22 April 2013

~ Petua Kecantikan Wanita 30 an ~



Pernah dgr x ungkapan sebegini ? " alaaa kalau kulit dh tua, x boleh nk buat apa daaa " haaa nampak x keluhan negatif kat situ?? biasanya golongan2 yg cmni, tidak brapa menjaga sgt akan kesihatan kulit mereka...smuanya nak redha dan pasrah je...

Percaya x kalau saya katakan, tua tuh kita boleh lambatkan?? sng citer ayat yg mudah faham, nampak awet muda...walaupun umur kita dah mencecah angka 30 an, tp ramai yg seakan2 tidak percaya akan umur kita yg sebenarnya...haaa suka x?? of coource la kan....

tapi, kalau umur anda muda dan ramai yg meneka umur anda jauh lebih tua , haaa kena jaga2 tuh...so apa langkah yg terbaik utk kita nampak lebih muda??

Dalam dunia artis, saya lebih salute idola saya kak siti nurhaliza dlm penjagaan kulit wajahnya...walaupun usianya 30 an, tp bila lihat sndiri depan2 mata, skin nya mmg mcm perempuan yg umurnya awal 20an...serius! tuh sbb saya amat2 mengagumi beliau maka tidak hairanlah, segala apa yg kak ct lakukan , saya akan follow...especially kak siti skrg dah memakai hijab, lagi terserlah kecantikan nya...syukur alhamdulillah...

ok dh lari topik plak...ok now saya nak share kat entry kali ni ttg petua kesihatan utk wanita yg berumur 30 an seperti saya...

jom baca, mgkin info ni berguna utk kita smua amalkan...especially yg ader prob skin...jgn biarkan problem skin anda tuh menghantui anda seumur hidup, sbb setiap masalah ader penyelesaiannya...maka berusahalah utk ke arah yg lebih baik...


Petua Kecantikan dan Kesihatan Untuk Wanita 30-an

1. Proses penuaan dapat dilambatkan jika kita mengamalkan pemakanan yang seimbang. Banyakkan makanan berserat tinggi, sayur dan buah-buahan. Kurangkan makanan berlemak, minuman yang mengandungi banyak kafein, minuman ringan dan makanan ringan.

2. Apabila umur anda menjangkau 30-an, keanjalan dan kelembapan kulit semakin kurang. Oleh itu penggunaan krim pelembab sangat diperlukan. Cari pelembab yang sesuai dengan kulit muka masing-masing. Krim muka jenama popular dan mahal tidak semestinya sesuai dengan jenis kulit anda.

3. Jangan biarkan muka anda banyak terdedah kepada cahaya matahari di dalam jangkamasa yang panjang. Pendedahan yang lama bukan saja dapat menggelapkan kulit, ianya juga dapat mengurangkan kelempapan kulit yang membawa kepada kekeringan.

4. Bersenam mampu meningkat keupayaan dan kesihatan. Pastikan anda melakukan senaman ringan setiap hari selepas bangun tidur. Lakukan senaman sekurang-kurangnya 3 kali seminggu.

5. Kekeringan dan gejala penuaan boleh diperlambatkan dengan meminum banyak air. Ini kerana, air adalah aset penting untuk kesihatan tubuh badan terutamannya kulit muka. Kekurangan jumlah air dalam badan boleh menyebabkan anda mudah diserang pelbagai penyakit.. Selain itu, air penting untuk proses penghadaman dan penyingkiran toksin dalam tubuh badan...ikut seperti saya minum 5 liter air setiap hari tnpa skip.

6. Pengambilan vitamin adalah amat digalakkan untuk wanita 30-an. Kesibukkan dengan tugasan di pejabat dan di rumah menyebabkan kebanyakkan wanita jarang mengamalkan pemakanan seimbang...maka suplement skin sgt2  perlu dlm kehidupan seharian kita...ingin ketahui suplement apa yg terbaik utk skin?? email me ya...

7. Wanita 30-an seelok-eloknya menggunakan mekap yang nipis dan bersederhana. Cuba elakkan dari menggunakan “foundation” yang tebal serta lipstik yang merah menyala. Ianya akan membuatkan anda nampak lebih tua dan garang..makeuplah secara sederhana sbb natural looking lbih nice...bila amalkan suplement skin, maka skin akan lebih halus dan mudahkan proses utk kita bermakeup natural...

8. Positif, ceria dan selalu bersama yang tersayang. Wanita 30-an mestilah mengamalkan sikap positif, sentiasa ceria dan selalu bersama orang yang tersayang. Kehadiran orang-orang tersayang di sekeliling dapat membantu anda membina keyakinan diri dan menghilangkan stress...yess jgn stress sbb bila  stress kita akan nampak lebih tua dari usia...so happy2 je yaa, insyallah kita akan sentiasa positif...




berminat utk dptkan suplement dan guide yg terbaik dari saya?? email ur problem skin ke honey_nurhaliza@yahoo.com, insyallah saya akan cube membantu menyelesaikan masalah kulit anda tuh seperti testimoni2 yg dh berjaya dlm blog ni yaaa..insyallah...

jika ader di antara cust2 yg belum dpt reply dari saya, sila forwardkan smula ya, insyallah saya akan reply smula sbb kdg2 email yg saya reply masuk spam box...so spam box mesti check juga yaa...

0 CPM's comments:

Post a Comment