18 June 2013

~ Sharing : Segala2 nya Berubah dgn Shaklee ~

Sorry for the long pause...bz yg amat, maklumlah baru dpt 2 org anak buah, yesss anak abg saya & juga irine yg dh pon slmt bersalin, alhamdulillah dua2 baby gurl...saya plak rasa teruja nak buat next baby...insyallah jika ader rezeki dari Allah, dpt la baby gurl, geng utk damia nnt...buat masa skrg mya leh geng dgn fiska medina & afrina...makin gebu 2 org anak buah saya tuh, mana x nya susu ibu hasil dari breastfeeding set shaklee...tggu saya review more testimoni ttg dorg guna set bf tuh ok...

ok just nak share satu cerita ni...dah bertunda dah pon, dlm minggu lepas rasanya peristiwa ni..tp xpe, nak share kan jugak...ada la sorg kawan saya ni, act die ni teman sek men saya dolu2..masa sek dlu , die antara pelajar yg memiliki kulit yg sgt gebu, seketul jerawat pon x de...seyessss...mmg licin betul kulit nya pastuh gebu...saya mmg jeles kot dgn kulit die time tuh sbb masa tuh ( sek men ) kulit saya mmg jerawat sana sini, nak2 dekat bhgn dahi mmg penuh...kusam tuh jgn ckp laa..

Die slalu jugak laa tnya ,saya makan apa sampai kulit jadi teruk ( jerawat ), dan jwpn saya cuma " ala biasalah remaja, hormon tgh meningkat , tuh yg jerawat keluar " tp dlm masa yg sama kata2 tuh mcm 1 cabaran utk saya jaga kulit saya dgn baik...saya ingat lg time tuh, mmg saya alert betul bab2 kulit ni, saya jaga sebaik yg mgkin + minum air putih banyak2...dan masa saya abes spm kot, kalau x silap, jerawat saya dh kurang dan makin lama makin berseri2...kwn2 saya ckp masa tuh " susuk perawan saya dh keluar" ahhaha...tuh zaman remaja saya dlu2...dan peristiwa tuh la still saya ingat sampai skrg...

oh ya pendekkan cerita, saya bertemu kembali dgn kawan saya yg kulit gebu tuh, hampir 10 thn kot x jmpe dan masing2 mcm x percaya akan perubahan diri masing2...yg mana skin nya kalau dlu sgt2 cntek n gebu tp kini penuh ditumbuhi jerawat + kusam tetapi saya skin bertambah2 sihat tnpa sebarang jerawat...mcm bertukar plak...dan bila kami berkongsi cerita, die memberitahu, skin nya jadi sebegitu akibat dari salah memakai produk pengelupasan kulit....smua org maklum akan produk tersebut kat malaysia ni...

Dan akhirnya, die mengambil set suplement shaklee dari saya dan saya guide die betul2 utk dptkan kulit yg mcm dulu kembali...rawat kembali dgn bantuan suplement utk dalaman kita.....rasa puas dpt membantu lebih ramai golongan wanita khususnya dlm bab2 cantekkan kulit ni...


walaupun kini dah berusia 31 thn, saya masih lagi menjaga kulit saya, lebih matang kulit saya, lebih banyak yg perlu saya alert & jaga...sbb saya pernah ader history kulit x sihat, that's why bila dh dpt kulit yg baik, saya mmg menjaganya sebaik yg mgkin...

Tuh sbb la, bila saya dah ader sedikit ilmu & sedikit pengalaman dlm bab2 kulit ni, saya nak kongsikan dgn smua org...saya suka melihat kulit2 wanita sihat dan cantek...ader keyakinan diri utk berhadapan dgn public..x de la low confident


Ramai yg email bertanyakan saya berkaitan produk apa yg saya sharingkan kat blog ni...utk makluman smua, saya mmg suggestkan set suplement skincare from shaklee..jika anda mempunyai prob skin yg agak teruk, jom email kpd saya di honey_nurhaliza@yahoo.com...saya akan guide kan anda dgn set yg sesuai + guide jadual mkn yg betul supaya apa yg anda consume insyallah dpt hasil yg baik...


BAGAIMANA NAK DPTKAN PRODUK BAGUS NI??
EMAIL FOR ORDER : honey_nurhaliza@yahoo.com
id no : 852407

1. Energizing Soy Protein (ESP)
Elok diambil waktu pagi semasa perut kosong, ini kerana pada waktu pagi kadar metabolisme kita tinggi berbanding waktu lain. Maka, semua asid amino dapat diserap dengan lebih baik..tp jika nak amik waktu lunch n dinner pon boleh...:)
2. Alfalfa Complex
Jangan diambil bersama Vitamin E atau GLA. Kerana ianya akan mengganggu penyerapan vitamin E jika diambil bersama. Alfalfa adalah serat manakala Vitamin E adalah vitamin yang berfungsi baik jika ada lemak. Serat sangat suka menyerap lemak yer...perlu ingat tu ;-)


3. Ostematrix sebagai Sumber Kalsium
Elok diambil sebelum tidur. 


4. Vita-C Sustained Release 
Jika anda selsema dan demam, bolehlah dipatahkan dua vita-C sebelum ditelan. Ianya juga boleh dilarutkan dengan sedikit air untuk dijadikan masker muka.

5.Vita-Lea Multivitamin
Jangan diambil bersama minuman bersusu dan sumber kalsium lain seperti Ostematrix kerana boleh mengganggu efisiensi penyerapan zat besi (iron). Baik jika diambil bersama vitamin C kerana iron memerlukan vitamin C untuk lebih mudah diserap. Di dalam Vita-Lea ada mengandungi 60mg Vitamin C.

6. Vitamin Larut Lemak (A,D,E,K)
Diambil selepas mengambil makanan berlemak/ berminyak kerana vitamin larut lemakmemerlukan lemak untuk memudahkan penyerapan.

7. Jangan mengambil vitamin dengan minuman berkafein.
Ianya boleh mengurangkan efisiensi penyerapan vitamin. Jikalau nak amik minuman berkafein gak...amik la 1/2 jam sebelum atau selepas makan vitamin yer ;-)

----------------------------------------

TESTIMONI FROM MY LOVELY CUSTOMER



Alhamdulillah..syukur..n tq so much hanny coz guide akk mkn produk shaklee ni...teruja nk mkn b comp n vit e setelah tgk adik yg ad masalah jerawat ada perubahan selepas sebulan mkn.sebelum ni ada juga mkn pduk lain tp xda la npk perubahan sgt..

pkai pduk mary kay pon dh msuk 2 thn..tp stlah amik suplement b comp n vite dah lebih sbulan..ramai yg tgur kulit dh semakin ok..muka yg terkini tu pon hanya pkai foundation je..yg pting akk ingt pesan hanny minum byk air..akk skrg dh dpt 4 liter sehari..skrg tmbh lg suplement lecithin n alfalfa plak tuk slim..hehe..hrp2 berjaya...akk akn truskan usaha...hehe

-----------------------------------------------------------















Anda berasa Teruja?? Berminat utk dptkan Produk Bagus ni?? Inginkan Harga Promo, email saya di honey_nurhaliza@yahoo.com

0 CPM's comments:

Post a Comment