08 May 2013

~ Bagaimana Nak Istiqamah Jaga Kecantikan Kulit??

Hari2 saya dihujani pelbagai bentuk soalan dan mcm2 prob yg saya consult...saya dh ibarat mcm doctor dh kan?? tp saya x la sehebat tuh, saya consult berdasarkan ilmu & pengalaman yg x seberapa ni, jadi saya kongsikan dgn smua pembaca2 blog saya...maka x hairanlah, saya kini mempunyai ramai kenalan yg asalnya jd customer saya terus jd kenalan rapat, sbb hari2 & selalu consult mereka di email/ msg/ wechat/ whatapps...

Jika ditanya apa perasaan saya jika customer2 email testimoni yg bagus2 utk saya setelah diguide/consult oleh saya?? apa perasaan saya, jika ramai customer dptkan tgkatkan milk booster mereka?? apa perasaan saya jika customer saya ramai yg berjaya hamil dgn set kesuburan dgn izin Allah?? of cource saya rasa tersangat2 happy sbb saya dpt tunaikan tanggungjwb dan niat saya utk membantu mereka....saya rasa puas bila mereka smua ucapkan terima kasih yg x terhingga pada saya...saya rasa bersyukur dgn para isteri yg dulunya x de keyakinan nak cntek2 dpn suami, kini lebih yakin dgn penampilan kulit yg lebih sihat dan cntek dpn suami....

Yesss mmg saya guide/consult mereka 24 hours dgn niat mereka akan dpt teruskan consume sampai bila2 sepertimana diri saya sndiri....so tipu la kalau saya kata ader segelintir mereka yg susah utk istiqamah kan suplement ni?? sng je jwpn saya, jika nak dptkan kulit yg benar2 sihat tanpa sbrg cela, mesti kene rajin dan sabar, x boleh malas2...x boleh laa arini bukan main smgt, esok lusa dh x de smgt...so cmna nak dptkan hasil yg bagus kan??

ataupun satu lg cara, carik sorg role model yg kita kagumi...i mean ikut cara yg baik bagaimana mereka2 smua ni jaga skin mereka...of cource mereka consume suplement rite?? contohnya, seperti yg smua maklum, saya mmg sgt2 kagumi akan kecantikan kak siti nurhaliza saya tuh, maka nya, saya akan follow setiap apa yg die amalkan terutama skali bab2 amalan suplement utk penjagaan kulit ...

lagi satu saya sgt2 mengagumi datin norjuma saya, saya suke n salute cara die menjaga kulitnya...

mari saya kongsikan....




[Tip Kecantikan] Rahsia Kecantikan Datin Norjuma - B Complex untuk Kulit Cantik

Rahsia Kecantikan Datin Norjuma

Saya pernah terbaca (kat mana tak ingat) yang Datin Norjuma Habib yang cun melecun tu amalkan supplemen sejak dia kecil lagi. Punyalah excited nak tau dia makan supplemen apa, terus la saya tanya Encey Google. Rupanya, dia ada share cara-cara dia menjaga kecantikan di dalam rancangan Nona, dan memang dia ada cakap dia mengambil supplemen sejak kecil lagi. Nak tau tak supplemen apa dia amalkan, jeng jeng jeng.... B-Complex uoolls:) Patutla kulit dia cantik sangat, gebu dan licin jer..

"Less is more, tak perlu mekap lebih-lebih. Saya dididik sedari kecil sentiasa mengambil supplemen seperti vitamin B-Complex selepas bersarapan pagi. Juma turut mengakui bahawa pengambilan air suam sekurang-kurangnya 2 liter sehari adalah amalan wajibnya bagi menjamin kesihatan badan dan agar kulit tidak menjadi kering"

Selalu kita dengar, orang amalkan Vitamin C, Vitamin E dan Collagen untuk kecantikan, tapi jangan tak tau, B-Complex juga penting untuk memastikan kulit wajah kita cantik berseri. Disebabkan itulah, B-Complex digabungkan dengan Vitamin E dan Vitamin C di dalam Set Kecantikan Kulit Shaklee.

Khasiat B-Complex untuk Kulit Cantik

1) Anti stress
Apabila kite stress urat-urat muka kite bekerja lebih kuat berbanding urat-urat ketika kita senyum, dan bila stress kite cenderung mengerutkan muka. Kerutan-kerutan stress itu boleh menyebabkan kedut-kedut pada wajah. Stress juga boleh menyebabkan jerawat. Tiada stress, tiadalah jerawat.

2) Membantu melindungi kulit dari pancaran matahari
Salah satu punca kulit kusam adalah terlalu banyak terdedah pada matahari. Kulit ini kalau kusam memang mengambil masa ntk dipulihkan, pengambilan B-Complex sememangnye langkah bijak. Lebih B-Complex diperlukan oleh orang yang terdedah kepada matahari kerana B-Complex bertanggungjawab sebagai pewarna kulit (melanin) yang rosak bila kulit 'tan'..

3) Melancarkan perjalan darah
Anda sume tentu tahu kan perjalanan darah yg baik menmpkkan wajah lebih muda. Sebab tu la kalau kita pergi buat facial, die end up treatment dengan facial massage. Kenapa?? Kerana dia nak stimulate blood circulation kita. Perjalanan darah yg baik membantu kite kelihatan lebih muda, dan menghilangkan tekanan pada badan dan wajah.

Datin Norjuma dah amalkan sejak kecil lagi. Anda bila lagi
 


Pengambilan vitamin semulajadi adalah kaedah yang paling selamat untuk kita mendapatkan kulit yang cantik, di samping meningkatkan tahap kesihatan kita. Sebelum mengambil apa-apa supplemen, pastikan anda kenalpasti dulu kandungannya yer, jangan ingat nak cantik sahaja. Kalau cantik sekarang, tapi pelbagai penyakit menyerang di kemudian hari, apalah gunanya kan. Semua orang nak cantik, tapi cantik dan sihat biarlah 

seiring.

--------------------------------------------------------------


gaya artis amalkan suplement...bnyk kan? 


testimoni preggy set


testimoni preggy set + confinement set + set for skin



testimoni skincare set suplement



set skincare + ostematrix


testimoni set skincare + gla


testimoni alfalfa


set skincare



testiomoni vit e, collagen + set skincare


ANDA BERMINAT UTK DPTKAN MY GUIDE?? SILA EMAIL KE honey_nurhaliza@yahoo.com

UPDATE : KPD MY CUSTOMER YG ADER DLM WAITING LIST VIT C 500MG, DIMAKLUMKAN BAHAWA VIT C MASIH BELUM SAMPAI LAGI YA KAT HQ SHAKLEE...SAYA AKAN MAKLUMKAN ASAP ONCE STOK SUDAH ADA YAA

TP VIT C 100MG SUDAH ADA YAA...SO IF BERMINAT SILA EMAIL UR ORDER KT EMAIL TADI YA...

NEXT ENTRY : PRE ORDER NYX LIPSTICK...STAY TUNE YA! 

0 CPM's comments:

Post a Comment