22 May 2013

~ Get Ready With Me?? Sharing My Skincare Routine ~

" Makeup yg cantek terhasil dari kulit yg sihat " yesss ini pendapat peribadi saya, maka sbb itulah, saya sgt2 menitik beratkan penjagaan kulit especially dalaman with suplement...dan keduanya baru set skincare luaran tp saya akan pastikan yg saya x kan menggunakan produk2 yg mengelupaskan kulit, sbb ianya mmg membahayakan kulit wajah kita...

Yerla cube bygkan, skin dah elok2 sihat, pastuh guna skincare yg mengelupas2 tuh, ibarat skin yg sihat tuh dimasukkan bahan2 racun dlm lapisan kulit kita...ngeri x?? boleh bygkan x apa yg bakal berlaku?? tuh sbb terjadinya jerawat2, skin dry, oily sgt2 walaupun amalkan suplement...sape yg pernah alami situasi sebegini mereka akan faham...dan sbb itu perlukan guide yg betul utk menjaga kulit wajah ni...

Ramai yg tnya pada saya, set skincare luaran apa yg terbaik...kalau tanya pada saya, of cource saya akan jwb Mary Kay Melacep sbb saya sndiri mengamalkannya dh lama...ataupun korg boleh belek2 kat watsons2 @ guardian2 yg berhampiran...sana mmg banyak skincare2 yg tidak mengelupaskan kulit...but make sure, b4 beli, tnya promoter ataupun korg boleh review kat internet...smuanya hanya di hujung jari anda utk search maklumat2 berguna tuh...mudah kan?

Ok la jom saya share kan cara @ rutin penjagaan kulit wajah saya...saya pon x de la guna produk2 yg mahal2 utk dptkan kulit yg sihat...cukup dgn bantuan collagen , suplement skin + melacep whitening for my skin routione....

saya share kan rutin dari awal pagi ya ....mana yg elok tuh korang boleh la follow utk kulit korang kan...

bangun pagi : saya akan terus minum 2 gelas air suam, then saya akan terus mandi n solat subuh..masa mandi, saya akan gunakan cleanser melacp whitening, b4 cuci muka, saya akan scrub dlu my skin, kasi bersih sket then baru cuci dgn cleanser.

after subuh : saya akan buat cinch teamix utk berikan tenaga sepanjang hari, saya buat dlm 1 tumbler besar tuh dan akan minum sepanjang hari...mmg bgus...cara ni saya perolehi dari my friend chinese yg mengamalkan cara ni , also good for ur health n skin..

after breakfast : saya akan ambil b com, omega + 1 bancuhan esp...biasanya esp tuh saya akan shake2 dgn oat ataupun freshmilk stobery tuh...mmg sedap, selain ianya bgus utk skin, juga sgt bgus utk kesihatan...dan esp ni saya akan buatkan utk seisi keluarga saya...smua suka especially damia...nak skin cntek katanyaaa...:)

b4 keluar kerja : saya mmg x makeup sgt tp saya menitik beratkan agar kulit saya memakai freshner ( toner ) , day cream dan juga sunblock...saya mmg gunakan rangkaian melacep whitening...then saya akan sapukan mineral powder foundation Mary Kay...so hasilnya sgt2 natural n very smooth...x la tebal sgt kan...concealer??? ohhh saya dh lama x gunakan concealer since my skin dh sihat ...just makeup natural shj...cukup, siap !


biasanya 3 brg ni saya mmg terus letak kat bilik air, sng pas mandi je terus guna freshner...


cleanser, mask, toner...

balik kerja : saya akan bersihkan dlu sisa2 makeup dgn cleansing oil @ makeup remover marykay...rasa puas sbb smua makeup2 sng dibersihkan, so sng utk saya cuci dgn cleanser melacep...

b4 sleep : selepas freshner, saya akan sapu night cream, serum, essence whitening, bg saya ianya sgt2 pnting utk repair smula skin kita ketika sleep...dan bila bangun keesokan harinya, skin sgt2 la smooth...

dan saya akan pastikan saya ambil beberapa suplement skin sebelum tidur....paling x boleh tinggal adalah my vit e shaklee...terbaekkkk...

saya juga akan sapukan vit e oil from coconut butter pada parut2 lama...skjp je parut akan hilang sbb ESP & VIT E membantu utk memudarkan parut2, jadikan skin lbih sihat dan nampak lebih bermaya....


ini night cream yg saya gunakan b4 sleep...bagus utk mencerahkan skin dari dalam...


selain dari ambil suplement vit e, saya juga akan sapukan vit e oil ni....



rangkain produk MELACEP WHITENING MARY KAY yg saya gunakan setiap hari... + suplement skin...


setiap org mungkin ada cara tersendiri utk menjaga kesihatan dan kecantikan kulit kan?? so pesan saya, jika skin anda terlalu prob, oily, jeragat, jangan makeup terlalu tebal , sihatkan terlebih dahulu dgn bantuan suplement skin....ingin mengetahui suplement apa yg terbaik utk anda amalkan + guide dari saya?? email ur prob skin ke honey_nurhaliza@yahoo.com yaa...kpd yg ingin order marykay, boleh guna email yg sama juga yaa...

0 CPM's comments:

Post a Comment