15 April 2013

~ Back To Basic ~

Dulu saya mmg jenis yg x hirau langsung bab2 kesihatan kulit tp bila skin dah mulai tnjukkan tanda2 penuaan, mulalah gelabah cari solution nya...mulalah google sana sini utk produk2 luaran yg terbaik yg bagus utk skin...

Jujur saya nyatakan, dahulu, saya mmg guna produk yg mencecah ribuan ringgit hanya utk skincare luaran shj sbb masa tuh mind saya dah set " produk mahal lebih berkesan dari produk2 local ni " mgkin masa tuh saya x sedar lagi dan sampailah 4 bulan saya guna produk tersebut, hasilnya sama shj, x de perubahan yg benar2 mengujakan saya...x perlu utk saya nyatakan produk apa tp ckuplah saya dah "sedar" dan tidak akan guna produk2 mahal tuh lg...

Dan akhirnya saya back to basic, bahawa apa2 pon, suplement dalaman for skin sgt2 pnting skrg ni utk saya rawat kembali kulit yg kusam masam tuh, paling penting saya x kan skip vit utk kulit iaitu vit e yg mana ianya sgt2 bgus utk whole problem skin, saya akan amik setiap hari tanpa skip dan ESP juga saya x skip sbb ianya sgt bgus utk menggantikan sel2 kulit yg baru ke atas kulit saya...



Selain itu juga , collagen yg sgt2 best yg pernah saya consume adalah collagen yg kat atas tuh from shaklee, mmg ianya agak mahal tp sgt2 berbaloi dgn hasil yg saya perolehi ke atas kulit wajah dan bdn saya...rambut pon dah x de gugur mcm org sakit leukimia cam dolu2...kuku pula makin bersinar dan kukuh ( x mudah patah )

Paling mengujakan saya, pori2 di bhgn muka semakin lama semakin mengecil dan dgn itulah ianya memudahkan saya bermakup sepantas 5 minit...mudah kan??

Paling best, bila ramai yg meneka umur saya 25-27 thn, 5-6 thn jauh lebih muda dari usia sebenar saya...dan dgn itu, selain rasa syukur, saya juga rasa puas atas pengorbanan saya selama ni menjaga kulit dgn cara yg betul dan duit pon jimat x perlu lagi nak beli brg2 skincare luaran yg mahal2...cukup dgn mary kay product sbb marykay pon fullset melacep yg saya guna thn 5-6 bulan saya guna...x ke jimat nama nya tuh??

Ramai yg email dan bertanyakan pada saya, kalau skin terlalu problem nak terus guna marykay produk ok ataupun sebaliknya...dan saya akan advice sebaik2 nya kita rawat yg dalaman terlebih dahulu, dan bila skin dah nampak perubahan baik, baru best guna marykay produk...so suplement mmg mainkan peranan yg sgt2 pnting dlm life seseorg...

saya stop kat sini dlu ya dan kpd pembaca2 yg mempunyai problem skin x kiralah prob jerawat ke, jeragat ke, oily/dry skin ke...kulit kusam ke...meh cpt2 email kpd saya utk dptkan konsultasi yg terbaik agar skin anda kembali sihat dan cantek...smua penyakit ader penawarnya dgn izin Allah, maka kita digalakkan utk terus berusaha berubah ke arah yg lebih baik, sihat dan sempurna, insyallah

email to order : honey_nurhaliza@yahoo.com
id shaklee : 852407

ataupun jika anda dekat dgn hq/ branch2 shaklee di seluruh malaysia, anda boleh membeli brg2 yg akan saya suggestkan di outlet2 shaklee menggunakan id no saya di atas then after purchase, anda attachkan resit pembelian utk saya terus guide anda dgn baik...

@

jika anda berminat utk COD suplement shaklee, boleh terus hubungi pengedar2 saya mengikut lokasi anda ya

1)  nur maidah mazni (maidah) 013 7768297 ,
lokasi: UIA Gombak

2)Shida 0127414229
Beaofort, keningau, kk

3) Asiah, 0196697500. Location: seri kembangan, cyberjaya dan putrajaya

4) Wawa 0126878687
Bangi, kajang, putrajaya

5) Nuyul 0193360583
Brickfields, Bangsar, MidValley, Bandar Kinrara Puchong

6) Nurul Ain, 0132332426 , UPM, Serdang, Seri Kembangan, Balakong

7) Husna, 013-9108012, utm skudai

8) Aien Dahari,
0127952632
Johor Bahru,Johor

9) Zeila 0135190035 lokasi Penaga, Seberang Perai Utara, Pulau Pinang

10) Maisarah(mai) 0179035963 lokasi : dungun,k.terengganu,kemaman,subang

11) nur insyirah (eida),013 - 3007983, endau,mersing,johor

12) zulie azra alias 0129726066 sri damansara kl

13) tgazita@kak yong, 012-6774393, gombak, batu caves

14)  Norshahida Yusoff, 019-5900766, Sungai Ara, Bayan Lepas, Penang

15) Yun Aizun Zulkhaini -019-6089595, Alor Gajah, Melaka & UiTM Kampus Alor Gajah (Lendu)

16) mieza,0102205962-putrajaya,alamanda,setapak

17) Nadia, 0196111461, Putrajaya, Bangi

18) pn zura: ulu klang,dato keramat,keramat au,ampang,setiawangsa,jelatek,jln ipoh,putrajaya 013-3431006

19) Nama : Siti Zaleha Zakaria No. HP : 019-4296954 Lokasi : Putrajaya, Dengkil, Cyberjaya dan Bangi

20) farahanaa anwar
hp: 0127860986
lokasi: kulaijaya,kluang,kota tggi dn batu pahat

21) Asma Senawi
Lokasi: Ipoh, lumut, setiawan, seri iskandar & teluk intan

22)  Hidayah, 0132308392
Shah Alam, UiTM Shah Alam (Induk & Sek.17)

23)  Norhamamah Abdul Salam, 0168231036, kota kinabalu, sabah

24) Noor Izzati Nazura Zainal, 019 6342647, rawang,,kota damansara, the mines, upm, iukl

25) naja 0199399544,kota bharu,telipot,pengkalan chepa

0 CPM's comments:

Post a Comment