak cepat carik kerusi nak duduk kalau nak suap anak, nak gaul tepong nak buat cekodok..jari2 semuanya rase lenguh2. macam orang tua daa..

Bayangkanlah dengan kesakitan di seluruh badan semakin menjadi-jadi apabila ke sana ke mari bershopping sakan seronok sangat (cam gayat pon ada) dan paling tak tahan apabila menaiki tangga menghala ke Tasik Dayang Bunting..tak tahu nak digambarkan macamana perasaan ..lengoh sangat-sangat..tapi hati tu teringin sangat nak pergi ke Tasik tu..dah sampai takkan nak berpatah balik..so teruskan jer walaupun kaki ..lutut semua dah gigil..(walaupon dah tak tahan masih berjalan-jalan lagi...berani sungguh)

Dipendekkan cerita memang tak pernah rasa seperti mana yang ku alami sepanjang berada di Langkawi. Sampai dah setiap sendi-sendi di jari-jari dan especially di lutut bila dah duduk tau bercangkong macam nenek umur 70 tahun nak bangun..balik daripada bercuti terus berjumpa Doktor dan request sebab nak buat blood test..ingatkan dah kena goutkah aku ni?? (ada sejarah keluarga).

Tetapi result blood test tu alhamdullilah tak ada SLE...or GOUT...syukur ya allah..mungkin badan perlukan rehat masa tu tetapi paksa jugak dia bekerja..ha ameekkkk..!!

di kontotkan cerita...ada satu blog yang sangat MELETOP bak kata nabil dan neelofa ..memang dah macam ada magnet pulak suke bukak blog ni ..may be disebabkan oleh kerana dia cantek dan sukakan kepada kesihatan dan kecantikan maka ku teruskan niat untuk bertanya mengenai masalah yang ku alami ini..nama blog qasehkuhoney.blogspot.com ni nama dia glamernyer cpm honey nurhaliza dan dia suggestkan amek OSTEMATRIX..

dan sekarang ..alhamdulillah..dah kurang sangat-sangat lengoh di kaki apabila berjalan-jalan shopping (tak der contoh lain)..jari-jari dah tak jammed lagi..terperanjat bila balik shopping dari mydin hari tu..siap beritahu pada hubby ..”ehh bang !..jari2 ayg dah tak melekat lagi..” hee..bercangkong dah senang nak bangun..ngee

uppss..lagi satu nak bagi tahu..oste ni bagus juga untuk pelawasan tau..
sekarang tengah consume vita-e, gla (untuk skin) dan dah order pon Herb lax, cinch dan omega (untuk slim u...)

-------------------------------------------------------------------------------


Sebab apa saya nak makan shaklee...mari check history kulit wajah-wajah saya yang pernah saya alami and sekarang...

JAN 2012

Masa itu saya punya muka makin teruk gara-gara pindah tempat kerja baru and environment baru memang buat saya semakin stress. Maka meriah gila-gila jerawat and lagi satu saya yang suka duk picit2 jerawat....urghh bad habit :p. Saya masa itu pun dah stop makan apa jua supplement kerana busy kerja and also minum air masak pun sangat-sangat sedikit...gara-gara malas nak ulang alik toilet disebab kerja yang sangat banyakk...

SEPT 2012

Masa ini saya dah 2 bulan makan shaklee skincare set tapi on and off makan. Masih ada parut-parut hitam akibat duk suka picit2 tapi yang pasti kulit makin cerah. Pastu tak minum air masak secukupnya yang diperlukan.

OCT 2012

Masa ini, saya dah semakin serius makan set skincare shaklee sebab mahu cantik untuk suami....wuhuhuh ada suami handsomeeee, kena jaga...kang lari pulak...yes saya memang jenis suka bergaya tapi kadang2 nak bersiap amik masa sejam hanya untuk letak makeup tebal-tebal supaya nampak parut2 tak kelihatan. Sebab itu saya suka picit2 jerawat...sebab kulit nmpk smooth even pakai foundation. If ada jerawat, pakai foundation ke pape Masa itu, baru nk tekad serius makan....Boleh tengok muka tinggal parut2 yang semakin pudar memudarrrrrr....sangat sukaaa

MAC 2013
Sebab disah preggy Nov 2012...saya bertukar ke Shaklee Preggy set. Mintak maaf tiada gambar antara Nov 2012 - Feb 2013 sebab saya sangat-sangat tiada mood nak bergambar disebabkan nak suaikan diri dengan morning sickness, kerja eventhough saya memang kaki camwhore...(Pantang disua kamera). Saya cuma tambah vitalea, ostematrik and ESP sebab masih ada baki set skincare yang boleh saya makan iaitu Vit B Complex and Vit C. Disebabkan preggy jugak...memang sentiasa panas...nak tak nak memang saya minum air 5 litre setiap hari. Dah alang-alang asyik ke toilet sejak preggy kan hahahaha....baik minum je air masak. Yes saya akui masih ada parut2 skit-skit sebab parut-parut lama kan...and lagi satu disebabkan kegilaan saya terhadap kicap cap kipas udang ituuu!!! Tak boleh ditinggalkan tiap kali nak makan nasi kekekekekek....Tapi alhamdulillah ramai menegur kulit semakin cantik. Sekarang keluar rumah hanya berBB cream Alaska and lipgloss NYX Natural Pink kalau takde apa-apa special event heheheh....Paling-paling best, suami bebas usap-usap muka tanpa risau menyakitkan saya apabila terkena jerawat2 pada mukaaa :) wehuhuhuhuuh Kata pujian-pujian dari suami...muka semakin bersih, parut-parut makin pudar....SAYANG SEMAKIN CANTIK hahaha....blushingggg :P


----------------------------------------------------------------


-sedikit coretan perjalanan hidup sebelum dan selepas bersama suplement shaklee-

2007-2012
mase tu sy berada di tingkatan 5, masih bersekolah(2007), masih ber'huha2', masih x jumpa produk yg sesuai untuk kulit muke, dan sentiasa CEMBURU ngan kulit muke org2 disekeliling. SUMPAH rse mcm TAK cantik sgt2. dgn muke berminyak, kusam, ber'jururawat', bintik-bintik hitam di tulang pp kiri dan kanan, ya Allah, Tuhan jerk yg tau perasaan time tu. hari-hari dok belek2 muke still same jerk, last2 putus asa. biar+redha jerk ngan kulit sbgitu rupe....

pertengahan tahun 2011, kwn perkenalkan 1 produk pncuci muke. mmg ade nmpk kesan positive. kulit mkin putih(bhgn muke jerk) tp still ber'jururawat'. brsama2 tu jgk, sy amik suplement vco. sy amalkan smpai thn lps(hnya pncuci muke jerk, suplemnt stop sbb preggy, x cnfidnt nk teruskan).

bulan ogos 2012, tergerak hati nak google psl shaklee. sblm tu mmg buat indah x indah jerk bile nmpk iklan2 psl shaklee tu kuar kat news feed fb + blog ibu hani. tibe-tibe hati nie melonjak-lonjak nak try+ nak kulit cantik. tros email kat ibu, then ibu suggestkan set skin care yg sesuai, time tu preggy 7bln.

alhamdulillah, skrg da hmpir 8 bln cosume set shaklee nie sedikit sbyk ade jgk perubahnnye. baru-baru nie, hsbnd ttibe tegur,"syg nmpk da putih la". masyaAllah, gembira tak trkata! syukur. insyaAllah sy akan terus cosume set shaklee + recomment ngan kwn2. (^_^)

---------------------------------------------------------------


Naluri seorang wanita, suka melihat sesuatu yang cantik. Kadang-kadang bila terlihat wanita lain mempunyai kulit yang cantik, halus dan gebu kita sendiri pun akan rasa teruja dan tertanya-tanya apakah yang digunakan.. Betul tak?
Untuk kekal cantik seharusnya memerlukan penjagaan yang rapi bukan sahaja dari segi luaran, malah kita juga seharusnya menjaga dari dalaman juga. Rata-rata wanita di Malaysia mencari produk-produk kecantikan hanya untuk luaran sahaja. Sebenarnya asas kecantikan haruslah bermula dari dalam.
Bila Cantik, keyakinan diri bertambah, rasa lebih yakin untuk berhadapan dengan orang kan.
Secara realitinya.. peredaran masa menyebabkan faktor-faktor yang boleh mempengaruhi kehidupan kita. Jika zaman dulu tiada fast food.. tapi sekarang kita lebih memilih untuk makan fast food disebabkan oleh kekangan masa. Kebanyakan wanita di Malaysia sekarang terdiri daripada wanita bekerjaya. Jadi faktor kekurangan masa adalah satu faktor yang kadang-kadang kita ketepikan soal penjagaan diri. Dan inilah keadaan dimana kita sangat-sangat memerlukan supplement untuk kehidupan seharian kita.
Disebabkan oleh itu juga saya memilih untuk menggunakan dan mengamalkan supplement dari SHAKLEE.
Kenapa saya memilih SHAKLEE??
Suplement dari SHAKLEE dihasilkan dari sumber semulajadi yang terbukti selamat dan berkesan. Ianya juga sudah dipercayai lebih 50 tahun. SHAKLEE juga sentiasa memastikan dan sentiasa meneruskan kajian ke atas lebih 80,000 ujian berkualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan dan perlindungan bagi setiap satu produk.
Ingin cantik?? Haruslah bijak memilih produk yang sesuai untuk anda dan pastikan ianya adalah dari sumber semulajadi.


0 CPM's comments:

Post a Comment